Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς όσο ο κόσμος έχει ανάγκη τα φαινόμενα αυτά θα υπαρχουν.Στην εταιρία που εργαζόμουν είχα λάβει βιογραφικό 3 γραμμών.Όνομα και επώνυμο συνοδευόμενο από ένα "σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου,έχω ανάγκη τη δουλειά".

Ο λογιστής μας από ένα σημείο και μετά άρχισε να μου λέει "οι μισθοί σας δεν εχουν καμια σχέση με τους μισθούς που παίζουν στην αγορα,πρέπει να τους ρίξουμε".

Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Έκανα τον Οκτώβριο αίτηση για μια θέση e-marketing σε μικρομεσαία εταιρεία. Ζητούσε άπταιστα αγγλικά (και ελληνικά με άριστη ορθογραφία), σπουδές μάρκετιγκ κ διαφήμισης, εμπειρία copywriting, εμπειρία στο online marketing, γνώση διαχείρισης social media  (δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν κάποιοι), γνώσεις βασικού html, γνώσεις CMS, γνώσεις SEO με εμπειρία στα GA και σύνταξη reports, 3 χρονια προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση, μέτριες γνώσεις Photoshop, και φυσικά, τα κλασικά, οργανωτικές κ επικοινωνιακές ικανότητες κλπ κλπ.

Πληρώ όλα τα προσόντα + το πτυχίο + μεταπτυχιακό + 2 χρόνια στο εξωτερικό.

Θα προτιμούσα ο "ιδιοκτήτης-διευθυντής", που είχε κ το γιόκα του - στην ηλικία μου, 30 ετών, - στη δούλεψή του να μου πει "ξέρεις κάτι, δε μου κάνεις, ευχαριστώ γειά σου".

Όχι, μου είπε να πάω 3 μήνες δοκιμαστικό για 340 ευρώ το μήνα με "ελεύθερο" ωράριο. Του απάντησα να πάρει ένα φοιτητή για πρακτική άσκηση τότε κι ότι ούτε αυτόν θα τον βρει γιατί στα 22-23 που τελειώνουν οι περισσότεροι δεν ξέρουν όλα αυτα τα κατεβατά που ζητούσε. Έφταιγα εγώ;

Είναι για φτύσιμο οι εργοδότες που πατάνε πάνω στην ανάγκη σου για να κερδίσουν από τον κόπο σου και τις γνώσεις σου και που σε κοροϊδεύουν κι από πάνω. Είναι επίσης για φτύσιμο οι υποψήφιοι εργαζόμενοι που δέχονται να τους ξεφτιλίζουν με αυτόν τον τρόπο.

Και το τραγελαφικότερο είναι ότι επειδή αρνήθηκες τη φοβερή δουλειά των 340 ευρώ δοκιμαστικό τρίμηνο σου λένε μετά ότι πρέπει να "προσγειωθείς", όπως σε κάποιο φίλο παραπάνω. 

Μιλάνε σοβαρά ρε; Είμαστε στα καλά μας; Η εργασία είναι δικαίωμα όχι προνόμιο και όσο δυσεύρετη κι αν είναι δεν πρέπει να ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν. Δέχομαι να δουλέψω για λιγότερα απ' όσο αξίζω και να δουλέψω περισσότερες ώρες από αυτές που "προβλέπεται", αλλά αυτό είναι ξεφτίλα, απόλυτη ξεφτίλα. 

Θα πάθω κανένα εγκεφαλικό...

Είχες όλα αυτά τα προσόντα συν προυπηρεσία και σου λέει έλα δοκιμαστικά για 340 με ελεύθερο ωράριο και δε του πες "τράβα και γαμήσου χοντρομαλάκα"...

Ε μα είναι δυνατόν;

340 ευρώ μπορείς να βγάλεις με απολυτήριο δημοτικού πηγαίνοντας βοηθός σε λαική αγορά 3 φορές την βδομάδα ή πηγαίνοντας βοηθός βοηθού σερβιτόρου στην αγγλία με δωρεάν στέγη διατροφή και ασφάλεια...

Δηλαδή εδώ που φτάσαμε πραγματικά βολεύει να πάει κάποιος με αυτά τα γραφεία σερβιτόρος αγγλία σε ελληνικό εστιατόριο και να κάτσει 2 χρόνια να μάθει την χώρα, την γλώσσα να αποκτήσει λίγα ένσημα και μετά να ψαχτεί για κανονική δουλειά αφού θα έχει ενταχθεί πλήρως και ομαλά παρά εδώ...

Ε όχι εγώ το αποδέχτηκα πως σοβαρή δουλειά στην Ελλάδα δε θα βρω. Θα κάτσω όμως δυστυχώς για 3 χρόνια ακόμα. 2 χρόνια το μεταπτυχιακό μου και 1 χρόνο φαντάρος καθώς δε γουστάρω να έχω μπλεξίματα με το στρατό.

Και αυτά τα 3 χρόνια το έχω πάρει απόφαση ότι θα κάνω δουλειές ότι να ναι. Αλλά για 300 ευρώ δε θα πάω να με ξεσκίζει ο άλλος και να νιώθω ότι με εκμεταλεύονται. Θα προτιμήσω να πάω βοηθός σερβιτόρου ή λατζιέρης που το θεωρώ πιο τίμιο.

Εδώ κάνω ιδιαίτερα και παίρνω 6 ευρώ την ώρα και τα θεωρούσα λίγα στην αρχή. Αλλά τελικά και αυτά πιο τίμια είναι από τον κάθε χαζο εργοδότη...

Δημοσ.

Δυστυχώς όσο ο κόσμος έχει ανάγκη τα φαινόμενα αυτά θα υπαρχουν.Στην εταιρία που εργαζόμουν είχα λάβει βιογραφικό 3 γραμμών.Όνομα και επώνυμο συνοδευόμενο από ένα "σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου,έχω ανάγκη τη δουλειά".

Ο λογιστής μας από ένα σημείο και μετά άρχισε να μου λέει "οι μισθοί σας δεν εχουν καμια σχέση με τους μισθούς που παίζουν στην αγορα,πρέπει να τους ρίξουμε".

Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App

Same story ακριβώς...Εγώ που ζήτησα παραπάνω λεφτά με το σκεπτικό ότι έβγαζα τη δουλειά 2,5 ατόμων ( δηλαδή κάνανε μειώσεις προσωπικού βασισμένοι στη μεγαλύτερη παραγωγικότητα που είχαμε κάποια άτομα ) + ότι οι υπερωρίες ήταν συχνές ( η πλατφόρμα που χρησιμοποιούσαμε άλλαξε και είχα παρουσιάσει σοβαρές αστάθειες - άτιμο Siebel μας έβγαλες τη ψυχή )...Όχι γιατί δε με προσλάβαν λέει για να είμαι μόνο στο γραφείο!

Έχουμε λέει κρίση ! Μα η εταιρεία δεν είχε κρίση !

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα τον Οκτώβριο αίτηση για μια θέση e-marketing σε μικρομεσαία εταιρεία. Ζητούσε άπταιστα αγγλικά (και ελληνικά με άριστη ορθογραφία), σπουδές μάρκετιγκ κ διαφήμισης, εμπειρία copywriting, εμπειρία στο online marketing, γνώση διαχείρισης social media  (δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν κάποιοι), γνώσεις βασικού html, γνώσεις CMS, γνώσεις SEO με εμπειρία στα GA και σύνταξη reports, 3 χρονια προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση, μέτριες γνώσεις Photoshop, και φυσικά, τα κλασικά, οργανωτικές κ επικοινωνιακές ικανότητες κλπ κλπ.

Πληρώ όλα τα προσόντα + το πτυχίο + μεταπτυχιακό + 2 χρόνια στο εξωτερικό.

Θα προτιμούσα ο "ιδιοκτήτης-διευθυντής", που είχε κ το γιόκα του - στην ηλικία μου, 30 ετών, - στη δούλεψή του να μου πει "ξέρεις κάτι, δε μου κάνεις, ευχαριστώ γειά σου".

Όχι, μου είπε να πάω 3 μήνες δοκιμαστικό για 340 ευρώ το μήνα με "ελεύθερο" ωράριο. Του απάντησα να πάρει ένα φοιτητή για πρακτική άσκηση τότε κι ότι ούτε αυτόν θα τον βρει γιατί στα 22-23 που τελειώνουν οι περισσότεροι δεν ξέρουν όλα αυτα τα κατεβατά που ζητούσε. Έφταιγα εγώ;

Ακολουθεί σεντόνι ( η εξιστόρηση που ακολουθεί ήταν η αρχή μίας συζήτησης που είχα με Dark_son και άλλους μέσω Facebook και μετά ο Dark_son άνοιξε το topic ):

Τι στο καλό , παντού τα ίδια , ε ; Που λες είχε ανοίξει και εκεί που δούλευα τέτοια θέση στο αντικείμενο σου, με φωνάζει ο ένας εκ των μετόχων για να με συμβουλευτεί αν πρέπει να καλυφθεί η θέση εκ των έσω ή να μπει αγγελία ( o HR manager τι ρόλο βάραγε,τεσπα μπροστά ήταν στη συζήτηση, εμένα ρώταγαν ). Καταλήγουμε στα προσόντα , του εξηγώ ότι δεν μπορεί να καλύψει και τα τεχνικά με έναν υπάλληλο, καταλήγουμε να μπει αγγελία και για τα τεχνικά υποτίθεται ότι άλλοι υπάλληλοι είχαν τις γνώσεις ( αμ δε όπως αποδείχτηκε ...) + να ψάξω για freelancers στα κομμάτια που ίσως δεν επαρκούν οι υπάλληλοι.O μέτοχος αυτός ήταν εκ των σοβαρών μετόχων ( δεν είχαμε μόνο από αυτούς δυστυχώς ), είχε καταλάβει μετά από λάθη χρόνων ότι δεν τραβάει το one man show .

Ο HR manager αρχίζει να ξαναπροσθέτει τα τεχνικά καθήκοντα στην ίδια θέση, είναι λέει ακριβό το freelancing και δεν πιστεύει ότι ο μαρκετίστας θα έχει πάνω από 3 ώρες δουλειές, μην τον έχουμε και κάθεται ρε παιδί μου.Τεσπα φέρνουν γραφίστα , καλύψαμε το Photoshop ( τον βάζουν φυσικά και ως ταμία σε κατάστημα να έχει κάτι να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του ). Για coding που θέλανε αποδεικνύεται ότι η κοπέλα δεν έχει εμπειρία σε αυτό το κομμάτι ( έχει τελειώσει μεν πληροφορική , θέλει να πάρει και επίδομα πτυχίου αλλά δεν ήταν και ποτέ το φόρτε της ο web προγραμματισμός ), για τα κείμενα εγώ δεν είχα προλάβει να ασχοληθώ καθόλου ( μας αφαίρεσαν και ένα άτομο και το πήγαν σε άλλη εταιρεία ).

Μεσολαβήσαν και κάτι άδειες προσωπικού ( όχι η δική μου βέβαια, είχα προλάβει να πάρω μόλις 2 μέρες και γυρνώντας βρήκα ένα σωρό δουλειά να με περιμένει + όλες τις μέρες μετά που ήμουν μόνη μου και έβγαζα δουλειά 3 ατόμων ), στο μεταξύ είχανε φέρει άτομο για το e-marketing ( γνωστή γιου ενός μετόχου φυσικά , γευματίζαν και συχνά μαζί εκτός γραφείου βέβαια ) που είχε καταλάβει τη θέση μου ( κυριολεκτικά έψαχνα θέση κενή ένα πράγμα ).

Όπως είναι απόλυτα σαφές μου κοινοποιούν την απόλυση μου μόλις επέστρεψε από άδεια η μία κοπέλα αλλά μου λένε ότι θέλουν να παραιτηθώ στις τάδε του μηνός ( η οποία ήταν η προθεσμία παράδοσης του website και καλά - με τη λογική ότι φταίω εγώ ρε παιδί μου αν δε βγει στην ώρα του ). Εννοείται ότι σηκώνομαι και φεύγω επί τόπου και ανακοινώνω απλά ότι αν δε δοθεί απόλυση με ημερομηνία την ίδια που μου ανακοινώθηκε θα πάω Επιθεώρηση...

Υπενθυμίζω ότι δεν ήταν ποτέ η δουλειά μου project management ( ήδη όμως έφταιγα που δεν πήγαινα να κάνω B2B sales μετά το ωράριο μου βεβαίως βεβαίως ).

Τελικό αποτέλεσμα:

Η μοναδική πρόσληψη που είχαν μέσω βιογραφικού , εγώ δηλαδή, απολύεται ( αιτιολογία αυτού που το ανακοίνωσε: έτσι γουστάρω και εγώ κάνω κουμάντο ). Βάζουν αγγελία για τη θέση που υποτίθεται είχα προσληφθεί ( φυσικά και δε λένε στην αγγελία ότι ψάχνουμε έναν μαλάκα ) 3 μήνες μετά με τη προσθήκη ότι το άτομο αυτό θα πηγαίνει και Σαββατοκύριακα όποτε κρίνεται απαραίτητο ( ενώ εγώ ήμουν με μηνιαίο πρόγραμμα τουλάχιστον όχι να μου πουν ξαφνικά έρχεσαι και αύριο ).

Ακολούθησε και η απόλυση του υπαλλήλου λογιστηρίου ( ήταν ακριβός υποτίθεται ).

1 κενή θέση e-marketing : πρόσληψη μέσω γνωστού

1 κενή  θέση γραφίστα- ταμία καταστήματος - και καμία εξωτερική δουλειά αμα λάχει : πρόσληψη μέσω γνωστού

Ακολούθησαν και άλλες προσλήψεις μετά την απόλυση μέσω γνωστού όλες ( και περιέργως πολλές από 1 συγκεκριμένη σχολή ). Έχουν γίνει και μειώσεις μισθών βεβαίως βεβαίως...

Κοινώς ανακυκλώνουμε έναν μαλάκα μέχρι να τον λιώσουμε ( ο επόμενος θα παίρνει και λιγότερα με την ανεργία που υπάρχει ) και οι υπόλοιπες θέσεις με γνωστό.

Το περιβόητο site τελικά ανέβηκε 2-3 μήνες μετά την απόλυση ( μου αρέσει που ήταν επείγον ) και φτιάχτηκε από εταιρεία web design ( καταλήξανε στο freelance ), όχι από τους υπαλλήλους της εταιρείας. Έχουν τιγκάρει την εταιρεία με μαρκετίστες και αποφοίτους δημοσιογραφίας...

• Like 1
Δημοσ.

Θα πάθω κανένα εγκεφαλικό...

Είχες όλα αυτά τα προσόντα συν προυπηρεσία και σου λέει έλα δοκιμαστικά για 340 με ελεύθερο ωράριο και δε του πες "τράβα και γαμήσου χοντρομαλάκα"...

Ε μα είναι δυνατόν;

340 ευρώ μπορείς να βγάλεις με απολυτήριο δημοτικού πηγαίνοντας βοηθός σε λαική αγορά 3 φορές την βδομάδα ή πηγαίνοντας βοηθός βοηθού σερβιτόρου στην αγγλία με δωρεάν στέγη διατροφή και ασφάλεια...

Δηλαδή εδώ που φτάσαμε πραγματικά βολεύει να πάει κάποιος με αυτά τα γραφεία σερβιτόρος αγγλία σε ελληνικό εστιατόριο και να κάτσει 2 χρόνια να μάθει την χώρα, την γλώσσα να αποκτήσει λίγα ένσημα και μετά να ψαχτεί για κανονική δουλειά αφού θα έχει ενταχθεί πλήρως και ομαλά παρά εδώ...

Ε όχι εγώ το αποδέχτηκα πως σοβαρή δουλειά στην Ελλάδα δε θα βρω. Θα κάτσω όμως δυστυχώς για 3 χρόνια ακόμα. 2 χρόνια το μεταπτυχιακό μου και 1 χρόνο φαντάρος καθώς δε γουστάρω να έχω μπλεξίματα με το στρατό.

Και αυτά τα 3 χρόνια το έχω πάρει απόφαση ότι θα κάνω δουλειές ότι να ναι. Αλλά για 300 ευρώ δε θα πάω να με ξεσκίζει ο άλλος και να νιώθω ότι με εκμεταλεύονται. Θα προτιμήσω να πάω βοηθός σερβιτόρου ή λατζιέρης που το θεωρώ πιο τίμιο.

Εδώ κάνω ιδιαίτερα και παίρνω 6 ευρώ την ώρα και τα θεωρούσα λίγα στην αρχή. Αλλά τελικά και αυτά πιο τίμια είναι από τον κάθε χαζο εργοδότη...

Πόσο τίμια είναι τα 6 ευρώ την ώρα; Έχεις κάνει έναρξη και κόβεις αποδείξεις;

Δημοσ.

Χα χα χα τίμια στην σχέση τι προσφέρω τι ζητάω...

Αυτό εννοώ τίμια.

Το πόσο νόμιμα είναι δε με ενδιέφερε καθώς κάνω σε πολύ γνωστά άτομα και όχι σε συνεχή βάση. Αν το έβλεπα επαγγελματικά τότε ναι θα έκοβα απόδειξη παροχής υπηρεσιών...

Δημοσ.

Αυτό εννοώ τίμια.

Το πόσο νόμιμα είναι δε με ενδιέφερε καθώς κάνω σε πολύ γνωστά άτομα και όχι σε συνεχή βάση. Αν το έβλεπα επαγγελματικά τότε ναι θα έκοβα απόδειξη παροχής υπηρεσιών...

Τα ιδιαίτερα μαθήματα καλύπτονται πλέον μέσω εργοσήμου ( 20 τοις εκατό είναι οι ασφαλιστικές εισφορές αν θυμάμαι καλά και αφαιρούνται κατευθείαν ), υπάρχει νομίζω και μία έκπτωση φόρου για αυτόν που πληρώνει το εργόσημο ( anyway με τόσες αλλαγές , δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με αυτήν ). Δε νομίζω ότι μπορείς να τα συγκρίνεις σε ίση βάση με άλλες 8ωρες δουλειές, θα άντεχες να δουλεύεις 8 ώρες ημερησίως ;

Και εσύ με αυτήν την πρακτική ρίχνεις τις τιμές στον πάτο και τα άτομα που μπορεί να κάνουν επαγγελματικά αυτή τη δουλειά και φορολογούνται πώς θα ζητήσουν την κανονική αμοιβή τους ;

Και με τη μισθωτή εργασία κάπως έτσι πάει κάποιος που δεν το βλέπει επαγγελματικά , σου λέει " δε γαμιέται ; Θα παίρνω έστω όσα μου δίνει και θα κάνω ότι δουλεύω, θα πω εκεί κανα παραμύθι, λίγο δημόσιες σχέσεις κ.λ.π.".

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι εργόσημο...

Αλλά δεν το βλέπω επαγγελματικά.

Δε το κυνήγησα καν...

Γνωστοί με ζήτησαν οι ίδιοι για να κάνω σε 2 άτομα και όχι σε συνεχή βάση...

Απλά λέω γενικά τα ιδιαίτερα είναι πιο τίμια στο προσφορά-ανταπόδωση προσφοράς από ότι ένα αφεντικό που σε θέλει διαθέσιμο 24/7 για να σου δίνει 300-400 ευρώ...

Δημοσ.

Αυτό εννοώ τίμια.

Αν και ακαταλαβαίνω το "δίκιο" σου και την αγανάκτησή σου, φαντάζομαι πως μπορείς να δεις το πρόβλημα στο "τους μαλάκες δε σέβονται την εργατική νομοθεσία, προτιμώ να κάνω ιδιαίτερα με 6 ευρώ την ώρα (= παρανομα)"

Αλλά δεν το βλέπω επαγγελματικά.

Δε το κυνήγησα καν...

Γνωστοί με ζήτησαν οι ίδιοι για να κάνω σε 2 άτομα και όχι σε συνεχή βάση...

Απλά λέω γενικά τα ιδιαίτερα είναι πιο τίμια στο προσφορά-ανταπόδωση προσφοράς από ότι ένα αφεντικό που σε θέλει διαθέσιμο 24/7 για να σου δίνει 300-400 ευρώ...

Μπορείς να κόβεις εργόσημα και χωρίς να το κάνεις "επαγγελματικά". Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος του εργόσημου.

Δημοσ.

Ας πούμε πως ο εργοδότης σου σου χρωστάει 500€ από τα ιδιαίτερα που έκανες. Αντί για μετρητά θα σου δώσει ένα εργόσημο ονομαστικής αξίας 500€. Από αυτό θα σου κρατήσουν τα 100 για εισφορές, και μετρητά θα πάρεις 400.

Δημοσ.

Και καλά τώρα θα πάω εγώ στον άλλο να του πω να πάει να αγοράσει εργόσημο που ούτε αυτός θα ξέρει τι είναι για να μου κρατάνε 10 % εισφορά γιατί;

Δηλαδή στο 10% εισφορά τι κέρδος θα έχω εγώ; Ένα ένσημο ας πούμε; ΙΚΑ; 

ΓΙατί στο διάολο να μου κρατήσει αυτό το γελοίο κράτος 10%;

ΓΙατί οκ όταν δουλεύεις κάπου και σου κρατάει συνολικά 44% (28 εργοδότης 16 εσένα) για ΙΚΑ όσο να πεις έχεις ένσημα ασφάλεια σύνταξιμα και ταμείο ανεργείας...

Το εργόσημο παρέχει τίποτα από αυτά;;;

20% εισφορά...

Αν και να μου πεις σάμπως στις αποδείξης παροχής υπηρεσιών δεν κρατούσαν 20% πάλι;

Ε τα ίδια και εδώ...

Τελοσπάντων, αν αρχίσω να έχω κανένα σοβαρό εισόδημα από ιδιαίτερα θα το σκεφτώ πιο σοβαρά...

Δημοσ.

ΓΙατί οκ όταν δουλεύεις κάπου και σου κρατάει συνολικά 44% (28 εργοδότης 16 εσένα) για ΙΚΑ όσο να πεις έχεις ένσημα ασφάλεια σύνταξιμα και ταμείο ανεργείας...

Βασικά το βλέπεις λίγο λάθος, όλα από την τσέπη του εργοδότη βγαίνουν. Τι 28 εργοδότης - 16 εσύ, τι 16 εργοδότης 28 εσύ, τι 0 - 44, τα ίδια πληρώνει ο εργοδότης και τα ίδια μπαίνουν στην τσέπη σου.

Όσο για το εργόσημο, το 20% εισφορές για ασφάλιση δική σου πάνε, και για να έχεις ασφάλεια(λέμε τώρα), και για να πάρεις σύνταξη, και ταμείο ανεργίας.

Δημοσ.

Καλά όντως για να έχουμε ασφάλεια λέμε τώρα...

Αν ισχύει όντως αυτό και βγαίνει και κάτι λογικό

πχ στα 100 ευρώ εργόσημο τάδε αριθμός ενσήμων τότε ΟΚ πάει στο καλό...

Δημοσ.

Και καλά τώρα θα πάω εγώ στον άλλο να του πω να πάει να αγοράσει εργόσημο που ούτε αυτός θα ξέρει τι είναι για να μου κρατάνε 10 % εισφορά γιατί;

Δηλαδή στο 10% εισφορά τι κέρδος θα έχω εγώ; Ένα ένσημο ας πούμε; ΙΚΑ; 

ΓΙατί στο διάολο να μου κρατήσει αυτό το γελοίο κράτος 10%;

Το εργόσημο παρέχει τίποτα από αυτά;;;

20% εισφορά...

Αν και να μου πεις σάμπως στις αποδείξης παροχής υπηρεσιών δεν κρατούσαν 20% πάλι;

Ε τα ίδια και εδώ...

Τελοσπάντων, αν αρχίσω να έχω κανένα σοβαρό εισόδημα από ιδιαίτερα θα το σκεφτώ πιο σοβαρά...

Οι μισθωτοί έχουν και ΦΜΥ ( φόρο μισθωτών υπηρεσιών ).

Αυτό που έχω καταλάβει με το νέο φορολογικό είναι ότι θα κρατάνε 22% ΦΜΥ σε όλους τους μισθωτούς ( ακόμα και σε αυτούς με τον κατώτατο ) και μετά στο τέλος θα βγαίνει η έκπτωση φόρου 2100 ( αν έχεις μαζέψει τις αποδείξεις που χρειάζονται και δεν έχεις πρόστιμο επί της διαφοράς ) και όποτε στα επιστρέψουν ( και σιγά μη στα επιστρέψουν όλο και κάποιον  άλλο νέο φόρο θα σκαρφιστούν ); Το έχω καταλάβει σωστά ; Μακάρι να κάνω λάθος σε αυτό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...