Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ντουμάνιασμα απ' τις τσιγαρούκλες κάθε χώρου, ιδιωτικού ή δημόσιου, θεωρείται εθιμικό δίκαιο και "ιερό" δικαίωμα του κάθε νεο-Έλληνα. Ποιός θα τολμήσει να το περιορίσει; Οι Δήμοι; :-D

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πες μου ότι _πραγματικά_ δεν είσαι _ΤΟΣΟ_ ηλίθιος. Δηλαδή θα αφήσουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους διότι φτιάξα_Μ_ε εκεί πέρα εργοστάσιο; Να το μεταφέρουμε λοιπόν στο δικό σου σπίτι να ξενιτευτείς εσύ και η οικογένειά σου. Συμφεροντολόγε βολεμένε "έλληνα". Λίγος σεβασμός έστω και για τους τύπους δε βλάπτει σε ανθρώπους που ΚΑΙ ΕΣΥ επιβαρύνεις για να βλέπεις τσόντα στον υπολογιστή σου... (που παρεμπιπτόντως δουλεύει με ρεύμα).

Υ.Γ. Καλή χρονιά και καλά μυαλά... Για το πρώτο είμαι αισιόδοξος, για το δεύτερο με αυτά που βλέπω, δεν...

Τα πρωτα αποτελεσματα της ρυπανσης ειναι ορατα σε αυτο το ποστ.

Δημοσ.

Το σχόλιο περί τσιγάρου είναι από τα πλέον πετυχημένα σε αυτή τη συζήτηση.

Ποιο το όφελος της λήψης μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα (εσωτερικών η εξωτερικών χώρων) όταν δεν έχει αντιμετωπιστεί το διαρκές και αναγνωρισμένο πρόβλημα του τσιγάρου?

Μήπως ασχολούμαστε με 2-3 δεντράκια και αδιαφορούμε για το δάσος?

Μου αρέσει που κάποτε σε αντίστοιχη συζήτηση για το κάπνισμα, οι υπερασπιστές του καπνίσματος λέγανε το ίδιο πράγμα αντιστρέφοντας μόνο τη βαρύτητα των 2 προβλημάτων. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι πρόκειται για 2 διαφορετικά προβλήματα;

Ανεξάρτητα απ το μέγεθος του κινδύνου του καπνίσματος (ενεργητικού και παθητικού), πόσο μικρό μπορεί να είναι το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη χώρα μας, όταν κάθε χρόνο εκτίθενται σε αυτήν τουλάχιστον μερικές 100δες χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια) άτομα;

Δημοσ.

Μου αρέσει που κάποτε σε αντίστοιχη συζήτηση για το κάπνισμα, οι υπερασπιστές του καπνίσματος λέγανε το ίδιο πράγμα αντιστρέφοντας μόνο τη βαρύτητα των 2 προβλημάτων. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι πρόκειται για 2 διαφορετικά προβλήματα;

Ανεξάρτητα απ το μέγεθος του κινδύνου του καπνίσματος (ενεργητικού και παθητικού), πόσο μικρό μπορεί να είναι το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη χώρα μας, όταν κάθε χρόνο εκτίθενται σε αυτήν τουλάχιστον μερικές 100δες χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια) άτομα;

Σε καμία περίπτωση δεν έχω πρόθεση να υποβαθμίσω τη σημασία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ούτε της μόλυνσης του αέρα εσωτερικών χώρων. Δε σου κρύβω ότι ασχολούμαι επαγγελματικά με το 2ο. Προσπαθώ όμως να βάλω ένα μέτρο. Σε ότι αφορά την πρόσφατη περίπτωση της περίφημης "αιθαλομίχλης" δεν είναι καν γνωστά τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της εν λόγω "μόλυνσης". Τουλάχιστον εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω υπόψη μου σχετικά αξιόπιστα νούμερα. Στην περίπτωση του τσιγάρου δεν πρόκειται για μια θεωρητική συζήτηση σχετικά με τις δυνητικές βλάβες ενός προβλήματος το οποίο δεν έχει ακόμα καν αξιολογηθεί αλλά για βλάβες που καθημερινά εδώ και χρόνια οδηγούν ανθρώπους στα νεκροτομεία.

Ως εκ τούτου, θεωρώ ανισόρροπο το να λάβω μέτρα για μια κοινωνία (ενεργητικών και παθητικών) καπνιστών με σκοπό τον περιορισμό της έκθεσης της σε μια λίγο-πολύ άγνωστη (και μη συνεχή) πηγή ρύπων. Πρώτα θα λύσω το γνωστό-σημαντικό πρόβλημα και μετά τα άγνωστα-λιγότερο σημαντικά.

Εκτός βέβαια αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να "επηρεάζουν" τους φορείς λήψης αποφάσεων.

Με την ίδια λογική θεωρώ αμετροεπή αυτόν που καπνίζει και παράλληλα θέλει καθαρό αέρα στα πνευμόνια του....

Φιλικά (πάντα)

• Like 1
Δημοσ.

Το σχόλιο περί τσιγάρου είναι από τα πλέον πετυχημένα σε αυτή τη συζήτηση.

Ποιο το όφελος της λήψης μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα (εσωτερικών η εξωτερικών χώρων) όταν δεν έχει αντιμετωπιστεί το διαρκές και αναγνωρισμένο πρόβλημα του τσιγάρου?

Μήπως ασχολούμαστε με 2-3 δεντράκια και αδιαφορούμε για το δάσος?

εφοσον καιγονται τοσο πολυ για τον ατμοσφαιρικο αερα ας το κανουν και για τον αερα που αναπνεουμε σε κλειστους χωρους. δεν υποβαθμιζω καποιο απο τα δυο. ας το κανουν και με τη χρηση αυτοκινητων βαζοντας διοδια στο κεντρο της αθηνας, βελτιωνοντας τις δημοσιες συγκοινωνιες. με αυτο το σκεπτικο ανεφερα το καπνισμα. φοβαμαι οτι με προφααση τη ρυπανση θα κοιταξουν να ριξουν κι αλλους φορους. ουδολως τους ενδιαφερει η περιβαλοντικη πλευρα του προβληματος. απλα πατημα για εισπρακτικα μετρα.

Δημοσ.

Το ντουμάνιασμα απ' τις τσιγαρούκλες κάθε χώρου, ιδιωτικού ή δημόσιου, θεωρείται εθιμικό δίκαιο και "ιερό" δικαίωμα του κάθε νεο-Έλληνα. Ποιός θα τολμήσει να το περιορίσει; Οι Δήμοι; :-D

---

Σε προηγμένα κράτη που θέλουν να αντιμετωπίσουν το κάπνισμα στα αλήθεια (όπως για παράδειγμα Αυστραλία) απλά πήγανε το πακέτο στα 10 δολάρια.

εφοσον καιγονται τοσο πολυ για τον ατμοσφαιρικο αερα ας το κανουν και για τον αερα που αναπνεουμε σε κλειστους χωρους. δεν υποβαθμιζω καποιο απο τα δυο. ας το κανουν και με τη χρηση αυτοκινητων βαζοντας διοδια στο κεντρο της αθηνας, βελτιωνοντας τις δημοσιες συγκοινωνιες. με αυτο το σκεπτικο ανεφερα το καπνισμα. φοβαμαι οτι με προφααση τη ρυπανση θα κοιταξουν να ριξουν κι αλλους φορους. ουδολως τους ενδιαφερει η περιβαλοντικη πλευρα του προβληματος. απλα πατημα για εισπρακτικα μετρα.

Έτσι ακριβώς όπως σκέφτεται και ο λαός από κάτω, που του αρέσει να ζει εις βάρος του διπλανού του. Έτσι και αυτοί που κυβερνούν νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους και τους συγγενείς τους.

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα η Αθήνα είχε 17 βαθμούς ενώ η ελάχιστη στα νότια προάστια κ κέντρο δεν έχει πέσει κάτω από 11-12 βαθμούς.Άραγε πόσοι άναψαν τζάκια σήμερα?

Δημοσ.

Σήμερα η Αθήνα είχε 17 βαθμούς ενώ η ελάχιστη στα νότια προάστια κ κέντρο δεν έχει πέσει κάτω από 11-12 βαθμούς.Άραγε πόσοι άναψαν τζάκια σήμερα?

