Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κανεις??

tumblr_m52dmzNdRH1r3zat8.gif

Και να έχει, η αξία των μετρητών είναι κατα πολύ μεγαλύτερη , των υποτιθέμενων μελλοντικών μισθών που είναι να λάβει κάποιος λόγω της σιγουριάς που έχουν. Οπότε και πάλι ειναι άτοπο να πληρώσει κάποιος με μια έκπτωση 20%. Για 50% μου το έχουν προτείνει και μένα όμως...

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στο παραδειγμα του φιλου πριν με τα 7200 & τα 4800 η μειωση ειναι 33%,

αλλα κ εγω δεν πολυπιστευω οτι θα το δεχτει καποιος,

ο κοσμος ειναι γεματος καβουρια στις τσεπες,

σιγα μην σου δωσει ο αλλος τοσα λεφτα,

ασχετα αν τον συμφερει μακροπροθεσμα,

απο την αλλη αν του ζητησεις εκκαθαριστικο ή λογαριασμο καταθεσεων

μπορει να σε πει κ μλκ, οπως ειπε κ μια γνωστη μου,

κ απλα να συνεχισει παρακατω,

προφανως η καλυτερη λυση ειναι το αφηνεις ανοικιαστο,

αλλα κι απο αυτο χανεις λεφτα,

χωρια φορτωνεται το ακινητο χρονια στην πλατη

Δημοσ.

Γιατί να σε πει μαλάκα; Αν έχει σκοπό να είναι συνεπής, δεν έχει κανένα λόγο να αρνηθεί. Από την τράπεζα ο συγκεκριμένος μάγκας θα πάρει δάνειο ξέρω εγώ δείχνοντας την φάτσα του; Το προς ενοικίαση σπίτι είναι η δικιά σου επένδυση και ζητάς εξασφαλίσεις, με τον συγκεκριμένο ηλίθιο νόμο που τρέχει. Δεν θέλει να σου δείξει ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να είναι εντάξει απέναντι σου; Ε δεν θες και συ να τον βάλεις στο σπίτι σου, απλά τα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

οκ, πολυ σωστος, θα σκεφτω πολυ σοβαρα την προταση σου την επομενη φορα που θα νοικιασω κατι,

εισαι εξασφαλισμενος ετσι ομως; θελω να πω οτι κ παλι δεν μπορει να μην πληρωνει;

Δημοσ.

Με τον ισχύοντα νόμο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Το θέμα είναι να περιορίσεις την πιθανότητα να μπλέξεις με κάποιον που δεν έχει οικονομική δυνατότητα να το νοικιάσει και θέλει να σου μπαστακωθεί. Ε τώρα αν την έχει και απλά εκμεταλλεύεται την νομοθεσία είναι ΓΥΦΤΟΣ. Από αυτούς δεν την γλιτωνεις με τίποτα.....

Δημοσ.

απο την αλλη αν του ζητησεις εκκαθαριστικο ή λογαριασμο καταθεσεων

μπορει να σε πει κ μλκ, οπως ειπε κ μια γνωστη μου,

κ απλα να συνεχισει παρακατω,

Το εκκαθαριστικό δείχνει τι εισόδημα δήλωσε ο φορολογούμενος την (προ)προηγούμενη χρονιά, δεν δίνει εικόνα των εσόδων που έχει τώρα. Ούτε ένα βιβλιάριο καταθέσεων λέει πολλά. Και όλα αυτά σίγουρα μα σίγουρα δεν σε βοηθάνε να καταλάβεις αν ο υποψήφιος ενοικιαστής είναι δύστροπος.

Το θέμα είναι να περιορίσεις την πιθανότητα να μπλέξεις με κάποιον που δεν έχει οικονομική δυνατότητα να το νοικιάσει και θέλει να σου μπαστακωθεί. Ε τώρα αν την έχει και απλά εκμεταλλεύεται την νομοθεσία είναι ΓΥΦΤΟΣ. Από αυτούς δεν την γλιτωνεις με τίποτα.....

Αυτός που περιγράφεις είναι ο δύστροπος ενοικιαστής.

Αν κάποιος το έχει ξανακάνει, πολύ πιθανόν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να έχει κάνει εκχώρηση μισθωμάτων στο δημόσιο. Οπότε πιστεύω πως ένα καλό tip είναι να του ζητήσεις φορολογική ενημερότητα. Πιστεύω με αυτό το τρόπο πως μπορείς να γλιτώσεις από τους κατ' εξακολούθηση δύστροπους.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν έδινα με τίποτα και να τα είχα δηλαδή, όλο το ενοίκιο ενός χρόνου σε κανέναν.

Και να μου βγει κανένας τρελός γέρος από πάνω όπως στο γνωστό νήμα εδώ μέσα και να μην μπορώ να κάνω τίποτα επειδή προπλήρωσα το ενοίκιο ή να είναι τρελό λαμόγιο ο ιδιοκτήτης και να μου κάνει τη ζωή πατίνι.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

επιστρεφω στο θεμα!τωρα αρνουνται να δωσουν το ενοικιο!εχει παει 2 ο μηνας και ειναι να το δωσουν απο τις 25!επισης το συμβολαιο ληγει στις 20 του μηνος και λεει δεν φευγω.θα φυγω οταν βρω σπιτι!ενω την εχουμε ενημερωσει εδω και πολλους μηνες!πριν απο τα χριστουγεννα!τι μπορω να κανω? :mad:

Δημοσ.

αχαχαχαχαχ, σιγα μην εφευγε ρε, ετσι κανουν τωρα ολοι οι νοικαρηδες ρε,

ετσι μου κανει κ εμενα ενας π@στης με επαγγελματικη στεγη,

δεν φευγει τωρα κανεις ρε, δεν το μαθες;

εξωδικο για αρχη κ ετοιμασου για εξωση,

θα τα σκασεις λιγο βεβαια, αλλα τι να κανεις;

να τους αφησεις να καθονται τσαμπα; (γιατι αυτο θα σου κανουν, θα το δεις)

• Like 1
Δημοσ.

επιστρεφω στο θεμα!τωρα αρνουνται να δωσουν το ενοικιο!εχει παει 2 ο μηνας και ειναι να το δωσουν απο τις 25!επισης το συμβολαιο ληγει στις 20 του μηνος και λεει δεν φευγω.θα φυγω οταν βρω σπιτι!ενω την εχουμε ενημερωσει εδω και πολλους μηνες!πριν απο τα χριστουγεννα!τι μπορω να κανω? :mad:

ριξε ενα tumblr_m5xyavhcJH1qf9mevo1_500.gif

και πηγαινε σε ενα δικηγόρο να συζητήσετε.μην ξεχνας το λινκ που σου ειχα δωσει στην αρχη για εξωση αν δεν πληρωνουν.

Δημοσ.

Πόσα νοίκια χρωστάει;

Δημοσ.

1 νοικι χρωσταει..αλλα απο τα τελευταια 3 νοικια εχει δωσει σε ολα ενα 20αρικο λιγοτερο!

για εξωδικο την κοβω την δουλεια παντως.

• Like 1
Δημοσ.

Τι ακριβώς περιμένεις να γίνει με το εξώδικο;Θα το πάρει όμορφα όμορφα,χωρίς κάν να το βγάλει απο τον φάκελο α4 (αν έχει) και θα το σουτάρει στον κάλαθο.

Θές να τελειώσεις μια και έξω;Κάντο σωστά...

Ναί θα στα φάνε οι δικηγόροι.

Ναι,δέν θα πάρεις μία και θα βάλεις και απο την τσέπη σου...ΑΛΛΑ,θα ξεμπερδέψεις.

Δημοσ.

1 νοικι χρωσταει..αλλα απο τα τελευταια 3 νοικια εχει δωσει σε ολα ενα 20αρικο λιγοτερο!

Πρακτικά θα ισχυριστεί ότι αυτά είναι η προκαταβολή του... Να τον έχεις από κοντά! γιατί εκτός από το να σου φάει νοίκια μπορεί να σε φεσώσει σε ΔΕΗ ΟΤΕ (ελπίζω να τα είχες γυρίσει στο όνομα του) και ξεκίνα τις προσευχές να μην σου έχει κάνει ζημίες.

Σε αντίστοιχη περίπτωση έφυγε, θεωρώντας τον τελευταίο μήνα ως την προκαταβολή του, μας φέσωσε 100-150 ευρώ κοινόχρηστα πάγια ΔΕΗ και νερό. Έπειτα είχε κάνει και άλλες ζημίες περιμετρικά....

Άμα συνοψίσεις το κόστος των ζημιών ήταν περίπου ένα 400-500. Χωρίς να υπολογίσεις το αναγκαίο βάψιμο που θα γινόταν ούτως ή άλλως. 

Τώρα προς το τέλος έχει ψηλό αλλάξει ο νόμος και έχει γίνει πιο δίκαιος γιατί έχουν σκάσει πολλά κανόνια αλλά καλό είναι να έχεις την συμβουλή του δικηγόρου σου. 

Και εμείς στην αρχή είπαμε 100 ευρώ είναι παει στα διάλα... να φύγει (γιατί μας είχε παίξει το κλασσικό παιχνίδι δεν φεύγω μέχρι να βρώ σπίτι και μια ωραία μέρα άφησε τα κλειδιά στον διαχειριστή [καλός μ...κας και αυτός] και την έκανε.) αλλά μετά σου σκάνε πράγματα που πάνω στην θολούρα σου δεν τα βλέπεις.Μετά από αυτό το σκηνικό αποφασίσαμε ότι εφόσον δεν μας φτάσει η τρόικα στα όρια δεν θα το ξανανοικιάσουμε. 

Γενικά είναι περίεργο το όλο σκηνικό αλλά από την μία πρέπει να σέβεσαι την περιουσία του άλλου, κάτι το οποίο έκανα και εγώ όσο ήμουν φοιτητής και έφυγα σαν κύριος, καθώς και άλλος να σέβεται εσένα που νοικιάζεις.

Συνιστώ ψυχραιμία και προσοχή, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική απλά υπάρχει η νοοτροπία του εγώ πληρώνω και κάνω ότι θέλω!

Δημοσ.

Φίλε έχω την εντύπωση πως μετά το εξώδικο, 2 πράγματα μπορείς να κάνεις αν δεν φεύγουν. Διαταγή απόδοσης μισθίου(με κόστος κοντά στα 200 ευρώ) και χρόνο έκδοσης απόφασης κοντά στο μήνα και διαταγή πληρωμής(άλλα 200) για τις οφειλές που τυχόν έχει αφήσει. Να συμπληρώσω επίσης ότι τα νομικά έξοδα που θα κάνεις συμπεριλαμβάνονται στις οφειλές του προς εσένα. Βέβαια το καλύτερο είναι να φύγει με έναν ωραίο τρόπο και να ξεμπερδεύεις. Τώρα αν δεν θέλει και το πάιζει τρελός, νομίζω δεν έχεις άλλη λύση..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...