Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακαλω την κυρια Νασιουτζικ που ειναι περηφανη μανα αναρχικου να μοιρασει την περιουσια της σε φτωχους λαθρομεταναστες.

(κατι μου λεει οτι δεν....)

Συκοφάντη...προπαγανδιστή...βολεμένε...ουουουουου!!!

• Απαντ. 799
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λοιπόν, αύριο το πρωϊ θα πάω να απαλλοτριώσω το αυτοκίνητο του συντρόφου αναρχικού αγιογράφου πατέρα. Μετά θα το χρησιμοποιήσω για να ληστέψω μια εκκλησία με ένα AK. Θα το βαφτίσω επανάσταση ενάντια στην εξουσία της ορθοδοξίας, και τα αιτήματα μου θα είναι ο άμεσος διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους.

Ελπίζω πάντως να μην μου κάνουν μελιτζάνα την μούρη η μπάτσοι.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν, αύριο το πρωϊ θα πάω να απαλλοτριώσω το αυτοκίνητο του συντρόφου αναρχικού αγιογράφου πατέρα. Μετά θα το χρησιμοποιήσω για να ληστέψω μια εκκλησία με ένα AK. Θα το βαφτίσω επανάσταση ενάντια στην εξουσία της ορθοδοξίας, και τα αιτήματα μου θα είναι ο άμεσος διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους.

Ελπίζω πάντως να μην μου κάνουν μελιτζάνα την μούρη η μπάτσοι.

Αύριο κιόλας; Δε γίνεται σε δυο τρεις μερούλες, να προλάβω να έρθω κι εγώ;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω...εξαρτάται από την οπτική τού καθενός. Εμένα ας πούμε - που είμαι ...χρυσαύγουλο βέβαια, σύμφωνα με την εκτίμηση αρκετών - μου φαίνεται άξια σχολιασμού η τόση συμπόνια απέναντι σε τέσσερα καθίκια που θα μπορούσαν να έχουν θερίσει κόσμο και κοσμάκη με τα εργαλεία τής δουλειάς επανάστασής τους...

Ε κοιτα ομως εδω υπάρχει μια διαφορά.

Αλλο το θερίζω και άλλο το θα μπορουσα να θερίσω.

Σκοπος ειναι οτι δε το έκαναν και απ οτι φαίνεται καταδίκαζαν τέτοιες ενέργειες (κάποιος το έγραψε παραπάνω).

Προσωπικά δε μπορω να τους θεωρησω κάτι παραπάνω από τον Ψηλό και τον Κοντό τους γνωστούς ληστές τραπεζών. Αυτοί μάλιστα είχαν κάνει και παραπάνω ληστείες :P

Δηλαδή αν εγω αύριο πάω με ένα κολλητό μου και ένα καλάζνικοφ σε μια τράπεζα, τη ληστέψω και μετά πω οτι το έκανα για πολιτικους λόγους, θεωρουμαι τρομοκράτης?

Εκτος και αν έχει αλλαξει η εννοια της τρομοκρατίας και δε το έχω καταλάβει.

Περισσότερο απειλή νιώθω αυτη τη στιγμη απ τον τύπο με το μαχαίρι που πιθανόν να μπει μέσα στο σπίτι μου να με σκοτώσει για 10 ευρω, παρά απ τους τρομοκράτες της φακής :-)

(δε χρειάζεται να ξαναπω οτι έχω καταδικάσει πολλάκις τις πράξεις τους, αλλά ας μην υπερβάλουμε σε ορισμένα πράγματα, οχι εσυ, γενικά)

Με κάθε σεβασμό προς τις απόψεις σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ε κοιτα ομως εδω υπάρχει μια διαφορά.

Αλλο το θερίζω και άλλο το θα μπορουσα να θερίσω.

Επίσης κι εγώ «θα μπορούσα» να θερίσω κάμποσους με την κυνηγετική καραμπίνα. Δεν την έβγαλα όμως βόλτα στην τράπεζα...

Σκοπος ειναι οτι δε το έκαναν και απ οτι φαίνεται καταδίκαζαν τέτοιες ενέργειες

«Καταδίκαζαν τέτοιες ενέργειες»;...και τα Kalashnikov τότε για ποιο λόγο τα κουβαλούσαν; Για εκφοβισμό; Αν δηλαδή ο εκφοβισμός δεν έπιανε σε κάποιους, δε θα τα χρησιμοποιούσαν; Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω...

Δηλαδή αν εγω αύριο πάω με ένα κολλητό μου και ένα καλάζνικοφ σε μια τράπεζα, τη ληστέψω και μετά πω οτι το έκανα για πολιτικους λόγους, θεωρουμαι τρομοκράτης?

Σαφώς και θα θεωρείσαι τρομοκράτης. Όπως σαφώς επίσης θα θεωρείσαι και ληστής. Η διαφορά είναι ότι, αν το χρησιμοποιήσεις πυροβολώντας και σκοτώνοντας κάποιον, απλά θα είσαι και δολοφόνος.

ας μην υπερβάλουμε σε ορισμένα πράγματα, οχι εσυ, γενικά

Με κάθε σεβασμό προς τις απόψεις σου.

