DrLo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Και καλά τώρα θα πάω εγώ στον άλλο να του πω να πάει να αγοράσει εργόσημο που ούτε αυτός θα ξέρει τι είναι για να μου κρατάνε 10 % εισφορά γιατί; Γιατί ετσι αυτό που κάνεις είναι νόμιμο Δηλαδή στο 10% εισφορά τι κέρδος θα έχω εγώ; Ένα ένσημο ας πούμε; ΙΚΑ; ΓΙατί στο διάολο να μου κρατήσει αυτό το γελοίο κράτος 10%; Εργόσημο ... Το εργόσημο παρέχει τίποτα από αυτά;;; Ναι 20% εισφορά... Αν και να μου πεις σάμπως στις αποδείξης παροχής υπηρεσιών δεν κρατούσαν 20% πάλι; To 20% είναι "προκαταβολή" δεν στο παίρνουν ... στο παρακρατούν έναντι του φόρου σου (εάν αυτός υπάρξει) ... αλλιώς σου επιστρέφεται.
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 To 20% είναι "προκαταβολή" δεν στο παίρνουν ... στο παρακρατούν έναντι του φόρου σου (εάν αυτός υπάρξει) ... αλλιώς σου επιστρέφεται. Κάνεις λάθος, ασφαλιστικές εισφορές είναι και όχι προκαταβολή φόρου.
black_widow Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 http://www.taxexperts.gr/el/Downloads/%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A3%CE%97%CE%9C%CE%9F:_%CE%95%CE%9D%CE%91_%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%9D%CE%9F_%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%9F_%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91_%CE%A4%CE%97%CE%A3_%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%9F%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A6%CE%A5%CE%93%CE%97%CE%A3 Περί εργοσήμου... Οι ετήσιες καταβληθείσες εισφορές εκπίπτουν κατά τα 2/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργοδότη και κατά το 1/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργαζόμενου. Το εργόσημο δε χρειάζεται να είναι ξεχωριστό για κάθε ημέρα , π.χ. πες ότι κάνεις 4 ώρες μάθημα τη εβδομάδα μπορεί να σου αγοράζει ένα εργόσημο εβδομαδιαίο ( για το ποσό της εβδομάδας π.χ. ).
DrLo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Καλά όντως για να έχουμε ασφάλεια λέμε τώρα... Αν ισχύει όντως αυτό και βγαίνει και κάτι λογικό πχ στα 100 ευρώ εργόσημο τάδε αριθμός ενσήμων τότε ΟΚ πάει στο καλό... http://kaneklik.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html Ανώνυμος26 Σεπτεμβρίου 2012 - 3:35 μ.μ. Σε πόσα ένσημα θα αντιστοιχούν τα εργόσημα το μήνα? η αποκλειστικη απο το προηγούμενο ερώτημα!Με την ευκαιρία ευχαριστώ για την αμεση απαντηση σας. Απάντηση Απαντήσεις Κάνε κλικ26 Σεπτεμβρίου 2012 - 9:41 μ.μ. Οι ασφαλισμένους για τους οποίους έχουν καταβληθεί εισφορές με το εργόσημο, δικαιούνται διπλάσιες ημέρες ασφάλισης από όσες προκύπτουν από τη διαίρεση του ποσού των εισφορών με το ανά ημέρα ή μήνα εργασίας ποσό εισφοράς που αντιστοιχεί στο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη της 31ης Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους σύμφωνα με την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και δεν μπορούν να υπερβούν τις 30 ημέρες ασφάλισης ανά μήνα ή τις 360 ημέρες ασφάλισης κατά έτος. Στην περίπτωσή σας 125€ είναι οι εισφορές σας οι ανά ημέρα εισφορές του ανειδίκευτου εργάτη είναι 11,88 με τα περσινά δεδομένα οπότε 125:11,88=10,52 10,52Χ2=21,04 άρα τα 625 € εργόσημο αντιστοιχούν σε 21 ημέρες ασφάλισης. Καλό Βράδυ!!
pantelis21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δηλαδή στο ΦΜΥ παρακρατείται φόρος ως προκαταβολή για τον φόρο που θα πληρώσεις στο Ε1 σου... Καμία σχέση με ίκα-ασφάλεια... Ενώ στο εργόσημο το 20% πάει για ΙΚΑ-ένσημα-ασφάλεια; Πολύ θέλω να μάθω σε τί ποσό εργόσημου παίρνεις ένσημο... Πάντως ελάχιστα με ενδιαφέρει καθώς εκτός του ότι στην ελλάδα αλλάζουν όλα συνεχώς η χώρα για μένα είναι καταδικασμένη οπότε δε βαριέσαι... Άλλωστε δε σκοπεύω καν να καθίσω πάνω από 3 χρόνια για μεταπτυχιακό και στρατό άρα ποιο το νόημα; Μήπως θα μεταφέρω τα ΙΚΑ μου στη χώρα που ίσως βρεθώ; Τέλοσπαντων, τουλάχιστον μάθαμε κάτι και σήμερα Αν ποτέ δω επαγγελματικά την μαύρη εργασία θα το χω στα υπόψην
DrLo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Κάνεις λάθος, ασφαλιστικές εισφορές είναι και όχι προκαταβολή φόρου. a, ναι ... το ξέχασα ότι πληρώνω 12 χρόνια εισφορές και δε το είχα πάρει χαμπάρι .... αν βάλεις και το ΤΣΜΕΔΕ που πληρώνω 12 χρόνια .. ουυυυυ . ποιός τη χάρη μου ... 2 συντάξεις θα πάρω. Του μαλάκες όλα αυτά τα χρόνια μου επιστρέφουν τσάμπα λεφτά από το 20% του κάθε ΔΠΥ μου τον επόμενο χρόνο. seriously : Έχεις κόψει ποτέ ΔΠΥ ? Δηλαδή στο ΦΜΥ παρακρατείται φόρος ως προκαταβολή για τον φόρο που θα πληρώσεις στο Ε1 σου... Καμία σχέση με ίκα-ασφάλεια... Εγώ μίλησα για το 20% στα ΔΠΥ που ανέφερες όχι για ΦΜΥ.
Cossutius. Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Α δηλαδή το θέμα εδω μας δείχνει πως ειναι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα και δη στον ιδιωτικο τομέα? Γενικά, θεωρω πως δεν υπάρχει ιδιωτικός υπάλληλος που ακόμα εργάζεται και δεν υποφέρει, ενώ η κατάσταση στην αγορά ειναι πραγματικά τραγική. Ο καθένας πλέον ζητάει ότι γουστάρει, έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε χιλιάδες υποψήφιους. Και καλά κάνει τελικά, αφου σκοπός του ειναι να κερδίσει, μέσα σε μια παγωμένη αγορά. Αυτό θα το πετύχει έχοντας το καλύτερο δυνατόν εργατικό δυναμικό...
pantelis21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 @DrLo Τι μπέρδεμα... Αυτό το κράτος πια μόνο μαλακίες και συντελεστές για να κρύψει τα αίσχη του... Το διπλάσιο από την διαίρεση του ποσού παρακράτησης δια της ημερήσιας περσινής κράτησης του ανειδίκευτου εργάτη... Γιατί απλά δεν πάνε στο διάολο αυτοί που τα νομοθετούν αυτά; Που και οι ίδιοι βαριούνται να διαβάσουν τι @#@$ γράψανε... Δε λέω το στα 650 ευρώ εργόσημο να σου δίνει 21 μέρες ασφάλισης είναι αρκετά καλό... Και να εκπίπτει το 1/3 στην εφορία χαμηλό μεν αλλά ΟΚ Αλήθεια τί γίνεται με τα εργόσημα; Δηλαδή πάει τα παίρνει ο εργοδότης τα δίνει όπως είναι στον εργαζόμενο και ο ίδιος θα πάει να τα εξαργυρώσει και τότε θα του κρατηθούν το 20% και θα περαστεί αυτόματα στο ΙΚΑ του και τα ένσημα αυτόματα; Δηλαδή απλά μια θα πάει ο εργοδότης σε μια σχετική τράπεζα να το εκδώσει και μια που θα πάει ο εργαζόμενος να το εισπράξει ή ο εργαζόμενος θα πρέπει να τρέχει και στο ΙΚΑ του;;;
black_widow Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Κάνεις λάθος, ασφαλιστικές εισφορές είναι και όχι προκαταβολή φόρου. Προφανώς αναφέρεται στο ότι κάποιο ποσό εκπίπτει από το φορολογητέο...Εγώ αν πλήρωνα κάποιον να μου κάνει μάθημα θα ήθελα να τηρήσω τη διαδικασία με το εργόσημο γιατι και δε θα έβρισκα μπελά περί μη ασφάλισης και θα είχα φορολογικό όφελος όχι να του τα δίνω μαύρα και να μη φαίνεται δηλαδή η δαπάνη καθόλου.
DrLo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 @DrLo Τι μπέρδεμα... Αυτό το κράτος πια μόνο μαλακίες και συντελεστές για να κρύψει τα αίσχη του... Το διπλάσιο από την διαίρεση του ποσού παρακράτησης δια της ημερήσιας περσινής κράτησης του ανειδίκευτου εργάτη... Γιατί απλά δεν πάνε στο διάολο αυτοί που τα νομοθετούν αυτά; Που και οι ίδιοι βαριούνται να διαβάσουν τι @#@$ γράψανε... Δε λέω το στα 650 ευρώ εργόσημο να σου δίνει 21 μέρες ασφάλισης είναι αρκετά καλό... Και να εκπίπτει το 1/3 στην εφορία χαμηλό μεν αλλά ΟΚ Αλήθεια τί γίνεται με τα εργόσημα; Δηλαδή πάει τα παίρνει ο εργοδότης τα δίνει όπως είναι στον εργαζόμενο και ο ίδιος θα πάει να τα εξαργυρώσει και τότε θα του κρατηθούν το 20% και θα περαστεί αυτόματα στο ΙΚΑ του και τα ένσημα αυτόματα; Δηλαδή απλά μια θα πάει ο εργοδότης σε μια σχετική τράπεζα να το εκδώσει και μια που θα πάει ο εργαζόμενος να το εισπράξει ή ο εργαζόμενος θα πρέπει να τρέχει και στο ΙΚΑ του;;; Ποιό είναι το μπέρδεμα ? Μια διάιρεση κάνεις.
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 a, ναι ... το ξέχασα ότι πληρώνω 12 χρόνια εισφορές και δε το είχα πάρει χαμπάρι .... αν βάλεις και το ΤΣΜΕΔΕ που πληρώνω 12 χρόνια .. ουυυυυ . ποιός τη χάρη μου ... 2 συντάξεις θα πάρω. Του μαλάκες όλα αυτά τα χρόνια μου επιστρέφουν τσάμπα λεφτά από το 20% του κάθε ΔΠΥ μου τον επόμενο χρόνο. seriously : Έχεις κόψει ποτέ ΔΠΥ ? Εγώ μίλησα για το 20% στα ΔΠΥ που ανέφερες όχι για ΦΜΥ. Μπερδευτήκαμε μάλλον. Εγώ το μόνο 20% στο οποίο αναφέρθηκα ήταν το 20% λιγότερο που παίρνει ο εργαζόμενος από την ονομαστική αξία του εργόσημου, ούτε για ΔΠΥ ούτε για ΦΜΥ.
black_widow Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Άλλωστε δε σκοπεύω καν να καθίσω πάνω από 3 χρόνια για μεταπτυχιακό και στρατό άρα ποιο το νόημα; Μήπως θα μεταφέρω τα ΙΚΑ μου στη χώρα που ίσως βρεθώ; Σε αυτά τα 3 χρόνια χτύπα ξύλο αν χρειαστείς ιατρική περίθαλψη πλήρωσε τα από την τσέπη σου. Λες και οι υπόλοιποι θέλουμε να κάτσουμε Ελλάδα , γουστάρουμε χάος ! Όπουδήποτε και να πας όσο είσαι Ελλάδα δεν παύεις να έχεις υποχρεώσεις...Όλοι τραβάμε ζόρια αλλά όχι να δικαιολογούμε και την ανομία. Για εισφορές μιλήσαμε όχι χαράτσι...
pantelis21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Ευτυχώς είμαι ακόμα φοιτητής και ευτυχώς θα συνεχίσω να είμαι για 2 χρόνια ακόμα άρα ασφαλίζομαι στον πατέρα μου που ως δημόσιος υπάλληλος έχει ασφάλεια. Όσο είμαι φαντάρος νομίζω με ασφαλίζουν εκεί. Μετά φυσικά και θέλεις να έχεις ΙΚΑ δε το συζητώ καν. Πάντως θα έπρεπε να βρουν έναν πιο εύκολο τρόπο όπως πχ να αγοράζει το μπλοκάκι ο εργαζόμενος και ο εργοδότης απλά να του υπογράφει ή δεν ξέρω γω τι. Αν τώρα πάω εγώ να κάνω 2 ώρες μάθημα και είναι να πάρω 12 ευρώ και του πω να πάει σε τράπεζα να δώσει: ΙΚΑ,ΑΦΜ κτλ για να μου δώσει εργόσημο από το οποίο εγώ θα πάρω τα 9.6€ θα μου πει να πάω στο διάολο. Γιατί πολύ απλά ο άλλος για να το κάνει όλο αυτό θα χάσει ο ίδιος μια ώρα τουλάχιστον. Η το καλύτερο. Θα του πω ότι εγώ θέλω 12€ για τις δύο ώρες και το 20% πρέπει να το πληρώσει αυτός. Άρα θέλω εργόσημο των 15€... Τότε είναι που θα μου πει πολύ απλά πως έτσι με πληρώνει 7.5€ συν την ταλαιπωρία... Πάντως ειλικρινά ευχαριστώ για την ενημέρωση γιατί εκτός που ίσως μου χρησιμεύσει μελλοντικά καθώς πληρώνομαι και άλλες μορφές εργασίας πχ πρόσφατα 200 ευρώ για ένα site πραγματικά είναι σωτήριο για μια φίλη μου που κάνει επαγγελματικά ιδιαίτερα και ήταν και σε φροντιστήρια. Τώρα κάνει μόνο ιδιαι΄τερα και βγάζει αρκετά αλλά ΔΕΝ έχει ασφάλεια και έχει φρικάρει... Οπότε σας ευχαριστώ ειλικρινά για την ενημέρωση 15€ εργόσημο μου δίνει 0.5 μέρα ασφάλισης wow
black_widow Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Ναι τα ιδιαίτερα μαθήματα και κάποιες άλλες συγκεκριμένες δραστηριότητες καλύπτονται με εργόσημο πλέον γιατί πριν έπρεπε να έχεις ΟΑΕΕ ( εκτός αν είχες ΙΚΑ από άλλη εργασία ) , να έχεις μπλοκάκι κ.λ.π. Οι περισσότεροι δεν μπαίνανε στη διαδικασία γιατί θα μπαίνανε μέσα ( ο ΟΑΕΕ είναι πάγια υποχρέωση ακόμα και να τύχει να μην έχεις μαθήματα 1 περίοδο ). Θέλει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ εργοδότη , ΑΜΚΑ εργαζόμενου. Νομίζω μπορείς και μέσω ΑΤΜ να εκδίδεις, ας κάνει μία έρευνα αγοράς.. Δεν καλύπτει όλες τις δραστηριότητες ακόμα. Για το site αν έχει επιχείρηση προφανώς θα σου κόψει απόδειξη δαπανών η επιχείρηση ( με παρακράτηση μόνο φόρου 20% ).Για τα άλλα επαγγέλματα μάλλον είναι πίσω τα παιδιά αυτά, δεν ξέρουν ότι υπάρχουν.
pantelis21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δηλαδή όταν παρέχεις οποιαδήποτε εργασία προς επιχείρηση σου δίνουν απόδειξη δαπανών και σου κρατάνε μόνο τον φόρο 20%. Δηλαδή αν κάποιος παρέχει τέτοιες υπηρεσίες πως θα έχει ΙΚΑ; Και εγώ στη φάση με το μπλοκάκι είχα μείνει. Πχ κάποιος που δεν έχει ΙΚΑ δεν έχει βγάλει καν ίκα αν του δώσουν εργόσημο θα κάνει και έναρξη ΙΚΑ; Γιατί εγώ δεν έχω καν ΙΚΑ. Θα πρέπει να κάνω έναρξη ΙΚΑ βάση του πρώτου εργόσημου; Και ποιός μπορεί να πει τι υπηρεσία παρείχες; Σιγά. site σε γνωστό ήταν που θα μπορούσε να μου κόψει και αυτό που μου πρότεινες αλλά γιατί να μου κόψει απόδειξη δαπανών 20% ενώ μπορώ να του πω να μου κόψει κανένα εργόσημο για να πάρω ένσημα καλύτερα;;; Ε εντάξει νομιμότητα νομιμότητα αλλά ας παρανομήσουμε και λίγο όταν ο εκάστοτε νομοθέτης δεν προβλέπει τα πάντα... Αλήθεια ένας ελεύθερος επαγγελματίας τι κάνει; Βγάζει το μπλοκάκι του κρατάει η επιχείρηση 20% για φόρο και από ασφάλεια;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα