balander10 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Το είχα δει σε άνα άλλο site και σκέφτηκα να ρωτήσω και εδώ. Βασικά αυτό που λέει ο τίτλος αν είχατε να επιλέξετε μεταξύ ζωής σε επαρχία ή στην Αθήνα τι θα επιλέγατε και γιατί?
balander10 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Οπου υπαρχει δουλεια πλεον Ναι αυτό είναι αυτονόητο. Σε περίπτωση της ίδιας ακριβώς δουλειάς, με ίδιες αποδοχές και ίδια ωράρια/υποχρεώσεις εννοώ.
CROM271 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Καταρχην τι εννοεις με το επαρχια. Το χωριο? Η βαζεις μεσα και πολεις π.χ. Λαρισα, Πατρα, Ιωαννινα κλπ.
balander10 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Καταρχην τι εννοεις με το επαρχια. Το χωριο? Η βαζεις μεσα και πολεις π.χ. Λαρισα, Πατρα, Ιωαννινα κλπ. Και τα δυο. Εγώ πχ σε χωριό δε θα μπορούσα με τίποτα σε μια καλή επαρχιακή πόλη ίσως αλλά πάνω από όλα λατρεύω την Αθήνα και θα ήταν η πρώτη μου επιλογή.
CROM271 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Εγω πιστευω το εξης. Ενα ατομο που ζει στην επαρχια ειναι πιο δυσκολο να ζησει στην Αθηνα απο οτι ενα ατομο που ζει Αθηνα να ζησει στην επαρχια. Βασικα αν εισαι απο επαρχια θα πας Αθηνα μονο απο αναγκη. Αντιθετα αν εισαι απο Αθηνα μπορει να πας επαρχια και για αλλους λογους. Παιζει ρολο και η ηλικια βεβαια σε ολα αυτα. Ενας 40αρης πιο ευκολα θα φυγει απο Αθηνα εφοσον μπορει απο εναν 20αρη.
mphxths Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Προτιμοτερη ειναι η ζωη στην επαρχια εφοσον μιλαμε για την ιδια δουλεια ειτε αθηνα ειτε επαρχια. Πιο ποιοτικη ζωη...πιο χαλαροι ρυθμοι ζωης...λιγοτερο αγχος...καλυτερες διαπροσωπικες σχεσεις κλπ Αλλα εχει σημασια και το "ποσο" επαρχια εννοουμε...Γιατι αν εινα να ζω σε ενα σημειο που δεν εχει ουτε τα βασικα απο ειδη πρωτης αναγκης ή παροχες για παραδειγμα υγειας..να το χεσω.....δεν ψηνομαι να παω σαν το σκυλι στ'αμπελι επειδη το κοντινοτερο νοσοκομειο θαναι σε αλλον νομο .... 2
deesnider Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Σε επαρχιακή πόλη, άνετα! Θα την προτιμούσα από την Αθήνα και γενικά από οποιοδήποτε αστικό κέντρο (άλλωστε, πιο κοντά σε επαρχιακή πόλη, παρά σε αστικό κέντρο, είναι και ο τόπος που ζω τα τελευταία 5-6 χρόνια. Σε χωριό...δύσκολα! Απ' όσα έχω επισκεφθεί στην Ελλάδα, μόνο σε ένα, προς το οποίο, αν δεν είχα ήδη στήσει τη δουλειά μου εδώ που βρίσκομαι, έφευγα και ...χθες: Χριστός Ραχών Ικαρίας. Το γαλατικό χωριό των ανυπότακτων, σε greek version. Όποιος έχει μείνει έστω και 4-5 μέρες κι έχει ...αντέξει, καταλαβαίνει. Όποιος δεν έχει, είναι αδύνατον να καταλάβει. Είναι από τις φάσεις που, ή τις λατρεύεις, ή τις μισείς αβυσσαλέα! Εγώ είμαι στην πρώτη κατηγορία...
brickoman Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Έχω ζήσει σε πάσης φύσεως πόλεις (Αθήνα, Π. Φάληρο, Ουάσινγκτον, Βερολίνο, Γλυφάδα κτλ), αλλά σαν την επαρχία τίποτα! Έχεις καθαρό αέρα, βλέπεις τον ουρανό και όχι πολυκατοικίες, έχεις την ησυχία σου κτλ. Λαγονήσι μένω και μπορώ να πω ότι αν και κωμόπολη είναι από τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο.
Lucifer Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Αθήνα δαγκωτό. Ουσιαστικά δεν έχει καμία διαφορά μιας και είμαι παθολογικά σπιτόγατος, αλλά για τη μια φορά που θα θέλω να ξεμυτίσω, θέλω να υπάρχει ένα μέρος που δεν έχω ξαναδεί και αρκετά μέρη όπου είναι απίθανο να συναντήσω γνωστό. Μεγέθη αντίστοιχα Θεσσαλονίκης είναι το μίνιμουμ πληθυσμού/μεγέθους. 1
..MementoMori.. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Χωριο διπλα σε μεγαλουτσικη πολη (νοσοκομειο, νυχτερινη ζωη, σινεμα, μεγαλη αγορα) και με μια ωρα δρομο απο Αθηνα (για την μια φορα στο τοσο που θα θες να βγεις "καπου καλα"). Καλυτερη ποιοτητα ζωης, λιγοτερα εξοδα. 1
Chrisxxx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Οτι είπε ο Μεμεντομορις αν και δεν θα επέλεγα καν χωριο, ενα σπιτάκι ψιλοαπομονωμένο εξω απο μια μεγάλη πολη θα ήθελα, μόνο χωματόδρομος να φτάνει ως την πορτα της αυλής μου.
YiN Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Αθήνα δαγκωτό. Ουσιαστικά δεν έχει καμία διαφορά μιας και είμαι παθολογικά σπιτόγατος, αλλά για τη μια φορά που θα θέλω να ξεμυτίσω, θέλω να υπάρχει ένα μέρος που δεν έχω ξαναδεί και αρκετά μέρη όπου είναι απίθανο να συναντήσω γνωστό. Μεγέθη αντίστοιχα Θεσσαλονίκης είναι το μίνιμουμ πληθυσμού/μεγέθους. Για να καταλάβετε, προχθές έκανε τουρισμό και ανακάλυψε το περίπτερο απέναντι. 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα