Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατηγορεί ευθέως τους Γάλλους εργαζόμενους ότι «παίρνουν υψηλούς μισθούς, κάνουν μία ώρα διάλειμμα, κουβεντιάζουν επί τρεις ώρες και δουλεύουν μόνον άλλες τρεις». Ισχυρίζεται μάλιστα πως επιχείρησε επανειλημμένως να τους συνετίσει και εισέπραξε την απάντηση «έτσι είναι ο γαλλικός τρόπος».

Ρε τι μου θυμίζει. Κι άλλοι τεμπέληδες, παντού τεμπέληδες, γέμισε η Ευρώπη τεμπέληδες, αν δεν δουλεύεις σαν Κινέζος, είσαι τεμπελχανάς. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτοί κάνουν και διάλειμμα, εμείς που είμαστε και τεμπέληδες χωρίς διάλειμμα.

Εν τω μεταξύ η ίδια είδηση θα μπορούσε να μπει και στο νήμα της Barcelona, τόσο σχετική με το νήμα είναι.

• Like 4
  • Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Mην αγχωνεσαι. Σιγά σιγά θα αρχίζουν να λένε και άλλοι στην Ευρωπη τα γνωστά "τα φάγαμε ολοι μαζί", οι μισοι θα τσακωνονται με τους άλλους μισούς, μέχρι που το αγγουρι θα μπει βαθιά σε όλους και ξαφνικά θα ανακαλύψουν όλοι μαζί την Αμερική.

Πάντα θα φταίει "ο λαος", οι πολιτικοί θα έχουν τη λιγότερη ευθύνη γιατί θα είναι "αποτέλεσμα του λαού", καμία υπευθυνότητα σε μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβους. Η άμεση αντίδραση θα ειναι η άνοδος της ακροδεξιάς. Ε και κάπου εκεί η ιστορία μας έχει διδάξει οτι ο λαός αγανακτεί και έχουμε άσχημα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Όλη αυτή η ιστορία με τα μεταλλεύματα και τα διάφορα κοιτάσματα πετρελαίου,αερίου κτλ είναι γι αυτούς που νομίζουν ότι θα γίνουμε Εμιράτο, θα ξύνουμε τα αποτέτοια μας και θα περιμένουμε να κατεβεί καμιά σερβίδα το καλοκαίρι στη Χαλκιδική για να δώσουμε αγάπη.

Εγώ προσωπικά είμαι κατά της επένδυσης όχι γιατί το Πευκοχώρι έχει τουρισμό το καλοκαίρι και έχω βολευτεί (έχω φύγει Αγγλία για ένα καλύτερο μέλλον) αλλά γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος, συγκεκριμένα της Χαλκιδικης, μπορεί να στραφεί στην παραγωγή προϊόντων ειτε κτηνοτροφικών είτε γαλακτοκομικών είτε είτε είτε. Δόξα τω Δημιουργώ ευλογημένη περιοχή η Χαλκιδική,δε της λείπει τίποτα και παρολαυτά εμείς περιμένουμε την ξένη επένδυση να μας βγάλει απ τα σκατά. Καλώς ήρθε το δολλάριο δηλαδή. Κι έχεις τον κάθε καραγκιόζη δήμαρχο και αντιδήμαρχο να μάχεται για το καλό και καλά του Δήμου του. Τον ξέρω τον Πάχτα προσωπικά και ποτέ δε πίστεψα λέξη του. Είναι γλυκό το χρήμα. Χιλιάδες χρόνια τώρα εξαγοράζει συνειδήσεις.

Αλλά τόσο ηλίθιος λαός που είμαστε δε παίζει ποτέ να αντιδράσουμε σαν Έλληνες. Πάντα θα κρύβεται μια σημαία του κόμματος ή της συντεχνείας. Το κωλαράκι μας να βολέψουμε κι άσε τους αλλους ν απολύονται.

• Like 3
Δημοσ.

Μια χαρά τα έγραφες, μπας και ξεστραβωθούν τα παπαγαλάκια εδώ μέσα.

Χαρίζουμε μια τεράστια έκταση με χρυσό σε κάτι Καναδούς, για να τσεπώσουν τα λαμόγια που μας διέλυσαν και το κέρδος για τη χώρα θα είναι από τη φορολογία των εργαζομένων, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΡΕ ΛΕΜΕ, τι δεν καταλαβαίνεις.

Τα λεφτά των μισθών από ΕΣΠΑ αν δεν απατώμαι ;

Δημοσ.

Mην αγχωνεσαι. Σιγά σιγά θα αρχίζουν να λένε και άλλοι στην Ευρωπη τα γνωστά "τα φάγαμε ολοι μαζί", οι μισοι θα τσακωνονται με τους άλλους μισούς, μέχρι που το αγγουρι θα μπει βαθιά σε όλους και ξαφνικά θα ανακαλύψουν όλοι μαζί την Αμερική.

Πάντα θα φταίει "ο λαος", οι πολιτικοί θα έχουν τη λιγότερη ευθύνη γιατί θα είναι "αποτέλεσμα του λαού", καμία υπευθυνότητα σε μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβους. Η άμεση αντίδραση θα ειναι η άνοδος της ακροδεξιάς. Ε και κάπου εκεί η ιστορία μας έχει διδάξει οτι ο λαός αγανακτεί και έχουμε άσχημα αποτελέσματα.

παντα φταιει ο λαος.

ειδες πιο πανω το βιντεο με το γαλλικο ρεπορταζ;

ειδες τι απαντησε ο εκπροσωπος της καναδεζικης εταιρειας, οταν τον ρωτησε η γαλλιδα δημοσιογραφος τι ανταλλαγμα πηρε ο δημαρχος για την στηριξη του στην ολη αγοραπωλησια;

να προσλαμβει η καναδεζικη εταιρεια τους "δικους του ανθρωπους".

τι ειναι αυτοι οι "δικοι του ανθρωποι"; ελληνες ψηφοφοροι δεν ειναι; ο ελληνικος λαος δεν ειναι; τι ειναι; εξωγηινοι απο αλλον πλανητη;

Δημοσ.

Από τα like βλέπω ειμαστε δυο στρατόπεδα.

Ξερω παιζει bias απο την μερια μου γιατι ΤΩΡΑ ειμαι ξεκαθαρα στο ενα. Οτι προκειται περι απατης και lose-lose για την χωρα. Δεν βαζουμε λεφτα στα ταμεια, χανουμε αποθεματα μεταλλευματων, καταστρεφουμε το περιβαλλον.

Ας πουμε οτι ισχυει πως η αξια που αναφερουνε καποιοι δημοσιογραφοι των μεταλλευματων (χωρις αυτης των οικοπεδων 320 χιλιαδων στρεμματων) αξιζει οντως 12 δις.

Ειμαι σίγουρος πως καποια ατομα εδω μεσα και εκει εξω ακομα και 120 δις να παίρναμε θα βροντοφωναζανε ΟΧΙ (λεβεντοηρωες). Αυτοι πιστευω αποτελουν μειοψηφια.

Θα ημουνα απο την μερια των Fotis13, Kostas_Dr και λοιπων - οχι ομως τυφλα. Ο λόγος; αυτη την στιγμη εχουμε διαπιστευμενα διεφθαρμενους πολιτικους που παραμενουνε ατιμωρητοι οταν τα παιρνουνε κραυγαλεα. Ο Παχτας του σκανδαλου 2004 δεν τιμωρηθηκε αλλα συνεχισε να εκλεγεται για χρονια. Ειμαι της αποψης οτι και ενα τρις να χαριστει ουρανοκατεβατα στην ελληνικη κυβερνηση θα γινει φυλλο και φτερο. Δεν ειναι κατι καινουριο. Ως λαος δεν εχουμε αλλαξει παρα πολυ απο τα θαλασσοδανεια της αγγλιας την εποχη του 1821 που τρωγοντουσαν σε μιζες ή γινοταν χαρτοπολεμος.

Ο κουβας (δημοσιο ταμειο) παραμειναι τρυπιος. Αλλα ας τα αφησω αυτα για την ωρα... 

ΕΑΝ μιλουσαμε για περιπτωση τυπου κανονικα επρεπε να πληρωθουμε 8 δις αλλα μας δινουνε 5 το συζηταμε, Προσωπικα δεν θα ειχα αποψη γιατι δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου.

ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ. Σα να εχεις πληρεξουσιο δικηγορο που αποφασισε οσο ελειπες να πουλησει την πολυκατοικια σου για 400 ευρω και να προσπαθει να σε πεισει οτι τα 2,5 εκατομμυρια που ζηταγες τωρα με την κριση δεν δινονται πια και καποιοι ασχετοι να σιγονταρουνε με ατακες τυπου "δεν ειναι χαζος ο δικηγορος, κατι ξερει, εσυ δεν εχεις επαφη με τα μεσιτικα, καλα ειναι και τα 400 ευρω απο το τιποτα" και αλλα τετοια...

Φυσικα και δεν ειναι χαζος ο δικηγορος, εκανε απατη με λεφτα κατω απο το τραπεζι.

Τι σχεση εχει οτι στην περιπτωση μας οτι γενικα στην ελλαδα ειμαστε κακος τοπος για επενδυσεις. Ισχυει. Γενικα η ελληνικη επιχειρηματικοτητα και οι ξενες επενδυσεις πνιγονται απο το καρκινωμα της γραφειοκρατιας, της αδιαφοριας και της διαφθορας.

Χρειαζομαστε επενδυτες και πρεπει να απαλλαγουμε απο τον παρωχημενο τροπο σκεψης που μας κρατησε πισω κλπ κλπ κλπ

αλλα δεν ειναι τετοια περιπτωση.

Καλο μερος για υποβρυχια που γερνουνε ειμαστε μονο. Το ξερω.

Ας μην χειροκροταμε κι ολας.

• Like 1
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ η ίδια είδηση θα μπορούσε να μπει και στο νήμα της Barcelona, τόσο σχετική με το νήμα είναι.

Μάλιστα. Ας γίνω πιο ξεκάθαρος λοιπόν. Το νόημα της είδησης είναι ότι: Σε μια χώρα ΠΟΛΥ πιο σοβαρή και οργανωμένη απ' την Βαλκανική κόχη, σε μια επένδυση που ήταν όλα έτοιμα (ούτε εργοστάσια έπρεπε να κτιστούν, ούτε δρόμοι και υποδομές να γίνουν, το περιβάλλον ήταν ήδη...) ο επενδυτής (που ψάχνανε, δεν πήγε μόνος του με το έτσι θέλω, στην ουσία τον παρακάλαγαν) τα βρόντηξε και έφυγε, μουτζώνοντάς τους και δημιουργώντας ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα με την επιστολή του. Στην Γαλλία έγινε μεγάλο θέμα, αλλά ποιός ασχολείται με τέτοιες ειδήσεις στα ελληνικά κανάλια. Αυτό το είπα γιατί αρκετοί εδώ υποστήριξαν ότι "σιγά μην φύγει η εταιρεία χρυσού, τέτοιο κελεπούρι που βρήκε". Μην βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Αλλά το άλλο που μ' ενοχλεί είναι, ότι ενώ το νήμα ξεκίνησε με θέμα τα επεισόδια, και στην αρχή υπήρχε μια καταδίκη, σιγά σιγά με διάφορα "αλλά" το όλο θέμα στην ουσία έχει πάρει μια de facto νομιμοποίηση.

Αν καταδικάζω κάτι, αλλά μετά αρχίζω, ναι αλλά το ένα, αλλά το άλλο, στην ουσία αυτοαναιρούμαι. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που βγαίνουν ξεκάθαρα και λένε "καλά τους κάνανε" απ' την αρχή.

Όσο δε για το θέμα των κορακιών, που όλο έρχονται και ποτέ δεν φτάνουν (τα ίδια ακούμε απ' την αρχή της κρίσης, δηλαδή εδώ και μερικά χρόνια), δεν βλέπω να συνωστίζονται και να πετάει ο ένας τον άλλον κάτω, στην φούρια τους ποιός θα πρωτοέλθει μην χάσει την λαμπρή ευκαιρία της (ληστρικής για ορισμένους) επένδυσης σε μια χώρα μπάχαλο.

Γιατί εγώ νομίζω, ότι τους κυνηγάμε με το ντουφέκι και δεν βρίσκουμε κιόλας.

• Like 3
Δημοσ.

Η μια ώρα διάλειμμα στην Γαλλία είναι κατοχυρωμένη και δεν λαμβάνεται ως ώρα εργασίας, δεν παίρνουν δηλαδή ωρομίσθιο οι εργαζόμενοι για την συγκεκριμένη ώρα. Γίνεται συνήθως το μεσημέρι με σκοπό ο εργαζόμενος είτε να κάνει κάποιες εξωτερικές του δουλειές ή για φαγητό. Και απ' όσο μου μεταφέρουν τηρείται ευλαβικά, η μια ώρα είναι μια ώρα και ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω. Το ζόρι του "αρκούδα" ποιο ακριβώς είναι;

• Like 1
Δημοσ.

Το ζόρι θα το τραβήξουν σε λίγο οι Γαλλοι, όταν κλείσει το εργοστάσιο και θα μείνουν στους (πρώην) εργαζόμενους, όσες ώρες θέλουν για να κάνουν τις εξωτερικές δουλειές τους.

Ας περιμένουν τώρα τον επόμενο επενδυτή που θα σεβαστεί και θα τηρεί τα διάφορα "δικαιώματα" εθιμικό δικαίω.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω νομίζω οτι και οι Γάλλοι ειναι τεμπέληδες μετά απο εμάς, τους Ιταλους και τους Ισπανους.

Υστερα θα ειναι και οι Αγγλοι, οι Σουηδοι...οh wait!!!!!

• Like 1
Δημοσ.

δεν τοχεις Cossutius.

Κάνε πρώτα την αυτοκριτική σου, όπως μέχρι και ο Fotis έχει κάνει, και μετά έλα να μας πεις τις απόψεις σου :-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...