Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λίαν συντόμως θα μου δώσουν ένα νεογέννητο κουτάβι ελληνικό ποιμενικό. Ο ιδοκτήτης περιμένει να μεγαλώσει λιγάκι κι έπειτα θα το πάρω. Θα είναι κάπου 1 - 1 1.2 μηνών.

ΟΚ, έχω "χεστεί" πάνω μου, μου θυμίζει το άγχος όταν πρωτοέγινα πατέρας. Δεν είχα ποτέ στη ζωή μου σκύλο και δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι να κάνω. Διάβασα κάποια άρθρα στο ιντερνετ και προφανώς θα επισκεφτώ κτηνίατρο για βιβλιάριο υγείας, εμβόλια και σχετική καθοδήγηση αλλά όποιος θέλει να συνεισφέρει από τώρα με τις γνώσεις του, ας το κάνει.

Αν έχει γνώση ειδικά από ποιμενικό, ακόμα καλύτερα.

Υ.Γ. Για να προλάβω, το σκυλί θα έχει 3 στρέματα χωράφι να τρέχει και να νιώθει άνετα. Δε θα μένει σε διαμέρισμα.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν ξέρω, αν είναι όμως να τον δίνεις σκέτο ψωμί τότε πάνε πάρε σκυλοτροφή και πολλές κονσέρβες, είναι αρκετά φθηνά! (τουλάχιστον για γάτες, γιατί το σκυλί θέλει 1 κονσέρβα ολόκληρη)

σε τέτοιο μέγεθος

Friskies%20Sk.%20Kon.%20Vitality%20Mosx.

ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΓΛΥΚΑ!

Δημοσ.

Εχει μια φιλη ελληνικο ποιμενικο, και ειναι κοριτσι. Οταν θες για να ζευγαρωσει πες μου να της το πω

Δημοσ.

Λοιπον.

Θα πρεπει να του κανεις το 1ο εμβολιο αν δεν του το εχει κανει ηδη.

Επισης δεν ξερω αν του εχει κανει αποπαρασιτωση. Ρωτα τον κτηνιατρο να σου πει αν θα του κανεις.

Τροφη για αρχη (αν το παρεις και ειναι 1-1,5 μηνων) μπορεις να του δινεις ξηρα τροφη (ειδικη για κουταβια ομως), μαζι με σκονη γαλα. Ρωτα κτηνιατρο και εδω παντως.

Εννοειται πως οσο ειναι μικρο θα πρεπει να του φτιαξεις-αγορασεις σπιτακι για να μην ξεπαγιασει το βραδυ.

Παντως ενος μηνος αν το παρεις ειναι μικρο ακομα. Καλυτερα να εχει περασει τον 1,5 μηνα πιστευω. Οχι πως θα παθει τιποτα βεβαια...

Οτι αλλο θες ρωτα.

Δημοσ.

Οι κονσερβες, ΕΙΔΙΚΑ αυτη που δειχνεις, ειναι ο,τι πιο αχρηστο υπαρχει.

@topic starter:

Παμε ενα ενα

1)30 ημερων κουταβι ειναι ΠΟΛΥ μικρο για ν αποχωριστει τη μητερα και τ αδερφια του. Τα κουταβια πρεπει να τα παιρνουμε αφου εχουν κλεισει τους 2 μηνες & αυτο γιατι παιρνουν πολυτιμα αντισωματα απ το θηλασμο, και πολυτιμα επισης, μαθηματα συμπεριφορας. Ενα κουταβι που αποχωριζεται τοσο προωρα την τοκετοομαδα, θελει πολυ περισσοτερη δουλεια για να του κοψεις το δαγκωμα, και να το κοινωνικοποιησεις. Οποιοσδηποτε δινει σκυλι σ αυτη την ηλικια ειναι ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ.

2)ο Ε.Π ειναι απο τις πιο δυσκολες ρατσες που υπαρχουν. Δε προτεινεται σε ανθρωπους χωρις εμπειρια. Εχεις τη δυνατοτητα να παρεις εναν εκπαιδευτη;; Γιατι διαλεξες αυτη τη ρατσα?

Τα στρεμματα δε παιζουν ρολο. Σημασια εχει ποσο χρονο θα περνας με το σκυλο. Εννοειται οτι κουταβακι δε μπορεις να το χεις εξω μονο του.

3)Τροφη. Τι θα τρωει εκει που ειναι? αν του δινουν μια συγκεκριμενη ξηρα τροφη πχ, θα πρεπει τις πρωτες μερες να του δωσεις την ιδια και σιγα σιγα να περασεις στη διατροφη που θες. Το καλυτερο, ειδικα γι αυτη την ηλικια, ειναι μια ποιοτικη ξηρα τροφη. Οχι του σουπερ μαρκετ κι οχι κονσερβες φρισκις κλπ που ειναι μονο ΑΧΥΡΑ. Μια ξηρα τροφη για κουταβια μεγαλοσωμων φυλων. Κι αν αργοτερα θες, τον περνας σε μαγειρευτο.

4)ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ξυλο. Και δεν εννοω βεβαια να το σπασεις στο ξυλο, αλλα ουτε καν να κανεις τη κινηση τυπου "του ριχνω μια στον ποπο". Η διορθωση ειναι μονο λεκτικη ( "μη") ή τιμωρια τυπου σε κλεινω λιγο μονο σου σ ενα δωματιο, αναλογως και το τι εχει κανει.

Κυριως θελει μεγαλη υπομονη για να αναθρεψεις ενα κουταβι, με τον Ελληνικο Ποιμενικο ομως τα πραγματα ειναι ακομα πιο δυσκολα, πολυ θα ελεγα. Γι αυτο και ανεφερα και τον εκπαιδευτη προηγουμενως.

Μπες στο dogforum.gr εχει παρα πολλα τοπικς να συμβουλευτεις.

Γενικα να θυμασαι οτι ολα τα κουταβια θελουν χρονο, υπομονη κι αγαπη.

• Like 7
Δημοσ.

Φιλε μου επελεξες δυσκολη ρατσα,να το ξερεις.Οχι οτι ειναι τιποτα τερατα αλλα θελει να το μαθεις απο μικρο και να του υπενθυμιζεις ανα τακτα χρονια διαστηματα οτι ΕΣΥ εισαι ο αρχηγος στο σπιτι,και οχι το σκυλι.

Δημοσ.

συνοπτικά λόγω ελλειψης χρόνου (αλλη φορα επανερχομαι)

α) περιμενεις να γίνει 2 μηνώς σχεδόν , και το παίρνεις απο την μητέρα . Τόσο για να θηλάσει , όσο και ωστε στον χρονο αυτο , να παρει καποια ψειγματα σκυλισιας κοινωνικοποισης . Πχ , οταν παρεκτρεπεται και κανει μαλακίες , η μανα το δαγκωνει απο τον σβερκο . Αυριο μεθαυριο , θα σου ειναιχ ρησιμο εργαλειο διοτι θα εχει μαθει αρπαγμα σβερκου = εκανα μαλακια .

β) εμβολια , αποπαρασιτισμοι με το εμβολιακο προγραμμα που θα σου πει ο Κτηνίατρος .

καθε μηνα αμπουλα στην ραχη και κολλάρο για τα τσιμπουρια , ενδο-εξω παρασιτα και πρόληψη για Λεϊσμανίωση που θερίζει

SOS ΑΝΤΙΎΣΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ 

είναι νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης , επανεμφανιστηκε μετα απο 40 χρόνια στην Ελλάδα , προσβάλει και τον ανθρωπο και ειναι επικυνδυνο για την υγεια του ζωου και του σκυλου , επομενως υφισταται θεμα δημοσιας υγείας 

γ) τροφη οτιδηποτε άλλο εκτως απο κονσερβες Pedigree και Friskies . Καλυτερα δωστου ψωμοτυρι να φαει , παρα αυτα τα 2

δ) αν είναι θηλυκό , στείρωση μετα τον πρώτο (1ο) οίστρο για λόγους που αφορούν ανεπιθήμητα ζευγαρώματα , "φασαριες" και προβλήαμτα απο αρσενικά που θα την μυρίζουν , και για λόγους υγείας -καρκινους μαστων , μητρας κλπ - 

Δημοσ.

Προβλήματα πειθαρχίας δε νομίζω να έχω. Το 'χω αυτό το κομμάτι.

Αυτό με την τροφή με προβλημάτισε. Όχι pedigree, όχι friskies, όχι τις φτηνιάρικες του μασούτη, ε τότε τι; Πεστε 1-2 μάρκες που είναι ποιοτικές.

Θα συζητήσω με τον ιδιοκτήτη να το πάρω αφού έχει κλείσει τους 2 μήνες. Πολύ σημαντική πληροφορία αυτή, θενξ!

Εννοείται εμβόλια, κολάρα, και τα σχετικά. Άλλωστε θα πάω σε κτηνίατρο και θα με καθοδηγήσει αυτός σε τέτοια θέματα.

Διάλεξα ποιμενικό γιατί το θέλω για φύλακα. Μας έχουν ανοίξει το σπίτι 2 φορές και τη 2η κοιμόμασταν μέσα... Έχω βάλει συναγερμό και στις χαραμάδες αλλά θέλω κάτι ακόμη καλύτερο για προστασία και για το συγκεκριμένο σκυλί έχω ακούσει τα καλύτερα.

Είναι αλήθεια ότι τα θηλυκά κάνουν καλύτερους φύλακες;

Αν δε το στειρώσω θα έχω πρόβλημα; Ο χώρος είναι περιφραγμένος και δε θα έχω θέμα ζευγαρωμάτων. Παίζει όμως να μαζευτούν στα σύρματα καμιά 100 σκυλιά και να ουρλιάζουν μέρα νύχτα; Έχει πολλά κοπρόσκυλα η περιοχή...

Η στείρωση είναι μια δύσκολη / επικίνδυνη / ακριβή διαδικασία;

Δημοσ.

Προβλήματα πειθαρχίας δε νομίζω να έχω. Το 'χω αυτό το κομμάτι.

Αυτό με την τροφή με προβλημάτισε. Όχι pedigree, όχι friskies, όχι τις φτηνιάρικες του μασούτη, ε τότε τι; Πεστε 1-2 μάρκες που είναι ποιοτικές.

Υπαρχουν 3 κατηγοριες τροφων,αναπτυξης,ενεργειας και συντηρησης.Εγω θα σου συνιστουσα για τον πρωτο χρονο να του παιρνεις royal canin αναπτυξης.

Δημοσ.

Αν μπορείς να γράψεις το budget σου θα μας διευκόλυνε αρκετά . Επίσης , η πολυδιαφημιζόμενη Royal Canin είναι από τις κατώτερες στην τιμή της με βάση τα συστατικά της . Υπάρχει η Acana σε παρόμοια τιμή με την Royal καθώς επίσης και η Cibau σε χαμηλότερη τιμή με υψηλά στανταρ .

Δημοσ.

Εξαρταται ποσα λεφτα μπορεις να δωσεις για την τροφη, μαρκεε υπαρχουν αρκετες. Το καλυτερο ειναι να δινεος μια super premium που ξεκινανε απο 50ε τα μεγαλα τδουβαλια. Σε αυτη τη κατηγορια τοπ για μενα ειναι η acana, μετα πιο φθηνα μπορεις να δεις σε belcando, arden grange. Απλα πες μας μπορεις να δινεις το 70ρι το μηνα ή πας σε μαξιμουμ 50?

Για το θεμα φυλαξη... εγω πιστευω οτι ο σκυλος που κανει αποτελεσματικα τη δουλεια αυτη ειναι αυτος που μενει μεσα. Αυτος που ναι εξω βγαινει πολυ ευκολα οφ, λιγο σπρευ, μια φολα κ αντε γεια. Και στο λεω απο προσωπικη εμπειρια.

Εχεισ παιδια? Θα το βαζεις καθολου μεσα στο σπιτι?

