Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην κοζάνη έχω ένα ξαδερφάκι, περασε φετος πρωτοετής, και ψάχνει τίποτα σε φροντιστήριο φάση αλλα απο οτι με λέει ολα πανακριβα! Γιατι τετοια διαφορα απο πολη σε πολη ρε παιδια?

economics5aecv.gif

• Like 2
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς συνάρτηση η υψηλή τιμή πάντα.

Εγώ πχ κάνω μαθ/τα word kai windows se κάποιον, στη μιάμιση ώρα 10€ στις 3 25€.

χαχα και είμαι πολύ καλη..(αυτός έχει αντίθετη γνώμηχαχααααααα)

Δημοσ.

δεν ξερω , δεν ειμαι σιγουρος, τα λεφτα ειναι εξωφρενικα πολλα

επισης

χρειαζομαι την ενεργεια του πληθους

oh well

Δεν είναι εξωφρενικά πολλά πχ τα 20 ευρώ ειδικά αν μιλάμε για καθηγητή με σπουδές πάνω στο αντικείμενο και συνεχή επιμόρφωση. Που σου φτιάχνει και σου δίνει ακόμα και δικές του σημειώσεις και υλικό κλπ. Γνώμη μου είναι ότι η ποιότητα πρέπει να πληρώνεται.

Τώρα αυτό που λες για την ενέργεια του πλήθους το κατανοώ. Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να μαθαίνουν μόνοι τους ή σε ιδιαίτερο μια ξένη γλώσσα αλλά τους έρχεται πιο εύκολο αν βρίσκονται σε ένα group. Φαντάζομαι όμως ότι ξέρεις πώς ένα μικρό group (2-4) μπορεί να κάνει και ιδιαίτερο σε καλή τιμή. Να μαζεύονται στο σπίτι του ενός και να έρχεται ο καθηγητής εκεί.

Πάντως για να γίνει σωστή δουλειά σε ιδιαίτερο χρειάζεται συνεχής προσπάθεια απ'τον μαθητή. Μην περιμένει δηλαδή ότι επειδή κάνει ιδιαίτερο κάπως μαγικά θα μπουν όλα στο κεφάλι του και θα γίνει αστέρι χωρίς να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι. Όσα 'μαγικά' και να κάνουμε εμείς οι καθηγητές χρειαζόμαστε και έναν αφοσιωμένο μαθητευόμενο ;)

Δημοσ.

Δεν είναι εξωφρενικά πολλά πχ τα 20 ευρώ ειδικά αν μιλάμε για καθηγητή με σπουδές πάνω στο αντικείμενο και συνεχή επιμόρφωση. Που σου φτιάχνει και σου δίνει ακόμα και δικές του σημειώσεις και υλικό κλπ. Γνώμη μου είναι ότι η ποιότητα πρέπει να πληρώνεται.

Τώρα αυτό που λες για την ενέργεια του πλήθους το κατανοώ. Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να μαθαίνουν μόνοι τους ή σε ιδιαίτερο μια ξένη γλώσσα αλλά τους έρχεται πιο εύκολο αν βρίσκονται σε ένα group. Φαντάζομαι όμως ότι ξέρεις πώς ένα μικρό group (2-4) μπορεί να κάνει και ιδιαίτερο σε καλή τιμή. Να μαζεύονται στο σπίτι του ενός και να έρχεται ο καθηγητής εκεί.

Πάντως για να γίνει σωστή δουλειά σε ιδιαίτερο χρειάζεται συνεχής προσπάθεια απ'τον μαθητή. Μην περιμένει δηλαδή ότι επειδή κάνει ιδιαίτερο κάπως μαγικά θα μπουν όλα στο κεφάλι του και θα γίνει αστέρι χωρίς να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι. Όσα 'μαγικά' και να κάνουμε εμείς οι καθηγητές χρειαζόμαστε και έναν αφοσιωμένο μαθητευόμενο ;)

μναι...

ξερεις ποσος ηταν το ημερομισθιο προ κρισης? [4ουειρος]

ξερεις ποσο ειναι τωρα? [not4oυειρος]

πολλοι λιγοι καθηγητες αξιζουν να μιλανε για ποιοτητα σε αυτη την χωρα [σε ολους τους κλαδους].

+

"you are paid", οποτε ατακες του τυπου "χρειαζομαστε" ειναι...

you get the point

• Like 1
Δημοσ.

μναι...

ξερεις ποσος ηταν το ημερομισθιο προ κρισης? [4ουειρος]

ξερεις ποσο ειναι τωρα? [not4oυειρος]

πολλοι λιγοι καθηγητες αξιζουν να μιλανε για ποιοτητα σε αυτη την χωρα [σε ολους τους κλαδους].

+

"you are paid", οποτε ατακες του τυπου "χρειαζομαστε" ειναι...

you get the point

Λες να μην ξέρω πόσο είναι στα φροντιστήρια; Αφού εγώ άνοιξα το ανάλογο thread με τις πληρωμές εδώ μέσα. Ευτυχώς όμως που κάποιοι εργοδότες εκτιμούν τους εργαζόμενούς τους και τους δίνουν αυτά που αξίζουν και όχι όσα λέει η σύμβαση για κατώτατο μισθό ξεφτίλας.

Και of course I am paid! Αν θέλω κάποια στιγμή να γίνω εθελόντρια θα το αποφασίσω μόνη μου :P

Και το ότι χρειαζόμαστε και αφοσιωμένους μαθητές δεν το είπα έτσι. Εσύ λες δηλαδή ότι ο καθηγητής λειτουργεί σαν χειρούργος; Δεν γίνεται να ανοίξουμε εγκεφάλους και να τα χώσουμε όλα μέσα και να προσθέσουμε και κανα τσιπάκι που να είναι εγγύηση ότι ο μαθητής τα έχει μάθει όλα. Ξαναλέω, όλοι πρέπει να δουλέψουν για να γίνει σωστή εκμάθηση της γλώσσας. Είναι πχ σαν να λέμε ότι χωρίς speaking practice ο άλλος ξαφνικά θα ξυπνήσει μια μέρα και θα είναι σαΐνι στα προφορικά. Ε δεν γίνεται...

Δημοσ.

Λες να μην ξέρω πόσο είναι στα φροντιστήρια; Αφού εγώ άνοιξα το ανάλογο thread με τις πληρωμές εδώ μέσα. Ευτυχώς όμως που κάποιοι εργοδότες εκτιμούν τους εργαζόμενούς τους και τους δίνουν αυτά που αξίζουν και όχι όσα λέει η σύμβαση για κατώτατο μισθό ξεφτίλας.

Και of course I am paid! Αν θέλω κάποια στιγμή να γίνω εθελόντρια θα το αποφασίσω μόνη μου :P

Και το ότι χρειαζόμαστε και αφοσιωμένους μαθητές δεν το είπα έτσι. Εσύ λες δηλαδή ότι ο καθηγητής λειτουργεί σαν χειρούργος; Δεν γίνεται να ανοίξουμε εγκεφάλους και να τα χώσουμε όλα μέσα και να προσθέσουμε και κανα τσιπάκι που να είναι εγγύηση ότι ο μαθητής τα έχει μάθει όλα. Ξαναλέω, όλοι πρέπει να δουλέψουν για να γίνει σωστή εκμάθηση της γλώσσας. Είναι πχ σαν να λέμε ότι χωρίς speaking practice ο άλλος ξαφνικά θα ξυπνήσει μια μέρα και θα είναι σαΐνι στα προφορικά. Ε δεν γίνεται...

καλη μου εγωιστρια

για τους βασικους μισθους των πελατων μιλαγα...

Δημοσ.

Εγώ δε θα έδινα ποτέ πάνω από 15€/ώρα για ιδιαίτερο.

Γενικά νομίζω τα ιδιαίτερα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Το να είσαι σε τμήμα σε οργανώνει σε αναγκάζει να διαβάζεις με ένα ρυθμό για να ακολουθείς τους άλλους και με τα ίδια χρήματα παίρνεις πιο πολλές ώρες άρα πιο πολύ επαφή με την γλώσσα.

Από την άλλη στο ιδιαίτερο ο καθηγητής εστιάζε σε εσένα και πάτε με τον δικό σου ρυθμό και με τις δικές σου ανάγκες. 

Εγώ προσωπικά ξεκίνησα σε φροντιστήριο αλλά κατέληξα σε ιδιαίτερα. 

15€ την ώρα δίνω για C1 στα αγγλικά που από ότι βλέπω θεωρείται πολύ καλή τιμή ειδικά για καθηγήτρια που σπούδασε αγγλία προπτυχιακό+μεταπτυχιακό.

Από εφημερίδα ποτέ. Πάντα αναζητώ από γνωστούς. Τώρα που θέλω να ξεκινήσω 2η γλώσσα και κλείνω προς Γαλλικά πάλι θα αρχήσω να ρωτάω γνωστούς για κανένα καλό καθηγητή γιατί μάλλον σε ιδιαίτερα κλείνω πάλι αν πετύχω καλή τιμή.

Τώρα πχ για Γαλλικά αν είναι να αρχίσω από Α1 αφού δεν έχω κάποια βάση δε θα δώσω πάνω από 12 με τίποτα...

Και αυτό γιατί είναι Γαλλικά γιατί για αγγλικά Α1 δε συζητάμε καν τι τιμές θα ψάχναμε...

Δημοσ.

καλη μου εγωιστρια

για τους βασικους μισθους των πελατων μιλαγα...

Viper2005, κρίμα δεν είναι να λες κάποιον εγωιστή επειδή χρησιμοποιήσε την προσωπική αντωνυμία 'εγώ' σε γραπτό λόγο;

Και μάλιστα με λες εγωίστρια ενώ αν προσέξεις σου μιλώ ευγενικά και χωρίς εχθρικό υφάκι στις απαντήσεις μου. Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, οπότε γιατί απλά να μην επικεντρωθείς στο θέμα της συζήτησης και να μου εξηγήσεις ευγενικά αυτό που εννοούσες; Και τόσο φανερό να το θεωρούσες πια ότι το έγραψες, πάλι κατά την γνώμη μου δεν δικαιολογείται αυτό που μου πέταξες.

Και για να μην βγαίνω και off-topic, να σου αναφέρω ότι οι τιμές έχουν πέσει προφανώς λόγω των μισθών όλων μας. Και από κοντά αρκετές φορές συζητιούνται και καλύτερες προσφορές ανάλογα τον πελάτη.

Δημοσ.

Το κόστος είναι σχετικό. Επειδή είμαι χρόνια στο χώρο θα σας πω πως το κόστος δεν είναι το μοναδικό κριτήριο.

Παίζει σημαντικό ρόλο η περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται ο καθηγητής. Επίσης παίζει το πως θέλει να το διαχειριστεί ο καθηγητής και τι απόδοση θέλει να έχει.

Κάποιος μπορεί να παίρνει 10 ευρώ την ώρα και κάποιος άλλος 15 , αλλά ο δευτερος να σου προσφέρει τα διπλά στην ίδια ώρα, οπότε να είσαι κερδισμένος. Αυτό μπορεί να γίνεται είτε επειδή το θέλει ο καθηγητής, είτε επειδή επιλέγει να έχει μαθητή για περισσότερο χρόνο ώστε να έχει σίγουρα χρήματα επειδή δεν βρίσκει άλλους. Έτσι λοιπόν ο μαθητής να μην γνωρίζει τι γίνεται γιατί δεν έχει μέτρο σύγκρισης. Όπως και με τους ψυχολόγους ένα πράμα. Όταν πλέον καταλάβεις ότι δεν σου κάνει έχεις χάσει άπειρο χρόνο και χρήματα. Για αυτό είναι καλύτερα μέσω γνωστών. Την επόμενη μέρα βέβαια συμφέρει να βρεις καλό καθηγητη ιδιαιτέρων παρά να πας σε φροντιστήριο, όπου οι 4 απο τις 8 τάξεις είναι άχρηστες στα Αγγλικά. Μάλιστα αν κάποιος είναι γενικά καλός μαθητής, τότε συμφέρει για ακόμα ένα λόγο το ιδιαίτερο.

Παραδείγματα τιμών. Στα δυτικά προάστια - Φιλαδέλφεια και γύρω αυτή τη στιγμή, κορυφαίος καθηγητής Γερμανικών σε φροντιστήριο πληρώνεται 15/ώρα και το φροντιστήριο εισπράττει 25. Καθηγητές Αγγλικών σε φροντιστήριο χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία είναι στα 3,5/ώρα, ενώ με εμπειρία πάνε μέχρι 5-6 αν είναι σούπερ στη δουλειά του και παίζουν σε επίπεδα proficiency.

Οι ίδιοι καθηγητές αγγλικών στην ίδια περιοχή πλέον στα προσωπικά ιδιαίτερα παίρνουν 12 ευρώ περίπου. Πριν 2 χρόνια έπαιρνα 18-20.

Καθηγητές πληροφορίκής παίζουν στα 5-9 ευρώ/ώρα σε φροντιστήριο ενώ στα ιδιαίτερα περίπου στα 10 ανάλογα με την απόδοση τους / ώρα

Οι μέσης εκπαίδευσης παίζουν στα 6-7 / ώρα σε φροντιστήριο .

Οπότε μπορείτε να βγάλετε κάποια συμπεράσματα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γενικά το φροντιστήρια είναι για το μέσο μαθητή. Ο πολύ καλός καθυστερείται και ο πολύ κακός δεν λαμβάνει την ειδική φροντίδα που χρειάζεται.

Όσον αφορά τα ιδιαίτερα δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμή γιατί κάθε καθηγητης είναι διαφορετικός. Αλλίως θα κοστολογηθεί ένας με proficiency και αλλίως ένας με πτυχίο φιλολογίας και μεταπτυχιακό στη γλωσσολογία.

Σε κάθε περίπτωση κρίνεις αν αυτα που σου ζητάνε ανταποκτίνονται σε αυτά που σου παρέχουν.

Για τα γερμανικά συγκεκριμένα όσον αφορα το γνωστικό κομμάτι καλύτερο είναι το γκαίτε ομπερστουφε από τό πτυχίο της γερμανικής φιλολογίας αλλά στη σχόλη διδάσκονται και παιδαγωγικά μαθήματα.

Σημαντική επίσης είναι και η μεταδοτικότητα του καθηγητή, προσωπικά εμένα θα μου έκανε και ένας φοιτητής ή απλά ένας γερμανομαθής αλλά αν έψαχνα καθηγητή για το παιδί μου που δυσκολεύται να στρώσει τον κώλο του κάτω θα διαλεγα έναν έμπειρο καθηγητή άρα και ποιο ακριβό.

Στο διαταύτα φοιτητή θα βρείς και με 10 ευρω ενώ για έμπειρο καθηγητή υπολόγιζε 20 (εκτός και αν τον βολευει η περιοχη και του υποσχεθείς ότι θα του βρεις κι άλλους πελάτες κ.τ.λ.)

Δημοσ.

Παλιοτερα που εψαχνα οι τιμες ηταν στα 15-30€

Βρηκα ενα καλο φροντιστηριο,εκανα τουλαχιστον 5ωρες την εβδομαδα,ημουν σε τμημα  με προχωρημενους  και πανω κατω ολοι ημασταν στο ιδιο επιπεδο οποτε δεν υπηρχε προβλημα να μενουμε πισω εξαιτιας καποιου,οποιος ηθελε,μπορουσε να πηγαινει τα σαββατα για να γραφει tests,καναμε tests προετοιμασιας ανα 2 εβδομαδες(και πιο συχνα) με Listening,writing κλπ,και τελος οποιος αποτυχαινε  η προετοιμασια για να ξαναδωσει ηταν δωρεαν...Συνολο η χρονια μου ειχε βγει αμα θυμαμαι καλα στα 1800..

Δημοσ.

Αυτές οι τιμές που συζητούνται εδώ πέρα μου φαίνονται εντελώς εξευτελιστικές. Είναι δυνατόν κάποιος να καλύψει τα έξοδα του με 10 ευρώ την ώρα; Ούτε το τέλος επιτηδεύματος δεν θα μπορεί να πληρώσει. Πόσο μάλλον ασφαλιστικές εισφορές. Άσε την βενζίνα για το αυτοκίνητο αν χρειάζεται να έρθει και στο σπίτι.

Από περιέργεια (μια και δεν μένω ελλάδα), οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί πόσο παίρνουν για την επίσκεψη; Αν ο απόφοιτος πανεπιστημίου παίρνει 10-15 για ξένες γλώσσες, ο υδραυλικός πόσα να παίρνει... τέσσερα ευρώ την επίσκεψη; (που δεν διαρκεί καν ολόκληρη ώρα).

Δημοσ.

Αυτές οι τιμές που συζητούνται εδώ πέρα μου φαίνονται εντελώς εξευτελιστικές. Είναι δυνατόν κάποιος να καλύψει τα έξοδα του με 10 ευρώ την ώρα; Ούτε το τέλος επιτηδεύματος δεν θα μπορεί να πληρώσει. Πόσο μάλλον ασφαλιστικές εισφορές. Άσε την βενζίνα για το αυτοκίνητο αν χρειάζεται να έρθει και στο σπίτι.

Από περιέργεια (μια και δεν μένω ελλάδα), οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί πόσο παίρνουν για την επίσκεψη; Αν ο απόφοιτος πανεπιστημίου παίρνει 10-15 για ξένες γλώσσες, ο υδραυλικός πόσα να παίρνει... τέσσερα ευρώ την επίσκεψη; (που δεν διαρκεί καν ολόκληρη ώρα).

Ο τρόπος που τα έχεις στο μυαλό σου είναι εντελώς λάθος.

Δες #16

Τι σχέση έχει τι είναι ο ένας και τι ο άλλος ... καμία. Με την ίδια λογική αν η καθηγήτρια παίρνει 10 ευρώ η βίζιτα πόσα πρέπει να παίρνει ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...