Pireotis88 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 105 κρουαζιεροπλοια περασαν εφετος απο τον Πειραια , αλλα μονο μια φορα και αλλα εως και 15 φορες Μπορειτε να δειτε ολες τις αφιξεις σε αυτο το αρθρο http://bit.ly/S03Atk Υπολογισα εχθες πως περιπου 1.600.000 επιβατες εφεραν συνολο αυτα τα πλοια..ισως και παραπανω..Και αναρωτιειμαι τι πραγματικα αφησαν αυτοι οι ανθρωποι στην Αθηνα και γενικοτερα στην Ελλαδα?? Συνηθως τα περισσοτερα απο αυτα τα θηρια που ερχονται στον Πειραια περνανε και απο αλλα μερη οπως Κατακολο (Αρχαια Ολυμπια) ,Σαντορινη, Ηρακλειο, Μυκονο(οοοοος ) και Ροδο . Εχουμε ομως τις καταλληλες υποδομες και κυριως εκπαιδευση να τους υποδεχτουμε σωστα? Η μηπως προτιμανε τη γειτονα που αναπτυσετε. Οι περισσοτεροι απο αυτους που ερχονται με τα κρουαζιεροπλοια συνηθως το "φυσανε" το χρημα αφου τουλαχιστον μια κρουαζιερα κανει ενα χιλιαρικο ευρω το ατομο...αλλες φτανουν μεχρι και 20 χιλιαρικα το ατομο... Εχουμε μια τοσο ομορφη χωρα και περαν απο τη πρωτευουσα που ρημαζει..εχουμε αφησει στη τυχη τους πολλα ομορφα μερη .. Μαλιστα υπαρχουν το 2013 εταιριες κ/ζ που πιανουν μερη στην Ελλαδα με ιστορικη σημασια μεν..αλλα που υπο κ.σ. δεν θα αποτελουσαν το συνεθεστερο προορισμο για εναν Ελληνα.. κλασικο παραδειγμα η Θασος. Μαλιστα αυτο το πλοιο που θα πιασει Θασο θα κανει και το διαπλου του Αγιου Ορους.. Θα ηθελα την αποψη σας..
insomniaK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Γιατί να καταστραφεί η θασος με τον μαζικό τουρισμό; Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υπάρχει τουρισμός για όλα τα βαλάντια αλλά με σεβασμό προς τον επισκέπτη. Τώρα τους πιάνουμε τον γκώλο, ενδιαφερόμενοι μόνοβραχυπρόθεσμα. Αυτός είναι ο τρόπος για να διώξεις τους τουρίστες κι όχι να προσελκύσεις τους συγγενείς και φίλους τους. Τώρα αν θες περιοχές που έχουν ενδιαφέρον, πήλιο, μάνη, δυτική και νότια λεσβος, Κρήτη γύρω γύρω, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, πλαταμώνας, σάμος, ικαρία κλπ κλπ...
Tenshi Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Το πρόβλημα είναι οτι δέν μένουν μεγάλο χρονικό διάστημα (overnight stay-στην καλύτερη δύο),αφού το πακέτο τους έχει και άλλους προορισμούς,Ελληνικούς και μή.Και μιας και μιλάμε για πακέτα,υπάρχει σχεδόν πάντα ένας tour leader που τους πάει σε προκαθορισμένα μαγαζιά.Κοινώς το όλο θέμα θυμίζει τα all-inclusive ξενοδοχεία,που τον τουρίστα θα τον δείς μόνο στο αεροδρόμιο,μιά που θα έρθει και μια που θα φύγει.Στην καλύτερη να πάρουν καμια καρτα ή καμια μπλούζα. Πρόχειρα στο μυαλό μου έρχεται το contiki ,που δουλεύει με "πιτσιρικαρία"
Pireotis88 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 μακροπροθεσμα πως να τους κρατησουμε ειναι το θεμα ...
caution Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Για το μακροπρόθεσμα μην αγχώνεσαι, έτσι όπως "βγαίνουν" τα στοιχήματα της κυβέρνησης και έτσι όπως έχουν εντοιχιστεί οι κωλάρες μας στους καναπέδες, θα το γυρίσουμε κάποια στιγμή στον σεξουαλικό τουρισμό και τότε να δεις κόσμο στον Πειραιά. Δεν θα μείνει παιδέρα στην υφήλιο που να μην περάσει από τον ευλογημένο τούτο τόπο.
brickoman Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Για το μακροπρόθεσμα μην αγχώνεσαι, έτσι όπως "βγαίνουν" τα στοιχήματα της κυβέρνησης και έτσι όπως έχουν εντοιχιστεί οι κωλάρες μας στους καναπέδες, θα το γυρίσουμε κάποια στιγμή στον σεξουαλικό τουρισμό και τότε να δεις κόσμο στον Πειραιά. Δεν θα μείνει παιδέρα στην υφήλιο που να μην περάσει από τον ευλογημένο τούτο τόπο. Next Station Τρούμπα-Πειραιάς!
DrLo Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Μαλιστα αυτο το πλοιο που θα πιασει Θασο θα κανει και το διαπλου του Αγιου Ορους.. Από όλο το topic κρατώ το διάπλου του Αγ. Όρους. 1
REDODIN7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Εγω πολυ θα ηθελα να ανοιξω μια δικια μου μικρη τουριστικη μοναδα αλλα δυστηχως οτι λεφτα εχω ουτε γνωριμιες.
brickoman Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 ουτε γνωριμιες. και εδω ερχεται ο κυριος Γιωργος (εγω δηλαδη) και αρχιζουμε την συζήτηση για συνεργασία.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Για να έχει μακροοικονομικό αντίκρισμα ο τουρισμός,θα πρέπει αφενός να αγοράζουν οι τουρίστες,αφετέρου να αποδίδονται στο κράτος οι φόροι.Όλοι έχουμε πάει διακοπές,οπότε ας αναλογιστούμε πρακτικά τι γίνεται.
REDODIN7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 και εδω ερχεται ο κυριος Γιωργος (εγω δηλαδη) και αρχιζουμε την συζήτηση για συνεργασία. Δηλαδη ?
brickoman Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδη ? θα ανοιξουμε τουριστικο γραφειο
REDODIN7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 θα ανοιξουμε τουριστικο γραφειο Α δεν το εχω ενω το μικρο ξενοδοχειο το εχω κανω και πολυ ωραιο πρωινο 1
pournaras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Ο τουρισμος, οπως και ο αγροτικος τομεας, η βιομηχανια κλπ, δεν ειναι ενα αππλο θεμα που μπορει να το διαχειριστει ο καθε ξενοδοχος και να δημιουργησει αυτο το "κατι" που θα κανει τον κοσμο να συρρεει κατα χιλιαδες. Αυτα τα πραγματα θελουν κρατικη οργανωση (για αυτο υπαρχει αυτο το μαμημενο κρατος, και οχι μονο για να εισπρατει), οπου θα δωσει τις απαραιτηττες αδειες για τουριστικες εγκαταστασεις, θα ελεγξει για παρανομιες, θα εκπαιδευει και γενικα θα γινει ενας ελεγκτης του ολου θεματος. Οσο και να προσπαθουμε κατα μοναδες, αν δεν υπαρξει κεντρικος ελεγχος μια ζωη θα ειμαστε κλεφτες και λαμογια. 1
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Το δυστύχημα είναι ότι αυτοί που "ελέγχουν" πολλές φορές είναι ακόμα χειρότερα λαμόγια. Ο τουρισμός θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά, αλλά όχι έτσι όπως γίνεται στην Ελλάδα (περιστατικά τύπου Ύδρας και όχι μόνο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα