Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την είσπραξή του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

link

αν δε κάνω λάθος στον ερχόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ θα περιλαμβάνεται και το χαράτσι.

οπότε το αγνοούμε;

Δημοσ.

Παρανομο το εκρινε πριν απεργησουν και αυτοι για το μεροκαματο η μετα? χρηση των κοινωνικων παροχων κανεις εσυ η' καποιο μελος της οικογενειας σου? Αν το αγνοησεις εσυ γιατι να πληρωσω εγω τις παροχες σου κριμα δεν ειναι ?

Δημοσ.

δε κατάλαβα τι εννοείς (ίσως φταίει ότι πεινάω και δεν έχω φάει ακόμα :-) ).

δε σου είπα να το πληρώσεις. αγνόησε το κι εσύ

απλά ρώτησα αν μπορούμε να το αγνοήσουμε μιας και κρίθηκε παράνομο.

αν και πιστεύω ότι θα βρεθεί τρόπος να μας τα φάνε ανεξάρτητα των αποφάσεων όποιου δικαστηρίου

Δημοσ.

Παρανομη εκρινε την εισπραξη απο τον συγκεκριμενο λογαριασμο, δεν εκρινε παρανομο το ιδιο το χαρατσι. Αν λοιπον το αγνοησεις, απλα θα σου ερθει μεσω της εφοριας. Στην ουσια δηλαδη απλα θα το καθυστερησεις.

• Like 2
Δημοσ.

Και η εφορια ειναι χειροτερη απο την ΔΕΗ. Η ΔΕΗ το πολυ πολυ να σου κοψει το ρευμα. Η εφορια θα αρχισει να κανει κατασχεσεις. Αν θες οπωσδηποτε να μην πληρωσεις, πρεπει να το κανεις οργανωμενα μεσα απο τα αντιστοιχα κινηματα.

Δημοσ.

Παρανομο το εκρινε πριν απεργησουν και αυτοι για το μεροκαματο η μετα? χρηση των κοινωνικων παροχων κανεις εσυ η' καποιο μελος της οικογενειας σου? Αν το αγνοησεις εσυ γιατι να πληρωσω εγω τις παροχες σου κριμα δεν ειναι ?

Αυτό που λες δεν έχει νόημα.

Όταν κάτι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ δε μπορεί να διατηρείται επειδή κάποιος οφελείται από αυτό.

Αν κάποιος παράνομα έβρισκε λεφτά και τα έδινε στον Ερ. Σταυρό πχ δε σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίζει να παρανομή γιατί το κάνει για καλό σκοπό.

Δημοσ.

Μπράβο! Ίσως η μεγαλύτερη βλακεία που διάβασα σήμερα

• Like 2
Δημοσ.

Το ίδιο το χαράτσι έχει κριθεί νόμιμο απ' το ΣτΕ. Η είσπραξή του απ' την ΔΕΗ κρίθηκε παράνομη, σε 1ο βαθμό.

Το Δημόσιο θα κάνει έφεση (όχι θα τ΄άφηνε).

Δημοσ.

Και η εφορια ειναι χειροτερη απο την ΔΕΗ. Η ΔΕΗ το πολυ πολυ να σου κοψει το ρευμα. Η εφορια θα αρχισει να κανει κατασχεσεις. Αν θες οπωσδηποτε να μην πληρωσεις, πρεπει να το κανεις οργανωμενα μεσα απο τα αντιστοιχα κινηματα.

και η δεη μπορεί να κάνει διαταγή πληρωμών. ακόμα και ο κουλουράς αν του χρωστάς 2 ευρώ και μπορεί να το αποδείξει..

άλλο ότι η δικαιοσύνη είναι μεγαλύτερο μπουρδέλο από την πολιτεία.

πάντως η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή όπερ σημαίνει ότι η ΔΕΗ παρανομεί εάν βάλει το χαράτσι σε επόμενο λογαριασμό και δίνεται δικαίωμα για αγωγές εναντίον της.

δεν κρίθηκε η συνταγματικότητα του φόρου, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι είναι παράνομο να την εισπράττει η ΔΕΗ , όπως ακριβώς αποφάσισε και το ΣΤΕ..

Απλά ισχύει άμεσα (με τη δημοσίευση της απόφασης , και μέχρι να εκδικαστεί τυχόν έφεση-αν γίνει-και εφόσον βγάλει άλλη απόφαση-που δεν ξέρω πόσο χρόνο παίρνει για να δημοσιεύσουν μια απόφαση στα πρωτοδικεία)

Δημοσ.

Παρανομο μετα που πληρωσαν ολο του 11 υπο την απειλη κοψιμο ρευματος?Τωρα που τους κοψαν λεφτα τους επιασε ο πονος?

Δημοσ.

δεν είναι παράνομο το χαράτσι, η πληρωμή του στο λογαριασμό της δεη είναι..

από τις μεγαλύτερες αλητείες του "ξέχασα τη λίστα" κουράδα συνταγματολόγου..

• Like 3
Δημοσ.

Το πιο σωστό και λογικό θα ήταν να έμπαινε το χαράτσι μέσω εφορίας.

Εκεί βέβαια δεν θα συνέφερε ορισμένους πολίτες γιατί θα τους δημιουργούσε πολλά εμπόδια σε πολλές περιπτώσεις αυτό το χρέος... (π.χ ενημερότητα, κατασχέσεις κλπ)

Μέσω της ΔΕΗ απλά γίνεται ένα μπάχαλο. Μήπως το έκαναν γιατί εκεί είναι δηλωμένα όλα τα σπίτια ενώ στην εφορία δεν είναι; Δεν ξέρω...

• Like 2
Δημοσ.

Μήπως το έκαναν γιατί εκεί είναι δηλωμένα όλα τα σπίτια ενώ στην εφορία δεν είναι;

ΕΕΤΗΔΕ = Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών

Με λίγα λόγια το χαράτσι αυτό αφορά ΜΟΝΟ όσα σπίτια, μαγαζιά, εργοστάσια, αποθήκες, κοτέτσια, στάνες κτλ έχουν ρεύμα. Η εφορία δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι οι ηλεκτροδοτημένες δομημένες επιφάνειες, μόνο η ΔΕΗ είναι σε θέση να το ξέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...