Οι Ε.Π ειναι απ τις ελαχιστες ρατσες που δεν εχουν γιβει πετ. Ειναι σκληρα σκυλια το λεω κ επιμενω

Ενα Ροτβαιλερ πχ θα μπορουσε να ταν πιο αποτελεσματικο και πιο ευκολο στην ανατροφη του. Αλλα οποιο σκυλι κ να παρεις θελει να του αφιερωνεις χρονο, να μη νιωθει μονο του.

Ναι με τον οιστρο τα πραγματα ειναι δυσκολα θα σου μαζευονται αρσενικοι που θα κλαινε εξω απο τη πορτα.

Σαν διαδικαδια.. συνηθως το πρωτο βραδυ της εγχειρησης το κρατα ο γιατρος μετα το παιρνεις σπιτι και για μια βδομαδα περιπου παιρνει αντιβιωση.

Δεν ειναι κατι δυσκολο, οσο για το κοστος αν δε κανω λαθος γυρω στα 150ε για θηλυκα, παιζει ομωσ κ απο γιατρο σε γιατρο.

Οχι τα θηλυκα δεν ειναι καλυτεροι φυλακες. Να τα προτιμησεις ομως γιατι ειναι πιο ευκολα στον χειρισμο τους απο τα αρσενικα.

Αποστολή από το GT-I9300 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Ακριβό σπορ το σκυλί, ε; 50 το μήνα μόνο για τροφή σημαίνει κανά χιλιάρικο ετησίως αν βάλεις μέσα και εμβόλια-γιατρούς-λουριά και τα σχετικά. Πρέπει να τραβήξω με κάμερα την αντίδραση της γυναίκας μου όταν της το πω :) Με βλέπω να το ποστάρω στα ανέκδοτα και να παίρνω άπειρα like...

Ξέρω ότι οι ποιμενικοί δεν είναι παιχνιδιάρικα σκυλιά αλλά το συγκεκριμένο θα μεγαλώσει με παιδιά, έχω 2, οπότε εν μέρει ο χαρακτήρας του θα "προσαρμοστεί" ελαφρώς. Δεν το θέλω άλλωστε για παιχνίδι.

Αναφορικά με τη φύλαξη, ναι πράγματι ένας σκύλος βγαίνει οφ με πολλούς τρόπους. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι οι κλέφτες της περιοχής αποφεύγουν σπίτια που έχουν συναγερμό ή σκυλί. Ελπίζω ο συνδυασμός τους που θα υπάρχει στο δικό μου σπίτι να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για να μην ξαναπεράσω τα ίδια. Αλλά ας μείνει η συζήτηση στο σκύλο και στις απαιτήσεις του.

Οπότε, συνοψίζοντας:

Α) Μάρκες τροφών παίρνω από τα άνω ποστ

Β) Να είμαι σταθερός σε θέματα πειθαρχίας αλλά με επιβολή χαρακτήρα κι όχι με ξύλο (ειδικότης μου)

Γ) Επισκέψεις σε κτηνίατρο για εμβόλια, αντιπαρασιτικά και τα συναφή

Δ) Στείρωση στον 1ο οίστρο ή πριν; Πότε γίνεται αυτό; Στον χρόνο;

• Like 2
Δημοσ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα λεφτά σου δεν θα πάνε χαμένα , θα τα πάρεις πίσω σε πιο ποιοτική μορφή .

Δημοσ.

Εμβόλια καλό σπιτάκι και όσο για την τροφή μπορείς να του δίνεις και κρέας μαγειρεμενο αλλά χωρίς μπαχαρικά .ρωτα τον κτηνίατρο τι μαγειρεμενο επιτρέπεται να φάει ο σκύλος..

Είναι καλύτερο από τις σκύλο τροφές..φυσικά όχι αποφάγια τηγανιτα και ότι να ναι αλλά από την άλλη μερικοί άνθρωποι τώρα που μιλαμε ούτε αποφαγια δεν έχουν να φάνε...οπότε μην γινόμαστε υπερβολικοί.

Στείρωση οπότε σου πει ο κτηνίατρος . Οχι να ναι πολύ μωρό σίγουρα . Πχ για τις γάτες λένε από τους 6 μήνες και μετά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...