Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε παιδιά έχει ασχοληθεί κανείς με το θέμα των Ασφαλειών Ζωής, εννοώ για τα λεφτά που δίνει κανείς που έχει ασφάλεια, που παρά την κρίση δεν έχουν αλλάξει. Υπάρχει κανένα κίνημα άραγε που να αντιμετωπίζει τέτοια θέματα νομικά κλπ.; ξέρει κανείς τίποτα;

Δημοσ.

και πως ειναι δυνατόν να αλλάξει? Εσυ συμφώνησες σε μια κάλυψη με συγκεκριμένους όρους και αν προκύψει ασφαλιστικό γεγονός θα πάρεις Χ ποσο. Αν δεν μπορείς να το πληρωνείς το διακοπτείς! Δεν είναι καποιου είδους δάνειο που θα σου κάνουν καμια δόση παραπάνω η θα μειώσουν το περιθώριο κέρδους. Ειναι τιμολόγηση κινδύνου. Αν μπορείς να πείσεις την ασφαλιστική οτι ο ο δικός σου ο κίνδυνος "να την κάνεις" μεσα στο χρονικό διάστημα που υπέγραψες είναι τελικά χαμηλότερος, ίσως να μπορέσετε να επαναδιαπραγματευτείτε κάτι....

Δημοσ.

Το ότι έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα των πελατών των ασφαλιστικών εταιριών αλλά και τα δικά τους και έχει έρθει πάνω κάτω η οικονομία της χώρας και όχι μόνο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν "νομικό" επιχείρημα για αλλαγή του συμβολαίου;

Δημοσ.

Το ότι έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα των πελατών των ασφαλιστικών εταιριών αλλά και τα δικά τους και έχει έρθει πάνω κάτω η οικονομία της χώρας και όχι μόνο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν "νομικό" επιχείρημα για αλλαγή του συμβολαίου;

Όταν εννοείς "αλλαγή συμβολαίου" τι εννοείς ?

Να πληρώνεις λιγότερα με τις ίδιες καλύψεις ?

Δημοσ.

Βρε παιδιά έχει ασχοληθεί κανείς με το θέμα των Ασφαλειών Ζωής, εννοώ για τα λεφτά που δίνει κανείς που έχει ασφάλεια, που παρά την κρίση δεν έχουν αλλάξει. Υπάρχει κανένα κίνημα άραγε που να αντιμετωπίζει τέτοια θέματα νομικά κλπ.; ξέρει κανείς τίποτα;

Απο οτι κατάλαβα θελεις να πληρώνεις λιγοτερα αλλα να εχεις  τις ιδιες παροχές, αυτο που λες μπορεί να ερμηνευτεί και απο την ασφαλιστική υπερ της(με πρόσχημα την κρίση), δηλαδή να πληρώνεις τα ιδια και να εχεις λιγότερες παροχές.

Το πιο πιθανόν όπως καταλαβαίνεις ειναι το δεύτερο την περίοδο που ζούμε.

Καλα κάνουν λοιπόν και δεν εχουν αλλάξει, ο λόγος προφανώς ειναι το συμβόλαιο που τους δεσμεύει, για αυτό αν εχεις ενα καλό συμβόλαιο μην κάνεις τον κόπο να ενοχλήσεις τη ασφαλιστική, θα είναι σε βάρος σου.

Δημοσ.

Σε βάρος μου ως προς τις παροχές, αλλά προς όφελος ώς προς τα λεφτάπου θα εξοικονομώ! Το θέμα όμως είναι άλλο, δεν θα έπρεπε εν όψη κρίσεως να ρυθμίστούν τέτοια συμβόλαια; Προφανώς και δεν είμαι ο μόνος, το πρόβλημα είναι πως δεν σχολιάζει κανείς υπέρ μου και με λυπεί αυτό!

Δημοσ.

Ναι να γίνει έκπτωση!

Και πως θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες καλύψεις η ασφαλιστική με λιγότερα έσοδα ?

Για να κάνω άλλον έναν τραβηγμένο παραλληλισμό είναι σαν να ζητάς να μειωθεί η στήλη στο ΛΟΤΤΟ αλλά να εξακολουθεί να δίνει τα ίδια χρήματα στους νικητές ?

Καταλαβαίνεις ότι αυτό δε γίνεται.

Δημοσ.

Σε βάρος μου ως προς τις παροχές, αλλά προς όφελος ώς προς τα λεφτάπου θα εξοικονομώ! Το θέμα όμως είναι άλλο, δεν θα έπρεπε εν όψη κρίσεως να ρυθμίστούν τέτοια συμβόλαια; Προφανώς και δεν είμαι ο μόνος, το πρόβλημα είναι πως δεν σχολιάζει κανείς υπέρ μου και με λυπεί αυτό!

Φιλε μου η μείωση της εισφοράς σου μονομερώς απο την ασφαλιστική αλλάζει τους ορους του συμβολαίου, αν αυτο συμβεί η ασφαλιστική ειναι εκτεθημένη σε δικαστικές περιπέτειες.

Αν θέλεις και δεν εχεις την δυνατότητα της δόσης μπορείς να υπογράψεις ενα νεο συμβόλαιο ακυρώνοντας το υπάρχων

Δημοσ.

Και πως θα συνεχίσει να έχει τις ίδιες καλύψεις η ασφαλιστική με λιγότερα έσοδα ?

Για να κάνω άλλον έναν τραβηγμένο παραλληλισμό είναι σαν να ζητάς να μειωθεί η στήλη στο ΛΟΤΤΟ αλλά να εξακολουθεί να δίνει τα ίδια χρήματα στους νικητές ?

Καταλαβαίνεις ότι αυτό δε γίνεται.

Ή ας πούμε να δουλεύεις τις ίδιες ώρες, και να πληρώνεσαι λιγότερο απ'ότι παλιά. Σαφώς και δεν γίνεται. Oh wait.

Νομίζω πως και οι υπηρεσίες (ή καλύψεις) πρέπει να κοστολογούνται ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Βέβαια για τις ασφάλειες ζωής δεν γνωρίζω τίποτα, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι σαφές.

Δημοσ.

Ή ας πούμε να δουλεύεις τις ίδιες ώρες, και να πληρώνεσαι λιγότερο απ'ότι παλιά. Σαφώς και δεν γίνεται. Oh wait.

Νομίζω πως και οι υπηρεσίες (ή καλύψεις) πρέπει να κοστολογούνται ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Βέβαια για τις ασφάλειες ζωής δεν γνωρίζω τίποτα, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι σαφές.

Άσχετο αυτό που λες ...

Έχεις μπερδέψει το "γίνεται" με το "πρέπει"

Στη διαδικασία που λες εσύ βάζεις ώρες βγάζεις λεφτά ... σαφώς και γίνεται αν αλλάξει ο λόγος λεφτά προς ώρες (μεροκάματο)

Στις ασφαλιστικές βάζεις λεφτά βγάζεις λεφτά (στην ουσία αναδιανέμουν χρήματα κρατώντας ένα ποσοστό για τη δουλειά αυτή), γι αυτό και ο παραλληλισμός με το ΛΟΤΤΟ

Αν μπορείς να αυξησεις τα λεφτά ως δια μαγείας, κάνε το ... ένας το έκανε με ψάρια και μιλάνε ακόμα γι' αυτόν .... :)

Αν θέλεις και δεν εχεις την δυνατότητα της δόσης μπορείς να υπογράψεις ενα νεο συμβόλαιο ακυρώνοντας το υπάρχων

Αυτό.

και πως ειναι δυνατόν να αλλάξει? Εσυ συμφώνησες σε μια κάλυψη με συγκεκριμένους όρους και αν προκύψει ασφαλιστικό γεγονός θα πάρεις Χ ποσο. Αν δεν μπορείς να το πληρωνείς το διακοπτείς! Δεν είναι καποιου είδους δάνειο που θα σου κάνουν καμια δόση παραπάνω η θα μειώσουν το περιθώριο κέρδους. Ειναι τιμολόγηση κινδύνου. Αν μπορείς να πείσεις την ασφαλιστική οτι ο ο δικός σου ο κίνδυνος "να την κάνεις" μεσα στο χρονικό διάστημα που υπέγραψες είναι τελικά χαμηλότερος, ίσως να μπορέσετε να επαναδιαπραγματευτείτε κάτι....

Ακριβώς αυτό

Δημοσ.

Άσχετο αυτό που λες ...

Έχεις μπερδέψει το "γίνεται" με το "πρέπει"

Στη διαδικασία που λες εσύ βάζεις ώρες βγάζεις λεφτά ... σαφώς και γίνεται αν αλλάξει ο λόγος λεφτά προς ώρες (μεροκάματο)

Στις ασφαλιστικές βάζεις λεφτά βγάζεις λεφτά (στην ουσία αναδιανέμουν χρήματα κρατώντας ένα ποσοστό για τη δουλειά αυτή), γι αυτό και ο παραλληλισμός με το ΛΟΤΤΟ

Αν μπορείς να αυξησεις τα λεφτά ως δια μαγείας, κάνε το ... ένας το έκανε με ψάρια και μιλάνε ακόμα γι' αυτόν .... :)

Όντως, δεν λέω αυτό, εξάλλου δεν έχω επαφή με ασφάλειες ζωής και δεν ξέρω καν πως λειτουργούν :P

Και εννοείται πως δεν λέω πρέπει, λέω πως είναι λογικό. Όταν πληρώνεις δηλαδή κάμποσα, να αναδιαμορφωθεί ανάλογα με τον μισθό σου. Όπως επίσης μου φαίνεται λογικό, αν μιλάμε για ποσό αποζημίωσης, να είναι κι αυτό μικρότερο (και λόγω της μικρότερης εισφοράς, και έμμεσα λόγω της οικονομικής κατάστασης, όπου το μικρότερο ποσό θα έχει μεγαλύτερη αξία).

Δημοσ.

Όντως, δεν λέω αυτό, εξάλλου δεν έχω επαφή με ασφάλειες ζωής και δεν ξέρω καν πως λειτουργούν :P

Και εννοείται πως δεν λέω πρέπει, λέω πως είναι λογικό. Όταν πληρώνεις δηλαδή κάμποσα, να αναδιαμορφωθεί ανάλογα με τον μισθό σου. Όπως επίσης μου φαίνεται λογικό, αν μιλάμε για ποσό αποζημίωσης, να είναι κι αυτό μικρότερο (και λόγω της μικρότερης εισφοράς, και έμμεσα λόγω της οικονομικής κατάστασης, όπου το μικρότερο ποσό θα έχει μεγαλύτερη αξία).

Μα γι' αυτό ρώτησα αν μιλάμε για τις ίδιες καλύψεις.

Αν μιλάμε για μικρότερες πληρωμές από τις ασφαλιστικές τότε λάβε υπόψη σου ότι στην ουσία ζητάς να τους αλλάξεις μονομερός το portfolio τους. Αυτό θα έχει επίπτωση και στις άλλες ασφάλειες (οκ δε μιλάμε αν το κάνουν 1-2 μιλαμε αν είναι γενικό φαινόμενο). Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν και "ευέλικτα" συμβόλαια που προβλέπουν αλλαγές , τις οποίες όμως και το ένδεχόμενο να ζητηθούν τις έχει ήδη λάβει υπόψη της η ασφαλιστική.

Στην ουσία ζητάς να κάνεις αυτόματα "ευέλικτο" το συμβόλαιό σου όταν τόσο καιρό πλήρωνες για άλλο "προϊόν".

Είναι σαν να πας σε μια τράπεζα να παρεις δάνειο με σταθερό επιτόκιο και μετά να ζητήσεις μονομερώς να γυρίσει σε κυμαινόμενο. Δηλαδή να αλλάξεις προϊόν. Αυτό είναι άλλο από το να πας στη τράπεζα και να ζητήσεις να γίνει μια αλλάγή στους όρους (πχ να αυξηθεί ο αριθμός των δώσεων με μείωση της κάθε δόσης) ... αν γίνει κάτι τετοιο πρέπει να γίνει με τρόπο που θα συμφωνήσουν και οι δύο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ασφαλαεια ζωης ή υγειας-νοσοκομειακο-εξωνοσοκομειακο εννοεις?

τεσπα...σχεδον ολες ακομη και η εθνικη εχουν ριξει τιμες ακομη και την αναπροσαρμογη!!!!εγω δεινω 5.5% κ οι αλλες 1% καθε χρονο!

αν δεν την εχεις χρησιμοποιησει ή δεν εχεις παθει κατι ωστε να χρησιμοποιηθει σαν εξαιρεση συνεχιζεις σε αλλη ή και στην ιδια με χαμηλοτερα ασφαλιστρα.

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

είναι λίγο περίεργα τα πράγματα με τις ασφάλειες.

επειδή πολλά συμβόλαια διακόπτονται , βγάζουν οι ασφαλιστικές προσωρινό κέρδος όμως σε επόμενη φάση μειώνεται το κεφάλαιο από τις μειώσεις των συμβολαίων άρα μειώνονται και τα περιθώρια τους.

ενδεχομένως λοιπόν να πρέπει να κάνουν και αυξήσεις για να μπορέσουν να καλύψουν τις ίδιες παροχές σε λιγότερους πελάτες, εφόσον το κόστος αυτών των παροχών δεν μειώνεται.

άλλο δηλαδή να έχεις 1 εκατομύριο νοσοκομειακά συμβόλαια το χρόνο, και στατιστικά οι 20 χιλιάδες να τα χρησιμοποιούν ,
και άλλο να έχεις 500 χιλιάδες ..

θα μου πεις θα μειωθούν και αυτοί που θα τα χρησιμοποιούν στατιστικά..

δεν είναι σίγουρο, γιατί το πιο πιθανό είναι αυτοί που τα χρειάζονται άμεσα να μην τα κόψουν γιατί τους συμφέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...