Προς το περιεχόμενο

Η λογοκρισία των file sharing sites, δεν αντιμετωπίζει την πειρατεία


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αναλυτές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης αποφάνθηκαν πρόσφατα ότι η διακοπή λειτουργίας πολλών ιστοσελίδων με πειρατικό περιεχόμενο, δεν αποτελεί αποτελεσματική μέθοδο για τον περιορισμό της πειρατείας.Αντιθέτως, οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων θα πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στο περιορισμό της διενέργειας πληρωμών από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και υπηρεσίες, όπως το Paypal ή απλώς με το να προσφέρουν νόμιμες υπηρεσίες που να είναι περισσότερο ελκυστικές από την πειρατεία εφαρμογών και λογισμικού.

 

Συγκεκριμένα οι ερευνητές, παρακολούθησαν διάφορα δημοφιλή αρχεία προστατευμένα με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε μια προσπάθεια να μπορέσουν να κατανοήσουν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισής της. Ανακάλυψαν ότι με το να απαγορεύεται η πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή με την σύνταξη DMCA καταγγελιών μόνο προσωρινό αποτέλεσμα έχουν. Μάλιστα ο αριθμός των uploaders ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων, συνεπώς όταν ένα αρχείο διαγράφεται από μια ιστοσελίδα, εμφανίζεται αμέσως σε μερικές άλλες.

 

Κάτι τέτοιο κάνει την αντιμετώπιση της πειρατείας αρκετά δύσκολη υπόθεση καθώς νέες σελίδες κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους για την συνέχιση του έργου διαμοιρασμού παράνομων αρχείων. Αναζήτησαν ακόμη και τον αριθμό των ιστοσελίδων με τέτοιου είδους περιεχομένου. Μέσω του FilesTube, βρήκαν συγκεκριμένα περισσότερα από 10,000 διαφορετικά domains και πάνω από 5,000 διευθύνσεις IP. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι η καινοτομία θα αποτελέσει το κλειδί στην προσπάθεια μείωσης και περιορισμού της πειρατείας.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51288-censoring-file-sharing-sites-isnt-effective-at-curbing-piracy.html[/url]']techspot.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρελή ανακάλυψη ... Όσο μπορεί να αποκαλέσει κανείς την κοινή λογική, ανακάλυψη.

 

Μακάρι να τους ακούσουν. Αν και προβλέπω ως συνηθως greed before logic.

 

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Επεξ/σία από shadowlike
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

Τρελή ανακάλυψη ... Όσο μπορεί να πει αποκαλέσει κανείς την κοινή λογική, ανακάλυψη.

 

Μακάρι να τους ακούσουν. Αν και προβλέπω ως συνηθως greed before logic.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

 

Συμφωνώ (λικε^) αλλα δεν βλέπω αντίφαση μεταξύ greed και logic έτσι οπως έχουν τώρα τα πράγματα.Σιγουρα υπήρχε στο παρελθόν,αλλα πλεον νομιζω οι εταιρίες απλα θα πρέπει να προσαρμοστουν και να χαμηλώσουν τις τιμές τους,γιατι αμα συνεχίσουν ετσι απλα χάνουν κέρδη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σόρρυ λίγο...

 

Εννοεί καινοτομία στον τρόπο αντιμετώπισης, ή μου φαίνεται; Και καλά, "μέχρι τώρα κλείναμε τα sites, τώρα ας κάνουμε κάτι πιο δραστικό";

 

Όπως το διαβάζω εγώ, δεν βλέπω πουθενά να αναφέρει τπτ για διαφορετική πολιτική πωλήσεων (τιμών) από τους "μεγάλους".

 

 

 

Ίσα ίσα. Προτείνει μια έμμεση λογοκρισία. Ουάου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ας βαλουν στις επισημες σελιδες τους τις ταινιες για παραδειγμα, και να τις πουλανε για 1-2 ευρω σε ποιοτητα dvd τουλαχιστον (για fullHD ειναι λιγο δυσκολο λογω μεγεθους πιστευω) και αρκετος κοσμος θα τις αγορασει με αυτες τις τιμες

 

το να αντιμετωπισουν το file sharing ειναι χαμενο παιχνιδι ουτως η αλλως

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν καταλαβα ποτε τη λογοκρισια για την πειρατεια, ενω κατεσκευαστες σκληρων δισκων ολοενα αυξανουν τις χωρητικοτητες και ταχυτητες και στο αμεσο μελλον θα εχουμε να κανουμε με πετα και ζετα bytes, ποιο το νοημα? αφου οι δισκογραφικες και κινηματογραφικες εταιριες παιρνουν % απο καθε αγορα αποθηκευτικου μεσου, σκληροι, φλασακια, αγραφα cd/dvd, καρτες μνημες κ.λ.π. απο την αγορα του καθε καταναλωτη αυτων γιατι θεωρουν δεδομενο οτι η καθε αποκτηση και αγορα αποθηκευτικου μεσου προοριζεται γαι φιλοξενεια πειρατικου υλικου και ειναι κατι σαν προστιμο, η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το Steam είναι ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα με τις προσφορές του. Ακόμα και εγώ που χρόνια τώρα δεν δέχομαι να ακουμπίσω λεφτά σε παιχνίδια που πλέον έρχοντε σε ένα πλαστικό κουτάκι με μούφα manual (πλην κάποιον περιπτώσεων) σε εξωφρενικές τιμές , έχω αρχίσει και φτιάχνω τη βιβλιοθήκη μου στο Steam. Λύσεις υπάρχουν όπως είπα, αν είσαι λογικός. Αν το μόνο που βλέπεις μπροστά σου είναι τα dollars τότε είσαι καταδικασμένος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι ρε. Δεν θα μας πιάσουν ποτέ, το κράκινγκ υπάρχει από το 1970 αλλά τώρα,η Adobe και η EA μας το παίζουν υπεράνω. ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ, ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΣΠΑΜΕ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά γενικά στις εφαρμογές θα έλεγα παρατηρείται ψιλο-δραματική μείωση cracked εφαρμογών...

Η αρχή με τις προσιτές εφαρμογές έγινε με το appstore στο iOS και συνεχίστηκε στο Android

Στο Mac Appstore τα πράγματα είναι σαφώς πιο ακριβά και όχι ακόμα τόσο καλά πιστεύω....

Στο windows store (όχι το phone) έχουν ακόμα ψιλοκακοσχεδιασμένες εφαρμογές πανάκριβες.

 

Και μερικές free εφαρμογές άρχισαν να γίνονται paid. Γενικά πλέον είναι λιγότερα τα free μεγάα project ή/και δυσκολότερα (π.χ Growl)

όπως εν τέλει και η (αρχική τουλάχιστον) πρόσβαση σε λογισμικό.

Εν μέρει απο την πειρατεία μπορεί και να κέρδιζαν οι εταιρίες γιατί θα μάθαινες το software και αργότερα πχ. ως εργαζόμενος βγάζοντας τα δικά σου χρήματα να πλήρωνες κάτι το οποίο θεωρούσες χρήσιμο και είχες χρησιμοποιήσει ξέροντας ότι καλύπτει τις ανάγκες σου πέρνει update κλπ κλπ κλπ. Και έτσι ενίσχυες και την εταιρία (κυρίωςς τις μικρότερες). Εγώ δεν θα πλήρωνα για software αν πρώτα δεν το είχα λιώσει να δω ότι δουλεύει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι ρε. Δεν θα μας πιάσουν ποτέ, το κράκινγκ υπάρχει από το 1970 αλλά τώρα,η Adobe και η EA μας το παίζουν υπεράνω. ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ, ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΣΠΑΜΕ!!!

 

Μιλάμε και για μια γενιά (τη δική μου και τις κοντινές) που "μεγάλωσε" με σπασμένες εφαρμογές. Μέχρι τα 18 μου -οπότε και είχα εισόδημα καθαρά δικό μου- δεν είχα πληρώσει ούτε για λειτουργικό.

 

Ένας θείος (σοβαρά, τώρα, όχι ο Αμερικάνος) ακόμη έχει την άποψη hardware=πληρώνω, software=όλα δωρεάν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μενα η πειρατεια λυνετε με ενα απλο τροπο βαλτε extra πραγματα,μειωστε την ποσοτητα, αυξηστε την ποιοτητα! Καποτε περναμε το CD και ειχε μεσα και booklet με πληροφοριες για το συγκροτημα και τους στιχους των τραγουδιων. Καποτε περναμε παιχνιδια και ειχαν 60 σελιδες manual. Καποτε αγοραζαμε μουσικη και ταινιες και κατα βαση υπηρχε μικρη ποσοτητα και καλη ποιοτητα.

 

Τωρα σου πασαρουν ενα CD/DVD σου ζητανε 15-60€ αναλογα το προϊον και μπορει να ειναι και πατατα.

 

1) Τα παιχνιδια να προσφερουν online content και την νεα εκδοση ή αλλα προϊοντα της εταιριας με εκπτωση. Επισης λιγο ποιοτητα δεν βλαπτει.

 

π.χ.1 Το καινουργιο X-com ειναι ενα μετριο παιχνιδι με διαρκεια ζωης το πολυ 15 μερες χωρις να λιωσεις εκανε 60€ !!! Ε οχι δεν τα δινω κι ας μην το παιξω ποτε! Παροτι ημουν fan και ειχα αγορασει το Χ-com 3.

 

π.χ. 2 startcraft 2 ενα παιχνιδι 3 φυλες = 3 αγορες (120€)!!! ε οχι ρε μεγαλε δεν μου περισευουν! οταν τα βγαλεις πακετο με 35€ ολα το συζηταμε.....

 

2) Τα μουσικα CD να γινουν οπως παλια με booklet και να μην βγαινει μουσικη με το κιλο απο μαπες που βγαζουν 2 καλα τραγουδια και αλλα 10 που δεν ακουγονται.

 

3) DVD φτιαξτε site με επιπλεον ψηφιακο και μη περιεχομενο για τους κατοχους της ταινιας ωστε να κοσμει την συλογη του και να μην το πεταει σε μια ντουλαπα. Φτιαξτε καλες ταινιες. Δεν νομιζω το αβαταρ ή ο Αρχοντας να μπηκαν μεσα.

 

Τα 3 παραπανω δεν αποτελουν δικαιολογια αλλα αιτιολογια,

 

Το οτι καποιος παιρνει κατι πειρατικο (Κακως αν θελουμε να ειμαστε σωστοι) δεν σημαινει οτι θα το αγορασει κιολας αν δεν το βρει.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσφατα Διάβασα ένα άρθρο για την πειρατεία.

Όποιος θέλει το διαβάζει είναι αρκετά ενδιαφέρων.

http://falkvinge.net/2013/01/07/is-the-copyright-industry-really-shooting-itself-in-the-foot/

 

Σε γενικές γραμμές ξεκινά και λέει ότι δεν μπορεί όλες αυτές οι πολυεθνικές να μην έχουν υπολογίσει το κόστος της πειρατείας και τι έσοδα τους επιφέρει. Ξέρουμε και ξέρουν ότι στην παρούσα φάση δωρεάν διαφήμιση είναι. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν ότι οι πειρατές, είναι αυτοί που αγοράζουν περισσότερο τα προϊόντα τους. Το 2012 είχαν ρεκόρ στα έσοδα τους. Οπότε γιατί όλο αυτό το κυνήγι  στην ‘’πειρατεία’’.

 

Η απάντηση σύμφωνα με τον αρθρογράφο είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει που μεγάλες ταινίες είναι σε torrent. Τους ενδιαφέρει ότι μπορείς εσύ και εγώ να βάλουμε το δικό μας βίντεο. Με την δυνατότητα στο μέλλον να μπορείς να κάνεις την δικια σου διανομή εκεί. Δεν τους ενδιαφέρει που το κάθε νέο παιχνίδι είναι σε torrent, τους ενδιαφέρει ότι μέσω του kickstarter μπορείς να ξεκινήσεις εσύ όποιο project σε ενδιαφέρει. Τους “Καίει” ότι ένα μικρό γκρουπ από φίλους η ένας τελείως άγνωστος κορεάτης να κάνουν την μεγαλύτερη επιτυχία στο ιντερνέτ χωρίς αυτοί να έχουν λόγο εκεί.

 

Οπότε ο λόγος που προσπαθούν να καταστρέψουν όλα αυτά τα μέσα μεταφοράς ψηφιακού υλικού, δεν είναι γιατί βρίσκεις τα (υπό) προϊόντα τους εκεί. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι ότι στο παρόν και στο μέλλον θα μπορείς να βάλεις εκεί τα δικά σου προϊόντα , χωρίς να έχουν λόγο αυτές οι μεγάλες εταιρείες.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...