elenigate7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους σας, Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με την άδεια άσκησης επαγγέλματος.Έχω τελειώσει Πληροφορική σε ΕΠΑΛ και δημόσιο ΙΕΚ και δικαιούμαι άδεια άσκησης επαγγέλματος. Η άδεια άσκησης επαγγέλματος την χρειάζομαι μόνο αν θέλω να ανοίξω κάποιο κατάστημα ή την χρειάζομαι γενικότερα να την έχω γιατί μερικοί φίλοι μου λένε να την βγάλω να την έχω για παν ενδεχώμενο? Επίσης που πρέπει να απευθυνθώ για την βγάλω? Ευχαριστώ Πολύ!
TheAccountant Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους σας, Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με την άδεια άσκησης επαγγέλματος.Έχω τελειώσει Πληροφορική σε ΕΠΑΛ και δημόσιο ΙΕΚ και δικαιούμαι άδεια άσκησης επαγγέλματος. Η άδεια άσκησης επαγγέλματος την χρειάζομαι μόνο αν θέλω να ανοίξω κάποιο κατάστημα ή την χρειάζομαι γενικότερα να την έχω γιατί μερικοί φίλοι μου λένε να την βγάλω να την έχω για παν ενδεχώμενο? Επίσης που πρέπει να απευθυνθώ για την βγάλω? Ευχαριστώ Πολύ! Δεν ειναι νομοθετικα ρυθμιζόμενο το επάγγελμα του μηχανικου πληροφορικής, κατα συνέπεια δεν υπαρχει καποια άδεια για ασκηση επαγγελματος. Πάς κάνεις απλά εναρξη στην εφορια ως επαγγελματιας με την δραστηριοτητα που επιθυμεις. Thats all...
elenigate7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου αλλά αφού δεν υπάρχει κάτι τέτοιο γιατί στα επαγγελματικά δικαιώματα των ΕΠΑΛ και τα ΙΕΚ όπου εχω κάνει την πρακτική μου άσκηση και μου γράφει η βεβαίωση προυπηρεσίας ότι έχω δικάιωμα να βγάλω άδεια άσκησης επαγγέλματος?!
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Έλα ντε. Ο καθένας μπορεί να δηλώσει και να δουλέψει σαν προγραμματιστής ή τεχνικός υπολογιστών χωρίς κανένα τυπικό προσόν.
The_Judas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μήπως εννοείς τις εξετάσεις πιστοποίησης των ΙΕΚ;
Toxoman_UK Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 πάντως ακόμα κ για τα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα (τα περισσότερα τεσπα) οι άδειες καταργήθηκαν.Αντικαστάθηκαν με κάτι βεβαιώσεις.Τουλάχιστον αυτό σταντέ ισχύει για τα θεωρούμενα στην Ελλάδα κυριότερα επαγγέλματα υγείας.
elenigate7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 The_Judas άλλο οι εξετάσεις πιστοποίησης. Εγώ λέω ότι αφού έκανα την πρακτική μου άσκηση και μου έδωσαν τη βεβαίωση προυπηρεσίας η ίδια μου γράφει ότι παρέχετε για άδεια άσκησης επαγγέλματος. Επίσης τα δικαιώματα από τα ΕΠΑΛ αφού αποκτήσει κάποιος το πτυχίο αυτό το οποίο είναι 3ου επιπέδου σου λέει ότι έχεις δικαίωμα να βγάλεις επίσης την άδεια άσκησης. Toxoman_UK από ότι μου έχουν πει οι άδειες άσκησης δεν έχουν καταργηθεί αλλά ίσα ίσα το πάνε να χρειάζετε αυτή η άδεια για να μπορούμε να εργαστούμε ως υπάληλλοι της πληροφορικής ή του κάθε επαγγέλματος οπουδήποτε.
TheAccountant Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 πάντως ακόμα κ για τα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα (τα περισσότερα τεσπα) οι άδειες καταργήθηκαν.Αντικαστάθηκαν με κάτι βεβαιώσεις.Τουλάχιστον αυτό σταντέ ισχύει για τα θεωρούμενα στην Ελλάδα κυριότερα επαγγέλματα υγείας.Τιποτα δεν εχει καταργηθει ουσιαστικα! Καταργουνται οι συνδρομες στα επιμελητηρια... παραυτα για να γίνεις μηχανικος, γιατρος, δικηγορος, λογιστης κλπ κλπ... θες αδεια ασκησεως απο το επιμελητηριο οπου θα πρεπει να προσκομισεις τα απαιτουμενα πτυχια κλπ... Χωρις την οποια αδεια, δεν μπορεις να κανεις εναρξη στην εφορια. Τώρα τι "αδεια ασκησεως" μοιράζουν στα ΙΕΚ για ενα επάγγελμα που δεν ειναι καν κατοχυρωμενο νομοθετικα για τους αποφοιτους ΑΕΙ... ενας θεος το ξερει.
elenigate7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Ναι είναι μπερδεμένα τα πράγματα ακόμη. Δηλαδή για να βγάλω την άδεια άσκησης επαγγέλματος θα πρέπει να πάω στο επιμελητηριο με τα πτυχία μου ή στη νομαρχία? Μου έχουν πει ότι στη νομαρχία λέει πρέπει να πάω αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Βασικά εγώ την θέλω απλά να την έχω γιατί μου έχει τύχει να μου τη ζητήσουν σε κατάστημα που πήγα για εργασία δεν πρόκειται να ανοίξω κάποιο κατάστημα κλπ. τουλάχιστον για τώρα.
Toxoman_UK Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Τιποτα δεν εχει καταργηθει ουσιαστικα! Καταργουνται οι συνδρομες στα επιμελητηρια... παραυτα για να γίνεις μηχανικος, γιατρος, δικηγορος, λογιστης κλπ κλπ... θες αδεια ασκησεως απο το επιμελητηριο οπου θα πρεπει να προσκομισεις τα απαιτουμενα πτυχια κλπ... Χωρις την οποια αδεια, δεν μπορεις να κανεις εναρξη στην εφορια. Τώρα τι "αδεια ασκησεως" μοιράζουν στα ΙΕΚ για ενα επάγγελμα που δεν ειναι καν κατοχυρωμενο νομοθετικα για τους αποφοιτους ΑΕΙ... ενας θεος το ξερει. Για τα επαγγέλματα υγίειας είπα που ξέρω καλύτερα.Γιατροί,οδοντίατροι,ψυχολόγοι,φαρμοκοποιοί,νοσηλευτές,άδειες γιοκ,αντ αυτού βεβαιώσεις.Επίσης κ σε πολλά αλλά νομικά ρυθμιζόμενα καταργήθηκε.Κάπου διάβαζα τη λίστα.Καμιά 300 επαγγέλματα κατάργησαν την άδεια.
Luciferia Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 να επαναφέρω λίγο το θέμα με μια ερώτηση... ο άντρας μου έχει τελειώσει γενικό λύκειο,μπήκε ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας αλλά δεν το τελειώσε...το τελευταίο 1μιση χρόνο εργάζεται σε συνεργείο όπου φτιάχνουν δίτροχα...μπορεί να βγάλει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ή κάτι τέτοιο μόνο από την προυπηρεσία που θα έχει στο εν λόγω συνεργείο?και αν ναι,πόση προυπηρεσία χρειάζεται?πχ 3 χρόνια,5?
geoalexis Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικά με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχω τελειώσει τεε πληροφορικής και τει μηχανικών πληροφορικής.Πρέπει να βγάλω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,υπάρχει για το επάγγελμά μου?Είναι απαραίτητη για διαγωνισμούς ασεπ για τε πληροφορικής?
tsioulak Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 42 λεπτά πριν, geoalexis είπε Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικά με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχω τελειώσει τεε πληροφορικής και τει μηχανικών πληροφορικής.Πρέπει να βγάλω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,υπάρχει για το επάγγελμά μου?Είναι απαραίτητη για διαγωνισμούς ασεπ για τε πληροφορικής? Το πτυχιο του ΤΕΙ θελεις μονο. 1
papoys1 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Στις 15/5/2018 στις 5:46 ΜΜ, Luciferia είπε να επαναφέρω λίγο το θέμα με μια ερώτηση... ο άντρας μου έχει τελειώσει γενικό λύκειο,μπήκε ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας αλλά δεν το τελειώσε...το τελευταίο 1μιση χρόνο εργάζεται σε συνεργείο όπου φτιάχνουν δίτροχα...μπορεί να βγάλει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ή κάτι τέτοιο μόνο από την προυπηρεσία που θα έχει στο εν λόγω συνεργείο?και αν ναι,πόση προυπηρεσία χρειάζεται?πχ 3 χρόνια,5? Παλαιότερα νομίζω υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Τώρα χωρίς το πτυχίο των ΤΕΙ δεν υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για αυτό καλό είναι έστω και αργά να καθίσει κάτω να διαβάσει λίγο ώστε να καταφέρει να το πάρει.Ορισμένους μεγαλύτερης ηλικίας και ορισμένοι καθηγητές τους βλέπουν με περισσότερη συμπάθεια και μπορεί κάπου να τον βοηθήσουν.
The_Judas Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 Δημοσ. 28 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Για την πληροφορική δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ούτε για ΙΕΚ ούτε για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Ακόμη και χωρίς πτυχίο δουλεύεις όπου θέλεις. Μάλλον δεν έχουμε καλούς συνδικαλιστές στη Βουλή 😁 Επεξ/σία 28 Απριλίου 2019 από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα