Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πλακα μας κανεις εδω πηγα σε interview για θεση πωλητη ηλεκτρολογικου εξοπλισμου 10ωρο καθημερινα και σαββατο και σπαστο με μισθο 600+ εχωντας πτυχιο μηχανικου ΤΕ, lower, ποιστοποιηση Η/Υ και μικρη προυπηρεσια σε εγκαταστασεις και δεν με πηραν.

Να μην σου πω οτι ειναι η πρωτη συνεντευξη που με καλουν να παω εδω και 1+.

Υ.Γ

Μπες στο michanikos.gr να δεις ποσοι ειναι ανεργοι που δεν εχουν δουλεια εδω και ενα χρονο.

Για πωλητής πήγες. Αυτός είναι ο μισθός πωλητή. Και 15 διδακτορικά να είχες, αν πήγαινες για πωλητής τα ίδια χρήματα θα σου πρόσφεραν.

• Like 4
Δημοσ.

Για πωλητής πήγες. Αυτός είναι ο μισθός πωλητή. Και 15 διδακτορικά να είχες, αν πήγαινες για πωλητής τα ίδια χρήματα θα σου πρόσφεραν.

Ναι δεν διαφωνω μαζι σου απλα ειληκρινα δεν περιμενα να μην με παρουν, οκ ξερω οτι σαν μηχανικος σε ενα τεχνικο γραφειο δεν θα με επαιρναν αλλα για πωλητη πιστευα οτι θα με επαιρναν.

Αυτο που θελω να πω οτι και πολλες γνωσεις να εχεις στο αντικειμενο και να δουλευεις για 3 κ 60 παλι δεν ειναι σιγουρο οτι θα σε παρουν γιατι η ζητηση ειναι τεραστια. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δεν διαφωνω μαζι σου απλα ειληκρινα δεν περιμενα να μην με παρουν, οκ ξερω οτι σαν μηχανικος σε ενα τεχνικο γραφειο δεν θα με επαιρναν αλλα για πωλητη πιστευα οτι θα με επαιρναν.

Αυτο που θελω να πω οτι και πολλες γνωσεις να εχεις στο αντικειμενο και να δουλευεις για 3 κ 60 παλι δεν ειναι σιγουρο οτι θα σε παρουν γιατι η ζητηση ειναι τεραστια. 

Μα δεν χρειάζεσαι γνώσεις μηχανικού για να δουλεύεις πωλητής. Χρειάζεσαι δεξιότητες πωλητή.

Δεν σε πήραν επειδή μάλλον δεν τις έχεις, και το συμπεράνω από το γεγονός ότι απέτυχες να τους πουλήσεις τον εαυτό σου. Δεν είναι κάτι κακό, απλά αυτές οι δουλειές δεν είναι για όλους.

Δημοσ.

Μα δεν χρειάζεσαι γνώσεις μηχανικού για να δουλεύεις πωλητής. Χρειάζεσαι δεξιότητες πωλητή.

Δεν σε πήραν επειδή μάλλον δεν τις έχεις, και το συμπεράνω από το γεγονός ότι απέτυχες να τους πουλήσεις τον εαυτό σου. Δεν είναι κάτι κακό, απλά αυτές οι δουλειές δεν είναι για όλους.

Κανεις μεγαλο λαθος οταν θα ερθει ο αλλος και θα σου πει θελω αυτο αλλα δεν θυμαμε εσυ αμα δεν εχεις γνωσεις πως θα του το δωσεις ?

Οπως επισης πρεπει να ξερεις διατομες καλοδιων, ασφαλιες, γενικους διακοπτες κλπ κλπ 

Δεν μιλαμε για ενα μαγαζι που πουλαει λαμπες αλλα συναναστρεφεται με επαγγελματιες του χωρου, τον εαυτο μου μια χαρα τον πουλησα οπως λες αλλα προφανος θα υπηρχε καλυτερος απο μενα με περισσοτερη πειρα. 

• Like 1
Δημοσ.

γνωστος, με 3-4 χρονια σε ISP ως field engineer, πηγε σε αλλον ISP και του εδιναν 600 μεικτα.. με πτυχιο απο ΤΕΙ πληροφορικης, με CCNA και καποια χρονια πανω στο αντικειμενο, οπως ειπα.

Δημοσ.

Αν ειναι καποιος να εχει διδακτορικα, ccna-ccnc, πτυχια και δεν ξερω και εγω τι αλλο και να του δινουν 600 καλυτερα προβατακια και αμε στο διαολο οπως ειπε και καποιος σε προηγουμενο ποστ.

Παντως οσο ποιο πολυ μεγαλωνει το προβλημα τοσο ποιο πολυ οι "ιερες αγελαδες" το παιρνουν πανω τους. Ειναι οι μοναδικοι που αμεσα εχουν δυναμη να κανουν κατι και το μονο που κανουν ειναι να κλαψομουνιαζουν για τους ελαφρα μειωμενους μισθους τους. Αντε γεια ρε, αντε γεια.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν, δε τρολλάρω ... ειλικρινά

Ακούω συνέχεια για "παίρνω 500 ευρώ για θέση ΑΕΙ" και δυσκολεύομαι να το πιστέψω, έχω την εντύπωση ότι τις περισσότερες φορές είναι είτε υπερβολή είτε κάποιος μιλά όχι από πρώτο χέρι.

πχ στο κλάδο μου δε μπορώ να φανταστώ μηχανικό που να δουλέυει για 500 ευρώ.

ΟΚ, καταλαβαίνω ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι γεγονος, πχ αν είσαι καθηγητής αγγλικών σε φροντιστήριο με όχι πλήρες ωράριο ή κάποια πτυχιούχος που δουλέυει γρμματέας κάπου (αλλα αυτό δεν είναι η πραγματική της δουλειά ... δουλειά "ΑΕΙ").

Κάποιος από σας δουλέυει με 500 ευρώ ? Για τι δουλειά μιλάμε ?

αν δε θέλει κάποιος να γράψει εδώ ας μου στείλει pm.

Ναι γίνεται ήδη, στην προηγούμενη δουλειά μου πήραν ένα γραφίστα και μία μαρκετίστρια με Master παρακαλώ με αυτά τα λεφτά για θέση στο αντικείμενο τους ( και ακολούθησαν και άλλες προσλήψεις με τα ίδια λεφτά , πτυχιούχοι Δημοσιογραφίας , έχει και κανάλι ο όμιλος , rotation και αυτές προφανώς). Έχει λήξει η κλαδική υπηρεσιών , δυστυχώς...Εγώ ζήταγα να παίρνω τις αποδοχές του υπαλλήλου γραφείου που θα έπαιρνα αν υπήρχε η κλαδική παροχής υπηρεσιών χωρίς το επίδομα πτυχίου.

Ο λογιστής όταν απολύθηκα μου είπε " ότι αντιδρούσα πολύ επί του μισθολογικού " και " ότι εμείς οι νέοι πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε πολύ και να πληρωνόμαστε λίγο "  και " ότι περίεργο που αντιδρώ γιατί είμαι και από λαική περιοχή που θα έπρεπε να είμαστε πιο προσγειωμένοι".

Ο λογιστής αυτός ( ορκωτός αν θυμάμαι καλά , έχει δικό του γραφείο ) συμβουλεύει ήδη όλους τους πελάτες του  να εφαρμόζουν άφοβα ΕΓΣΕΕ παντού για να ρίχνουν το κόστος, να σπάνε τις επιχειρήσεις σε περισσότερες για φορολογικά οφέλη και να κάνουν μπαλάκι τους εργαζόμενους από τη μία στην άλλη.Κλασσικές καταστάσεις δηλαδή.

Σου μιλάω τώρα για περίπτωση επιχείρησης που το ξέρω σίγουρα από πρώτο χέρι.

Δημοσ.

Ο λογιστής αυτός ( ορκωτός αν θυμάμαι καλά , έχει δικό του γραφείο ) συμβουλεύει ήδη όλους τους πελάτες του  να εφαρμόζουν άφοβα ΕΓΣΕΕ παντού για να ρίχνουν το κόστος, να σπάνε τις επιχειρήσεις σε περισσότερες για φορολογικά οφέλη και να κάνουν μπαλάκι τους εργαζόμενους από τη μία στην άλλη.Κλασσικές καταστάσεις δηλαδή.

ωπα με ενδιαφερει αυτο.

Δημοσ.

παντως εχουμε φτασει σε σημεια να θεωρειται εξαιρετικο προσον το να παιρνεις λιγα λεφτα. δεν κανω πλακα.. οσο πιο χαμηλομισθος εισαι σε μια εταιρια, τοσο πιο σιγουρια εχεις οτι δε θα απολυθεις. και το εχω δει να συμβαινει σε αρκετο κοσμο απο τον κυκλο μου.

Δημοσ.

Περιγραφή θέσης: ζητουνται συνεργατες ωστε να προωθησουν εκπτωτικη καρτα που θα προσφερει επιστρωφη χρηματων απο αγορες σε σουπερ μαρκετ πρατηρια βενζινης ηλεκτρικα και αλλα Απαραίτητα προσόντα: κοινωνικοτητα φιλικοτητα αναγκη απο χρηματα

Εχω ολα τα προσοντα εκτος απο το τελευταιο...κριμα και φαινοταν καλη δουλεια....

Μας τρολαρουν μπροστα στα μουτρα μας

• Like 2
Δημοσ.

Έκανα τον Οκτώβριο αίτηση για μια θέση e-marketing σε μικρομεσαία εταιρεία. Ζητούσε άπταιστα αγγλικά (και ελληνικά με άριστη ορθογραφία), σπουδές μάρκετιγκ κ διαφήμισης, εμπειρία copywriting, εμπειρία στο online marketing, γνώση διαχείρισης social media  (δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν κάποιοι), γνώσεις βασικού html, γνώσεις CMS, γνώσεις SEO με εμπειρία στα GA και σύνταξη reports, 3 χρονια προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση, μέτριες γνώσεις Photoshop, και φυσικά, τα κλασικά, οργανωτικές κ επικοινωνιακές ικανότητες κλπ κλπ.

Πληρώ όλα τα προσόντα + το πτυχίο + μεταπτυχιακό + 2 χρόνια στο εξωτερικό.

Θα προτιμούσα ο "ιδιοκτήτης-διευθυντής", που είχε κ το γιόκα του - στην ηλικία μου, 30 ετών, - στη δούλεψή του να μου πει "ξέρεις κάτι, δε μου κάνεις, ευχαριστώ γειά σου".

Όχι, μου είπε να πάω 3 μήνες δοκιμαστικό για 340 ευρώ το μήνα με "ελεύθερο" ωράριο. Του απάντησα να πάρει ένα φοιτητή για πρακτική άσκηση τότε κι ότι ούτε αυτόν θα τον βρει γιατί στα 22-23 που τελειώνουν οι περισσότεροι δεν ξέρουν όλα αυτα τα κατεβατά που ζητούσε. Έφταιγα εγώ;

Είναι για φτύσιμο οι εργοδότες που πατάνε πάνω στην ανάγκη σου για να κερδίσουν από τον κόπο σου και τις γνώσεις σου και που σε κοροϊδεύουν κι από πάνω. Είναι επίσης για φτύσιμο οι υποψήφιοι εργαζόμενοι που δέχονται να τους ξεφτιλίζουν με αυτόν τον τρόπο.

Και το τραγελαφικότερο είναι ότι επειδή αρνήθηκες τη φοβερή δουλειά των 340 ευρώ δοκιμαστικό τρίμηνο σου λένε μετά ότι πρέπει να "προσγειωθείς", όπως σε κάποιο φίλο παραπάνω. 

Μιλάνε σοβαρά ρε; Είμαστε στα καλά μας; Η εργασία είναι δικαίωμα όχι προνόμιο και όσο δυσεύρετη κι αν είναι δεν πρέπει να ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν. Δέχομαι να δουλέψω για λιγότερα απ' όσο αξίζω και να δουλέψω περισσότερες ώρες από αυτές που "προβλέπεται", αλλά αυτό είναι ξεφτίλα, απόλυτη ξεφτίλα. 

• Like 18
Δημοσ.

Η μεγαλυτερη ξεφτυλα ολων ειναι τα 190 ευρω που δινει το Jumbo για part time.

To 2011 η συγκεκριμενη επιχειρηση ειχε κερδη 110.000.000 ευρω.

• Like 3
Δημοσ.

Η μεγαλυτερη ξεφτυλα ολων ειναι τα 190 ευρω που δινει το Jumbo για part time.

To 2011 η συγκεκριμενη επιχειρηση ειχε κερδη 110.000.000 ευρω.

Πως νομίζεις ότι βγαίνουν τέτοια κέρδη;

Προφανώς όχι μόνο χάρη στους γελοίους μισθούς, αλλά λίγο από 'δω, λίγο από 'κει, όλα μετράνε...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...