Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοι φιλοι του Insomnia Καλησπέρα,

εχω ενα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου,

Όταν ξεκινάει ακούγεται ενας ήχος σαν συναγερμός, ο οποίος μετα απο λιγη ώρα σταματα,

πιστέυω πως είναι λογο του ανεμιστήρα του επεξεργαστη αλλα θα ήθελα και μια 2η άποψη.

Είναι σοβαρο αυτο? είχε ξαναγινει και πιο παλια, αλλα σταμάτισε,

τωρα γινεται σχεδόν καθε φορα που ανοίγω τον υπολογιστη. 

Τσεκαρα στο bios και η ταχύτητα του ανεμιστήρα ξεκιναει με χαμηλες στροφες και μετα ανεβαίνει.

Οταν ξεπεράσει τις 300 στροφες νομιζω, ο ήχος σταματα.

Θα ηθελα τα φώτα σας παρακαλω :D  

Το σύστημα μου ειναι :

CPU : Intel Core Quad Q6600

Motherboard:  IP35 PRO

RAM: 4GB Ram DDR2 Dual channel x400MHz

Graphics Card: Geforce 8800GT

Τροφοδοτικό : Coolermaster 650W (νομίζω)

Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 32Bit

Οθόνη: Samsung Syncmaster 2032BW 20’’

Σκληρός δίσκος : Sata II 320GB Seagate

Σκληρός δίσκος 2: 1ΤΒ Western Digital

Δημοσ.

οχι δεν εκανε γρρρ :), κανει ενα του ρου, του ρου, του ρου, συνεχεια σαν σειρηνα .

Αρα λογικα 2 τονους ακουω.

τσεκαρα και αυτο  

Basic Beep Codes for ABIT AWARD BIOS Motherboards

1. No beep at all - this means your motherboard is dead, either due to a defective or underpowered power supply, poorly seated CPU or RAM, or a dead-on-arrival board
2. One beep - board is working fine
3. One long beep then machine shuts down - faulty, improperly installed or missing CPU
4. 1 short(Beep) System booting is normally
5. 2 short(Beep) CMOS setting error
6. 1 long - 1 short(Beep) DRAM ERROR
7. 1 long - 2 short(Beep) Display card or monitor connected error
8. 1 long - 3 short(Beep) Keyboard Error
9. 1 long - 9 short(Beep) ROM Error
10. Long(Beep) continuous DRAM isn't inserted correctly
11. Short(Beep) continuous POWER supply has a problem
12. A two-tone siren, generally caused by overheating or out of specification voltages
13. Four beeps then machine shuts down. This is because this version of the BIOS will shut down your machine if no fan tachometer signal is detected on the fan header. Make sure you attach a fan to the FAN1 or FAN4 header or clear CMOS to reset to default (no checking).

Δημοσ.

Ωραία εκεί ήθελα να καταλήξω. Σαν τι από τα παραπάνω ακούγεται το PC σου? (Γιατί με το ρου του του δεν βγάζω άκρη) :-)

Δημοσ.

πιστευω πως ειναι το 12 αλλα κανω ενα restart να τσεκαρω..

Τώρα δεν το εκανε, εκανα restart και μετα τον εκλεισα κιολας κανονικα και παλι δεν εκανε, 

το κάνει συνηθως  οταν ειναι κλειστός για πολλη ωρα και οταν μπανει σε sleep,οταν σταματανε τα ανεμιστηρακια.

Απλα εγω ήθελα να ρωτησω αν ειναι κατι σοβαρο,επειδή μετα απο λιγη ωρα (1-2min περιπου) φευγει ο ηχος.

Θα το ποστάρω ξανα αυριο σε αυτο το ποστ για να σου πω ακριβως τον ηχο που κανει

Δημοσ.

Πόσο καιρό έχεις να καθαρίσεις την ψυκτρα του επεξεργάστη ;

Ο θόρυβος που ακούς πάντως είναι λόγο χαμηλών στροφών στο ανεμιστήρα του επεξεργάστη ο οποίος μάλλον έχει αρχίζει να τα παίζει!

Δημοσ.

πολύ καιρο...θέλω να καθαρισω τον ανεμιστηρα,

αλλα δεν ξερω τι χρειάζεται, μονο φυσημα και ειμαστε ενταξει?

Η μηπως να τον αλλαξω?

Δημοσ.

Καταρχάς έχεις την πιο πολυαγαπημένη ΜΒ των κατά κόσμο κομπουτεράδων. Και μόνο γιαυτό respect :wub:

Δεν ξέρω αν έχεις το Manual. Αλλά αν το κατεβάσεις από εδώ και πας σελ 2-4, section 2.1.2 θα δεις ότι η σειρήνα προέρχεται από το ABIT EQ Beep Control, και συγκεκριμένα το FAN Speed monitoring. Και επειδή ο ανεμιστήρας σου γυρνάει πλέον με λιγότερες στροφές από τα Min που υπάρχουν εκεί, βαράει. Πίστεψέ με, είχα το ίδιο mobo και μου συνέβει και εμένα με ανεμιστήρα, κι όταν βάρεσε την πρώτη φορά μου κόπηκε το αίμα. Λες και ήταν προειδοποίηση για βομβαρδισμό ένα πράμα.

Με άλλα λόγια δεν είναι beeps τους Bios (τα Beep codes που έβαλες παραπάνω). Αυτά είναι όταν δεν ποστάρει η ΜΒ για να σε προϊδεάσει για το τι φταίει.

Οι ανεμιστήρες ξέρεις δεν ζουν αιώνια. Κάποια στιγμή παραδίδουν και αυτοί το πνεύμα. Κάποιοι από αυτούς, οι πιο ποιοτικοί και σίγουρα όχι της μαμάς εταιρίας, έχουν ένα καπάκι μικρό (συνήθως πίσω από το αυτοκόλλητο του ανεμιστήρα) όπου άμα το ξεκουμπώσεις μπορείς να βάλεις λίγο λιπαντικό μετάλλων μέσα για να του παρατείνεις την ζωή. Αλλιώς αλλαγή (που στο προτείνω ούτως ή άλλως)

Δημοσ.

μεγαλο motherboard :D  δεν μου χει παρουσιασει κανενα προβλημα! 

ναι και εγω κοντεψα να παθω εγκεφαλικο οταν το ακουσα για πρωτη φορα.!

Εγω θα τον καθαρίσω αλλα, σε περιπτωση που δεν γινει κατι, εχεις κατι να μου προτείνεις?

Να πεταχτω στο πλαίσιο να παρω κανενα,

σε ευχαριστω πολυ! 

Δημοσ.

Άμα έχεις την μαμά ψύκτρα δύσκολα θα βρεις ανεμιστήρα μόνο. Θα πρέπει να δούμε κάτι σε after-market cooler

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία τον cooler να δούμε ποια ακριβώς είναι?

Δημοσ.

θα ποσταρω μια φωτό αυριο γιατι με το φωτισμο που εχω στο σπιτι,

δεν φαινεται τιποτα! 

Νομίζω ομως οτι την είχα αλλαξει την ψύκτρα και ειχα παρει μια αλλη δεν ειναι η μαμα..

Ακυρο βρήκα το μοντέλο, 

http://www.quietpc.com/ninjaplus

http://www.scythe-usa.com/product/cpu/026/scnj1100p.html

αυτη ειναι :D

Δημοσ.

ΝΑΙ την είχα κι εγώ αυτήν. Μάλιστα όταν είχα αυτό το board. Τι μικρός είναι ο κόσμος...

Έναν απλό 120αρι ανεμιστήρα παίρνει και στερεώνεται με δύο μεταλλικά ελάσματα. Εύκολα πράγματα δηλαδή. Με 5-7 ευρώ κάνεις την δουλειά σου.

Επειδή όμως η Scythe δεν είναι τυχαία, παίζει ο ανεμιστήρας σου να επιδιορθώνεται. Ξεκόλλησε το αυτοκόλλητο από την μέσα πλευρά και δες αν έχει ένα καπάκι. Το ανοίγεις και ρίχνεις μέσα 2-3 σταγόνες λιπαντικό

comp_clean_out_fan_repair_where_to_lube.

Δημοσ.

Εξαιρετική μητρική, από τις πιο αξιόπιστες, έχω μια με έναν Q6700 και δεν την αποχωρίζομαι :wub: ...

Το συστηματάκι σου είναι μιά χαρά. Καθάρισε καλά την ψύκτρα και τσέκαρε το ανεμιστήρι, στη χειρότερη άλλαξέ το, αξίζει το κόπο ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...