Προς το περιεχόμενο

Αυτοκτόνησε ο χάκερ και ακτιβιστής για τα ψηφιακά δικαιώματα Άαρον Σβαρτς


Luciddream

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@CosmosKGR Πιο πάνω πάντως υπάρχει link με επίσημη ανακοίνωση από την οικογένεια του εκλιπόντος. (αυτό εδώ --> http://goo.gl/60ghZ).

Δεν έχει σημασία αν το έκανε ο ίδιος. Οι ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση και δε χρειάζονται θεωρίες συνωμοσίας για το προφανές.

 

Γιατί υπήρχε ποτέ περίπτωση η οικογένεια να κατηγορήσει τους συγγενείς της ή την ίδια; Το τι θα έλεγε η οικογένεια ήταν αναμενόμενο, δε σημαίνει ότι είναι και αλήθεια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν ειναι τα παντα θεωριες συνωμοσιας ... ζουμε σε μια εποχη που το εγκλημα εχει γινει επιστημη , η προβοκατσια η παραπληροφορηση κανουν καλα την δουλεια τους και αποπροσανοτιζουν τις μαζες ωστε καποια μαγαζακια να μενουν ανοιχτα ... Δεν μπορει ενα παιδι με στοχο και σκοπο αφοσιωμενο στον ακτιβισμο να παραδωσει τα οπλα και να αυτοκτονησει ... απλα δεν γινεται !!! Αν ακουσεις μια μερα οτι αυτοκτονησε και ο τζουλιαν ασανζ απο καταθλιψη θα το πιστεψεις ???Υπαρχουν πολλα που δεν γνωριζει ο κοσμος για το πως δρουν οι μυστικες υπηρεσιες αλλα καποια θα βγαινουν στην φορα !! Οπως αν σου λέγαν για το πως δρουν οι οικονομικοι δολοφονοι στις χωρες... θα ελεγες θεωριες συνομοσιας , βγηκε ομως ο john perkins και εβγαλε στην φορα ολη την βρωμια !!! Σιγουρα δεν πρεπει να μας κατατρεχουν φαντασματα και το κυνηγι μαγισσων πουλαει αλλα ενα ανοιχτο μυαλο παντα βοηθαει φιλε μου...

Ο Ασάνζ είναι βιαστής οπότε είναι πολύ λογικό να αυτοκτονήσει από τύψεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει κάπου αναρτημένο με σαφήνεια (κατά προτίμηση στα Ελληνικά), το ποια είναι τα στοιχεία που έχουν βρεθεί και ποιοι οι λόγοι που αυτά ερμηνεύονται ως αυτοκτονία (έστω και ως τον πιθανότερο λόγο θανάτου του);

Φυσικά μιλώ για τα επίσημα.

 

Ρωτώ από καθαρή περιέργεια δηλαδή;

 

Η θηλιά γύρω από το λαιμό του είναι κάπως δυνατή ένδειξη νομίζω..

 

Ιατροδικαστής δεν είμαι βέβαια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Γιατί υπήρχε ποτέ περίπτωση η οικογένεια να κατηγορήσει τους συγγενείς της ή την ίδια; Το τι θα έλεγε η οικογένεια ήταν αναμενόμενο, δε σημαίνει ότι είναι και αλήθεια.

Δεν έχεις άδικο, ωστόσο το ότι βγήκε αυτή η ανακοίνωση σημαίνει ότι συμφώνησαν όλοι με το περιεχόμενό της, κάτι που δε συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Σε ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Lawrence Lessig: http://goo.gl/PkTQA. Θα δούμε και θα βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα στο μέλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η θηλιά γύρω από το λαιμό του είναι κάπως δυνατή ένδειξη νομίζω..

 

Ιατροδικαστής δεν είμαι βέβαια.

 

Από μόνη της είναι "ενδεικτική" μόνο ως προς το ποιο ήταν το μέσο το οποίο τον οδήγησε στην τελευταία του ανάσα. Όχι απαραίτητα και στο αν το έπραξε από μόνος του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από μόνη της είναι "ενδεικτική" μόνο ως προς το ποιο ήταν το μέσο το οποίο τον οδήγησε στην τελευταία του ανάσα. Όχι απαραίτητα και στο αν το έπραξε από μόνος του...

Έλα ρε συ, δεν είναι και μαχαιριες στην πλάτη.

 

btw, έχω διαβάσει την είδηση σε 5-6 μη ελληνικά σαιτ, μόνο εδώ έχω δει τα μισά ποστ να είναι συνομοσιολογία.

Μάλιστα στην αμερική γίνεται petition για την απομάκρυνση της εισαγγελέως που είχε κάνει σκοπό της ζωής της να τον τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί.

 

Και μετά τους λέμε εμείς αμερικανάκια.

 

 

Νέα δεδομένα στην υπόθεση. Όπως λέει στο http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=21391

δεν ανέβασε αυτά τα αρχεία ποτέ στο Ίντερνετ. Να λένε ψέματα;

Τα αρχεία ανέβηκαν μετά τη δίωξη εναντίον του Σβαρτζ από κάποιον που κατά δήλωση του δεν ήταν ο Σβαρτζ αλλά τα είχε απλά στην κατοχή του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα εγώ δεν είπα για το αν είναι ή όχι αυτοκτονία, φόνος ή δυστύχημα (καλά, μη βαράτε, το τελευταίο δεν παίζει, έτσι το είπα).

Για το αν γνωρίζουμε τα επίσημα στοιχεία του περιστατικού ρώτησα.

 

Το ότι συνηθίζεται η κρεμάλα ως ένας τρόπος αυτοκτονίας, είναι γνωστό αλλά όχι απαραίτητα και αρκετό ίσως και ακριβώς επειδή είναι γνωστό.

Δεν θεωρώ ότι "συνομοσιολογώ" παρότι, παραδέχομαι πως κι εγώ, στην 1η ανάγνωση του ίδιου του αρχικού άρθρου εδώ, το μυαλό μου έτρεξε σε "ύποπτα" σενάρια.

Ωστόσο, για αυτό ρωτώ: Γνωρίζουμε τα επίσημα στοιχεία του συμβάντος διότι, αν υποθέσουμε ότι ήταν κάτι "στημένο από άλλους", και λέω "αν", μην παρεξηγηθώ, προφανώς και θα γινόταν με τρόπο που να απομακρύνει (τουλάχιστον αρχικά) τυχόν υποψίες εναντίον τους.

Δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο αυτό που λέω. Έχει συμβεί χιλιάδες φορές ως τώρα.

 

Απ' την άλλη όμως, αντί να πλέκουμε ιστορίες και υποθέσεις τελείως στον αέρα, καλύτερα να το κάνουμε και με κάποια πραγματικά στοιχεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού σύμφωνα με το άρθρο δεν τα ανέβασε ποτέ στο internet πως διάβασα εδώ ότι κυκλοφορούν σε torrent τα αρχεία που κατέβασε; Μάλλον ένα από τα δύο δεν ισχύει. Επίσης αφού δεν τα δημοσιοποίησε και δεν είχε κάποιο οικονομικό κέρδος πως οι ποινές με τις οποίες τον απειλούσαν ήταν τόσο υψηλές;

 

Αφού ούτε κρατικά μυστικά ήταν ούτε τίποτα που μπορεί να ενόχλησε τόσο πολύ για ποιο λόγο τόσο αυστηρές ποινές; Θα μπορούσε να πει κανείς πως όντως αυτοκτόνησε αλλά η αυστηρότητα των ποινών κάπου δεν μου κολλάει. Ένα μήνα πριν τη δίκη δεν άντεξε και η κατάθλιψη τον οδήγησε στην αυτοκτονία; Σε καμία περίπτωση δε είμαι σίγουρος γι' αυτό, στην καλύτερη για ακόμα μία πιθανότητα μου στέκει...

 

Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαία η αντιμετώπιση που έχουν σχεδόν όλοι όσοι αναπτύσσουν ανάλογη δράση και μάλιστα όχι απαραίτητα παράνομη.

 

Επίπλέον μπορεί εύκολα να περάσει από το μυαλό μου πως ο λόγος που δεν αναφέρονται σε "αυτοκτονία" τα post σε site του εξωτερικού (εγώ δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό) σημαίνει πως το μήνυμα εκεί πέρασε... Εκείνος που τα έκανε αυτά "αυτοκτόνησε" οπότε προσέχτε τι λέτε... Είναι αυτό που έλεγε κάποιος χρήστης πριν "τα μηνύματά τους τα περνάνε έστω και υποσυνείδητα".

