Προς το περιεχόμενο

ίσιωμα ζάντας αυτοκινήτου.


kabamaru21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εβαλα καινουργια λαστιχα στο αμαξι (ενα παλιο nissan sunny '91) και μου είπαν τα παιδια οτι 3 ζαντες ειναι χαλια, θελουν ισιωμα αν οχι αλαγμα. Δεδομενου οτι δεν μου περισσεύουν money, εαν τις αφήσω ετσι οπως ειναι θα παρουσιαστεί καποιο  πρόβλημα? εαν προσέχω και για την πιεση των ελαστικών (μην χανουν και ετσι),,, θα πρεπει να ανησυχώ για κατι αλλο?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ταλαιπωρείται το ελαστικό και θα έχει ανομοιόμορφη φθορά.Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι μειώνεται δραματικά η ποιότητα κύλισης,αφού το τιμόνι θα τρέμει ενώ παράλληλα θα έχεις την αίσθηση οτι το όχημα "χοροπηδάει".Επίσης επηρεάζεται και η πέδηση του οχήματος,συνήθως με δονήσεις κατα το φρενάρισμα.Το πόσο ισχυρές θα είναι αυτές,εξαρτάται απο την ταχύτητα που κινείσαι και την παραμόρφωση της ζάντας.

 

Μπορείς κάλλιστα να πάς και ταξίδι,άλλα το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες σε μια 3ωρη διαδρομή με 100~140km/h,θα ήταν ένας επιπλέον λόγος στρές (εκτός και αν θέλεις το αμάξι να σου φτιάχνει φραπέ).Σε αστικές μετακινήσεις αμφιβάλλω αν θα καταλάβεις κάτι μεμπτό (με ταχύτητες κάτω απο 80km/h).

 

Κόστος επισκευής ~20ευρώ ανα ζάντα.

Αν θές τη γνώμη μου,μήν τα λυπηθείς αυτά τα χρήματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...