Οσοι εχουν παιδια... εκτος και το δικο σου θα το αφηνεις στους 12-15 βαθμους.

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι ακριβώς όπως σκέφτεται και ο λαός από κάτω, που του αρέσει να ζει εις βάρος του διπλανού του. Έτσι και αυτοί που κυβερνούν νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους και τους συγγενείς τους.

σε αυτο που λες εχεις απολυτο δικιο, απλα ανοιγεται μεγαλη κουβεντα.

ο ελληνας, συμπεριλαμβανομενου του υποφαινομενου, εχει θεμα νοοτροπιας. εκει ειναι κατα βαση το προβλημα, κατα την ταπεινη μου αποψη. οχι στα δανεια του δημοσιου, οχι γενικα στο δημοσιο αλλα στον τροπο που σκεφτεται, που ψηφιζει και δραστηριοποιειται εντος της κοινωνιας.

αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, οχι του παροντος topic.

Δημοσ.

Εγω δεν εχω καθολου θερμανση φετος/περυσι (αθηνα), φετος ολο το χειμωνα ανοιξα μια φορα το A/C και αυτο για λιγο.

Εμείς έχουμε 3 χρόνια να βάλουμε πετρέλαιο ( ήμασταν από τους πρώτους που νιώσαμε την κρίση ), λίγο A/C όταν βλέπουμε τα ζόρια ανάβουμε. Φέτος δεν το συζητώ , ούτε καν πάπλωμα δεν έχω βγάλει ακόμα .

Να δω τι θα γίνει όταν πιάσει πραγματικά κρύο...

Δημοσ.

Πραγματικά θα "γελάσουμε" αν πέσει στην Αθήνα, έστω και ελάχιστο χιόνι, όπως έγινε άλλες χρονιές.

Τι θα κάνουμε τότε; Θα καίμε ο ένας τον άλλο;

Δημοσ.

---

Σε προηγμένα κράτη που θέλουν να αντιμετωπίσουν το κάπνισμα στα αλήθεια (όπως για παράδειγμα Αυστραλία) απλά πήγανε το πακέτο στα 10 δολάρια.

Και αυτο τωρα ειναι 'ελευθερη αγορα' ή κρατικος παρεμβατισμος ως το κοκκαλο ???

Δημοσ.

Τόσο «προηγμένα», ώστε η «προστασία τής υγείας», όσων δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν $10 για ένα πακέτο, δεν έχει σημασία...

...το προηγμένο, ειλικρινές και αποφασιστικό κράτος, το κράτος που βάζει την υγεία των πολιτών του πάνω από συμφέροντα (δικά του, ή τρίτων), είπα πριν τι θα έκανε: Θα απαγόρευε άμεσα την πώληση προϊόντων καπνού. Όλη η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι το κάπνισμα είναι καταστρεπτικό για την υγεία, τα κράτη συνηγορούν υπέρ τής θέσης αυτής, αλλά η πώληση καπνού επιτρέπεται χωρίς πρόβλημα!

Με την αύξηση τής λιανικής τιμής του πακέτου, ο σκοπός σου - και αυτό που τελικώς επιτυγχάνεις ως κράτος - δεν είναι να γλυτώσει ο κόσμος από τα προβλήματα που προκαλεί το κάπνισμα. Είναι να ποντάρεις πάνω στην ισχυρότατη εξάρτηση των καπνιστών, οι οποίοι θα συνεχίσουν να καπνίζουν αλλά, αφού εσύ θα 'κονομάς περισσότερα από φόρους, όλα θα είναι μια χαρά... 

Δημοσ.

...το προηγμένο, ειλικρινές και αποφασιστικό κράτος, το κράτος που βάζει την υγεία των πολιτών του πάνω από συμφέροντα (δικά του, ή τρίτων), είπα πριν τι θα έκανε: Θα απαγόρευε άμεσα την πώληση αλκοόλ, κόκκινου κρέατος, ζάχαρης κτλ.

Δημοσ.

deesnider παντως εγω δεν θελω κρατος-μπαμπα-μπαμπουλα να μου επιβαλλει κατι 'για το καλο μου' και για να με προστατεψει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...