 

Από μόνη της η ανακοίνωση των συγγενών μπορεί και να μη λέει τίποτα ωστόσο γιατί εμείς να θεωρήσουμε πως την έβγαλαν από πόνο ή θυμό χωρίς να έχει βάση και όχι πως κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρουν; Γιατί ανάλογες φωνές σχεδόν πάντα καταλήγουν να "πνίγονται"; Για ποιες ανάλογες φωνές έχει ακούσει κάποιος από εμάς να ερευνά η δικαιοσύνη με τον ίδιο αυστηρό τρόπο που ερευνά του "κατηγορούμενους" και τελικά να δημοσιοποιούνται και εκείνης της έρευνας τα αποτελέσματα; Γιατί πάντα το πράγμα μένει στην "πράξη"(αυτοκτονία) και στις φωνές και δεν πάει και παρακάτω; Να δούμε ευσταθούν αυτά που λένε οι φωνές; Έτσι βρε αδερφέ για να ικανοποιήσουμε το "κοινό αίσθημα" και να μη μας κατηγορεί και κανείς άδικα. Μήπως είναι καλοί αυτοί και δεν θέλουν να στραφούν εναντίον όσων τους κατηγορούν; Είναι υπεράνω δηλαδή αφήνουν το κόσμο να λέει ότι θέλει;

 

Ξεφουσκώνει έπειτα από λίγο το θέμα λοιπόν και ουδείς ασχολείται. Εγώ δεν λέω πως απαραίτητα έγινε κάτι. Το ψάχνει κανείς όμως ουσιαστικά και όχι στα λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις;

 

Υ.Γ Πολύ της "μόδας" ο όρος συνωμοσιολογία.

 

Υ.Γ Τυχαία το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει εκεί;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά τουλάχιστον δεν είπα ότι οπωσδήποτε τον σκότωσαν. Είπα πως το τι πραγματικά έγινε κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Η κατάστασή του πιθανότατα χειροτέρεψε με τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν γι' αυτό είπα και πριν πως μάλλον αν δεν τον κυνηγούσαν έτσι δεν θα είχε "αυτοκτονήσει". Το βάζω σε εισαγωγικά γιατί αυτό που λες ότι θα ήταν ηλίθιο να τον σκοτώσουν δεν μου φαίνεται και τόσο ηλίθιο γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δεν μπορώ να γνωρίζω με σιγουριά. Ακόμα και η στάση τους απέναντί του αρκεί για μένα για να τους "καταδικάσω" και να πω πως με το τρόπο τους ακόμα και αν δεν τον σκότωσαν τον οδήγησαν κι εκείνοι εκεί.

Δεν είπα πως εσύ το είπες, γι'αυτό σου έριξα και "Like". Επίσης, συμφωνώ πως αυτοί τον "έφαγαν" με το δικαστικό κυνήγι που του έκαναν.

Η διαφωνία μου ήταν στο ότι κάποιοι θεωρούν πιο σίγουρο το ότι εκτελέστηκε και μετά περάστηκε ως "αυτοκτονία" ενώ υπάρχει πολύ βάσιμος λόγος να έχει πράγματι αυτοκτονησει. Την άμεση δολοφονία θεωρώ ηλίθια κίνηση, ειδικά όταν έχουν ηδη εξουδετερώσει τον στόχο τους κλείνοντας τον στην φυλακή.

Δεν ξέρω αν σου φαίνεται παράλογος ο συλλογισμός μου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να σημαίνει πως ισχυρίζομαι ότι ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που θα πω, ωστόσο δεν το αποκλείω καθόλου κιόλας.

 

Αν π.χ. με κάποιες από τις δράσεις ενός ατόμου που είχε τις δικές του ικανότητες (άρα ίσως και για τον ίδιο), είχε γίνει αντιληπτό σε κάποιους ότι υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να θίγονταν σοβαρά και στο άμεσο μέλλον, πολλά από τα ισχυρότατα συμφέροντά τους, δεν θα ήταν καθόλου απίθανο ή πρωτότυπο ή συνομοσιολογικό ή χαζό ή υπερβολικό το να έβαλαν μπρος μηχανισμούς οριστικής και "αθόρυβης" εξουδετέρωσης αυτών των κινδύνων άρα και του ατόμου που τους γεννούσε καθώς μόνο έτσι (κατά τη λογική τους) θα έπαυαν για τα καλά.

Μπορεί σε κάποιους όλο αυτό να θυμίζει απλώς σενάρια σχετικών ταινιών, ωστόσο δυστυχώς, δεν είναι μόνο σενάρια αλλά πολλές φορές έως και αποδεδειγμένα γεγονότα που, μάλιστα, από αυτά ορμώμενα (λιγότερο ή περισσότερο) προέκυψαν και τα επιμέρους σενάρια τέτοιων ταινιών, εντάξει, ίσως με περισσότερη "σάλτσα" για ευνόητους (εμπορικούς) λόγους.

 

Ξαναλέω.

Δεν ισχυρίζομαι ότι και καλά αυτό έχει γίνει και εδώ αλλά, ακόμα, δεν έχω πειστεί και για το ότι δεν έχει γίνει.

Αν μη τι άλλο θεωρώ ότι, τουλάχιστον κάποιες "προϋποθέσεις", είναι ορατές από τους περισσότερους, γι αυτό άλλωστε και αυτή η τόσο "μαζική" τάση στο να "υποψιάζεται" κανείς τόσο εύκολα το Α και το Β.

 

Γι αυτό επαναλαμβάνω, λίγο υπομονή για περισσότερα απτά στοιχεία αλλιώς και το μυαλό δε φταίει σε τίποτα να "ταξιδεύει σε περίεργα μέρη"!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είπα πως εσύ το είπες, γι'αυτό σου έριξα και "Like". Επίσης, συμφωνώ πως αυτοί τον "έφαγαν" με το δικαστικό κυνήγι που του έκαναν.

Η διαφωνία μου ήταν στο ότι κάποιοι θεωρούν πιο σίγουρο το ότι εκτελέστηκε και μετά περάστηκε ως "αυτοκτονία" ενώ υπάρχει πολύ βάσιμος λόγος να έχει πράγματι αυτοκτονησει. Την άμεση δολοφονία θεωρώ ηλίθια κίνηση, ειδικά όταν έχουν ηδη εξουδετερώσει τον στόχο τους κλείνοντας τον στην φυλακή.

Δεν ξέρω αν σου φαίνεται παράλογος ο συλλογισμός μου.

Ο συλλογισμός σου δεν μου φαίνεται παράλογος. Ο καθένας έχει την κρίση του και με βάση αυτή κάνει απλώς μία εκτίμηση. Με τα λίγα δεδομένα που ξέρουμε σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανένας. Ο καθένας απλά λέει την άποψή του. Έστω κι αν εμένα μου φαίνεται πιο πιθανή η "αυτοκτονία" και όχι η αυτοκτονία (μπορεί να κάνω και λάθος) θεωρώ την άποψη κάποιου (όπως εσύ) που έχει επιχειρήματα και προβληματισμό μέσα της, πιο εποικοδομητική από κάποιου που απλά λέει "τον σκότωσαν" ή "το έκανε μόνος του λόγω κατάθλιψης".

 

Δεν θεωρώ όμως απαραίτητα ηλίθια κίνηση (άρα και σχεδόν απίθανη) την δολοφονία για παρόμοιους λόγους με αυτούς έγραψε πριν και ο CosmosKGR. Δηλαδή κάποια τρύπα/αδυναμία μπορεί να είχε ανακαλύψει η οποία ενοχλούσε πολύ και ήταν κρίσιμη γι' αυτούς. Σε αυτή τη περίπτωση και ανάλογα με το τι ακριβώς ήταν αυτό, μπορεί και να μην ήταν ηλίθια κίνηση. Επίσης σε ένα μήνα θα ξεκινούσε η δίκη, που σημαίνει πως αν υπήρχαν κάποια πράγματα που εκείνοι δεν ήθελαν να μαθευτούν, τότε αυτά θα έρχονταν στη δημοσιότητα. Δεν έχω διαβάσει το κατηγορητήριο, όμως με όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής δεν είμαι σίγουρος αν οι πράξεις του θα ήταν αρκετές ώστε να εφαρμοστούν κιόλας αυτές οι ποινές.

 

Οι υποψίες του MIT οδήγησαν σε έρευνα, η έρευνα οδήγησε στον Σβάρτς, έπειτα έγιναν επιπλέον έρευνες, συντάχθηκε κατηγορητήριο και η υπόθεση ακολούθησε τη δικαστική οδό. Αλήθεια ποιος θίχτηκε τόσο πολύ ώστε να συνταχθεί τόσο εξοντωτικό κατηγορητήριο; Το ΜΙΤ; Η πολιτεία; Οι συγγραφείς που τώρα ανεβάζουν στη μνήμη του δωρεάν συγγράματα; Ποιος είναι εκείνος που θίγεται τόσο ώστε να ζητούνται δικαιολογημένα τέτοιες ποινές; Εμένα αυτό μου δείχνει πως κάποιοι είχαν ενοχληθεί πάρα μα πάρα πολύ και στο προφίλ αυτών των κάποιων κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν μου ταιριάζει. Τώρα από τι ακριβώς θίχτηκαν δεν είμαι σίγουρος και προφανώς δεν θα θέλουν και να μάθουμε. Θα ήθελα όμως να δω την πολιτεία να ευαισθητοποιείται το ίδιο έντονα και τώρα ώστε να ψάξει με τον αντίστοιχο ζήλο και τις υποψίες των γονιών και των συγγενών του Σβάρτς.Ούτε οι ωραίοι επικήδειοι είναι αρκετοί, ούτε οι συγκινητικοί τίτλοι των εφημερίδων, ούτε η συμπάθεια και οι δηλώσεις κρατικών και πανεπιστημιακών λειτουργών. Θεμιτά και δεκτά όλα αυτά αλλά δυστυχώς λειτουργούν περισσότερο κατευναστικά και οδηγούν το ζήτημα με ήπιο τρόπο στη λήθη. Πράξεις κύριοι, να δούμε τι έγινε. Εδώ υπάρχουν κατηγορίες σοβαρότατες από την οικογένεια.

 

Ένας ακόμα λόγος λοιπόν που τέτοιες υποθέσεις τις βλέπω με καχυποψία είναι πως πάντοτε ο αντίστοιχος Σβαρτς αντιμετωπίζεται εξαιρετικά ευνοικά από τα ΜΜΕ με παχιά λόγια κλπ κλπ και πολύ σύντομα ξεχνιέται χωρίς να πάρει εξίσου μεγάλη έκταση και δημοσιότητα το αν ευσταθούν ή όχι οι υποψίες/κατηγορίες των συγγενών.

 

Τελευταίος λόγος για μένα είναι ο εξής: σε ορισμένα επίπεδα και κύκλους, το "παιχνίδι", ο πόλεμος, παίζεται σε επίπεδο μυαλών. Πιστεύω πως αυτό σε μερικά χρόνια θα γενικευτεί και θα είναι πραγματικά ορατό από όλους και δεν θα αποτελεί απλώς μια προσωπική μου άποψη ή υποψία. Άλλωστε στα "υψηλά κλιμάκια" πάντοτε εκεί παιζόταν. Γι' αυτό η γνώση βρίσκεται συχνά κλειδωμένη ή απαιτεί μεγάλα χρηματικά ποσά. Μυαλά λαμπρά και ανυπότακτα είναι και επικίνδυνα και πολλές φορές αυτό έχει και συνέπειες.

 

Υ.Γ Ο καθένας μπορεί να γράψει έναν απλό ισχυρισμό επειδή απλά δεν θέλει να ασχοληθεί να γράψει περισσότερα και από εμένα είναι σεβαστό. Όμως όταν απλά γράφουμε μία κρίση η οποία πιο πολύ μοιάζει με αφορισμό μάλλον λειτουργεί αντίστροφα. Αποδυναμώνει δηλαδή την ισχύ των όσων λέμε και βάζει αυτόματα πολλούς σε διαδικασία αμφισβήτησης. Αυτό είδα να συμβαίνει και εδώ.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...