Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το PC στα games


naruto14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα insomniacs! Αντιμετωπίζω εδώ και καιρό πρόβλημα όταν παίζω παιχνίδια με το PC της υπογραφής μου. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, σήμερα έπαιζα borderlands. Είτε το είχα σε 1080p ανάλυση και medium settings και έφτανα είτε το είχα 1280x720p κ medium settings πάλι το παιχνίδι εμφάνιζε κάτι σπασίματα στην εικόνα καθώς γυρνούσα γρήγορα τον στόχο. Φυσικά στην χαμηλότερη ανάλυση κυλούσε πιο ομαλά αλλά ώρες ώρες γινόταν πολύ ενοχλητικό. Το sensivity του ποντικιού μέσα στο παιχνίδι το είχα πολύ χαμηλά ενώ είχα βάλει ρυθμίσεις 1800 dpi και 1000Hz με το Razer Abyssus μου -αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Έχω παρατηρήσει πως αυτό συμβαίνει κυρίως σε fps games αλλά και σε άλλα που απαιτούν γρήγορη κίνηση της εικόνας. Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η καρτα γραφικων πιστευω, αλλα απο οτι βλεπω εχεις αρκετα καλη γι αυτα τα παιχνιδια, Nvidia 9600 GT 1GB :) αλλη ιδεα δεν εχω αφου το παθενεις σε πολλα παιχνιδια καπου θα υπαρχει προβλημα παντως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

naruto14 αν δοκιμάσεις μέσα στα επιλογές του παιχνιδιού (αυτού που σου κάνει τα κουλά στην οθόνη) να το βάλεις μόνο του το παιχνίδι να αποφασίσει ποιο configuration αλλάζει τπτ; 

 

Εννοώ όλα τα graphics options να τα ορίσει το παιχνίδι μόνο του. Ελπίζω να έχει τέτοια επιλογή. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Το sensivity του ποντικιού μέσα στο παιχνίδι το είχα πολύ χαμηλά ενώ είχα βάλει ρυθμίσεις 1800 dpi και 1000Hz με το Razer Abyssus μου -αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο

μηπως να το εριχνες στα 500Hz ?  καπου διαβαζα οτι τα 1000 μπορει να δημιουργησουν θεμα σε πολλους υπολογιστες

(και η διαφορα ειναι ανυπαρκτη στη πραξη , εγω δε τη παρατηρω ακομα και αν το εχω ασυρματο, ενσυρματο ουτε για αστειο. διαφορα βλεπω στα 250 που το εχω πολλες φορες οταν χαζευω στο ιντερνετ για εξοικονομηση μπαταριας)

 

ΥΓ αν και δεν ειναι το ποντικι σου στο review , αλλα το δικο μου , δες εδω τι γινεται οταν αλλαζεις τη συχνοτητα (στη παραγραφο precision) στο cpu usage σε ενα διπυρηνο 

 

http://www.digitalversus.com/computer-mouse/logitech-g700-p9282/test.html

 

στα 1000hz μπορει να φτασει εως και 60% cpu usage  :fear:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα σπασίματα στην εικόνα εμφανίστηκαν μετά από καιρό; Δηλ. Πιο πριν με το ίδιο σύστημα είχες καλύτερο frame rate στα ίδια games; Αν ναι, δες αν τρέχει κάποια άσχετη διεργασία στο background και καταναλώνει πόρους. Επίσης, μήπως φταίνε οι νέοι drivers; Η κάρτα είναι λίγο παλιά και οι νέοι drivers δίνουν έμφαση στις νέες κάρτες. Το 2ο το λέω με μεγάλη επιφύλαξη, δεν έχω κάποιο παράδειγμα που όντως να πέφτει η απόδοση αναβαθμίζοντας τους drivers σε παλιά κάρτα, μπορεί να μην ισχύει καν κάτι τέτοιο. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω σε αυτό το θέμα ας το πει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

naruto14, on 13 Feb 2013 - 22:08, said:Καλησπέρα insomniacs! Αντιμετωπίζω εδώ και καιρό πρόβλημα όταν παίζω παιχνίδια με το PC της υπογραφής μου. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, σήμερα έπαιζα borderlands. Είτε το είχα σε 1080p ανάλυση και medium settings και έφτανα είτε το είχα 1280x720p κ medium settings πάλι το παιχνίδι εμφάνιζε κάτι σπασίματα στην εικόνα καθώς γυρνούσα γρήγορα τον στόχο. Φυσικά στην χαμηλότερη ανάλυση κυλούσε πιο ομαλά αλλά ώρες ώρες γινόταν πολύ ενοχλητικό. Το sensivity του ποντικιού μέσα στο παιχνίδι το είχα πολύ χαμηλά ενώ είχα βάλει ρυθμίσεις 1800 dpi και 1000Hz με το Razer Abyssus μου -αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Έχω παρατηρήσει πως αυτό συμβαίνει κυρίως σε fps games αλλά και σε άλλα που απαιτούν γρήγορη κίνηση της εικόνας. Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Να σε ρωτήσω μιλάς για single ή multiplayer?

 

Δοκίμασε να ανεβάσεις το maximum των fps σου. Πόσο το έχεις τώρα?

 

Επίσης όπως ανέφερε κι ένας φίλος πήγαινε στι επιλογές των γραφικών και διάλεξε και το sync on every frame.

 

Επίσης αν κανείς κάτι απο οτιδήποτε δώσε και ένα feedback :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνοντας ένα γρήγορο ψάξιμο για τα requirements του παιχνιδιού και benchmarks της κάρτας γραφικών,βρήκα ότι η κάρτα σου καλύπτει τα recommended του συγκεκρυμένου παιχνιδιού,αλλά γενικά δεν θα την έλεγα γρήγορη.

Φαίνεται πως η amd 4850 την περνάει κατά 3-5fps. Εγώ είχα μια 4850 που και την είχα πάρει το 2009 στα 100 ευρώ. Σήμερα με 100 ευρώ παίρνεις μια ακόμα δυνατότερη από τη 4850.

Η 4850 μου ήταν καλή όσο έπαιζα παιχνίδια στο παλιό μου crt monitor που maximum ανάλυση είχε 1024x768. Από όταν πήρα καινούριο monitor όμως με native 1920x1080p,απλά δεν ήταν αρκετή για αυτήν την ανάλυση. Εσύ θες να παίξεις σε παρόμοια ανάλυση με μια πιο αδύναμη κάρτα.

 

 

btw,η μητρική σου πέρνει μέχρι και 6πύρηνο phenom και κόλλησες με τον 2πύρηνο athlon ? οι phenom είναι πιο γρήγοροι σε ίδιο αριθμό πυρήνα με ίδια ghz από τους athlon,και ένας 4πύρηνος phenom στα 3.4ghz έκανε 100 ευρώ. Ακόμα και δυπύρηνος phenom όμως στα 3.2ghz αν τον έβρισκες πάλι θα σε σύμφερε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά. Ζητάω συγνώμη που δεν μπόρεσα να απαντήσω νωρίτερα αλλά είχα αρκετές δουλειές σήμερα και δεν βρήκα την ευκαιρία. Παρόλα αυτά έκανα ένα τεστ με όλα όσα μου είπατε. Τελικά έφταιγε ότι παίζω online γιατί στο single player ακόμα και σε 1080p το παιχνίδι έτρεχε άψογα. Τέτοια παθαίνω και στο CS:GO όταν παίζω online. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βελτιώσω το ping μου ώστε να μην έχω τέτοια κολλήματα? Ευχαριστώ και πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποσο ping εχεις στο σερβερ που συνδεεσε?

Στο borderlands δυστυχώς δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Σήμερα άλλαξα το router και έβαλα ένα άλλο ίδιο thomson που ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Θα δοκιμάσω το απόγευμα ελπίζοντας να δω βελτίωση. Θα σας ενημερώσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...