DoukiMan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 καλησπερα παιδια, θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με ενα θεμα που με απασχολει πολυ καιρο. ειμαι αποφοιτος λυκειου και σπουδαζω σε μια σχολη θα ηθελα ομως να βρω και μια δουλεια ταυτοχρονα για τους γνωστους λογους.Ομως σκεφτομαι οτι με την κριση και την ανεργια που υπαρχει εμενα θα παρουν?Ενδιαφερομαι περισσοτερο για καταστηματα τεχνολογιας οπως πλαισιο κτλπ αφου πανω σε αυτο το αντικειμενο σπουδαζω αλλα εχω και τις αμφιβολιες μου. ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ
gokuthelegend Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Φίλε μου σε μεγάλα καταστήματα, όπως το πλαίσιο όπως ανέφερες, δεν πρόκειτε να σε πάρουν. Εδώ δεν παίρνουν εμάς που έχουμε πτυχία. Κοίτα για σερβιτόρος (όχι μόνο σε καφετέριες αλλά και σε ταβέρνες), διανομέας φαγητών - το γνωστό ντελίβερυ - αν έχεις δίπλωμα μηχανής ή μοίρασμα φυλλαδίων.
Haldol Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Φίλε μου σε μεγάλα καταστήματα, όπως το πλαίσιο όπως ανέφερες, δεν πρόκειτε να σε πάρουν. Εδώ δεν παίρνουν εμάς που έχουμε πτυχία. Αυτό το σκεπτικό είναι λάθος. Το πτυχίο όχι απλά δε σου δίνει παραπάνω πιθανότητες για δουλειά, αλλά σε περιπτώσεις όπως αυτή σε χαντακώνει κιόλας! Το Πλαίσιο, όταν ψάχνει για εμπορο-υπάλληλο (αυτόν που επιδεικνύει τα προϊόντα π.χ.) ποιον λες να προτιμήσει; Αυτόν που ξέρει και έχει πτυχίο, (άρα θα πληρώνεται βάση νόμου πιο πολλά) ή τον ανιδείκευτο, ακόμα κι αν χρειαστεί μια 'βδομάδα παραπάνω εκπαίδευση; Είσαι over-qualified με το πτυχίο, φυσικά και ΔΕΝ θα σε προτιμήσουν για τέτοιου τύπου θέσεις!
ZAKKWYLDE Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Αντιθέτως, τα 511 ευρώ μικτά που πρέπει να πληρώσει το Πλαίσιο, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος, τους κάτω των 25 είναι πολύ σημαντικότερο "προσόν". Γενικώς για δουλειές οι οποίες δεν απαιτείται καμια ιδιαίτερη εξειδίκευση προτιμούνται για ευνόητους λόγους μικρότεροι σε ηλικία. Π.χ. ο 35άρης δύσκολα θα κάτσει να εργαστεί σε μπαρ απο τις 10 το βράδυ έως 8 το πρωί. Πλέον οι αντοχές λιγοστεύουν. Οπότε εγώ θα έλεγα ψάξε, στέλνε βιογραφικά και κάνε υπομονή. Πιθανόν να φας κάμποσες απορρίψεις αλλά κάτι θα σου κάτσει. Μην περιμένεις βέβαια στο Πλαίσιο να μάθεις οτιδήποτε γύρω απο την εξειδίκευσή σου - απλός εμπορουπάλληλος είσαι (αν και σαν εμπειρία χρήσιμη θα ήταν γιατί όχι). Συγκεκριμένα το 80% των αγγελιών τους ζητάνε κάτω των 28...για πολλούς και διάφορους λόγους.
DoukiMan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Αυτό το σκεπτικό είναι λάθος. Το πτυχίο όχι απλά δε σου δίνει παραπάνω πιθανότητες για δουλειά, αλλά σε περιπτώσεις όπως αυτή σε χαντακώνει κιόλας! Το Πλαίσιο, όταν ψάχνει για εμπορο-υπάλληλο (αυτόν που επιδεικνύει τα προϊόντα π.χ.) ποιον λες να προτιμήσει; Αυτόν που ξέρει και έχει πτυχίο, (άρα θα πληρώνεται βάση νόμου πιο πολλά) ή τον ανιδείκευτο, ακόμα κι αν χρειαστεί μια 'βδομάδα παραπάνω εκπαίδευση; Είσαι over-qualified με το πτυχίο, φυσικά και ΔΕΝ θα σε προτιμήσουν για τέτοιου τύπου θέσεις! Αντιθέτως, τα 511 ευρώ μικτά που πρέπει να πληρώσει το Πλαίσιο, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος, τους κάτω των 25 είναι πολύ σημαντικότερο "προσόν". Γενικώς για δουλειές οι οποίες δεν απαιτείται καμια ιδιαίτερη εξειδίκευση προτιμούνται για ευνόητους λόγους μικρότεροι σε ηλικία. Π.χ. ο 35άρης δύσκολα θα κάτσει να εργαστεί σε μπαρ απο τις 10 το βράδυ έως 8 το πρωί. Πλέον οι αντοχές λιγοστεύουν. Οπότε εγώ θα έλεγα ψάξε, στέλνε βιογραφικά και κάνε υπομονή. Πιθανόν να φας κάμποσες απορρίψεις αλλά κάτι θα σου κάτσει. Μην περιμένεις βέβαια στο Πλαίσιο να μάθεις οτιδήποτε γύρω απο την εξειδίκευσή σου - απλός εμπορουπάλληλος είσαι (αν και σαν εμπειρία χρήσιμη θα ήταν γιατί όχι). Συγκεκριμένα το 80% των αγγελιών τους ζητάνε κάτω των 28...για πολλούς και διάφορους λόγους. σας ευχαριστω.αν εχετε κατι στα υπόψιν σας στειλτε το μου αν μπορειτε
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Βεβαια καλο ειναι να ξερεις οτι σε περιτπωση που πιασεις δουλεια στο πλαισιο που αναφερθηκε, βαση των ωραριων εργασιας του ξεχνας τη σχολη σου δια παντος για οσο θα εργαζεσαι, οποια κι αν ειναι αυτη. Ειδικα αν εχει και εργαστηρια θα εχεις προβλημα, διοτι αν δεν απατωμαι το πλαισιο παει με 12ωρα και δινει παραπανω κυλιομενα ρεπο μεσα στη βδομαδα (αν κανω λαθος διορθωστε με). Το θεμα ειναι οτι τα 12ωρα θα σου καθονται random απο Δευτερα εως Σαββατο και ετσι ειναι δεδομενο οτι θα χασεις αρκετες φορες μεσα σε 1 6μηνο ολες τις ημερες απο Δευτερα μεχρι Παρασκευη που λειτουργει η σχολη και επειδη θα εισαι 9-9 δουλεια δεν θα υπαρχει περιπτωση να μπορεις να πατησεις στη σχολη/εργαστηριο κλπ αρκετες φορες. Κοιτα σε τιποτα part-time η τιποτα με απογευματινες/νυχτερινες ωρες εργασιας. Τοτε που ημουν φοιτητης το "must" ηταν εργασια σε 24/24 netcafes ωστε λιγο απο δω λιγο απο κει βολευες με τους συναδελφους και τη σχολη (την παρακολουθηση των εργαστηριων τουλαχιστον). Δεν ξερω αν σημερα υπαρχουν netcafes στην Ελλαδα, οσο μεσουρανουσαν πριν καμια 8ετια. Η αλλη περιπτωση ειναι ντελιβερι/μπαρ/club/ταβερνα κλπ. Eργασιες που συνηθως εχουν βολικο ωραριο για φοιτητη και δεν απαιτουν καμια ιδιαιτερη ειδικευση.
gokuthelegend Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Αυτό το σκεπτικό είναι λάθος. Το πτυχίο όχι απλά δε σου δίνει παραπάνω πιθανότητες για δουλειά, αλλά σε περιπτώσεις όπως αυτή σε χαντακώνει κιόλας! Το Πλαίσιο, όταν ψάχνει για εμπορο-υπάλληλο (αυτόν που επιδεικνύει τα προϊόντα π.χ.) ποιον λες να προτιμήσει; Αυτόν που ξέρει και έχει πτυχίο, (άρα θα πληρώνεται βάση νόμου πιο πολλά) ή τον ανιδείκευτο, ακόμα κι αν χρειαστεί μια 'βδομάδα παραπάνω εκπαίδευση; Είσαι over-qualified με το πτυχίο, φυσικά και ΔΕΝ θα σε προτιμήσουν για τέτοιου τύπου θέσεις!Σε αυτό έχεις κάποιο δίκιο, αν ο υποψήφιος πωλητής γνωρίζει έστω κάποια βασικά πράγματα ίσως τον προτιμήσουν, αλλά με τους τεχνικούς; Εκεί δεν νομίζω να παίρνουν τον κάθε άσχετο.
Haldol Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Τεχνικούς, όταν λες; Διότι οι «τεχνικοί» στο Πλαίσιο δεν είναι και τόσο... τεχνικοί. Το συγκεκριμένο μαγαζί «κόβει» από παντού— μη σου κάνει αίσθηση και για τους τεχνικούς ακόμα εάν δεν έχουν πτυχίο και είναι απλοί «κατσαβιδάκηδες». Καλά, οι πωλητές είναι σίγουρα ανειδίκευτοι, γκαραντί.
gokuthelegend Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Τεχνικούς, όταν λες; Διότι οι «τεχνικοί» στο Πλαίσιο δεν είναι και τόσο... τεχνικοί. Το συγκεκριμένο μαγαζί «κόβει» από παντού— μη σου κάνει αίσθηση και για τους τεχνικούς ακόμα εάν δεν έχουν πτυχίο και είναι απλοί «κατσαβιδάκηδες». Καλά, οι πωλητές είναι σίγουρα ανειδίκευτοι, γκαραντί. Μπορώ να πω ότι το πιστεύω, αλλά τι στο καλό, έστω ένα ΙΕΚ να μην έχουν βγάλει;
Pintsie Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Πάντως, συγκεκριμένα το πλαίσιο, αυτή τη στιγμή ψάχνει άτομα... Στείλε ένα βιογραφικό στο site τους. Δεν χάνεις τίποτα Καλή επιτυχία!
gokuthelegend Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Πάντως, συγκεκριμένα το πλαίσιο, αυτή τη στιγμή ψάχνει άτομα... Στείλε ένα βιογραφικό στο site τους. Δεν χάνεις τίποτα Καλή επιτυχία! Εγώ προσωπικά έχω στείλει και μου απάντησαν με email την επόμενη μέρα ότι ΣΥΝΤΟΜΑ θα εποικεινωνήσουν μαζί μου (τηλεφωνικώς υποθέτω).Έχουν περάσει 3 μήνες από τότες και ακόμη περιμένω, φαντάσου πόσους θα έχουν στην αναμονή. Εκτός και εαν αυτοί το σύντομα το αντιλαμβάνονται αλλιώς.
Pintsie Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Τα mail που στέλνουν οι εταιρίες είναι αυτόματες απαντήσεις... Εγώ είχα περάσει από τηλεφωνική συνέντευξη στο παρελθόν. Είχε κρατήσει κάνα 20λεπτο. μπρρρ!
gokuthelegend Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Τα mail που στέλνουν οι εταιρίες είναι αυτόματες απαντήσεις... Εγώ είχα περάσει από τηλεφωνική συνέντευξη στο παρελθόν. Είχε κρατήσει κάνα 20λεπτο. μπρρρ! Όντως, αυτό το είχα σκεφτεί και εγώ από την πρώτη στιγμή ότι μπορεί να είναι αυτοποιημένο το email. Δεν είχα δει λεπτομερώς ποιά διεύθυνση ήταν αλλά τώρα που το κοιτάω είναι η [email protected], δεν είναι διεύθυνση κάποιου συγκεκριμένου υπαλλήλου από το hr, αλλά ένα γενικευμένο email του Πλαισίου. Αλλά και πάλι, δεν έχουν πάρει κάποιο τηλέφωνο από τότες.
Pintsie Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Στείλε το βιογραφικό σου αργάαααααααααααααααααααααααααααα το βράδυ (στην ανάγκη στις 4 το πρωί!) για να είναι από τα πρώτα που θα διαβάσουν Κοίτα, από ότι έχω ακούσει από πολλούς, στο πλαίσιο δουλεύει ο γνωστός του γνωστού... οπότε μην περιμένεις και ιδιαίτερα πράγματα! Αλλά δεν χάνεις τίποτα να ξαναστείλεις! Στείλε αν θες και στην media markt. Ζητάει για του Ρέντη.
gokuthelegend Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Στείλε το βιογραφικό σου αργάαααααααααααααααααααααααααααα το βράδυ (στην ανάγκη στις 4 το πρωί!) για να είναι από τα πρώτα που θα διαβάσουν Κοίτα, από ότι έχω ακούσει από πολλούς, στο πλαίσιο δουλεύει ο γνωστός του γνωστού... οπότε μην περιμένεις και ιδιαίτερα πράγματα! Αλλά δεν χάνεις τίποτα να ξαναστείλεις! Στείλε αν θες και στην media markt. Ζητάει για του Ρέντη. Εντάξει ρε παιδί μου, και σε 2-3 μέρες να το δουν το βιογραφικό και να το αρχειοθετήσουν δεν χάλασε ο κόσμος. Εδώ έχουν περάσει 3 μήνες και ακόμη τίποτα, καμιά ενημέρωση. Για την θέση στο media markt πως γνωρίζεις; Στην σελίδα τους δεν μπορώ να βρω κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα