zeniath Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δε τα 'μαθες; http://www.fimes.gr/2013/02/tolis-voskopoulos-prostima/
g_alkis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Ταυτόχρονα μέσα στη ψειρού με βουλωμένα ματάκια να τραγουδάει ο ένας και να ρίχνει ροχάλες ο άλλος δεν γίνεται, πρέπει να ακολουθηθεί σειρά. 1
tolis_01 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Επειδή τα υπογραμμισμένα με μπέρδεψαν λίγο, δώσε μου μια διευκρίνιση αν θέλεις: Αν κατάλαβα σωστά, τους θρησκευτικά φανατισμένους που ανατινάζουν κ.τ.λ., τους θεωρείς τρομοκράτες. Τις οργανώσεις που βάζουν τη βόμβα στο γραφείο του «Χ» πολιτικού π.χ., ή που εκτοξεύουν τη ρουκέτα στο αυτοκίνητό του, αλλά μαζί μ' αυτόν, παίρνουν με την έκρηξη φαλάγγι και κάμποσους περαστικούς, τους θεωρείς επίσης τρομοκράτες; Απλά θέλω να ξεπεράσω το εμπόδιο του παράνομα ένοπλος == τρομοκράτης. Μερικοί, έχουν πολύ συγκεκριμένο στόχο, που είτε είναι δολοφονία, είτε απλά να κάνουν τη δουλειά τους (πχ ληστεία τράπεζας δεν γίνεται με άλλο "εργαλείο" εκτός από όπλο. Το οποίο δεν είναι απαραίτητα καν χρηστικό, στην συγκεκριμένη ληστεία για παράδειγμα η αστυνομία μιλάει συνέχεια για συμπλοκές, ενώ απ'ότι έχω καταλάβει δεν εκπυρσοκρότησε κανένα όπλο, πιθανόν να μην είχαν καν σφαίρες). Κάποιος θρησκευτικά φανατισμένος, συχνά, θα παγιδέψει κάποιο σημείο με βόμβα, και όταν ανατιναχτεί δεν τον ενδιαφέρει αν και ποιος θα πεθάνει. Μόνος στόχος του, να προκληθεί τρόμος. Και δεν έχει σχέση απαραίτητα με τη θρησκεία. Πρόσφατα, είχαν βάλει βόμβα στο Μετρό της Αθήνας. Δεν υπήρχε στόχος, αν ανατινασόταν, απλά θα σκότωνε 10-20-50 άτομα, τυχαία, και χωρίς λόγο. Απλά για να προκληθεί τρόμος. Από την αντίπερα όχθη, τα κίνητρα κάποιου μπορεί να είναι απλός παραδοσιακός φόνος (για διάφορους λόγους, ζήλεια, χρήμα, πολιτικοί λόγοι, ψυχιατρικοί λόγοι). Για παράδειγμα, στην δεκαετία του '70 (βλέπε wikipedia) η 17Ν είχε στο ιστορικό της δυο εκτελέσεις. Εγώ τις θεωρώ φόνο, όχι τρομοκρατία. Τα κίνητρα, πολιτικά (ένας βασανιστής της χούντας, ένας της CIA, πιθανόν με παρόμοιο ιστορικό βασανισμών). Με δεδομένο το ιστορικό της οργάνωσης ως τότε, θα μπορούσα πιστεύω να περάσω χαλαρά από δίπλα τους στο δρόμο χωρίς να νιώσω καθόλου φόβο. Άλλο παράδειγμα μη τρομοκρατίας, η καθαρή ληστεία. Τα κίνητρα και πάλι πολλά (χρήμα, πολιτικά, εκδίκηση από αντιπάλους). Ο στόχος όμως συνήθως παραμένει ένας. Η πρόσβαση στο χρήμα. Αν τρομοκρατηθεί κάποιος υπάλληλος, είναι καθαρά για την πρόσβαση στο χρήμα, όχι για την πρόκληση τυφλού τρόμου προς όλους.
firewalker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Η 45χρονη Λιάνα Τσολερίδου έβγαλε από την τσάντα της ένα αυτοσχέδιο πλακάτ με το μήνυμα «Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες». Αμίλητη, το έστρεψε προς τους αντιεξουσιαστές. Παρέμεινε αμίλητη και όταν εκείνοι άρχισαν να την υβρίζουν, να τη λοιδορούν και να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των αστυνομικών. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων την απομάκρυνε για να μην υπάρξει μεγαλύτερη ένταση. «Δεν ήθελα ούτε να διαμαρτυρηθώ ούτε να πάρω κάποια θέση για την υπόθεση της ληστείας στον Βελβεντό. Δεν ήθελα να στείλω κάποιο πολιτικό μήνυμα, απλώς ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω με κάποιον τρόπο στους γονείς των συλληφθέντων, που δήλωσαν ότι είναι περήφανοι γι' αυτούς. Κι εγώ είμαι περήφανη για το παιδί μου, που είναι περίπου συνομήλικος των συλληφθέντων, 22 χρονών και αστυνομικός». Μανάδες είναι...
LRoi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Αν είχαν μάνες δεν θα κατέληγαν μπάτσοι, υπάρχουν και πιο αξιοπρεπή επαγγέλματα. 2
LogokrisiaGR Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Αν είχαν μάνες δεν θα κατέληγαν μπάτσοι, υπάρχουν και πιο αξιοπρεπή επαγγέλματα. η ντροπή δεν είναι δουλειά...
kostas_dr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Φοβερή η σκηνή, που ενώ τα δίποδα την έβριζαν χυδαιότατα (αν δεν ήταν μπροστά τα ΜΑΤ, θα την ξυλοκοπούσαν άνετα, ενώ οι κάμερες θα τράβαγαν πλάνα για να πανευτυχή αφεντικά τους) , ένας αξιωματικός την πιάνει και της λέει να φύγει για να μην "προκαλεί"! Δεν πάμε καλά.
LogokrisiaGR Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Φοβερή η σκηνή, που ενώ τα δίποδα την έβριζαν χυδαιότατα (αν δεν ήταν μπροστά τα ΜΑΤ, θα την ξυλοκοπούσαν άνετα, ενώ οι κάμερες θα τράβαγαν πλάνα για να πανευτυχή αφεντικά τους) , ένας αξιωματικός την πιάνει και της λέει να φύγει για να μην "προκαλεί"! Δεν πάμε καλά. έβγαλες και συμπέρασμα για το τι θα έκαναν αν... εξαιρετικός... 1
tolis_01 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 έβγαλες και συμπέρασμα για το τι θα έκαναν αν... εξαιρετικός... Τι αν; Κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταδικαστεί και να φάνε κι ένα χέρι ξύλο. Προληπτικά. Αναρχοάπλυτοι ήταν, θα το άξιζαν! 1
kostas_dr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Όχι, διαφορετικά θα την καλούσαν σε μια ειρηνική αντιπαράθεση ιδεών, τι σημαίνει αναρχία κλπ κλπ.
LogokrisiaGR Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Πάντως εγώ θα περίμενα να δώ πρώτα τον Τόλη τον Βοσκόπουλο σακατεμένο και με πρησμένα μάτια στη ψειρού, μέχρι να ξεχρεώσει τα 5 μύρια που χρωστάει στο δημόσιο και μετά τα κακομαθημένα πιτσιρίκια που την είδαν Ρομπέν. γιατί είδες να γίνεται κάτι με τη δίωξη ναρκωτικών του Βόλου και του Αγρινίου που ξηλώθηκαν αμφότερες γιατί πουλούσαν πρέζα... αλλά βλέπεις το "οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη" είναι ένα αναρχοαριστερό τσιτάτο...
firewalker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Το καλό είναι πως την πουλάνε σε αναρχοαριστερούς!
LogokrisiaGR Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Στο guardian είναι μπατσοφοβικοί! και ανθέλληνες.... http://www.youtube.com/watch?v=Qg1HNk2R2cE
firewalker Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Αυτούς με την κουκούλα μέχρι εκεί του "παίρνει" tbh. http://www.youtube.com/watch?v=DYK7hTfEQUo&feature=player_embedded#at=15
liopyr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Το καλό είναι πως την πουλάνε σε αναρχοαριστερούς! Ναι, τις προάλλες σε ένα νταλαβέρι μου ζήτησαν πιστοποιητικό πολιτικών φρονιμάτων! ;p 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις