Joshua21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Αυτός ο αριθμός ΙΚΑ είναι το ΑΜΚΑ(αριθμος μητρωου κοινωνικης ασφαλισης).
DrLo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Ρε παιδιά για να αρχίσω να μαζεύω ένσημα έστω και σε ηλεκτρονική μορφή δε θα πρέπει να έχω βιβλιάριο ΙΚΑ ή να έχω αριθμό ΙΚΑ ή κάτι τελοσπάντων; Όταν κάποιος δουλεύει για πρώτη φορά δεν βγάζει ΙΚΑ και δε μιλάω για την ιατρική ασφάλεια που ΟΚ καταλαβαίνω ότι θες μερικά ένσημα πριν σου δώσουν ιατρική κάλυψη αλλά μιλάω για να γραφτείς στο σύστημα μηχανοργάνωσης τους ώστε πλέον να σου περνιούνται τα ένσημα. Να υπάρχεις ως εργαζόμενος... Υποτίθεται πχ ότι όταν δουλεύεις πχ πωλητής, σερβιτόρος σου κρατάνε το 16% για ΙΚΑ... Και σου βγάζει ο εργοδότης ΙΚΑ αν δουλεύεις για πρώτη φορά... Ε αυτό το ΙΚΑ στην περίπτωση των εργοσήμων δε θα πρέπει να το βγάλω μόνος μου; και αν ναι γίνεται να πάω στο ικα να βγάλω αριθμό βιβλιάριο ή ότι τελοσπάντων; " Κάθε πρόσωπο που αναλαμβάνει για πρώτη φορά εργασία ασφαλιστέα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, υποχρεούται να εγγραφεί στο Μητρώο Ασφαλισμένων, προκειμένου να του αποδοθεί ένας μοναδικός Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου." από το site του ΙΚΑ... Αλλά φταίω εγώ που βαριέμαι να ψάξω στο ίδιο το site του ικα... Αυτό αναρωτιέμαι αν μπορώ να βγάλω ικα βάση εργοσήμων... Γιατί λέει: που αναλαμβάνει για πρώτη φορά εργασία ασφαλιστέα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ε δεν ξέρω λοιπόν αν μπορώ να βγάλω μόνος μου το ΙΚΑ ή πρέπει να δουλέψω έστω μια φορά κάπου για να μου το δημιουργήσει ο εργοδότης μου... Αν και δεν είμαι ειδικός (ρώτα πχ έναν λογιστή ή το ΙΚΑ της περιοχής σου) οι ημέρες ασφάλισής σου από εργόσημα "καταχωρούνται" στο ΑΜΚΑ σου. Φαντάζομαι/Ελπίζω αυτό γίνεται σε όλους μας (πχ εμένα το χαρτί από το ΤΣΜΕΔΕ γράφει πάνω και το ΑΜΚΑ μου) ώστε πχ αν αυριο μεθαυριο κάνεις κάτι άλλο να κουβαλήσεις μαζί σου αυτόματα τις μέρες ασφάλισής σου.
pantelis21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Τι ψάχνουμε τώρα...Άκομα βγάζουμε ΙΚΑ εγώ αυτό κατάλαβα... Και το βγάζει ο εργοδότης που θα του πρωτοδουλέψεις... Αν και νομίζω πως μπορείς να βγάλεις και μόνος σου... Τι να πω θα αναμμένω να δω την πρώτη φορά που θα βρω κανονική δουλειά και ΑΝ φυσικά η συγκεκριμένη δουλειά παρέχει ασφάλεια& ένσημα...
parsifal Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Μήπως ο Παντελής εννοεί το Α.Μ.Α. (Αριθμός Μητρώου Ασφαλιζομένου), παλιότερα γνωστό και ως ΑμΙΚΑ (Αριθμός Μητρώου Ι.Κ.Α.)...;
pantelis21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δε τα ξέρω, πάντως το σάιτ του ΙΚΑ είναι σαφέστατο. Την πρώτη φορά που μπαίνεις σε εργασία με μισθό βγάζεις ΙΚΑ σε κάποιο τοπικό σου παράρτημα ΙΚΑ και βάση αυτού θα βγάλεις μετά και βιβλιάριο υγείας κτλ κτλ
DrLo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δε τα ξέρω, πάντως το σάιτ του ΙΚΑ είναι σαφέστατο. Την πρώτη φορά που μπαίνεις σε εργασία με μισθό βγάζεις ΙΚΑ σε κάποιο τοπικό σου παράρτημα ΙΚΑ και βάση αυτού θα βγάλεις μετά και βιβλιάριο υγείας κτλ κτλ Το εργόσημο δεν είναι μισθός.
pantelis21 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Εμ αυτό ακριβώς είναι το θέμα... Μέσα στο μήνα θα περάσω να δω αν μπορώ να βγάλω ΙΚΑ παρόλο που δεν θα έχω εργοδότη ακόμα. Αλλιώς δεν έχει νόημα και το εργόσημο... Θα ρωτήσω ακριβώς για αυτό... Πάντως για την ώρα δε με απασχολεί... Και επειδή το κάναμε τελείως Off Topic ας κλείσουμε το θέμα του εργοσήμου. Πάντως σας ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Πολύ χρήσιμα όλα αυτά για πολλούς από εμάς
Dark_son20 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 το πηδήξατε και ψόφησε το θέμα.... 2
Pantelwolf Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 επίσης, μπορώ να κάνω ένα κοπυραητ του ονόματος; γιατί μπερδεύομαι οχι τίποτα άλλο..
black_widow Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δε τα ξέρω, πάντως το σάιτ του ΙΚΑ είναι σαφέστατο. Την πρώτη φορά που μπαίνεις σε εργασία με μισθό βγάζεις ΙΚΑ σε κάποιο τοπικό σου παράρτημα ΙΚΑ και βάση αυτού θα βγάλεις μετά και βιβλιάριο υγείας κτλ κτλ Άλλο πράγμα η μισθωτή εργασία και άλλο οι έκτακτες οικιακές εργασίες ! το πηδήξατε και ψόφησε το θέμα.... Ένα δίκιο το έχεις !
skiabox Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Εγώ πάντως σε αυτό το άρθρο (http://www.axiaplus.gr/article/28727/o-ypethynos-gia-to-nayagio-pwlhshs-toy-tt/) βλέπω ότι έχουμε ακόμα υψηλότερους μισθούς και από τη βόρεια Ευρώπη!
black_widow Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Και πάλι καλά να λέμε... http://www.newsbeast.gr/world/arthro/475751/oi-pio-exofrenikes-erotiseis-se-epaggelmatika-interview/
DrLo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Και πάλι καλά να λέμε... http://www.newsbeast.gr/world/arthro/475751/oi-pio-exofrenikes-erotiseis-se-epaggelmatika-interview/ Δεν είναι τόσο περίεργες οι ερωτήσεις Τις περισσότερες από αυτές θα ήμουν ευτυχής να μου τις κάναν σε συνέντευξη. (εκτός το να τραγουδήσω) πχ η - Υπολογίστε χονδρικά πόσα παράθυρα υπάρχουν στην πόλη της Νέας Υόρκης. είναι μια τυπική ερώτηση "estimation case" που τις κάνουν όλες οι consulting εταιρείες σε διαφορετικές εκδοχές πχ Σε φίλο μου ρωτήσαν (σε ξένη εταιρεία) να υπολογίσει πόσες μπάλες μπάσκετ πωλούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα ενώ σε άλλον πόσο ζυγίζει ένα τρένο Eurostar.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2013 Και τι απάντησε ο άνθρωπος; Πολλά έχουν να κάνουν και με την διατύπωση της ερώτησης. Αν ήταν ακριβώς "Πόσο ζυγίζει ένα τραίνο Eurostar" θα μπορούσε να απαντήσει κανείς ότι Eurostar λέγεται η "υπηρεσία"...όπως π.χ. η Proastiakos - άρα ουσιαστικά ήταν ερώτηση παγίδα. Αν ήταν "Πόσο ζυγίζει ένα τραίνο της Eurostar" αλλάζει το θέμα Εμένα με έχουν ρωτήσει αν "Η Ιταλία έχει 28η Οκτβωρίου;" όπου η απάντηση είναι φυσικά ναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα