Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, θα ηθελα βοηθεια στις παρακατω ασκησεις:  Πρεπει να τις παραδωσω μεχρι αυριο το μεσημερι:

2) Να εκτελεστούν οι παρακάτω πολλαπλασιασμοί με τη μέθοδο των αρχαίων Αιγυπτίων:

α) 74 Χ 45  β) 127  Χ  324

3) Βρες τα γινόμενα που ακολουθούν με τον τρόπο που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι Χωρικοί.

Α) 32 x 25,  B) 64 x 150,  και Δ) 72x33.

4) Να γίνουν οι παρακάτω πολλαπλασιασμοί με τη μέθοδο των Αράβων. Να δοθούν ερμηνείες για τον τρόπο που προκύπτουν στο αποτέλεσμα οι τάξεις των αριθμών (δηλαδή, μονάδες, δεκάδες, εκατοντάδες, κτλ.)

A) 342 x 5,  B) 34 x 23,  567 x 36.

5) Να γίνουν οι παρακάτω πολλαπλασιασμοί με τη μέθοδο των Αράβων. Να δοθούν ερμηνείες για τον τρόπο που προκύπτουν στο αποτέλεσμα οι τάξεις των αριθμών (δηλαδή, μονάδες, δεκάδες, εκατοντάδες, κτλ.)

A) 28,45 x 15,36  B) 3,376 x 2,45.

6) Οι πολλαπλασιασμοί που ακολουθούν να εκτελεστούν με τη μέθοδο του «Ελληνικού πολλαπλασιασμού». Να γίνει αντιπαραβολή της μεθόδου αυτής με την κλασική μέθοδο του πολλαπλασιασμού και να συγκριθούν τα ενδιάμεσα γινόμενα.

Α) 43 x 27,   B) 234 x 5,   και Γ) 547 x 235.   

7) Να υπολογιστούν με τη μέθοδο υπολογισμού σε κολόνες οι παρακάτω πράξεις: 457 + 369, 4.345+ 3.456, 452-348, 5.734-3.648, 234:15, 487:24 και 3.456:45.

Δημοσ.

Σιριουσλι; Γελοια ειναι αυτα.... αλλα και να σου δοσουμε εμεις την λυση, δεν πρεπει να εχεις και ολες τις πραξεις μαζι;

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει καλά, αυτά κάποτε θα κληθείς να τα διδάξεις;

Αν έχω καταλάβει καλά, αυτά κάποτε θα κληθείς να τα διδάξεις;

Οχι, αυτα δεν υπαρχουν μεσα στα βιβλια του δημοτικου αλλα ουτε και στο δικο μας βιβλιο και δεν ξερω που να ψαξω..

Δημοσ.

Οχι, αυτα δεν υπαρχουν μεσα στα βιβλια του δημοτικου αλλα ουτε και στο δικο μας βιβλιο και δεν ξερω που να ψαξω..

Υπαρχουν!! κι ο αδερφος μου ΠΤΔΕ ειναι και μια χαρα στο βιβλιο του,

Επισης σιγουρα θα τα βρεις και στο Google, οπως σου ειπαν

Δημοσ.

αν όπως λες δεν υπάρχουν ούτε στο βιβλίο που διαβάζεις αλλά ούτε σε αυτό που θα διδάξεις κάποια στιγμή, τότε ή βρίσκεται σε κάποια παλαιότερη ύλη που για κάποιον "τρελό" λόγο θεωρούν ότι πρέπει να γνωρίζεις ή είναι τρελοί για δέσιμο και ζητάνε ότι τους κατέβει. σε αυτή την (δεύτερη) περίπτωση ίσως θα έπρεπε να το κυνηγήσετε (μιλάω στον πληθυντικό γιατί προφανώς αφορά και άλλους συνφοιτητές σου) το θέμα.

βέβαια, παρά το γνωστό μπάχαλο του εκπαιδευτικού συστήματος φοβάμαι (ζητώ συγνώμη αν κάνω λάθος καθώς δεν σε γνωρίζω) ότι σε κάποιο κεφάλαιο παρόντος ή προηγούμενου βιβλίου υπάρχουν και μάλλον το "έχασες".

το γεγονός ότι δεν έκανες και ένα απλό googlάρισμα όπως σου υπέδειξε ο συνφορουμίτης παραπάνω αλλά πόσταρες για να τα πάρεις έτοιμα (σε συνδυασμό με τη σημερινή εγγραφή σου  που μάλλον έγινε ακριβώς για αυτό το λόγο), με οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα

Δημοσ.

Αυτό είναι μαθηματικά ή συζήτηση γύρω από τα μαθηματικά; Το μάθημα δηλαδή πως λέγεται

τρολολο

Thats Παιδαγωγικο... Η εγγραφη σου στη σχολη ισοδυναμει με αποκτηση πτυχιου σε 4 ετη, εκτος αν για προσωπικους σου λογους (πχ θες να κανεις ντολτσε-βιτα, το επιβαλλει το κομμα, κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει τουλαχιστον καποιος να βαλει ενα λινκ απο μια σελιδα που να εξηγει τον πολλαπλασιασμο με την μεθοδο των ΑΡΑΒΩΝ???

Δημοσ.

Oh god.. δυσκολο να ρωτανε κατι που δεν υπαρχει σε κανενα βιβλιο και δεν το εχετε διδαχθει σε μαθημα. Πανε βρες σημειωσεις η κανεναν Αραβα.. :P

Δημοσ.

εγώ γελάω με την ποιότητα σπουδών καθώς και με το οτι το πτυχίο θεωρήται πανεπιστημιακού επιπέδου.

4 χρόνια είναι εδώ ΤΙΓΚΑ στην παιδική ψυχολογία btw όχι μαθηματικά δημοτικού και πλαστελίνες. ΗΜΑΡΤΟΝ

εδώ, στον 4ο όροφο του κτηρίου, μας φτιάξατε την ημέρα μας.

• Like 1
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ να θίξω και το άλλο, Παιδαγωγικό με υποψήφιους που στο μέλλον θα διδάξουν σε ελληνικά σχολεία, ενώ τα θέματα είναι σχεδόν αποκλειστικά για Αιγύπτιους, Ρώσους χωρικούς και Άραβες. Θλίβομαι, δε μου αρέσουν τα υποχθόνια σχέδια του υπουργείου. 

• Like 2
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ να θίξω και το άλλο, Παιδαγωγικό με υποψήφιους που στο μέλλον θα διδάξουν σε ελληνικά σχολεία, ενώ τα θέματα είναι σχεδόν αποκλειστικά για Αιγύπτιους, Ρώσους χωρικούς και Άραβες. Θλίβομαι, δε μου αρέσουν τα υποχθόνια σχέδια του υπουργείου. 

Η ιδεα πισω απ αυτο ειναι το οτι αν καποιος ξερει πχ 5 διαφορετικους τροπους να κανει πολ/μο θα τον κατανοησει καλυτερα, με αποτελεσμα να μπορει να τον εξηγει/διδασκει καλυτερα

Δημοσ.

Αχ παιδαγωγικό. Σας ζηλεύω. Και ντολτσε βίτα κάνετε και το παίρνετε άνετα στα 4 χρόνια. Εγώ για να βγάλω την πληροφορική στα 4.5 χρόνια έστρωσα έναν κώλο άλλο πράγμα. Η αδερφή μου στο παιδαγωγικό στα 4 χρόνια με την πρακτική εντός των 4 ετών (κάτι που κάνετε 1 μήνα σε δημοτικό) και να ξύνεται και τα 4. Μη θυμηθώ τι μέσο όρο έβγαλε και συγχιστώ...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...