Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος κανονισμός που μου απαγορεύει να δέχομαι επισκέπτες στο δωμάτιό μου. Δε μιλάω για υποενοικίαση ή κάτι τέτοιο.. Υπάρχει κάποιος κανονισμός που να υποχρεώνει τον επισκέπτη να αποχωρήσει από το δωμάτιο του πελάτη μετά από κάποια ώρα? Υπάρχει extra χρέωση σε περίπτωση που ο επισκέπτης μείνει όλο το βράδυ στο ξενοδοχείο ή η χρέωση γίνεται ανάλογα με τις κλίνες?? Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Θες να μπιφτεκώσεις εσύ ε. Θεωρητικά, μιας και η χρήση των δωματίων δεν είναι σαφής (άσχετα αν το σύνηθες είναι η διανυκτέρευση και η διακόρευση) μπορούν να θεωρούν αποκλειστικής χρήσης. Πρακτικά έτσι ξεχωρίζεις τους μαλάκες από τους νορμάλ ξενοδόχους και γι' αυτό συνήθως η τιμή δίκλινου έχει μικρότερη διαφορά από το μονόκλινο απ' ότι το δίκλινο με το τρίκλινο.

Αυτό το τελευταίο δείχνει την κλειστομυαλιά της Ελληνικής κοινωνίας.

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος κανονισμός που μου απαγορεύει να δέχομαι επισκέπτες στο δωμάτιό μου. Δε μιλάω για υποενοικίαση ή κάτι τέτοιο.. Υπάρχει κάποιος κανονισμός που να υποχρεώνει τον επισκέπτη να αποχωρήσει από το δωμάτιο του πελάτη μετά από κάποια ώρα? Υπάρχει extra χρέωση σε περίπτωση που ο επισκέπτης μείνει όλο το βράδυ στο ξενοδοχείο ή η χρέωση γίνεται ανάλογα με τις κλίνες?? Ευχαριστώ πολύ.

Θα πρέπει να ρωτήσεις το ξενοδοχείο τι κανονισμούς έχει. Σε όλα τα ξενοδοχεία υπάρχουν κανόνες σχετικά με το πόσα άτομα μπορεί να είναι στον χώρο ανα πάσα στιγμή που καθορίζονται και απο την πυροσβεστική για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Τώρα αν πρόκειται για διανυκτέρευση και όχι απλή επίσκεψη, πιθανόν να υπάρχει επιπλέον χρέωση.

Δημοσ.

Έχω κλείσει μονόκλινο και θέλω πχ να έρθει το βράδυ η κοπέλα μου.Όχι μόνιμα κτλπ, πες γυρνάμε βράδυ από ποτό και θέλει να μείνει στο δωμάτιο. Δε μιλάω για κάθε μέρα για μια βδομάδα πχ που μπορεί να μένω. Πρέπει να πληρώσει? Αν πχ ζητήσω να πληρώσω 2κλινο θα υπάρχει θέμα ή επειδή είναι μονόκλινο μπορεί να γίνει μανούρα?

Δημοσ.

Έχω κλείσει μονόκλινο και θέλω πχ να έρθει το βράδυ η κοπέλα μου.Όχι μόνιμα κτλπ, πες γυρνάμε βράδυ από ποτό και θέλει να μείνει στο δωμάτιο. Δε μιλάω για κάθε μέρα για μια βδομάδα πχ που μπορεί να μένω. Πρέπει να πληρώσει? Αν πχ ζητήσω να πληρώσω 2κλινο θα υπάρχει θέμα ή επειδή είναι μονόκλινο μπορεί να γίνει μανούρα?

Γιατί ρωτάς εδώ πέρα; Ρώτα το ξενοδοχείο για τον κανονισμό που έχουν. Πολύ πιθανό να χρειαστεί να κλήσεις 2κλινο.

Δημοσ.

Οπως λαχει ειναι βασικα παγκοσμιως (δεν θα ελεγα οτι παιζει θεμα ανοιχτομυαλης κοινωνιας και μη).

Αλλα ξενοδοχεια χρεωνουνε το δωματιο και ιδια τιμη ειτε 1 ειτε 2 ή τρια ατομα (εκτος αν προκειται για μονοκλινο) ειτε με μικρες ειτε με χαοτικες διαφορες. Λεω απο αμετρητες περιπτωσεις σε πολλα ξενοδοχεια ευρωπαικα και μη.

Τωρα για εξτρα χρεωση "φιλοξενιας"

Ειναι λιγο γκριζα ζωνη. Ολα παιζουνε με το αν εχει διαφορα τιμης το ιδιο δωματιο για 1 ή 2 ατομα. Αν ειναι ακριβοτερα και η επισκεψη δεν ηταν ενα απογευματακι αλλα αρμενικη βιζιτα που εφυγε το πρωι μπορει να σου ζητησει χρεωση.

Ξερω και συ απο την μερια σου δικιο εχεις αλλα απο την αλλη ποσοι κουτοπονηροι που θα κανανε abuse "το ωχ ετυχε βρε αδερφε"

Κλεινεις για ενα βραδυ ζητας δωματιο για 1 ατομο και βαζεις ως "τυχερο" το ατομο που ηξερες εξ αρχης οτι θα κοιμοτανε.

Εξαρταται αν ειναι διακριτικος ο ρεσεψιονιστ ή σκυλιασμενος γενικοτερα

EDIT: αυτο που εγραψε ο Luci απο πανω ισχυει και απο το αναποδο, σε καλοκαιρινα θερετρα ειδικα οταν ο ρεσεψιονιστ γυρναει απραγος απο τα μπαρ και βλεπει την γκομενα να μπαζει περαστικο για να πηδηχτουνε - ειδικα αν της εχει κανει ο ιδιος γυφτοκαμακι νωριτερα

υ.γ. Αν ισχυουν οπως τα περιγραφεις, δηλαδη μενεις εκει για μια βδομαδα και ενδιαμεσα για ενα βραδυ μεινει η φιλη σου χωρις βαλιτσες κτλ πρεπει να ειναι κοπανος ο ξενοδοχος για να χρεωσει.

Δημοσ.

Δεν εννοούσα αυτό με το ανοιχτόμυαλη μπλαμπλα.

Εννοώ ότι το δίκλινο με το μονόκλινο έχουν πχ 10 ευρώ διαφορά, ενώ το δίκλινο με το τρίκλινο 15.

Κι αν ήθελες παρτούζα, φεσώσου.

• Like 2
Δημοσ.

Δε ρώτησα γιατί πρόκειται περι σκυλιασμένου! Ξενέρωσα γιατί χέστηκα, ας κλείσω δίκλινο δε με νοιάζει, δεν είναι θέμα κουτοπονηριάς ή δε ξέρω και γω τι, απλά το γαμώτο, το σπαστικό της αγένειας σε φάση, τι ώρα θα φύγει από το δωμάτιο ο άλλος κτλπ. Γουστάρω να αράξω να τα πιω με τον κολλητό μου πχ το βράδυ στο δωμάτιο, πρέπει να το πληρώσω?! Έλεος!

Δημοσ.

Δε ρώτησα γιατί πρόκειται περι σκυλιασμένου! Ξενέρωσα γιατί χέστηκα, ας κλείσω δίκλινο δε με νοιάζει, δεν είναι θέμα κουτοπονηριάς ή δε ξέρω και γω τι, απλά το γαμώτο, το σπαστικό της αγένειας σε φάση, τι ώρα θα φύγει από το δωμάτιο ο άλλος κτλπ. Γουστάρω να αράξω να τα πιω με τον κολλητό μου πχ το βράδυ στο δωμάτιο, πρέπει να το πληρώσω?! Έλεος!

Κρατάω αυτό το κομμάτι.

Να ρωτήσω και γώ λοιπόν,απο την πλευρά του receptionist:

Δέν έχω κανένα πρόβλημα να φέρεις την γκόμενα-τον γκόμενο-τον σκύλο ή ότι παρέα σου κάνει κέφι τελοσπάντων.Μένει 2-3 ώρες,περνάτε καλά,all is well.Πώς θα ξέρει ο υπάλληλος υποδοχής οτι το δεύτερο άτομο έφυγε;Θα βασιστεί στην αμφίβολη ευχέρεια του επισκέπτη ή του πελάτη να τον ενημερώσει, ή μήπως υπάρχει η πεποίθηση οτι ο υπάλληλος είναι σκύλος και θα παρατήσει όποια δουλειά έχει να κάνει,περιμένοντας πότε θα κατέβει (αν κατέβει) ο επισκέπτης;Μήπως να πάρει στις 4 τα ξημερώματα για να επιβεβαιώσει την αποχώρηση;Και αν αυτή έχει γίνει χωρίς να πάρει χαμπάρι (επειδή ήταν απασχολημένος με κάτι άλλο),να ξυπνήσει τον πελάτη και να φάει και τα γαμωσταυρίδια του ο υπάλληλος;

Και πάει στα κομμάτια να είναι ένα δωμάτιο.Αν είναι δέκα;Αν είναι περισσότερα;Είναι υποχρεωμένος να θυμάται όλους τους επισκέπτες;ΟΧΙ!

Γι αυτό πρίν "χαλαστούμε" με τον τρόπο που μας συμπεριφέρονται,ας προσπαθήσουμε να έρθουμε στην θέση όσων (άθελά μας) ταλαιπωρούμε...

• Like 2
Δημοσ.

Αν κάνω παρτούζα, συμφέρει δηλαδή να κλείσω μια και έξω σουίτα?!

Αν όμως κάνω όργιο, τι θα με καλύψει τελικά?

Δημοσ.

Tenshi κατάλαβα τι λες απλά πιστεύω πως αυτό έχει να κάνει με τη κρίση του εκάστοτε ξενοδόχου. Πχ αν εγώ έχω σκάσει μύτη με 100μπαγκάζια και του πω, επισκέπτης είμαι και κάθε μέρα, κάθε βράδυ με βλέπει εκεί ε ναι να το κάνει θέμα! Αλλά όχι με το που σκάσει μύτη κάποιος να παίρνει τηλ στο δωμάτιο και να λέει, πες του φίλου σου να κατέβει να πληρώσει άλλα τόσα γιατί στις 2 το βράδυ δεν είναι σωστό να κάνει επίσκεψη! Είναι τουλάχιστον γελείο! Το θέμα είναι, υπάρχει κανονισμός ξενοδόχων που να αναφέρει ρητά πως ένας επισκέπτης απαγορεύεται να βρίσκεται στο δωμάτιο του ενοικιαστή μετά το πέρας κάποιων ωρών? Αν ναι πάω πάσο, αν όχι νομίζω πως θα κερδίσουν επάξια μια θέση εκεί που δε πιάνει μελάνι!

Δημοσ.

Το θέμα είναι, υπάρχει κανονισμός ξενοδόχων που να αναφέρει ρητά πως ένας επισκέπτης απαγορεύεται να βρίσκεται στο δωμάτιο του ενοικιαστή μετά το πέρας κάποιων ωρών? Αν ναι πάω πάσο, αν όχι νομίζω πως θα κερδίσουν επάξια μια θέση εκεί που δε πιάνει μελάνι!

Κάθε ξενοδοχείο έχει δικό του κανονισμό. Γιατί δεν ρωτάς λοιπόν για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

Δημοσ.

Τώρα είναι δύσκολο λόγω ώρας, μείναμε μέσα, μας κλειδώσανε, πήγε για ύπνο η receptionist! Αυτό που το πάτε?! Δε μπορούμε να φύγουμε, μας είπε επι λέξη "σιγά μη ξυπνήσω για να σας ανοίξω!"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...