Με κάθε ειλικρίνεια και πλήρη επίγνωση αυτού που λέω, δε νιώθω ότι υπερβάλλω ούτε στο ελάχιστο. Η 7,62 βολίδα, περνάει πέντε ανθρώπους στη σειρά πριν χάσει ταχύτητα. Εκτός αν βρει κόκαλο, οπότε ο «τυχερός» είναι μόνο ο πρώτος...

Δημοσ.

«Καταδίκαζαν τέτοιες ενέργειες»;...και τα Kalashnikov τότε για ποιο λόγο τα κουβαλούσαν; Για εκφοβισμό;

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν. Τα σίγουρα δεδομένα είναι 2:

1) Κανείς δεν πυροβολήθηκε. Δεν έπεσε ούτε μια σφαίρα, ούτε καν στο ταβάνι.

2) Ποτέ κανείς δεν λήστεψε τράπεζα με την ατάκα "σπίτι μου έχω καλάζνικοφ, φέρε όλα τα λεφτά".

• Like 2
Δημοσ.

Σαφώς και θα θεωρείσαι τρομοκράτης. Όπως σαφώς επίσης θα θεωρείσαι και ληστής. Η διαφορά είναι ότι, αν το χρησιμοποιήσεις πυροβολώντας και σκοτώνοντας κάποιον, απλά θα είσαι και δολοφόνος.

Ποια η διαφορά τρομοκράτη με ληστή, σύμφωνα με αυτά που λες;

Δημοσ.

Ακόμα και σε αυτό, ότι δηλώσεις είσαι σε αυτή τη χώρα :P

Δημοσ.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν. 

Αν ήσουν ένας από τους απειλούμενους πολίτες στη συγκεκριμένη φάση, θα προτιμούσες να περιμένεις να σιγουρευτείς για την ετοιμότητά τους;

Τα σίγουρα δεδομένα είναι 2:

1) Κανείς δεν πυροβολήθηκε. Δεν έπεσε ούτε μια σφαίρα, ούτε καν στο ταβάνι.

Θα έπρεπε δηλαδή να υπάρξουν θύματα απαραιτήτως; Εντάξει, διάσταση απόψεων και προτεραιοτήτων. Προσωπικά, αυτόν που κραδαίνει όπλο, προτιμώ να τον δω ανάσκελα (ή όπως πέσει τέλος πάντων), παρά να του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει το αν είναι έτοιμος να το χρησιμοποιήσει.

2) Ποτέ κανείς δεν λήστεψε τράπεζα με την ατάκα "σπίτι μου έχω καλάζνικοφ, φέρε όλα τα λεφτά".

Sorry, αλλά η υπόθεση δε διεγείρει την όποια χιουμοριστική μου φλέβα...

Η θέα μιας κάννης όπλου - ασχέτως τού αν μ' αυτό θα πραγματοποιηθεί ληστεία - που είναι στραμμένη εναντίον σου, σε τρομοκρατεί; Εμένα ναι, οπότε στα μάτια μου η διαφορά είναι εμφανής.  

Δημοσ.

Η θέα μιας κάννης όπλου - ασχέτως τού αν μ' αυτό θα πραγματοποιηθεί ληστεία - που είναι στραμμένη εναντίον σου, σε τρομοκρατεί; Εμένα ναι, οπότε στα μάτια μου η διαφορά είναι εμφανής.  

..Άρα είναι τρομοκράτης.

Από εδώ και πέρα ληστές θεωρούνται μόνο όσοι απειλούν με ξεσκονόπανο και μίλκο.

• Like 2
Δημοσ.

Από εδώ και πέρα ληστές θεωρούνται μόνο όσοι απειλούν με ξεσκονόπανο και μίλκο.

Μπα! Αν τελικώς πραγματοποιηθεί η ληστεία, απλώς προστίθεται και το «ληστής». Απλό μου φαίνεται!

Δημοσ.

Πολλά πράγματα μας "τρομοκρατούν", αυτό δεν κάνει αυτόματα τους πάντες τρομοκράτες. Σύμφωνα πάντως με τον δικό σου ορισμό, κάθε ένοπλος είναι τρομοκράτης (γιατί να σου πω την αλήθεια, και κάνη αστυνομικού να με σημαδέψει, πάλι τρομοκρατημένος θα είμαι).

Ακόμα και στη wikipedia πάντως, λέει πως σαφής ορισμός δεν υπάρχει. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, τρομοκράτης θεωρείται αυτός που προκαλεί τρόμο γενικά, όχι στοχευμένα. Κλασσικό παράδειγμα οι τυφλές επιθέσεις μίσους θρησκευτικά φανατισμένων, που ανατινάσουν την εκκλησία του απέναντι με όλους τους πιστούς μέσα (χωρίς να γνωρίζουν ποιοι) επειδή ο θεός τους είναι πιο μάγκας από των άλλων. Υπό αυτό τον ορισμό φυσικά, πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις παύουν να έχουν αυτό τον τίτλο. Αυτό βέβαια είναι δική μου άποψη, μιας που κοινά αποδεκτός ορισμός δεν υπάρχει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...