Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας θέλω τι γνώμη σας σχετικά με ένα μάθημα έχω σοβαρό πρόβλημα στα μαθηματικά είμαι πάρα πολύ πίσω στα μαθηματικά γυμνασίου φανταστείτε η αλήθεια είναι ότι ποτε δεν τα χώνευα αλλα τώρα στο πρώτο έτος τις φοίτησης μου κατάλαβα ότι είναι το πιο σημαντικό μάθημα, Προγραμματισμός, Μαθηματική ανάλυση, Θεωρία πιθανοτήτων, Γραμμική άλγεβρα. Όλα αυτά θέλουν μαθηματικά κάποια λιγότερα κάποια περισσότερο έχω δυσαρεστηθεί τόσο πολύ με τον εαυτό μου που δεν έγραψα καλά λόγο αυτής της έλλειψης που με έχει φάει το άγχος :( τι μου προτείνεται φροντιστήριο, ιδιαίτερα κάτι να κάνω ώστε να μην μου φορτωθούν περισσότερα μαθήματα και το 2 εξάμηνο  

Δημοσ.

Καταρχας, το προβλημα δεν ειναι τα μαθηματικα αλλα το οτι ο τροπος διαβασματος ειναι διαφορετικος.

Η γραμμικη αλγεβρα δεν ειναι δυσκολο μαθημα ουτε απαιτει μαθηματικα γυμνασιου/λυκειου. Δανεισου τον gilbert strang απο την βιβλιοθηκη της σχολης http://www.amazon.com/Introduction-Linear-Algebra-Fourth-Gilbert/dp/0980232716

Μαθηματικη αναλυση ειναι πιο μεγαλο μαθημα θελει ενασχοληση και κατανοηση. Διαλεξε ενα βιβλιο με λυμμενα παραδειγματα και ακολουθα το

Προγραμματισμος νομιζω οτι θα μαθαινετε σχετικα βασικα πραγματα αλλα αν εδινες πληροφοριες θα βοηθουσε.

Για πιθανοτητες δεν ξερω τι να προτεινω

Γενικα μαθε τι εγινε στο μαθημα φετος, λυσε ασκησεις και παλια θεματα.

Συμβουλη για το 2ο εξαμηνο: Μην παρακολουθεις τα παντα αλλα αυτα που σε βοηθουν απλα φροντισε να ενημερωνεσαι και να κανεις τις ασκησεις των μαθηματων που δεν παραολουθεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση όπως είπα αλλα θέλουν λιγότερο αλλα περισσότερο :P στο προγραμματισμό το θέμα είναι ότι ο δάσκαλος λόγο του ότι είναι και μαθηματικός βάζει συνεχεια άσκησις με μαθηματικά και λόγο του χαμηλού μου επιπεδου στα μαθηματικά να μην μπορώ να τις λύσω. Και ενώ ξέρω πως λύνεται η άσκηση με μπερδεύουν απίστευτα τα μαθηματικά π.χ. μια άσκηση ας πούμε με τραπεζικό λογαριασμό που μετράς το επιτόκιο σε πόσο διάστημα τράβηξες πόσα λεφτά κλπ τέτοιες άσκησις αν ήξερα μαθηματικά πιστεύω θα μπορούσα να τις λύσω λέω να ξεκινήσω ιδιαίτερα αλλα δεν ξέρω :/ . το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κατανοήσω την απλή λογική τον μαθηματικών ίσος λόγο του ότι δεν μαρεσούν αλλα ίσος και όπως λέμε να μην το κατέχω :(. Ευχαριστώ για το βιβλίο 

Δημοσ.

Δανεισου τον gilbert strang απο την βιβλιοθηκη της σχολης http://www.amazon.com/Introduction-Linear-Algebra-Fourth-Gilbert/dp/0980232716

παναγία βόηθα όχι αυτόν. ας βρει κάτι πιο απλό για γραμμική άλγεβρα. ειδικά άν έχει κενά. ξεκίνα απο κανα γκαρούτσο για να μπεις στο νόημα και μετά πιάσε τιποτα πιο βαρυ...

Δημοσ.

Φιλε, μην εχεις αυταπατες... και στο δευτερο εξαμηνο, θα φεηλαρεις. Η λυση δεν ειναι να μαθεις μαθηματικα (επειδη αυτο απαιτει πολυ-πολυ σκληρη δουλεια, που νομιζω δε διατηθεσαι να την κανεις).

Εισαι σε λαθος σχολη, πατα escape οσο προλαβαινεις!!

Ειτε κανε 10%, ειτε ξαναδωσε να περασεις αλλου (πχ μια παιδαγωγικη)

Και μην πεις "μ αρεσουν οι υπολογηστες", σ αρεσει να επιπλεεις στην ακτη, οχι να πας για ολυμπιονικης κολυμβισης

Δημοσ.

Είσαι λάθος πιστεύω Νίκο και δεν λέω μαρεσούν η υπολογιστές αγαπάω αυτό που κάνω και τα παο καλά με τις γλώσσες προγραμματισμού και της καταλαβαίνω αρκετά εύκολα π.χ. άσκησής χωρίς μαθηματικά μπορώ να της λύσω.  απλά όταν έχουν μαθηματικά προβλήματα δυσκολεύομαι το πως θα τα γράψω π.χ. για να βρώ επιτόκιο δεν ξερω πιό να προσθέσω με ποιο δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεται τι ενοο και όπως το θετής εσύ δεν θέλω να γίνω no1 στα μαθηματικά να πάρω μερικές γενικές γνώσης θέλω ώστε να βελτιωθώ τα δραματοποιείς πολύ τα πράγματα τέλος πάντων μια συμβουλή ζήτησα δεν σκοπεύω να αλλάξω σχολη φυσικά!! 

Δημοσ.

Μα οποίο topic από "πληροφορική" και να διαλέξεις θέλει μαθηματικά και όχι "απλά", θέλει μαθηματι πολύ ανώτερα του Λυκείου.

Θες παραδείγματα;

Ανάλυση αλγορίθμων

Τεχνητή νοημοσύνη

Αρχιτεκτονική ΗΥ

Γραφικά

Εάν δε είσαι και σε σχολή ηλ. μηχ. Κλαφτα Χαραλαμπε!! Φυσικές, κυκλώματα, σήματα, ψηφιακή σχεδίαση and so on...

Πάρε για πλάκα το πρόγραμμα σπουδών της σχολής σου και δες ποσά μαθήματα ΔΕΝ απαιτούν μαθηματικά...

-Ξέρεις ποια θα βρεις; Μόνο τα αγγλικά...

Φίλε μου, εγώ σπουδάζω στο ΤΜΗΥΤΔ στο Βόλο, είμαι τρίτο έτος και δεν έχω βρει μάθημα που να μη θέλει τσιμπημένα μαθηματικά. Μάλιστα τα πιο πολλά έχουν και δύσκολα...

Όταν μπήκα στη σχολή γνώρισα τρία παιδιά, ι οποίο δεν ήταν και τόσο καλοί στα μαθηματικά (σαν κι εσένα, ήταν μεν τεχνολογική κατεύθυνση, αλλά τον βαθμό το πήραν από φυσική, έκθεση, ΑΟΔΕ). Ένας απ τους τρεις αφού είδε κι απόειδε έκανε 10% και πήγε παιδαγωγικό και είναι μια χαρά, ούτε μαθηματικά ούτε τίποτα... Οι άλλοι δύο είμαστε 5ο εξάμηνο και έχουν περάσει ~7 απ τα 24 μαθήματα...

Εσύ έχεις το καρπούζι, εσύ και το μαχαίρι. Ελπίζω να μη με θυμηθείς στο τέλος του δεύτερου εξαμήνου...

Δημοσ.

Stad καλό θα είναι να ξανασκεφτείς αν θές/μπορείς να ασχοληθείς με το επάγγελμα. Καλώς ή κακώς ο νίλοςγρ έχει κάποιο δίκιο σε αυτά που σου λέει. Άμα δεν έχεις ικανοποιητικό επίπεδο στα μαθηματικά απλά δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις καλός στην εν δυνάμη δουλειά σου. Βρες κάτι που θα σε ελκύει πραγματικά γιατί αν περάσουν τα χρόνια θα δυσκολευτείς πολύ να αλλάξεις κατεύθυνση. Και άμα σου αρέσει ο  προγραμματισμός τόσο πολύ κράτα τον σαν χόμπυ.

Για πιθανότητες-θεωρίες ουράς διάβασε το Στοιχεία πιθανοτήτων και θεωρίας ουρών του Χρ. Νικολαϊδη - ΤΕΙ Λαμίας που είναι πανεύκολο μεν, πολύ επιφανειακό δε. Για να πάρεις μια ιδέα αρκεί, από κεί και πέρα το ψάχνεις παραπάνω αλλά αν δεν το καταλάβεις και αυτό τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Δημοσ.

Καταρχας, το προβλημα δεν ειναι τα μαθηματικα αλλα το οτι ο τροπος διαβασματος ειναι διαφορετικος.

Η γραμμικη αλγεβρα δεν ειναι δυσκολο μαθημα ουτε απαιτει μαθηματικα γυμνασιου/λυκειου. Δανεισου τον gilbert strang απο την βιβλιοθηκη της σχολης http://www.amazon.com/Introduction-Linear-Algebra-Fourth-Gilbert/dp/0980232716

Μαθηματικη αναλυση ειναι πιο μεγαλο μαθημα θελει ενασχοληση και κατανοηση. Διαλεξε ενα βιβλιο με λυμμενα παραδειγματα και ακολουθα το

Προγραμματισμος νομιζω οτι θα μαθαινετε σχετικα βασικα πραγματα αλλα αν εδινες πληροφοριες θα βοηθουσε.

Για πιθανοτητες δεν ξερω τι να προτεινω

Γενικα μαθε τι εγινε στο μαθημα φετος, λυσε ασκησεις και παλια θεματα.

Συμβουλη για το 2ο εξαμηνο: Μην παρακολουθεις τα παντα αλλα αυτα που σε βοηθουν απλα φροντισε να ενημερωνεσαι και να κανεις τις ασκησεις των μαθηματων που δεν παραολουθεις.

τι δεν ειναι η γραμμικη?

Στη σχολη μου πάντως είναι απο τα δυσκολότερα (90% την χρωστάει,είναι 2ου εξαμήνου).

ον τοπικ

Για τον τοπικ στάρτερ,

Φίλε αν είσαι σε κάποια σχολή πολυτεχνική που έχει να κάνει με Η/Υ σόρρυ που θα στο πω απλά παράτα το όπως είπαν και οι υπόλοιπο και αυτό το λέω γιατι οταν λές ότι δεν μπορείς να βρείς το επιτόκιο, πως περιμένεις πχ να περάσεις σήματα, διακριτά,αριθμητική ανάλυση, θεωρία υπολογισμού,γραμμική κτλπ κτλπ.

Απο την άλλη μην σε πέρνει και απο κάτω τόσο νωρις, αν έχεις όρεξη κάτσε διάβασε και ασχολήσου με το αντικείμενο, όχι απο τώρα ιδιαίτερα,είναι λιγο περίεργο το θέμα..

Μια απορία, Μαθηματικά Κατ πόσο έγραψες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...