Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκινάω αυτό το θέμα, γιατί το διάβασα σε άλλο forum, το έχω ζήσει και εγώ και νομίζω ότι αφορά πολλά μέλη.

Την πρόκληση βλαβών σε κλιματιστικά από κακή εγκατάσταση, συντήρηση ή λάθος οδηγίες τεχνικών και τις άμεσες ενέργειες που κάνουμε όταν αντιληφθούμε βλάβη, για να μη γίνει μεγαλύτερη.

 

- Ψυκτικός, αν και είχε μεγάλη εμπειρία και καλές συστάσεις, όταν αντικατέστησε παλαιό κλιματιστικό με καινούργιο inverter, έκανε λάθος στην τοποθέτηση και δεν έκανε έλεγχο πριν φύγει, γιατί το πρόβλημα φαίνονταν απαρχής. Το ξανάκανε τις ίδιες μέρες, σε απλή τοποθέτηση καινούργιου inverter !

 - Και στα δύο κλιματιστικά δεν σύνδεσε με το σωστό τρόπο το ρακόρ της χοντρής χαλκοσωλήνας στο εξωτερικό μηχάνημα με αποτέλεσμα ελάχιστη συνεχή διαρροή λαδιού, που σύμφωνα με τεχνικούς σημαίνει διαρροή ψυκτικών υγρών. Τι θα μπορούσε να πάθει; Να σταματήσει κάποια στιγμή η λειτουργία του κλιματιστικού. Να χάσει την εγγύηση γιατί η βλάβη προήλθε από λάθος του εγκαταστάτη.  Πιθανόν και άλλα που νομίζω θα τα γράψουν εδώ άλλοι παθόντες ή τεχνικοί.

- Όταν ενημερώθηκε ο εγκαταστάτης, αντί να τρέξει να προσπαθήσει να σταματήσει τη διαρροή και να κάνει μετά 2-3 μέρες τα υπόλοιπα, όπως λένε άλλοι τεχνικοί, έδωσε ραντεβού μετά 4-5 μέρες και εντολή να καίνε κανονικά το κλιματιστικό και να του πουν όταν έρθει αν έπεσε η θερμαντική ικανότητα του μηχανήματος!

Στο παρελθόν είχα πάθει το ίδιο και έσφιξα μόνος μου  το ρακόρ, γιατί είχα κάποια σχετική εμπειρία και χωρίς να σκεφτώ πιθανές συνέπειες.

Παρακαλώ όσοι είναι τεχνικοί, να ενημερώσουν την κοινότητα:

- Τους κινδύνους μιας τέτοιας διαρροής.

- Τις άμεσες ενέργειες που κάνουμε όταν την αντιληφθούμε.

(σφίγγουμε μόνοι μας το ρακόρ αν καθυστερεί ο τεχνίτης;

σταματάμε τη λειτουργία στη θέρμανση, την ψύξη και στα δύο; κτλ)

Όσοι είναι παθόντες να ενημερώσουν:

Τις επιπτώσεις της βλάβης σε αυτούς.

Πως και από ποιόν αντιμετωπίστηκε (τον ίδιο τεχνικό, άλλον, την αντιπροσωπεία; )

Δημοσ.

Η διαροη που αναφερεις ειναι απο το φρεον που κυκλοφορει μεσα στο κυκλωμα,το υγρο δηλαδη που ευθυνεται για την ψυξη,κινδυνο για την υγεια σου δεν εχει,ουτε για το μηχανημα αν ειναι για μικρο χρονικο διαστημα,το να σφιξεις το ρακορ ειναι μια λυση αλλα δεν εγγυατε οτι θα κανεις και καλη δουλεια,επειδη το φρεον ειναι σε μεγαλες πιεσεις,αρκει το οτιδηποτε για να ξεφυγει σε αερια μορφη και να μην το παρεις χαμπαρι οποτε χρειαζεται τεχνικος να το ελενξει με τα μανομετρα

Ενοειτε σε περιπτωση που το αντιληθφεις σταματας την λειτουργεια και φωναζεις τεχνικο,πρωτον γιατι ετσι κι αλλιως δεν θα εχεις αποδοση αν εχει φυγει το μεγαλυτερο ποσοστο του φρεον και δευτερον λογο του λιγου φρεον ο συμπιεστης θα δουλευει συνεχεια με κινδυνο να καει απο την αδιακοπη λειτουργεια

Δημοσ.

Αν μείνει με ελάχιστο ή χωρίς φρέον, διακόπτεται η λειτουργία του συμπιεστή αυτόματα.

Ναι αν ειναι κλιματιστικο της προκοπης,αμα ειναι μαρκα με καψες δεν εχει τετοια

Δημοσ.

- Συμφωνώ μαζί σας ότι η το λάδι που παραμένει στο ρακόρ, σαν σταγόνα, διαρρέει μαζί με φρέον.

 

- Τι να πεις όμως για τον ψυκτικό με πτυχίο, που εγκαθιστά δύο καινούργια κλιματιστικά σε λίγες μέρες και έχουν διαρροή αμφότερα...

- Που σου λέει ότι θα έρθει να σφίξει τα ρακόρ σε 4-5 μέρες και να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς!

 

- Πολύ σωστά λες ''Sadamiraq'' ότι το σφίξιμο μπορεί να μην φέρει αποτέλεσμα, ή αν τύχει μια φορά δεν θα πετυχαίνει πάντα!

Στο forum που είδα το θέμα, και θυμήθηκα το δικό μου πάθημα, που γλίτωσα ευτυχώς με μικρή αναπλήρωση ψυκτικών υγρών, ένας τεχνικός μιλάει και για νέες εκχυλώσεις στα ρακόρ. Και να γίνει μέτρηση των πιέσεων φυσικά.

Δημοσ.

Κοίτα αν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το εκχειλωτικο σωστά να "δέσει" έναν χαλκοσωλήνα... απλά μην ξανασχοληθείς μαζί του. Ψάχνεις για άλλον.

 

Είναι πραγματικά βάσανο να μπλέκεις με αλμπάνηδες. Τα κλιματιστικά είναι ΑΠΛΕΣ μηχανές και κάθε ψυκτικός που ξέρει τα βασικά μπορεί να τα συνεφέρει και να τα κάνει να αποδίδουν σωστά. Επίσης όσοι θέλουν να κοιτάξουν μόνοι τους για διαρροές: σαπουνόνερο. Κλασικά ;)

Δημοσ.

- Συμφωνώ μαζί σας ότι η το λάδι που παραμένει στο ρακόρ, σαν σταγόνα, διαρρέει μαζί με φρέον.

 

- Τι να πεις όμως για τον ψυκτικό με πτυχίο, που εγκαθιστά δύο καινούργια κλιματιστικά σε λίγες μέρες και έχουν διαρροή αμφότερα...

- Που σου λέει ότι θα έρθει να σφίξει τα ρακόρ σε 4-5 μέρες και να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς!

 

- Πολύ σωστά λες ''Sadamiraq'' ότι το σφίξιμο μπορεί να μην φέρει αποτέλεσμα, ή αν τύχει μια φορά δεν θα πετυχαίνει πάντα!

Στο forum που είδα το θέμα, και θυμήθηκα το δικό μου πάθημα, που γλίτωσα ευτυχώς με μικρή αναπλήρωση ψυκτικών υγρών, ένας τεχνικός μιλάει και για νέες εκχυλώσεις στα ρακόρ. Και να γίνει μέτρηση των πιέσεων φυσικά.

Καλα η εκχυλωση ειναι λιγο περιεργη δουλεια που αμα δεν γινει σωστα θα χανει,ενοειτε οτι μετα απο καθε προβλημα πρεπει να γινετε ελενχος των υγρων και μετρηση θερμοκρασιας στο κλιματιστικο.

Δυστηχως υπαρχουν πολλοι "μαστορες" εκει εξω και μιλωντας απο προσωπικη εμπειρια,σαν νεος,τελειωσα το τεχνικο λυκειο μαζι με αλλους επιδοξους ψυκτικους,πηραμε ενα πτυχιο το οποιο κατα την γνωμη μου δεν το αξιζαμε αλλα εδω ειναι Ελλαδα,και θα σου πω γιατι,οταν εχεις ελειπη εκπαιδευση ΔΕΝ μπορεις να δουλεψεις εκει εξω,ναι δεν λεω θεωρια στο φουλ,σωστη αλλα οταν δεν σου δινουν δυνατοτητα να μαθεις στην πραξη κλαφτα,τα εργαστηρια που καναμε ητανε της πλακας,καναμε τα πολυ βασικα,τωρα βγαινοντας εγω ειμουν τυχερος που βρηκα εναν εμπειρο ψυκτικο και δουλεψα μαζι του και μου εμαθε την δουλεια,την σωστη δουλεια,μπορει να ηταν πιο χρονοβορα και λιγο πιο ακριβη δουλεια για τον πελατη αλλα ηταν σωστη δουλεια και γω γουσταρα που εκανα κατι ΚΑΛΟ,μαζι μου παλικαρι που τελειωσαμε μαζι του ανοιξε μαγαζι ο πατερας του να δουλευει μονος του,παρανομο βεβαια μιας και για να βγαλεις αδεια εγκαταστατη θελει ποοοολλα χρονια ενσημων,τωρα ομως πες μου πως θα δουλευει ενα τετοιο παλικαρι μονος του χωρις την απαραιτητη εμπειρια?Τωρα για κατι 40αρηδες που δεν πηραν ποτε τους πτυχιο ας μην μιλησω καλυτερα..

  • 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα λοιπόν εγώ έχω το εξής πρόβλημα αποξηλωσα 2 κλιματιστικά για να γίνει μόνωση στο σπίτι και τώρα που πάω να τα ξανά συνδέσω,(τα συνδέω χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στις εκχυλώσεις) μόλις ανοίγω την βάνα από την ψιλή σωλήνα χάνει υγρό από εκεί που ανοίγω την βάνα από το αλεν δλδ και όχι από την ένωση την σωλήνας με την εξωτερική μονάδα. Ξέρει κανείς να μου πει γτ γίνεται αυτό;  έχω σκάσει.. Παίζει να τσαλακωσαν καμία σωλήνα αυτοί που κάναν την μόνωση και γι αυτό να το κάνει; 

  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ο ανεμιστήρας  στην εξωτερική μονάδα κλιματιστικου ξεκινάει κανονικά όπως και ο συμπιεστης. Μετά από ένα με δύο λεπτά σταματάει ο ανεμιστήρας προσπαθεί να ξεκινήσει αλλά τίποτα... Κάποια βοήθεια.... Συμπιεστης και ανεμιστήρας έχουν τον ίδιο κοινό πυκνωτη...;;;; 

  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα κληματιστικο DAEWOO18  στην εσωτερική μονάδα μου δείχνει  F3 και ενω ξεκινούσε η εξω μοναδα να δουλεύει σε 10"-15" σταματούσε και ξαναξεκινουσε μετα απο καποια λεπτα με το ιδιο αποτελεσμα !! Εφερα καποιον τεχνικο εδω της περιοχης και αφου συμβουλετικε και το service της αντιπροσωπείας για την ένδειξη  F3 (αισθητήρας κατάθλιψης) τον αλαξε με ανταλακτικο αντιπροσωπείας, δουλεψε για καποιες ωρες (θερμανση) και οταν τοα εκλεισα και πηγα να το ξαναβαλω την επομενη  φορα μου εκανε παλι τα ιδια !!

Ξανα ηρθε ο τεχνικος και μου ειπε να δουμε την πλακετα και πως πρεπει να την παει σε ειδικο στις πλακετες !!και οτι αυτο θα μας κοστισει κοντα στα 150 ευρω !! του ειπα οκ  και προχώρησε πηρε την πλακετα την πηγε καιμετα μια βδομαδα δεκα μερες μου επε οτι ο πλακετας υποψιάζεστε καποια βλαβη στην πλακετα η οποια δεν  φαινεται με το ματι και να την επιδιορθοσει με ποσοτα 80% να δουλεψει αλλα αν δε δουλεψει να επιστρεψει τα λεφτα και να κρατησει την πλακετα !!!! 

  •  Εγω φυσικά αρνήθηκα γιατι αυτομάτως θα μου βγαλει αχρηστο το κληματιστικο και  η βλαβη ειναι αλλου και οχι στην πλακετα !!! 
  • φ
  •  Τωρα δεν ξερω τι να κανω !!! παρεμπιπτόντως τον τεχνικο τον εχω εμπιστοσύνη ειναι φιλος τον πλακετα δεν τον ξερω !!
  • φ
Επεξ/σία από vaggelisioannidis1956
Δημοσ.

Daewoo κλιματιστικο. Ότι πιο άγνωστο υπάρχει από θεμα μάρκας σε κλιματιστικά. Προσωπικά άμα άκουγα για 150 ευρώ θα άλλαζα μηχάνημα. Προσοχή στην επιλογή της μάρκας παιδιά. 

1. Δεν δικαιολογω επουδενι λάθη και τσαπατσουλιες τεχνικών. 

2. Άμα είναι στην εγγύηση δες το. 

3. Ακόμα και μια καλή μάρκα μπορεί να υποστεί βλάβη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...