Προς το περιεχόμενο

Case Mod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να ανοίξεις τρύπες για ανεμηστηρες χρειάζεσαι ποτηροτρυπανο αντίστοιχής διαμέτρου.

Πλεξι πρέπει να έχει το πρακτικερ στην Θεσσαλονίκη αν δεν έχει κλείσει μιας και έχω να πατήσω στο Ελλαδισταν κάτι μήνες. Άπλα δεν ξέρω τι ποιότητάς πλεξι έχει!

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα,

εδώ και μερικές μέρες έχω ξεκινήσει να modaro το κουτί μου το οποίο είναι ένα κουτί πενταετίας που ούτε αξίζει να αναφερθεί το όνομα του. Λοιπών ξεκινώντας το modding και αφού έκανα κάποιες μετατροπές στο σκελετό του, είπα να ανοίξω τρύπες για ανεμιστήρες στον σκελετό του. Και εδώ ξεκινάνε οι δυσκολίες. Πώς μπορώ να ανοίξω τρύπες για τους ανεμιστήρες. Να αναφερθεί ότι έχω ντρέμελ και ότι οι ανεμιστήρες που θα μπουν θα είναι 1 12άρης και ένας 8άρης στην πρόσοψη, και 2 8άριδες στην οροφή και ένας 8άρις πισω.

Επίσης επιδεί μελλοντικά στην κατασκευή θα με χρειαστεί πώς μπορώ να βάψω το εξωτερικό μέρος του κουτιού μου. και πώς μπορώ να κάνω παράθυρο από plexi στο πλαϊνό του υπολογιστή.

Με τους ανεμιστήρες νομίζετε πως είμαι καλά ή θα έχω θέμα στο airflow?

με το ντρεμελ θα ταλαιπωρηθεις λιγο.ειδικα αν το κουτι δεν ειναι απο αλουμινιο αλλα απο σιδερο. το καλυτερο και πιο γρηγορο ειναι , εαν εχεις τρυπανι , να παρεις ποτηροτριπανα για μεταλλο ωστε να βγουν και πολύ ωραίες οι τρυπες. τωρα για plexi πρεπει να σχηματισεις το σχημα πανω στο πλαινο με το μολυβι και σιγα σιγα με το ντρεμελ να κοψεις. θα χρειαστεις και λιμα μεταλλων ωστε να λειανεις και λιγο την  επιφανεια που θα κοψεις. αργοτερα ανοιγεις μικρες τρυπες και στο πλεχι και στο σκελετο και να το βιδωσεις το πλεξι ,ωστε να το βγαζεις και βαζεις κατα βουληση. αλλιως αν θες κατι ψιλομονιμο το κολλας με συλικονη. επισης πρεπει να παρεις προστατευτικα ανεμιστηριων.

τωρα για το βαψιμο εαν θελεις να σου κρατησει πρεπει να προμηθευτεις και ασταρι προσφυσης.γεμιστικο ασταρι σε γκρι χρωμα. το ριχνεις στεγνωνει το τριβεις με γυαλοχαρτο νερου 2.500 νουμερο και οταν στεγνωσει ριχνεις το χρωμα. απο πανω μετα ενα βερνικι ειτε ματ ειτε σατινε ειτε γυαλιστερο και τελειωσες. προσεχε μονο για το βερνικι τι τυπου θα παρεις. υπαρχουν μερικα (μάλλον ειναι τα ακρυλικα) που με λιγο οινοπνευμα φευγουν ενω αλλα δεν καταλαβαινουν τιποτα παρα μονο με ασετονη. 

Δημοσ.

Για να ανοίξεις τρύπες για ανεμηστηρες χρειάζεσαι ποτηροτρυπανο αντίστοιχής διαμέτρου.

ρωτησα για ποτηροτρήπανο 12 εκατοστα για μετταλο και μου ειπαν 60 - 70 ευρό

Δημοσ.

Μονό το ποτήρι αποκλείεται άμα χρειάζεσαι και το δραπανο μαζί λογικό!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτές οι τιμές υπάρχουν (ω, ναι! μόνο για το «ποτήρι»!) Αν αντιστοιχούν σε ποιότητα βέβαια είναι σχετικό, αλλά υπάρχουν. Το θέμα είναι ότι για απλές εφαρμογές - όπως το τρύπημα τής λαμαρίνας για τοποθέτηση ανεμιστήρα - είναι τελείως ανόητο να πάρει κανείς κάτι τόσο ακριβό.

Δημοσ.

Γυρνώντας την πίσω μεριά το πάνω-κάτω για να κατέβει το τροφοδοτικό, έτσι δεν σου πετάει και την mb απο την απέναντι μεριά που είναι το παράθυρο?

πως θα την στερεώσεις εκεί που δεν έχει βάση όπως απο την κανονική μεριά?

Δημοσ.

Μαζί με το πίσω μέρος γύρισα και το σταντ της μητρικής οπότε δεν έχω θέμα!

Δημοσ.

αντί για παράθυρο θα κάνω αερογραφία τα χρώματα πού έχω είναι σμάλτου πουη αραιόνονται με νέφτη. είναι καλα ή θα έχω κανένα πρόβλημα??

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, ποσταρω εδω. Εχω το 400r της Corsair και το ψαχνω λιγο με το airflow. Σα noobas που ειμαι, θα ηθελα λιγο τη βοηθεια σας. Με το ταλεντο μου και τη βοηθεια των Windows, εφτιαξα τη παρακατω εικονα. :-)

corsairl6.jpg

Οι ανεμηστηρες 1,2,6 ειναι οι προεγκατεστημενοι της Corsair. Οι 4,5,7 ειναι οι Enermax T.B Silence Manual Series 140mm. Ο ανεμηστηρας 3 ειναι ο Noiseblocker XL1 ή XL2, δε θυμαμαι! Οι αποριες μου ειναι οι εξης:

Μηπως ο 5 δεν αξιζει να παει εκει σαν exhaust?? Και να παει στη θεση του ερωτηματικου? Ή να μεινει ως εχει και στο ερωτηματικο να μπει ο ο 3 σαν Intake για τον επεξεργαστη? Οποιαδηποτε αλλη βοηθεια, παρατηρηση, εννοειται δεκτη! Ευχαριστω!

Δημοσ.

o 3,4,5 για μενα δεν προσφερουν κατι το τοσο αξιοσημειωτο παρα μονο να γεμιζουν το κουτι σου σκονη....

προσωπικα στο συγκεκριμενο κουτι θα ειχα τον 1,2 ,6 οπως τους εχεις και αν ηθελα και αλλο exhuast θα εβαζα αλλον ενα διπλα στον 7..

οι 2 ανεμιστηρες στα πλαινα και ο ενας κατω δεν προσφερουν κατι το τοσο αξιοπροσεκτο ετσι ωστε να πεις οτι αξιζει η προσθηκη τους..

περισσοτερο βαβουρα θα ελεγα...

Δημοσ.

Ευχαριστω για τη βοηθεια. Διπλα απο τον 7 δηλαδη δεν αξιζει να παει intake για να τραβαει κατευθειαν το επεξεργαστης ε??

Στον 4 θα βαλω φιλτρο (οση δουλεια κανει βεβαια).

Οποτε το αμεσω επομενο σκεπτικο μου, ειναι να βαλω διπλα στον 7 και στη θεση 3 απο εναν Enermax.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...