stavros15 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω τι γίνεται άμα σου πουλήσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει αγοραστεί από δάνειο και δεν το έχουν ξεχρεώσει ακόμα αγόρασε ένας φίλος μου αλλα αυτός που του το πούλησε δεν το έχει ξεχρεώσει και δεν το πληρώνει άλλο στη τράπεζα έχει καμια επίπτωση ο φίλος μου ? Ευχαριστώ.
arxaggelos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 αυτός που του το πούλησε δεν το έχει ξεχρεώσει και δεν το πληρώνει άλλο στη τράπεζα Και μόνο από αυτήν την πρόταση θα έπρεπε να αντοληφθείς το πρόβλημα. Είναι δυνατόν η τράπεζα να σταματήσει να εισπράττει τα χρήματά της; Δεν παίζει. Επίσης, μέχρι να ξεχρεώσεις, η τράπεζα θεωρείται συνιδιοκτήτης του αυτοκινήτου (για να μπορεί να σου το πάρει χωρίς πολλά-πολλά αν δεν έχεις να πληρώσεις τις δόσεις). Οπότε, όπως είπε και ο αποπάνω, μεταβιβαση δεν παίζει χωρίς να συγκαταθέσει με κάποιον τρόπο η τράπεζα. Και δεν ξέρω καν αν γίνεται αυτό.
CaptainHog Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 βασικα σας πηρε το χρημα και τ αμαξι ειναι της τραπεζας,,εκτος κ αν εχετε κανει μεταβιβαση.εκει αλλαζει το πραγμα!
NikosKallithea Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Πολλά δανεια για αγορα αυτοκίνητου ηταν προσωπικά και δεν ειχαν παρακράτηση κυριότητας, τωρα κατα πόσο κινδυνεύει απο κατάσχεση ή οχι δεν το ξέρω, πιθανολογώ πως δεν υπαρχει κίνδυνος, ας ρωτήσει έναν δικηγόρο
mphxths Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Αν το αμαξι αγοραστηκε μεσω "καταναλωτικου δανειου" μεσω τις αντιπροσωπειας με καποια απο τις συνεργαζομενες τραπεζες που εχουν..στο διπλωμα αναγραφει "παρακρατηση κυριοτητας" και τοτε προφανως ειναι επιφοβο να το αγορασεις και δεν ξερω και αν γινεται και η μεταβιβαση.. Αν ο τυπος πηρε απο μονος του καταναλωτικο δανειο και το αγορασε , το αμαξι ειναι καταδικο του , μπορει να στο μεταβιβασει κανονικα και με τον νομο και χεστηκες εσυ μετα τι θα κανει αυτος με την τραπεζα. Πλεον το νταραβερι (το χρηματικο) ειναι αυτουνου και της τραπεζας..εσενα δεν σε ενδιαφερει καθολου. Δεν παιζει να ειναι συνιδιοκτητης ή οτιδηποτε η τραπεζα στην 2η περιπτωση. Και τα 2 τα λεω με ιδια εμπειρια ..το 1ο μου αμαξι ηταν καινουργιο και αγορασμενο με τον 1ο τροπο που περιεγραψα και το 2ο μεταχειρισμενο και αγορασμενο με τον 2ο τροπο... Εκτος και αν απο τοτε αλλαξε κατι...αυτα που εγραψα ισχυουν... 2
stavros15 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δεν έχω ιδέα παιδιά πάντως ξέρω πως η μεταβίβαση έγινε κανονικά... το μονο που θέλω να ξέρω είναι αν θα έχει πρόβλημα ο φίλος μου με την τράπεζα ευχαριστώ για τι βοήθεια
Joshua21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Αν η μεταβίβαση έγινε κανονικά, τότε ο φίλος σου δεν έχει κανένα πρόβλημα.
PCharon Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Κάπου διάβασα πως αν είναι, αναγράφεται κάτι για «παρακράτηση κυριότητας» στην άδεια κυκλοφορίας. Στη περίπτωση αυτή χρειάζεται να αποδειχθεί πριν τη μεταβίβαση πως έχει εξοφληθεί η τράπεζα και δεν έχει πια τη κυριότητα (ή η αντιπροσωπεία) ή να γίνει άρση της κυριότητας με συμφωνία της τράπεζας και μετά να εκδοθεί νέα «καθαρή» άδεια στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη. Κάτι τέτοια διάβασα, δεν είμαι ειδικός και δε γνωρίζω 100% τα διαδικαστικά. Ποτέ δε ξέρεις τί πουστιά μπορεί να έχει παιχτεί, οπότε αν έμαθε εκ των υστέρων για το δάνειο, ας ρίξει μια καλύτερη ματιά στο θέμα πριν ξενοιάσει...
Sadamiraq Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Με λιγα λογια φιλε,ΔΕΝ θα μπορουσε να γινει η μεταβιβαση αμα ειχε παρακρατηση κυριοτητας απο την τραπεζα,το δανειο το μενει στο ονομα δεν παει με το αυτοκινητο οπως αναφερε και ο φιλος πιο πανω
viper2005 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 δεν θυμαμαι ακριβως αλλα οταν ειχα δωσει εγω το δικο μου μου ειχαν ζητησει καποια χαρτια. το ενα, ειχε να κανει με την παρακρατηση κυριοτητας. και φυσικα μου το ζητησαν απο τα ΚΕΠ... εχω την νοσηρη υποψια οτι ηταν καινουργια αδεια κυκλοφοριας... ΥΓ: εχει περασει καιρος απο τοτε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα