Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Hi! 

Woa!!

Παντα πιστευα πως δεν ειναι ολων η πρωτη επιλογη ποτου η μπυρα (ουτε εμενα ειναι), αλλα δεν περιμενα πως σε καποιους δεν αρεσει καθολου..

Θελω να πω, πρακτικα ειναι υγρο ψωμι :lol:

• Like 5
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλα ούτε εγω τρελαίνομαι. Αν πιώ θα πιώ μία και γενικά αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Δύσκολα κάνεις κεφάλι, φουσκώνεις και όλη την ώρα ψάχνεις να βρεί σκοτεινό δρομάκι για να κατουρήσεις.

Και απο γεύση μ'αρέσουν λίγες και ακριβές, οπότε τα παραπάνω ανρητικά βάλτα στο τετράγωνο μια και πρέπει να σκάσεις μία μικρή περιουσία.

Δημοσ.

Μπορω να πιω 10 gin/βοτκες/γουατεβερ και να ειμαι μαχιμος, αμα πιω 2 ουισκια αρχιζω και βαραω 8αρακια!

Σίγουρα είναι και θέμα οργανισμού (τι αντέχει και τι όχι). Αυτό π.χ. που παθαίνεις εσύ με το ουίσκι, το παθαίνω εγώ Χ10, αν απλά ...μυρίσω southern comfort! (μόνο που έγραψα το όνομα τού καταραμένου, ανακατεύτηκα!)

Δημοσ.

Θες να τον στείλεις τον άνθρωπο, έτσι; :shock:  :-D

Εντάξει, εμένα το gin δεν είναι «το ποτό μου». Απλά, μου άρεσε πολύ περισσότερο από το Gordon's, το οποίο θεωρώ μετριότατο σαν ποτό. Εγώ είμαι πλέον «αφιερωμένος» σε δύο ποτά: Jameson (25 χρόνια και πλέον...) και «μία ...Πετρουπολιώτικη - από την Πετρούπολη τής Ρωσίας, όχι από τη δικιά μας! - βότκα, που γνώρισα εδώ, μ' έκανε να καταλάβω ότι στην Ελλάδα δεν πίνουμε βότκα, αλλά μπουγαδόνερο (εξαιρείται η Smirnoff Black Label, αλλά πόσοι την πίνουν; ), της οποίας το όνομα δε μπορώ ούτε να το γράψω, ούτε να το προφέρω!

Belluga?
Δημοσ.

Belluga?

Έλα ρε, που δε θα μπορούσα να προφέρω το «Belluga! :-D

Όχι, καμία σχέση! Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είναι σε μπουκάλι «τετραγωνισμένο», με το όνομα (δύο λέξεις) από ασημί γράμματα (στα ρωσικά  προφανώς...) σε μαύρο φόντο, τυπωμένα πάνω στο γυαλί απευθείας, όχι σε χάρτινη ετικέτα. Μέχρι εκεί όμως! Από 'κει και πέρα το χάος! Σκέψου ότι στον καβατζή μου τη ζητάω ...δείχνοντάς τη στο ράφι!... 

Δημοσ.

Έλα ρε, που δε θα μπορούσα να προφέρω το «Belluga! :-D

Όχι, καμία σχέση! Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είναι σε μπουκάλι «τετραγωνισμένο», με το όνομα (δύο λέξεις) από ασημί γράμματα (στα ρωσικά  προφανώς...) σε μαύρο φόντο, τυπωμένα πάνω στο γυαλί απευθείας, όχι σε χάρτινη ετικέτα. Μέχρι εκεί όμως! Από 'κει και πέρα το χάος! Σκέψου ότι στον καβατζή μου τη ζητάω ...δείχνοντάς τη στο ράφι!...

http://bestvodka.net/wp-content/uploads/2012/05/Russian-Standard.jpg

αυτο?αν και δεν ειναι ακριβως οπως το λες,οταν λες τετραγωνισμενο,εντελως τετραγωνο?

Δημοσ.

http://bestvodka.net/wp-content/uploads/2012/05/Russian-Standard.jpg

αυτο?αν και δεν ειναι ακριβως οπως το λες,οταν λες τετραγωνισμενο,εντελως τετραγωνο?

Όχι, άλλη είναι. Αυτή που δείχνεις - η οποία παρεμπιπτόντως είναι πολύ καλή - την ήξερα και πριν έρθω εδώ και μπλέξω με τις νεροφίδες τους ντόπιους. Νομίζω ότι κυκλοφορεί και στην Ελλάδα (σε κάβες κυρίως, όχι σε μπαρ και τα σχετικά), αν δεν κάνω λάθος.

Όσο για το σχήμα τού μπουκαλιού, είναι ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο (αλλά ...βαριόμουν να γράφω μεγάλες λέξεις!). Στενό και ψηλό δηλαδή...

Δημοσ.

Αααααα τωρα οτι εισαι Γεωργια,δυσκολο να μαντεψω την βοτκα τοτε,εχουν χιλιαδες στην ρωσια που δεν εξαγουν,παντως την πρωτη που σου ειπα την belluga αμα δεν την εχεις πιει δοκιμασε την,ειναι super premium vodka και απο πολλου θεωρειτε η καλυτερη βοτκα,εγω που την ηπια παντως(μου την εφερε ο γαμπρος απο Ρωσια,ειναι αλλου για αλλου η βοτκα)

Δημοσ.

Οι ρωσικές, τουλάχιστον σ' εμάς (Γεωργία), έρχονται σχεδόν όλες. Η κατανάλωσή τους βέβαια είναι σχετικά μικρή διότι, αν και «τσάμπα» συγκριτικά με τις ελληνικές τιμές (€6,00 - €7,00 το 1 λίτρο, πωλούνται στη λιανική οι πολύ καλές...), για τα εισοδήματα των ντόπιων είναι ακριβές.

Τη Belluga που λες, την έχω δοκιμάσει (υπάρχει κι εδώ) και όντως τη θεωρώ πάρα πολύ καλή. Αν δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω εδώ, αυτές τις «περίεργες» που σου λέω, μάλλον θα τη θεωρούσα ως την απολύτως καλύτερη που έχω πιει. Είναι όμως κάτι σαν το ...Cardhu! Υπάρχουν πολλά, ακόμα πιο «εκλεκτά» single malt, αλλά αυτό είναι το πιο γνωστό. Αυτό δε σημαίνει όμως σε καμιά περίπτωση ότι δεν είναι εξαιρετικό.

(Όσο ήμουν στην Ελλάδα, μέχρι να δοκιμάσω τη Smirnoff Black Label, δε μπορούσα να διακρίνω γεύση στη σκέτη βότκα. Όλες οι «εμπορικές» - τύπου absolut κ.τ.λ. - μου φαίνονταν σα σκέτο οινόπνευμα, τόσο σε μυρωδιά, όσο και σε γεύση, Μ' αυτή άρχισα να «υποψιάζομαι», δοκίμασα και τη Belluga που λέγαμε πριν, καθώς και δυο τρεις καλές ακόμα και, όταν βρέθηκα εδώ, η υποψία επιβεβαιώθηκε: Η βότκα έχει μέχρι και ...αρώματα!)

Δημοσ.

Τώρα το αγαπημένο μου εμένα είναι τσίπουρο και ρακί. 

Ααα γεια σου και εγώ το ίδιο αγαπημένο έχω και το πρόβλημα μου φυσικά είναι σε μπαράκι τσίπουρο?

θα νομίζουν ότι είμαι από χωριό

Δημοσ.

Ααα γεια σου και εγώ το ίδιο αγαπημένο έχω και το πρόβλημα μου φυσικά είναι σε μπαράκι τσίπουρο?

θα νομίζουν ότι είμαι από χωριό

το τσιπουρο ειναι για το τραπεζι,οχι για το μπαρακι,δεν το λεω επειδη φαινεται χωριατικο,απλα προσωπικα γουσταρω τσιπουρο με το φαι,οχι σκετο

Οι ρωσικές, τουλάχιστον σ' εμάς (Γεωργία), έρχονται σχεδόν όλες. Η κατανάλωσή τους βέβαια είναι σχετικά μικρή διότι, αν και «τσάμπα» συγκριτικά με τις ελληνικές τιμές (€6,00 - €7,00 το 1 λίτρο, πωλούνται στη λιανική οι πολύ καλές...), για τα εισοδήματα των ντόπιων είναι ακριβές.

Τη Belluga που λες, την έχω δοκιμάσει (υπάρχει κι εδώ) και όντως τη θεωρώ πάρα πολύ καλή. Αν δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω εδώ, αυτές τις «περίεργες» που σου λέω, μάλλον θα τη θεωρούσα ως την απολύτως καλύτερη που έχω πιει. Είναι όμως κάτι σαν το ...Cardhu! Υπάρχουν πολλά, ακόμα πιο «εκλεκτά» single malt, αλλά αυτό είναι το πιο γνωστό. Αυτό δε σημαίνει όμως σε καμιά περίπτωση ότι δεν είναι εξαιρετικό.

(Όσο ήμουν στην Ελλάδα, μέχρι να δοκιμάσω τη Smirnoff Black Label, δε μπορούσα να διακρίνω γεύση στη σκέτη βότκα. Όλες οι «εμπορικές» - τύπου absolut κ.τ.λ. - μου φαίνονταν σα σκέτο οινόπνευμα, τόσο σε μυρωδιά, όσο και σε γεύση, Μ' αυτή άρχισα να «υποψιάζομαι», δοκίμασα και τη Belluga που λέγαμε πριν, καθώς και δυο τρεις καλές ακόμα και, όταν βρέθηκα εδώ, η υποψία επιβεβαιώθηκε: Η βότκα έχει μέχρι και ...αρώματα!)

Ναι ενοουσα την Belluga σαν καλυτερη βοτκα παραγωγης,τωρα για ακομα πιο premium σιγουρα υπαρχουν αλλα εκει ξεφευγουμε στις τιμες και δεν ειναι το ιδιο ευκολο να τις βρεις,παντως εδω στην Ελλαδα δεν αλλαζω καμια βοτκα με την stoli,η καλυτερη και πιο καθαρη βοτκα απο τις "κοινες" ας πουμε

Chacha δοκιμασες εκει περα?

Δημοσ.

Εγω κανονικά το πέρνω και στο μπαράκι (βέβαια τα περισσότερα δεν έχουν αλλα αυτό είναι άλλη ιστορία - εγω έχω βρεί ένα καλό που έχει)... Πέρνω για την πάρτη μου και άμα έχω και λεφτό πάνω μου, πέρνω σφηνοπότηρα για όλους και κερνάω όλη την παρέα. Ε μετά τα 3/4 μας κερνάνε 1/4 για να στρογγυλέψει και με 15€ έχω κάνει ντίρλα μαζί με εμένα άλλα 3 άτομα σίγουρα.

Δημοσ.

παιδια δεν εχω καλη σχεση με το αλκοολ.επειδη οταν βγαινω με παρεα δεν ξερω τι ποτο να πιω,θα ηθελα να μου προτεινετε κατι ελαφρυ και γευστικο γιατι ειμαι και οδηγος μετα..παλιοτερα επινα μαρτινι ή  μπειλις

Αν δε σου αρέσει το αλκοόλ, απλά μην πιεις. Τι, θα σε πουν φλώρο οι φίλοι σου; Χέστηκες. Αφού οδηγείς, λες στον μπάρμαν "πιάσε μια Sprite γιατί είμαι ο οδηγός απόψε" και καθάρισες.

Και το λίγο αλκοόλ πρόβλημα είναι στην οδήγηση. Τα ατυχήματα δε συμβαίνουν μόνο όταν είσαι ντίρλα. Ίσα ίσα, αν δεν βλέπεις μπροστά σου ή που θα πάρεις ταξί ή που θα πηγαίνεις στην άκρη με 10. Το αλκοόλ, ακόμα και σε μικρές ποσότητες (κάτω από τα όρια), μειώνει τα αντακλαστικά σου και σε κάνει να υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου (και του οχήματός σου). Οπότε, τι θες σώνει και καλά να πιεις εφόσον δεν σου πολυαρέσει κιόλας;

• Like 1
Δημοσ.

Αν δε σου αρέσει το αλκοόλ, απλά μην πιεις. Τι, θα σε πουν φλώρο οι φίλοι σου; Χέστηκες. Αφού οδηγείς, λες στον μπάρμαν "πιάσε μια Sprite γιατί είμαι ο οδηγός απόψε" και καθάρισες.

Ε ναι, τα μπολντ μη ξεχασεις να τα πεις γιατι στην φτιαχνει αλλιως.

teddyk δοκιμασε και καμια σόδα-στημένο λεμονι ή κανα χυμό με στημένο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...