Προς το περιεχόμενο

Απορια σχετικα με σκληρους δισκους


panosem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον, εχω 2 σκληρους 2,5" ο ενας ειναι απο το νετμπουκ που τον ειχα αναβαθμισει, και ο 2ος προερχετε απο ενα παλιο λαπτοπ που μου το δωσανε.

Ο 1ος ειναι ο WD1600BEVT με συνδεση SATA, αλλα απ οτι θυμαμαι δε λετουργει, μιας και τον δοκιμαζω και δεν ανταποκρινεται.

Ο 2ος ειναι ο WD1200BEVE με συνδεση EIDE.

Μπορω να αλλαξω τις πλακετες, ωστε να δω αν ο 2ος ειναι λειτουργικος, μιας και το λαπτοπ που μου δωσαν ουτε φορτιστη εχει, ουτε μπαταρια, ουτε ταιριαζει σε θυρα IDE να το δοκιμασω.

 

Ο 1ος που δεν τον αναγνωριζει, επιδιωρθονεται με καποιον τροπο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να αλλάξεις πλακέτες μόνο σε 100% ίδιο δίσκο γίνεται,αν βρεις δηλαδή κάποιον και κάνεις την αλλαγή για τον sata δίσκο.

Να αλλάξεις πλακέτες μεταξύ sata και ide δεν υπάρχει περίπτωση...

Μπορείς όμως να πάρεις ανταπτοράκι για να κάνεις τον ide sata και να τον δοκιμάσεις σε όποιον Η/Υ θες,υπάρχει και αντάπτορας που μπαίνει σε usb και δέχεται ide.

π.χ.

http://www.ebay.com/itm/190382842780?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως θα ηταν προτιμοτερο κατι τετοιο Link.png Site: Case , μιας και δεν ξερω αν θα επισκευασω το λαπτοπ ή θα το δωσω. Ετσι που σε περιπτωση που ναι καλος, να τον εχω σαν εξωτερικο, ή και να τον δωσω σαν εξωτερικο.

 

Τον αλλον τον σκληρο, τον βαζω σε εξωτερικη θηκη, το βαζω στο HD Sentinel, τον βλεπει εκει βγαζει 79% υγεια αλλα δεν τον βλεπει μεσα σαν "D:".

Βγαζει ενα μνμ: " Υπαρχουν 35 αδυναμοι τομεις στην επιφανεια του δισκου.Μπορουν να επαναπροσδιοριστουν οποιαδηποτε στιγμη στη μετεπειτα χρηση του δισκου. Προτινετε να ερευνατε το αρχειο καταγραφης του δισκου τακτικ. Ολα τα νεα προβληματα που βρισκονται θα καταγραφονται εκει. Προτεινετε να παρακολουθειτε συνεχως την κατασταση του δισκου."

 

Αυτος τι σκ@τα εχει και δεν μπορω να τον χρησιμοποιησω.?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπηκα στην διαχειριση εργασιων στους δισκους, ενω τον εχει εκει κανονικα, λεει οτι το προγραμμα του ειναι ενημερωμενο, στην καρτελα τομοι, βγαζει τη χωρητικοτητα του, αλλα απο κει και κατω ολα κενα..

Πως να του δωσω την τιμη που λες, δε μπορω να καταλαβω που ακριβως εννοεις.

για ριξε λιγο ακομα σπρωξιμο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως λέει και η ms

Εάν σας μονάδα σκληρού δίσκου, μονάδα μικρογραφίας, στικ μνήμης ή μνήμη flash είναι αναγνωρίζεται στη Διαχείριση δίσκων αλλά δεν εμφανίζονται στην Εξερεύνηση των Windows, η μονάδα δίσκου μπορεί να δεν έχει εκχωρηθεί ένα γράμμα μονάδας δίσκου από τα Windows.
  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση υπολογιστή , κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη , κάντε κλικ στον Πίνακα ελέγχου, και κάντε κλικ στην επιλογή σύστημα και ασφάλεια να προβληθούν από προβολή κατηγοριών .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία διαχείρισης, και στη συνέχεια, κάνοντας διπλό κλικ Διαχείριση υπολογιστή.
     
    Εάν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή δώστε επιβεβαίωση.
  3. Αναζήτηση για μια μονάδα δίσκου που δεν έχει ένα γράμμα μονάδας δίσκου που του έχουν ανατεθεί και δεν είναι χαρακτηρισμένη ως δεσμευμένο σύστημα.
     
    Σημείωση: Η μονάδα δίσκου συστήματος δεσμευμένη είναι δεσμευμένη από τα Windows.
  4. Κάντε δεξιό κλικ στη μονάδα δίσκου που δεν έχει ετικέτα και κάντε κλικ στην εντολή Αλλαγή του γράμματος ή της διαδρομής...
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιλέξετε το πρώτο διαθέσιμο γράμμα μονάδας δίσκου.
  6. Εάν η Αλλαγή του γράμματος ή της διαδρομής...η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη, βεβαιωθείτε ότι η μονάδα δίσκου είναι σε λειτουργία.
  7. Εάν η μονάδα δίσκου είναι χωρίς σύνδεση, κάντε δεξιό κλικ στον αριθμό του δίσκου και κάντε κλικ στο κουμπί Online.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Κάντε δεξιό κλικ στη μονάδα δίσκου που δεν έχει ετικέτα και κάντε κλικ στην εντολή Αλλαγή του γράμματος ή της διαδρομής..."

σε μενα δεν αναγραφει αυτο οπως στον δισκο C: αλλα γραφει " προετοιμασια δισκου"

Το παταω να κανει αυτην την εντολη, αλλα μου βγαζει μηνυμα "παρουσιαστηκε σφαλμα δεδομενων (κυκλικος ελεγχος πλεονασμου)"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επιδιορθωνεται αυτο με καποιον τροπο, πχ αλλαγη πλακετας?τι αλλο θα μπορουσε?

Βεβαια τα ρωταω λογω του οτι τον εντοπιζει, βρισκει και το προγραμμα οδηγησης μια χαρα, και απο κει και επειτα χαλαει το γλυκο.

Αν ηταν τελειως dead δεν θα ασχολουμουν καν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(...δεν διάβασα όλα όσα έγραψες εξ' αρχής) Αν μιλάμε για εσωτερικό δίσκο, λίγο δύσκολη η σωτηρία. Αν μιλάμε για εξωτερικό εκτός εγγύησης, δοκίμασε να τον συνδέσεις εσωτερικά μπας και έχει άλλη συμπεριφορά.

 

Πάντως γενικά αν δε σε χαλάει το ενδεχόμενο να είναι ντεντ (έχεις άλλο/μπορείς απροβλημάτιστα αν πάρεις άλλο), "καλύτερα" μην πολυασχολείσαι, καθώς η CRC ένδειξη είναι σημάδι ότι ο δίσκος δεν (όχι, δεν έχει να κάνει με την πλακέτα του).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευτυχως βρισκομαι στην δευτερη κατασταση, οτι απλα ειναι ενας δισκος που υπαρχει και ειπα να δω τι γινεται, αλλα θα τον δοκιμασω και μια απο μεσα απ το κοκυτι μηπως και... αλλιως καληνυχτα του... θα παει στο χαρισε το...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...