Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω πας για αγορά κύριου δίσκου... Μα FAT32?

ναι, το 1.8 Ghz δεν σε πείραξε :-D ξύλινο είναι το pc, για αυτό με την πρώτη ευκαιρία θα πάρει πόδι

Δημοσ.

Τελικά έβγαλα για λίγο την τροφοδοσία, την ξανασύνδεσα και δεν μου ξαναχτύπησε. Πρόλαβα να αντιγράψω τα αρχεία μου και άλλαξα δίσκο, problem solved :-(

Δημοσ.

Τελικά έβγαλα για λίγο την τροφοδοσία, την ξανασύνδεσα και δεν μου ξαναχτύπησε. Πρόλαβα να αντιγράψω τα αρχεία μου και άλλαξα δίσκο, problem solved :-(

φιλε μου περνα ενα live cd linux και παρε τα αρχεια σου

ZZZZZZZZzzzzzzzzzz

Δημοσ.

Τι από τα παραπάνω δεν έγινε κατανοητό, και ποστάρετε προγράμματα?

Για reference αν τύχει και διαβάσει κάποιος άλλος αυτό το topic, ένα κουλό γιατροσόφι (που όμως δουλεύει) για όταν χτυπάνε οι κεφαλές του δίσκου, είναι να τον βάλετε σε μια σακούλα καλά κλεισμένη (ιδανικά έχει κάτι με zipper που κλείνουν αεροστεγώς), και μετά κατάψυξη  :blink:  Μερικές ωρίτσες και δοκιμάζουμε μετά. Ανάλογα με την ζημιά που έχει ο δίσκος μπορεί να δουλέψει από ελάχιστα λεπτά, ως κάποιον ικανοποιητικό χρόνο ώστε να πάρετε τα δεδομένα ;)

http://www.hirensbootcd.org/200-ways-to-revive-a-hard-drive/

http://lifehacker.com/5515337/save-a-failed-hard-drive-in-your-freezer-redux

http://geeksaresexy.blogspot.gr/2006/01/freeze-your-hard-drive-to-recover-data.html

http://www.thetechmentor.com/posts/put-your-hard-drive-in-the-freezer-to-recover-data/

Κάποιοι λένε πως είναι μύθος. Προσωπικά το έχω κάνει και μετά από κάθε ψύξη τον έβλεπε τον δίσκο, απλά ο χρόνος που μου έδινε κάθε φορά για να αντιγράψω αρχεία ήταν ελάχιστος. Δεν ενδείκνυνται παλιά ψυγεία που η κατάψυξη γεμίζει πάγο (λόγω αυξημένης υγρασίας)

• Like 3
Δημοσ.

Για reference αν τύχει και διαβάσει κάποιος άλλος αυτό το topic, ένα κουλό γιατροσόφι (που όμως δουλεύει) για όταν χτυπάνε οι κεφαλές του δίσκου, είναι να τον βάλετε σε μια σακούλα καλά κλεισμένη (ιδανικά έχει κάτι με zipper που κλείνουν αεροστεγώς), και μετά κατάψυξη  :blink:  Μερικές ωρίτσες και δοκιμάζουμε μετά. Ανάλογα με την ζημιά που έχει ο δίσκος μπορεί να δουλέψει από ελάχιστα λεπτά, ως κάποιον ικανοποιητικό χρόνο ώστε να πάρετε τα δεδομένα ;)

Κάποιοι λένε πως είναι μύθος. Προσωπικά το έχω κάνει και μετά από κάθε ψύξη τον έβλεπε τον δίσκο, απλά ο χρόνος που μου έδινε κάθε φορά για να αντιγράψω αρχεία ήταν ελάχιστος. Δεν ενδείκνυνται παλιά ψυγεία που η κατάψυξη γεμίζει πάγο (λόγω αυξημένης υγρασίας)

Δεν είναι καθόλου μύθος. Ίσως να μη δουλεύει πάντα, αλλά εμένα ο συγκεκριμένος τρόπος - σε συνεργασία με κάποιο καλό πρόγραμμα ανάκτησης - μ' έχει σώσει δυο φορές. Είχε δε, ακριβώς τη συμπεριφορά που λες: «Πάγωμα-σύνδεση και αντιγραφή για ελάχιστα λεπτά-ξανά κόλλημα-ξανά πάγωμα και ...δώσ' του απ' την αρχή»!

Μετά από κάποιες επαναλήψεις βέβαια, παρέδωσαν πνεύμα οι δίσκοι, αλλά τουλάχιστον πρόλαβα και πήρα από μέσα ότι χρειαζόμουν.

Δημοσ.

nino ισχυει??

Όπως προείπα, εξαρτάται και από την ζημιά του δίσκου. Είναι η τελευταία λύση/επιλογή. Εκεί που λες δεν έχω να χάσω τίποτα... Το φαινόμενο (όταν πιάσει) είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεται παρακάτω:

...Είχε δε, ακριβώς τη συμπεριφορά που λες: «Πάγωμα-σύνδεση και αντιγραφή για ελάχιστα λεπτά-ξανά κόλλημα-ξανά πάγωμα και ...δώσ' του απ' την αρχή»!

Μετά από κάποιες επαναλήψεις βέβαια, παρέδωσαν πνεύμα οι δίσκοι, αλλά τουλάχιστον πρόλαβα και πήρα από μέσα ότι χρειαζόμουν.

Είναι το κύκνειο άσμα, κι ελπίζω να το προλάβεις :)

Και προσοχή δεν πιάνει με όλα τα προβλήματα ενός δίσκου. Όταν χτυπάνε οι κεφαλές μόνο (που είναι και το πιο δύσκολο). Όταν δεν τον αναγνωρίζει καν το bios/λειτουργικό το πρόβλημα είναι πιο εύκολο και συνήθως λύνεται πιο απλά (αν και πολλοί νομίζουν το αντίθετο). Εκεί έχεις πρόβλημα με την πλακέτα, και το μόνο που φθάνει είναι να βρεις έναν όμοιο για να "δανειστής" από αυτόν την πλακέτα του και να πάρεις τα δεδομένα

Δημοσ.

εμενα τον σκληρο τον διαβαζει το bios αλλα στα win8 δεν μπορω να δω τιποτα.

Μπαινω σε λινουξ βρίσκω τα αρχεια. δεν μπορω ομως να τα τραβηξω διοτι δεν εχω προσβαση...

Δυστυχώς ειχα ubuntu πριν στο σκληρο .

Μηπως εχει κανεις καμια ιδεα πως θα παρω τα αρχεια? ειναι πολυ σημαντικα !

??

??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...