Προς το περιεχόμενο

Facebook: Απλοποιεί την διαδικασία των ρυθμίσεων ασφαλείας


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, πρόσφατα προέβη ξανά σε αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφαλείας καθώς και στην πολιτική που ακολουθεί. Σύμφωνα με τον Sam Lessin, στέλεχος της υπηρεσίας, οι αλλαγές έχουν σκοπό να απλοποιήσουν την διαδικασία ρύθμισης των δικαιωμάτων πρόσβασης στις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο Χρονολόγιό σας.Στο παρελθόν η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε δεχθεί έντονη κριτική σχετικά με την πολιτική ασφαλείας που ακολουθεί. Αμέσως έσπευσε να προβεί σε τροποποιήσεις, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των χρηστών, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν έφερε αποτελέσματα. Στην ουσία η νέα πολιτική ασφαλείας είναι η ίδια, εκτός από το γεγονός της αφαίρεσης ενός χαρακτηριστικού που επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν άλλους από το να αναζητούν τα προφίλ τους.

 

O Lessin δικαιολόγησε την αφαίρεση του συγκεκριμένου feature, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο ήταν χρήσιμο όταν το Facebook ήταν μια κοινότητα μαθητών ενώ πλέον, με την ραγδαία ανάπτυξή του, δεν μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο του, λειτουργώντας αποτρεπτικά. Ως προς τις λοιπές αλλαγές που έλαβαν χώρα, αρκεί να αναφερθεί ότι στόχο έχουν να διευκολύνουν τους χρήστες ως προς την πραγματοποίηση των ρυθμίσεων και σε καμία περίπτωση δεν προσθέτουν κάτι καινούργιο ή τροποποιούν έναν υπάρχοντα όρο χρήσης. Από την μεριά του ο Nicky Jackson Colaco, στέλεχος της ομάδας ασφαλείας του Facebook, σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις ασφαλείας θα πρέπει να είναι ουσιώδεις και να προστατεύουν πραγματικά τους χρήστες και όχι απλώς να προσφέρουν μια πλασματική αίσθηση αυτής.

 

Κλείνοντας να αναφερθεί ότι η υπηρεσία προχώρησε και σε άλλες αλλαγές. Συγκεκριμένα πρόσθεσε βοηθητικά μηνύματα στις ρυθμίσεις ασφαλείας ενώ δόθηκε και η δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν μαζικά, untag, πολλαπλές φωτογραφίες.

 

Link.png Site: Facebook Blog

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν το έχω δει ακόμα αλλά η αλήθεια είναι πως, έτσι όπως ήταν, παρότι είχε πραγματικά πολλές επιλογές ώστε να μπορεί κανείς να το ρυθμίζει κυριολεκτικά όπως θα το ήθελε, κάθε φορά που σκεφτόμουν να μπω γιατί π.χ. κάτι έπρεπε να αλλάξω, δεν είχα καμία μα καμία όρεξη ακριβώς επειδή θα έπρεπε να διαβάζω προσεκτικά το καθετί ώστε και να το ρυθμίσω σωστά.

Για να μην αναφερθώ στο τι φασαρία ήταν, το να προσπαθώ να εξηγώ σε κάποιον που με ρώταγε για το πώς να πετύχαινε κάτι που ήθελε να ρυθμίσει.

 

Καλά και άγια τα κοινωνικά δίκτυα, δε λέω, αλλά πολύ φασαρία το θέμα των ρυθμίσεων τους και της ασφάλειας ανά περίπτωση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...