Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Adon1s, κατάλαβα, δεν ήξερα τα εκ των έσω προβλήματα.

Πάντως ομολογώ πως κι εγώ που κατάλαβα πολύ αργά πως η κτηνιατρική θα ήταν πολύ πιο κοντά σε αυτό που θέλω να κάνω απ' οτιδήποτε, με γατόσκυλα θα 'θελα να ασχολούμαι. embarrwd1.jpg

• Like 4
  • Απαντ. 244
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως ομολογώ πως κι εγώ που κατάλαβα πολύ αργά πως η κτηνιατρική θα ήταν πολύ πιο κοντά σε αυτό που θέλω να κάνω απ' οτιδήποτε, με γατόσκυλα θα 'θελα να ασχολούμαι. embarrwd1.jpg

Ελάχιστους ξέρω που δουλεύουν σαν κτηνίατροι. Βέβαια αν το αγαπάς θα τα καταφέρεις κτλ

Οι περισσότεροι εργάζονται σε άσχετες θέσεις

Δημοσ.

Προσωπικά βρίσκω λανθασμένο τον τρόπο που προσπαθούν να αναδιοργανώσουν την τριτοβάθμια.

Ενδιαφέρονται για τον αριθμό τμημάτων, σχολών, πανεπιστημίων και όχι για τον αριθμό πτυχιούχων ανά τομέα. Συμφωνώ ότι πρέπει να καταργηθούν 2-3 ζωικές παραγωγές, αλλά πόσους διπλωματούχους ζωικής παραγωγής χρειάζεται η χώρα; Στην ίδια χώρα που δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργιών, έχοντας 5-6 τμήματα που βγάζουν ιχθυολόγους, αλλά οι απόφοιτοι της ζωικής δν μπορούν να εργαστούν στον τομέα, επειδή ζα είναι μόνο τα τρτράποδα κι αυτοί που φτιάχνουν προγράμματα σπουδών. Ομοια, πόσους γιατρούς χρειάζεται αυτή η χώρα; Οικονομολόγους;

Θες να αναβαθμίσεις την παιδεία; Ε βάλε 5-10 τεχνοκρατικά/ αντικειμενικά κριτήρια και χάραξε πολιτική 20ετίας. Συνενώνεται σωστά η στατιστική Αιγαίου με το μαθηματικό, πόσα "εφαρμοσμένα" μαθηματικά συνενωνονται με κανονικά μαθηματικά; Κανένα. Πόσα μαθήματα κοινά έχουν τα δυο τμήματα στην Κρήτη; Σχεδόν όλα με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Είναι ξεφτίλα, αυτό που γίνεται, ένας υπουργισκος να καθορίζει ουσιαστικά το μέλλον της χώρας. Που είναι το υπουργείο ανάπτυξης, οικονομικών, πολιτισμου, που ειναι ιδιωτικοί φορείσ οπως ο ΣΕΒ και οι τράπεζες σε αυτές τις αποφάσεις; Πουθενά!

Αλλά το κάθε ανθρωπάκι που πήρε μερικά ψηφουλακια και τον εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός παίρνει αποφάσεις για ολους και τα εγγόνια μας και μάλιστα με αρκετά αδιαφανή κριτήρια...

• Like 8
Δημοσ.

εγω που ειμαι στο Πληροφορικης και Τεχνολογιας Υπολογιστων στην Καστορια και συνχωνευομαστε με ενα τμημα στα γρεβενα υποβαθμιζεται το πτυχιο μου?

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν πανεπιστήμια σε μικρές πόλεις. Το Princeton και το Yale σε κάτι κωλοπόλεις βρίσκονται και είναι από τα κορυφαία στον κόσμο. Το πρόβλημα είναι η πολυδιάσπαση. Το πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο ένα κτίριο με 5 τάξεις. Πρέπει να έχει κι άλλες υποδομές. Εστιατόρια, εστίες, βιβλιοθήκες, μέσα μεταφοράς, τεχνολογικές υποδομές και χίλια δυο άλλα. Κανείς δε θα είχε αντίρρηση αν γινόταν η Κομοτηνή ή τα Γιαννιτσά πανεπιστημιουπόλεις και μαζεύονταν 50 σχολές εκεί. Το ίδιο γίνεται σε δεκάδες πόλεις του εξωτερικού. Όταν όμως μοιράζεις τις 50 σχολές σε 15 μικρές πόλεις, σε καμια δεν μπορείς να φτιάξεις επαρκείς υποδομές, άρα και να προσελκύσεις σοβαρούς καθηγητές και φοιτητές.

Σε αυτά που λέει ο insomniaK δίκιο έχει προφανώς, αλλά ο μακροχρόνιος σχεδιασμό είναι κάτι άγνωστο στην Ελλάδα.

• Like 5
Δημοσ.

Εντιτ: απαντηση προσ την εικόνα τα παρακάτω.

Ακριβώς το αντίθετο! Το 2005/6 έγραφα πως οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να διέπονται απο τους ίδιους κανόνες με τη συνταγματική αναθεώρηση. Σήμερα, προτείνω πως πρέπει να 4πλασσιαστεί ο χρόνος μεταξύ δύο αλλαγών της πολιτικής για την παιδεία και το νομοθέτημα να είναι αποτέλεσμα ευρείας συμφωνίας, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Βέβαια μπορώ να κάτσω στη σιωπή μου και να διαβάζω 94 σελίδες, με λάθη, σχετικά μην αλλαγή ρούχων του μανωλιού. Και να αναρωτιέμαι αν είναι υποβάθμιση απο το ΤΕΙ Κοζάνης σε σχέση με αυτό απο τα Γρεβενά ή αν θα δωθούν 500 ευρώ για να μετακομίσουν οι φοιτητές....

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν είχα πρόβλημα με το να γίνει αναδιάρθρωση στα ΑΕΙ/ΤΕΙ, αλλα ρε μάστορα να την κάνεις σωστά. Πας και συγχωνεύεις σχολές που έχουν <10 κοινά μαθήματα. Δηλαδή καμία σχέση το αντικείμενο, την στιγμή που υπάρχουν άλλες σχολές που έχουν >30 κοινά μαθήματα. Δεν είναι δίκαιο αυτό, επειδή βόλευε η τοποθεσία τσουπ μπες με τους άλλους και μην μιλάς καθόλου..... Που δεν έγινε μόνο με την δική μου σχολή αλλά και με άλλες.

Δημοσ.

Τις οδοντιατρικές/ιατρικές/κτηνιατρικές τις κάνουν πάλι από σχολές τμήματα της σχολής υγείας;

Πριν 8-9 χρόνια πλακώθηκαν μπροστά μου καθηγητές ιατρικής οδοντιατρικής για λόγους budget. Δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες ρε παιδιά. Η μία έχει υλικά και μηχανήματα, η άλλη μετακινήσεις φοιτητών σε νοσοκομεία και εργαστήρια και η τρίτη είναι το παλούκι της χιλιετίας (για Θεσσαλονίκη που ξέρω).

Και τέλος πάντων αν δεν μειώσαν τον αριθμό των εισακτέων και τον αριθμό των ΔΕΠ (430 στην ιατρική Θεσσαλονίκης, δύο Πολυτεχνικές δλδ), τότε τι το κάνουν; Για να μειώσουν τα διοικητικά έξοδα; Πως; Αντί να ξύνει τα απαυτά της με την τσουγκράνα η γραμματέας του χ τμήματος στο χ τμήμα, τώρα θα τα ξύνουν μαζί η χ και η ψ στο ενοποιημένο τμήμα;

Αξιολόγηση στους καθηγητές, αξιολόγηση έργου και στους διοικητικούς υπαλλήλους, δυνατότητα απόλυσης και ωράριο που να τηρείται και να δεις εκεί εξοικονόμηση, αα και λιγότερες θέσεις για φοιτητές, γιατί αυτή τη στιγμή αιμορραγούμε γιατρούς, οδοντιάτρους, μηχανικούς, φυσικούς κλπ σε ξένες χώρες που δεν έδωσαν δραχμή για τις σπουδές των εργαζομένων τους και τους καλοδέχονται. Εξορθολογισμό είπαμε να κάνουμε, όχι να τα ξεσκίσουμε εκεί που μπορούμε και να μην αλλάξουμε τίποτα εκεί που πρέπει.

Δημοσ.

Καλα ρε παιδια, πως και δεν υπαρχουν μεγαλες αντιδρασεις; Για την βαση του 10 ειχαν κλεισει ολα τα σχολεια για κανα μηνα συν bonus 2-3 φορες εκαψαν την Αθηνα. Τωρα που κλεινουν ΑΕΙ ΤΕΙ δεν κανουν απολυτους τιποτα.

Περιεργα πραγματα...............................

• Like 2
Δημοσ.

<p>Καλα ρε παιδια, πως και δεν υπαρχουν μεγαλες αντιδρασεις; Για την βαση του 10 ειχαν κλεισει ολα τα σχολεια για κανα μηνα συν bonus 2-3 φορες εκαψαν την Αθηνα. Τωρα που κλεινουν ΑΕΙ ΤΕΙ δεν κανουν απολυτους τιποτα.</p>

<p>Περιεργα πραγματα...............................</p>

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=340318

Από πρύτανεις οι περισσότεροι δείχνουν οκ ειδικά αυτοί που τις σχολές τους δεν τις καταέφαγαν.μερικοί δήμαρχοι και οι καθηγητές δεν είναι καθόλου οκ.αυτά μέχρι στιγμής...

Δημοσ.

Καλα ρε παιδια, πως και δεν υπαρχουν μεγαλες αντιδρασεις; Για την βαση του 10 ειχαν κλεισει ολα τα σχολεια για κανα μηνα συν bonus 2-3 φορες εκαψαν την Αθηνα. Τωρα που κλεινουν ΑΕΙ ΤΕΙ δεν κανουν απολυτους τιποτα.

Περιεργα πραγματα...............................

ισως συμφωνουν αρκετοι με αυτο που εγινε.

εγω τουλαχιστον μεχρι στιγμης δεν εχω βρει κατι αρνητικο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...