Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ψάχνω κάτι κουτιά που ρουφάν την υγρασία για να βάλω στο σπίτι μου.Δεν αντέχω είναι μαστούρα εδω μέσα! Ξερει κανείς πως λέγονται και που θα τα βρώ;και ανα πόσο πρέπει να τα αλλάζω;

Δημοσ.

Αφυγραντηρα χρειάζεται και να ξυσεις μουχλες κλπ κ να βάλεις ειδική βαφή για μούχλα. Μην πάρεις κουτιά σιλικόνης αυτά κάνουν για μια μικρή αποθήκη αλλά όχι για δωμάτιο σπιτιού. 

Νομίζω έχει κ εταιρείες που τα νοικιάζουν αν θες ψαξτο. 

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπαν οι απο πάνω.

Το βασικό είναι να δεις απο που προέρχεται η υγρασία. Επιπλέον η υγρασία είναι εστία άπειρων ασθενειών μιας και επιτρέπει σε μικροοργανισμούς να αναπτύσσονται.

Πρώτα την καταπολεμάς σωστά και τέλος αν είσαι σε παραθαλάσσια περιοχή ή κάτι τέτοιο αγοράζεις αφυγραντήρα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, αν κάποιος γνωρίζει, ας μου λύσει μια απορία...

Αυτό το «κουτί» που πουλάει το super shop , υποθέτω σωστά ότι χρησιμοποιεί κάτι αντίστοιχο με τους κρυστάλλους-παγίδες υγρασίας, που βάζουν μέσα στα κουτιά των ηλεκτρονικών συσκευών;

Αν καλόπιστα/υποθετικά δεχτούμε ότι όντως κάνει αυτό που διαφημίζουν, ποιος θα είχε λόγο να δώσει τα δεκαπλάσια και πλέον, για αγορά ηλεκτρικού αφυγραντήρα; Τι διαφορετικό θα επιτύγχανε; Μήπως ότι τραβάει περισσότερο αέρα, άρα «στεγνώνει» την ατμόσφαιρα πιο γρήγορα;

Σιγά τα λεφτά που κοστίζει για ν' αξίζει τη ζαλάδα βέβαια, αλλά είναι ύποπτα φθηνό που να πάρει!

Δημοσ.

Ρε παιδιά, αν κάποιος γνωρίζει, ας μου λύσει μια απορία...

Αυτό το «κουτί» που πουλάει το super shop , υποθέτω σωστά ότι χρησιμοποιεί κάτι αντίστοιχο με τους κρυστάλλους-παγίδες υγρασίας, που βάζουν μέσα στα κουτιά των ηλεκτρονικών συσκευών;

Αν καλόπιστα/υποθετικά δεχτούμε ότι όντως κάνει αυτό που διαφημίζουν, ποιος θα είχε λόγο να δώσει τα δεκαπλάσια και πλέον, για αγορά ηλεκτρικού αφυγραντήρα; Τι διαφορετικό θα επιτύγχανε; Μήπως ότι τραβάει περισσότερο αέρα, άρα «στεγνώνει» την ατμόσφαιρα πιο γρήγορα;

Αν καλοπιστα/υποθετικα δεχτουμε οτι μπορω να πεταξω, ποιος ο λογος να δωσω 200 ευρω για αεροπορικα εισιτηρια για να παω στην Γερμανια?

Δημοσ.

Αν καλοπιστα/υποθετικα δεχτουμε οτι μπορω να πεταξω, ποιος ο λογος να δωσω 200 ευρω για αεροπορικα εισιτηρια για να παω στην Γερμανια?

Για να γνωρίσεις γκομενάκια στο αεροπλάνο?

ps εγω πάντως πήρα να παραγγείλω τη βλακεία απο το super shop και έχουν εξαντληθεί. Αν φέρουν θα με πάρουν τηλ και θα το πάρω για test drive να δω τι κάνει

Δημοσ.

Η απορία ετέθη από κάποιον που δε γνωρίζει και προσπαθεί να καταλάβει. Τέλος πάντων, δεχόμαστε ότι δεν κάνει αυτό που λέει, ούτε καν σε μικρότερο βαθμό. Το «γιατί» μπορεί να εξηγηθεί απλά; Το ...νανοβιονικό γιλέκο θα το απέρριπτα και δε θα ρωτούσα καν «γιατί». Αυτό όμως - αν τα αναλώσιμά του είναι κάτι αντίστοιχο αυτών που ανέφερα πριν και χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των κινητών π.χ. - δε φαίνεται 100% παράλογο... ίσως και να είναι, αλλά θα ήθελα να κατανοήσω το λόγο. Είναι ζήτημα μεγάλου χώρου ο οποίος δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί με τη συγκεκριμένη μέθοδο, ή τι;

Δημοσ.

Μια φιλη μου εχει παρει κατι τετοιο,δεν ξερω τι ακριβως ηταν παντως μια σακουλα που ειχε γεμισει φουλ νερο,και την ειχε για καμια βδομαδα,ειχε μαζεψει γυρω στο μισο με ενα λιτρο νερο,το ειδα και δεν το πιστευα,δυστηχως δεν εχω παραπανω πληροφοριες αλλα νομιζω ηταν μονο αυτη η σακουλα,τωρα τι ειχε μεσα για να αποροφα την υγρασια δεν ξερω

Δημοσ.

Μια φιλη μου εχει παρει κατι τετοιο,δεν ξερω τι ακριβως ηταν παντως μια σακουλα που ειχε γεμισει φουλ νερο,και την ειχε για καμια βδομαδα,ειχε μαζεψει γυρω στο μισο με ενα λιτρο νερο,το ειδα και δεν το πιστευα,δυστηχως δεν εχω παραπανω πληροφοριες αλλα νομιζω ηταν μονο αυτη η σακουλα,τωρα τι ειχε μεσα για να αποροφα την υγρασια δεν ξερω

Eνας μετριος αφυγραντηρας θα μαζεψει ενα λιτρο νερο σε λιγοτερο απο 6 ωρες.

Αναλογα την υγρασια που εχει καθε σπιτι βεβαια.

Να μια τεραστια διαφορα...

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σου στέλνω ένα άρθρο που διάβασα πρόσφατα σχετικά με την υγρασία,εγώ έχω βάλει αφυγραντήρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος !

Προβλήματα υγρασίας

Η υψηλή σχετική υγρασία αποτελεί ένα πρόβλημα που λίγο ή πολύ όλοι μας το έχουμε βιώσει. Είτε πρόκειται για εξοχική κατοικία είτε για τη μόνιμη κατοικία όλοι μας είχαμε την άσχημη εμπειρία μαυρισμένων τοίχων, μπογιάς στους τοίχους που σκάει, κατεστραμμένα έπιπλα και ξύλινα πατώματα, παράθυρα που στάζουν και αφήνουν μαύρα στίγματα, κα. Συνηθισμένα προβλήματα που τελικά μας κοστίζουν μια περιουσία, ξανά και ξανά.
Πολλές φορές δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία για τις εξαιρετικά επιβλαβείς επιπτώσεις που έχει η υψηλή σχετική υγρασία στην υγεία μας. Πέρα από τη συντήρηση του σπιτιού, η υγεία θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο και να ενημερωνόμαστε, ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι λύσεις είναι απλές και πραγματικά οικονομικές.
Θα παρατηρείτε πόσο δυσκολότερο είναι να θερμάνει κανείς ένα σπίτι με υψηλή σχετική υγρασία (για παράδειγμα όταν ένα σπίτι παραμένει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα) και πόσο περισσότερο δαπανηρό. Θα δείτε τεράστια διαφορά στην αμεσότητα της θέρμανσης του σπιτιού, αλλά και του κόστους κατανάλωσης εάν το σπίτι σας διατηρεί τα σωστά επίπεδα σχετικής υγρασίας.

Οι επιπτώσεις της υψηλής υγρασίας στο σπίτι και την υγεία

Η υψηλή σχετική υγρασία έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα: μαύρα στίγματα από μούχλα σε τοίχους και παράθυρα, νερό που στάζει σε παράθυρα και περβάζια παραθύρων, άσχημες οσμές, ξεφλούδισμα της ταπετσαρίας στους τοίχους, σαθρές βαφές των τοίχων, κατεστραμμένα υφάσματα, ξύλινες κατασκευές, οροφές και πατώματα κατεστραμμένα, θαμπό χρώμα πατώματος, θρυμματίζονται οι γύψινες κατασκευές, τοίχοι "σκασμένοι" από νιτρικό κάλιο, κλπ.

Εάν το σπίτι σας παρουσιάζει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα ή εάν επιθυμείτε να κάνετε συντήρηση του σπιτιού, τότε ένας αφυγραντήρας σάς είναι απαραίτητος. Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα υγρασίας στο σπίτι προκαλούν αναμφίβολα σοβαρές βλάβες στην οικία και το νοικοκυριό και εν τέλει δαπανηρές επισκευές για το σπίτι ή το χώρο εργασίας.

Μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της σχετικής υγρασίας στους εσωτερικούς χώρους καταδεικνύουν ότι η σχετική υγρασία μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων του αναπνευστικού και τις αλλεργίες. Πειραματικές μελέτες σχετικά με μεταδιδόμενα από τον αέρα βακτήρια και ιών έχουν δείξει ότι η επιβίωση αυτών των μολυσματικών οργανισμών ελαχιστοποιείται όταν η σχετική υγρασία είναι μεταξύ 40 και 70%. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι λιγότερες για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε περιβάλλον χαμηλής σχετικής υγρασίας.

Η ύπαρξη των ακάρεων και μυκήτων εξαρτάται επίσης άμεσα από τη σχετική υγρασία. Η ανάπτυξη και πλήθος αυτών των μικροοργανισμών ελαχιστοποιείται όταν η σχετική υγρασία είναι κάτω από 50% και φθάνουν στο μέγιστο βαθμό στο 80% σχετικής υγρασίας. Τα περισσότερα είδη μύκητες δεν μπορούν να αναπτυχθούν εκτός εάν η σχετική υγρασία υπερβαίνει το 60%.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...