bestl Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Απο 19/01/2013 αλλάζουν οι διαδικασίες για να βγάλει κάποιος δίπλωμα. Μία σοβαρή αλλαγή είναι το παρακάτω για τις μοτοσυκλέτες (αντιγραφή απο τον νόμο) και θα ξεκινήσει απο 8/02/2013 (έχει πάρει παράταση) Ο υποψήφιος οδηγός οφείλει να διαθέτει εγκεκριμένο κράνος ασφαλείας κλειστού τύπου (full face) και για τις κατηγορίες Α1, Α2 και Α επενδύτη (μπουφάν) μοτοσικλέτας εγκεκριμένου τύπου, το οποίο να φέρει εσωτερικά προστατευτικά στους ώμους, αγκώνες, βραχίονες και χέρια, παντελόνι με προστατευτικά σε γοφούς και γόνατα σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ1621.1., γάντια τα οποία να εξασφαλίζουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες (όπως κρύο, βροχή), προστασία από την τριβή και τέλος καλή αίσθηση των χειριστηρίων κατά την οδήγηση. Επίσης ο υποψήφιος οδηγός των κατηγοριών αυτών πρέπει να φορά κατά τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς μπότες με αντιολισθητικό πέλμα, οι οποίες να προστατεύουν τουλάχιστον το πόδι έως το ύψος των αστραγάλων. Οι σχολές οδηγών υποχρεούνται να παρέχουν στους υποψηφίους οδηγούς, αντανακλαστικό γιλέκο χρώματος κίτρινου φθορίζοντος που θα φέρει στη πλάτη του την ένδειξη «L − ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ». Αν τώρα κάποιος δεν τα έχει αυτά ακυρώνεται η εξέταση και δίνει μετά απο δυο μήνες. Το κόστος είναι πολύ υψηλό (400 - 600 ευρω στην καλύτερη περίπτωση) και δεν ξέρω πως μπορεί να καλυφθεί. Θα ήθελα τις απόψεις σας. Και ας ελπίσουμε να πάρει και άλλη παράταση.
lary7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Επειδη ειμαστε Ελλαδα, στην πραγματικοτητα θα εχουν οι σχολες 1-2 στολες τις οποιες θα δινουν να φορανε οι μαθητες τους κατα τις εξετασεις. Θα βλεπουμε το τραγικο να ξεντυνεται ο καθε εξεταζομενος για να δινει την στολη στον επομενο.... Tο ιδιο οταν εδινα εγω για 50ρι πριν 14 χρονια, ειχαμε 2 κρανη 20 εξεταζομενοι και το αλλαζαμε μπροστα στους αστυνομικους για την εξεταση, μετα ολοι αφου περασαν εφυγαν χωρις κρανος... 1
kep Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 για να μην ανοίγω νέο θέμα. έχω το μικρό δίπλωμα για μηχανές που μετά την πάροδο 2 ετών γίνεται μετατροπή σε απεριορίστων κυβικών. κλείνω τα 2 χρόνια το Φεβρουάριο. τελικά θα μπορέσω να κάνω τη μετάβαση; κάτι διάβασα ότι αλλάζει το σύστημα και πλεον απαιτείται να περάσουν 4 χρόνια; μη μου πείτε ότι το έχασα για λίγες μόνο μέρες;
epir21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 χωρίς να είμαι 100% σίγουρος. επειδή είχα ρωτήσει κάτι αντίστοιχο,μου είχαν πει οτι ολα αυτά ισχύουν για αυτούς που θα βγάλουν δίπλωμα μετα την τάδε ημερομηνία. ρωτα όμως και κανεναν υπέυθυνο.
bestl Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2013 για να μην ανοίγω νέο θέμα. έχω το μικρό δίπλωμα για μηχανές που μετά την πάροδο 2 ετών γίνεται μετατροπή σε απεριορίστων κυβικών. κλείνω τα 2 χρόνια το Φεβρουάριο. τελικά θα μπορέσω να κάνω τη μετάβαση; κάτι διάβασα ότι αλλάζει το σύστημα και πλεον απαιτείται να περάσουν 4 χρόνια; μη μου πείτε ότι το έχασα για λίγες μόνο μέρες; ακομα ούτε απο το υπουργείο δεν μπορούν να απαντήσουν. θα δείξει. είπαν ότι θα το διευκρινίσουν. εγώ πιστεύω ότι θα σας δώσουν το a2 μετά απο τα 2 χρόνια , οπότε θα μπορείς να οδηγήσεις μέχρι 35 Kw .Αν θες ανεξάρτητο ξανά εξετάσεις. Ακόμα όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Επειδη ειμαστε Ελλαδα, στην πραγματικοτητα θα εχουν οι σχολες 1-2 στολες τις οποιες θα δινουν να φορανε οι μαθητες τους κατα τις εξετασεις. Θα βλεπουμε το τραγικο να ξεντυνεται ο καθε εξεταζομενος για να δινει την στολη στον επομενο.... Tο ιδιο οταν εδινα εγω για 50ρι πριν 14 χρονια, ειχαμε 2 κρανη 20 εξεταζομενοι και το αλλαζαμε μπροστα στους αστυνομικους για την εξεταση, μετα ολοι αφου περασαν εφυγαν χωρις κρανος... το θέμα είναι ότι αν δεν έχει κάποιος τα απαραίτητα θα δείνει μετα απο 2 μήνες (ποινή) .Και μέσα ο νόμος λεει ότι η ένδυση πρέπει να είναι στο νούμερο του οδηγού. Να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν περίπου 8 νούμερα σε στολές. Αν υποθέσω ότι υπάρχουν μονο 8 στολές , που θα αλλάζεις. Η στολές αυτές δεν μπαινουν πάνω απο ρούχα (μου φαίνεται) . Και αν είναι γυναίκα ;;; Δεν ξέρω τι θα γίνει. Ας ελπίσουμε να δώσουν και άλλη παράταση.
devil-ji Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Αυτο το μετρο με την υποχρεωτικη στολη ειναι παντως πολυ καλο γιατι θα αναγκαστουν οι περισσοτεροι να αγορασουν. Πρεπει να καταλαβουμε σιγα σιγα οτι τουλαχιστον τα βασικα (μπουφα-γαντια , δεν αναφερω καν το κρανος) ειναι απολυτως απαραιτητα
Muchacho Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Στην Ελλαδα εισαι,μην βιαζεσαι.. Παντως υπερβολικα ολα αυτα περι στολης...Μηπως θελουν να φοραμε και θωρακα?
_chris_ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 κι εγώ θα πάω σε 2 εβδομάδες να δω αν θα μπορέσω να κάνω το δίπλωμα ανεξαρτήτων κυβικών. όχι ότι το χρειάζομαι. ούτε μηχανάκι δεν έχω καν. απλά ποιος ξέρει τι θα ζητάνε μετά αν αποφασίσω να το αναβαθμίσω. και δε με απασχολούν οι εξετάσεις. με απασχολεί ότι θα με αναγκάσουν να πληρώσω κανένα ποσό ενώ τώρα γίνεται νομίζω απλά με 30€. ελπίζω να προλάβω. πάντως στο θέμα των ρούχων και του κράνους, καλό είναι να τα έχει ο κάθε αναβάτης. αλλά δε μπορείς να αναγκάσεις τον άλλον να τα αγοράσεις για τις εξετάσεις. δηλαδή εγώ μπορεί να δώσω για το δίπλωμα αλλά να μην έχω σκοπό να αγοράσω μηχανή τώρα και να το κάνω σε 3-4 χρόνια. γιατί να με αναγκάσει να τα αγοράσω από τώρα; δηλαδή το επόμενο βήμα ποιό θα είναι; αυτοί που θέλουν να βγάλουν δίπλωμα αυτοκινήτου θα τους ζητάνε το Ε9 για να αποδείξουν ότι έχουν χώρο για parkinkg; κι ας μην έχουν αυτοκίνητο. μάλλον μας κοροιδεύουν και καλό είναι να κοιτάξουν άλλα σημαντικότερα. έχουμε καταντήσει και η κουτσή μαρία να έχει δίπλωμα. άσε και το άλλο με τις θεωρητικές εξετάσεις. είναι δυνατόν να διαβάζουμε απ έξω τις ερωτήσεις και να απαντάμε παπαγαλία (και παρ όλο αυτά μερικοί να κόβονται όταν έδινα εγώ υπήρχαν άτομα που τα είχαν μάθει απ έξω και δεν κοιτούσαν καν την ερώτηση όταν απαντούσαν. τι ποιο ξεφτιλισμένο απ αυτό; μετά γίνονται ατυχήματα και μας φταίνε οι δρόμοι. 1
Pa0ki Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Τι καινούρια μαλακία είναι τώρα αυτή? Και γω είμαι να δώσω για μηχανή κάποια στιγμή(το έχω πληρώσει) αλλά μόνο και μόνο επειδή θα βγάλω για αυτοκίνητο...πάρ' το να βρίσκεται δηλαδή Σιγά μην πάρω στολές και μαλακίες ενώ δεν έχω σκοπό να αγοράσω μηχανή στο άμεσο μέλλον
Tyler Durdenn Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Mάγκες ο εξοπλισμός στη μηχανή είναι must! Αν σκοπεύετε να πάρετε δίπλωμα καλό είναι να έχετε εξοπλισμό, θα σας σώσει τη ζωή ειδικά σε νέους οδηγούς! Κράνος και μπουφάν οπωσδήποτε! Μιλάω εκ πείρας....Αφού θ αγοράσετε που θ' αγοράσετε στο τέλος γιατί δεν πέρνετε απ την αρχή?
bestl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 για να μην ανοίγω νέο θέμα. έχω το μικρό δίπλωμα για μηχανές που μετά την πάροδο 2 ετών γίνεται μετατροπή σε απεριορίστων κυβικών. κλείνω τα 2 χρόνια το Φεβρουάριο. τελικά θα μπορέσω να κάνω τη μετάβαση; κάτι διάβασα ότι αλλάζει το σύστημα και πλεον απαιτείται να περάσουν 4 χρόνια; μη μου πείτε ότι το έχασα για λίγες μόνο μέρες; το νεότερο για το θέμα αυτό και που ισχύει αυτή την στιγμή (γιατί μπορεί να το αλλάξουν πάλι) : Όποιος είχε δώσει εξετάσεις Α1 πρίν απο 19/01/11 γίνεται αυτόματα Α ανεξάρτητο με ένα παράβολο Όποιος είχε δώσει εξετάσεις Α1 μετά απο 19/01/11 και εως 19/01/2013 γίνεται αυτόματα Α2 (έως 35 kw) με ένα παράβολο και αν θέλει Α ανεξάρτητο χρειάζεται πάλι εξετάσεις. Όποιος δώσει εξετάσεις Α1 μετά απο 19/01/13 θα μπορεί να οδηγήσει μέχρι 125cc και για να ανέβει κατηγορία θέλει εξετάσεις.
anekiller Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Θα μπορούσες να είχες κάνει το δίπλωμα σου σε απεριορίστου με το παράβολο των 30€ μέχρι τις 19/1/2013 Εφόσον οι διαδικασίες έχουν αλλάξει πλέον, ακόμα και να είχες κλείσει τα 2 χρονιά και να μην είχες αναβαθμίσει το δίπλωμα από αμέλεια, πλέον χρειάζεται να δώσεις εξετάσεις, να υπολογίζεις γύρω στα 210€ (Παράβολο 10€ για οδήγηση - Παράβολο 150€ για παράσταση και 4 η 6 ώρες οδήγηση αναλόγως διπλώματος) για να μπορέσεις να το αναβαθμίσεις! Για οποιαδήποτε διευκρίνηση Site: http://www.antonopoulos-driving.gr">http://www.antonopoulos-driving.gr
bestl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2013 Θα μπορούσες να είχες κάνει το δίπλωμα σου σε απεριορίστου με το παράβολο των 30€ μέχρι τις 19/1/2013 Εφόσον οι διαδικασίες έχουν αλλάξει πλέον, ακόμα και να είχες κλείσει τα 2 χρονιά και να μην είχες αναβαθμίσει το δίπλωμα από αμέλεια, πλέον χρειάζεται να δώσεις εξετάσεις, να υπολογίζεις γύρω στα 210€ (Παράβολο 10€ για οδήγηση - Παράβολο 150€ για παράσταση και 4 η 6 ώρες οδήγηση αναλόγως διπλώματος) για να μπορέσεις να το αναβαθμίσεις! Για οποιαδήποτε διευκρίνηση Site: http://www.antonopoulos-driving.gr">http://www.antonopoulos-driving.gr δες το λίγο καλύτερα γιατί χθές πήρα ένα δίπλωμα που είχε βγεί Α1 - 16/07/10 (μετατροπή στον Πειραιά) και έγινε κατηγορία Α (η αίτηση έγινε μετά τις 19/01/13). Κάνε μια ερώτηση στο υπουργέιο και περιμένουμε απάντηση για το θέμα γιατί είναι πολύ λεπτό.
barrcode Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 καλησπερα, δινω για μηχανη τωρα την πεμπτη και μου ειπε ο εκπαιδευτης οτι πρεπει να φοραω μποτες.Εγω ομως δεν εχω μποτες και μου ειναι πολυ δυσκολο να βρω.Τι κανω?Υπαρχει περιπτωση να ακυρωθει η εξεταση?Εχει δωσει κανεις προσφατα να μου πει τι γινεται σε παρομοιες καταστασεις?
bestl Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 καλησπερα, δινω για μηχανη τωρα την πεμπτη και μου ειπε ο εκπαιδευτης οτι πρεπει να φοραω μποτες.Εγω ομως δεν εχω μποτες και μου ειναι πολυ δυσκολο να βρω.Τι κανω?Υπαρχει περιπτωση να ακυρωθει η εξεταση?Εχει δωσει κανεις προσφατα να μου πει τι γινεται σε παρομοιες καταστασεις? αν δεν έχεις τα προβλεπόμενα χάνεις τις εξετάσεις και δίνεις μετά απο 6 μήνες (ποινή). Βάλε ότι μποτάκια βρείς (π.χ allstar -στρατού κλπ - ρώτα και τον δάσκαλο σου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα