Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι και εγώ για τους αθώους γράφω ότι πρέπει να κρεμαστουν και για αυτούς δεν θα χάσω τον ύπνο μου.Μεταξύ αυτών οι κύριοι Τσοχατζόπουλος Παππαγεωργόπουλος κ.α εκλεκτοί.Συγνώμη που δεν ανέφερα τον όρο αθώοι νωρίτερα.......

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς δεν κατάλαβες τι λέω. Εσύ λες να κρεμαστούν οι ένοχοι. Πες ότι συμφωνώ. Αυτό που δεν υπολογίζεις είναι ότι σε μια κοινωνική κατάσταση που επιτρέπει και επιβάλλει κρεμάλες, η διαδικασία με την οποία γίνονται οι κρίσεις ενοχής και αθωότητας είναι πολύ επισφαλής.

Σκέψου το εξής παράδειγμα. Γίνονται επεισόδια στο γήπεδο και κάνει ντου η αστυνομία. Σίγουρα υπάρχουν πολλά κωλόπαιδα στην εξέδρα. Μόνο που το ξύλο θα το φάνε όλοι, αθώοι και ένοχοι, γιατί σε συνθήκες μάχης δεν γίνονται διακρίσεις.

Σκέψου λοιπόν ότι στην κοινωνική κατάσταση που περιγράφεις είναι πολύ εύκολο εσύ ή κάποιος άλλος που βρέθηκε τη λάθος στιγμή σε λάθος θέση να πάθει όλα αυτά τα ωραία που περιγράφεις.

• Like 6
Δημοσ.

Προφανώς δεν κατάλαβες τι λέω. Εσύ λες να κρεμαστούν οι ένοχοι. Πες ότι συμφωνώ. Αυτό που δεν υπολογίζεις είναι ότι σε μια κοινωνική κατάσταση που επιτρέπει και επιβάλλει κρεμάλες, η διαδικασία με την οποία γίνονται οι κρίσεις ενοχής και αθωότητας είναι πολύ επισφαλής.

Σκέψου το εξής παράδειγμα. Γίνονται επεισόδια στο γήπεδο και κάνει ντου η αστυνομία. Σίγουρα υπάρχουν πολλά κωλόπαιδα στην εξέδρα. Μόνο που το ξύλο θα το φάνε όλοι, αθώοι και ένοχοι, γιατί σε συνθήκες μάχης δεν γίνονται διακρίσεις.

Σκέψου λοιπόν ότι στην κοινωνική κατάσταση που περιγράφεις είναι πολύ εύκολο εσύ ή κάποιος άλλος που βρέθηκε τη λάθος στιγμή σε λάθος θέση να πάθει όλα αυτά τα ωραία που περιγράφεις.

Βαλε και ποσες λαθος δικαστικες αποφασεις εχουν ληφθει μεχρι σημερα. Αντε τωρα αυτες να ηταν καταδικαστικες με ποινη το θανατο... Τον φυλακισμενο οσο κακο και να του κανεις, αν μια στο εκατομμυριο τον εχεις φυλακισει λανθασμενα, και βρεθει το λαθος, μπορεις να τον αφησεις ελευθερο και να το αποζημιωσεις για τα χρονια που του πηρες, τον νεκρο τι θα τον κανεις, θα παιζουμε το Λαζαρο;

Δημοσ.

Καλα αυτα τα γραφικα με κρεμαλες.εθνικες προδοσιες,δοσιλογους και αλλες τετοιες αηδιες εχουν ερθει τα τελευταια χρονια στον "δημοσιο διαλογο".Το περιεργο  και η καταντια ταυτοχρονα ειναι πως αυτη η φρασεολογια προερχεται απο την ακροδεξια και την αριστερα-ακροαριστερα .

Νομιζει δηλαδη ο αφελης πως οταν βρεχει γυρω του σφαλιαρες δεν θα ερθει καποια στιγμη και η σειρα του ,αλλα θα πεφτουν μονο προς μια πλευρα.Ετσι ειναι αφου ετσι τον συμφερει...

Δημοσ.

Καλα αυτα τα γραφικα με κρεμαλες.εθνικες προδοσιες,δοσιλογους και αλλες τετοιες αηδιες εχουν ερθει τα τελευταια χρονια στον "δημοσιο διαλογο".Το περιεργο  και η καταντια ταυτοχρονα ειναι πως αυτη η φρασεολογια προερχεται απο την ακροδεξια και την αριστερα-ακροαριστερα .

Νομιζει δηλαδη ο αφελης πως οταν βρεχει γυρω του σφαλιαρες δεν θα ερθει καποια στιγμη και η σειρα του ,αλλα θα πεφτουν μονο προς μια πλευρα.Ετσι ειναι αφου ετσι τον συμφερει...

Δε βλέπω ομως να κάνουν κάτι και οι κεντρόοι για να αλλάξουν αυτη τη νοοτροπία του κόσμου.

Οτι μπορουν κάνουν πλέον για να οδηγήσουν τον κόσμο προς τα άκρα...

Αλλά ξέχασα...οι δημοσκοπήσεις ειναι θεωρίες συνωμοσίας, η αύξηση των ακροδεξιών κομμάτων και της αριστεράς, επίσης....Το τι μας έχει διξει η ιστορία οτι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις...και αυτά θεωρίες συνωμοσίας...

Τους ψηφίζεις? Φταις. Πας στους άλλους γιατι αυτοι σε απογοήτευσαν? Πάλι φταις.

Δέρνουν "τρομοκράτες" για 200.000 ευρω...καλά τους έκαναν.

Ρίχνουν μια σφαλιάρα σε πολιτικό που έχει κατακλέψει? Η βια δεν ειναι χαρακτηριστικό μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

Με το τελευταίο φυσικά συμφωνω.

2 μέτρα και 2 σταθμά κυριοι.

Οταν θα υπάρξει πραγματική ισότητα σε αυτή τη χωρα θα μπορουμε να μιλάμε για βία και για τα πάντα.

Για την ωρα ο καθένας, όταν βλέπει τέτοιους διαχωρισμούς μπορει να ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ τα πάντα.

Αλλωστε..."δημοκρατία έχουμε".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαλε και ποσες λαθος δικαστικες αποφασεις εχουν ληφθει μεχρι σημερα. Αντε τωρα αυτες να ηταν καταδικαστικες με ποινη το θανατο... Τον φυλακισμενο οσο κακο και να του κανεις, αν μια στο εκατομμυριο τον εχεις φυλακισει λανθασμενα, και βρεθει το λαθος, μπορεις να τον αφησεις ελευθερο και να το αποζημιωσεις για τα χρονια που του πηρες, τον νεκρο τι θα τον κανεις, θα παιζουμε το Λαζαρο;

Έχει γούστο να έχω κανένα φόβο μην έχω την τύχη του Τσοχατζόπουλου.Με τι προσόντα;Εργοστάσιο για δουλειά και μετά στην οικογένεια στο νοικιαστό μας τριάρι.Άρα αυτός που δεν έχει λόγω να φοβάται δεν φοβάται.Και άλλο να δικαστείς κατά λάθος για φόνο π.χ από συγκυρία γιατί βρέθηκε τυχαία στον τόπο ενός εγκλήματος και ήσουν αρκούντος ηλίθιος ώστε να βάλεις το χέρι σου στο όπλο του φόνου και άλλο να είσαι υπουργός και να βρεθείς ξαφνικά με 30 εκατομμύρια ευρώ.Εκεί δεν υπάρχει λάθος εκεί τα έχεις πάρει οπότε κρεμάλα.Και δεν μιλάω για λιντσαρίσματα όπως υπονοεί ο φίλος παραπάνω.Μιλάω να επανέλθει η θανατική ποινή και το έγκλημα της δωροδοκίας πολιτικών να κηρυχθεί ως εσχάτη προδοσία.

Τώρα περί αφέλειας είπα εγώ πουθενά να κρεμάμε αδιακρίτως ο όχλος;Τι να πω.Δείξε μου το post που το λέει αυτό.Σε προκαλώ.όπως είπα και πιο πάνω δεν έχω κανένα φόβο γιατί δεν έχω λεφτά.Πως να με κατηγορήσουν ως τέτοιο.Καλά δεν συζητώ ότι δεν είχα ποτέ δημόσιο αξίωμα.Λέω εγώ υποθετικά τώρα ότι στα υποβρύχια του Άκη που γέρναν πνίγονταν καμιά χιλιαριά παλικάρια 20 χρονών και άντε αυτοί την γλίτωσαν.Κάτσε να πέσει  ο Άκης στα μαλακά και ο επόμενος που θα έρθει αφού θα βλέπει φουλ ασυλία να φέρει καμιά 40 επιβατικά αεροπλάνα σκάρτα.Ούτε να το σκέφτομαι...

Επεξ/σία από Disappointment from Hellas
Δημοσ.

Δέρνουν "τρομοκράτες" για 200.000 ευρω...καλά τους έκαναν.

Ρίχνουν μια σφαλιάρα σε πολιτικό που έχει κατακλέψει? Η βια δεν ειναι χαρακτηριστικό μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

Ολίγον εκτός θέματος, αλλά παρακαλώ για την κατανόησή σου...

...Cossutius, κάτσε φρόνιμα διότι θα φωνάξω τους Γαλάτες!

Το είπα και νωρίτερα - στο thread με τις αστείες εικόνες - σε άλλο μέλος, ο οποίος παρέθεσε δίπλα-δίπλα τις φωτογραφίες τού ενός σαπακιασμένου και τού «φτερωτού μ@λ@κ@» :

Δεν είναι συγκρίσιμες οι δύο περιπτώσεις, δεν έχει σημασία αν αυτοί που έφαγαν το μπερντάχι είναι ή όχι «τρομοκράτες», αν το έφαγαν καλώς ή κακώς, ούτε το πόσα έκλεψε ο καθένας.

Αυτοί που έφαγαν ξύλο στη συγκεκριμένη περίπτωση, βγήκαν στη γύρα με πολεμικά όπλα στα χέρια. Ένα πολεμικό όπλο αποκλείεται να το κουβαλάς για καλό, ή έστω για χαβαλέ. Το κουβαλάς για κακό. Ακόμα κι αν δεν επιχειρήσεις τίποτα, μόνο και μόνο το γεγονός ότι το κρατάς, για 'μένα είναι αρκετό για να σε σαπίσουν στο ξύλο. Επαναλαμβάνω: Σφαίρες έπρεπε να φάνε, αμέσως με το που έγινε αντιληπτό ότι οπλοφορούν, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν τα «εργαλεία» τους, όχι απλώς μπουνιές.

Δημοσ.

Σφαίρες αν τρώγαν, θα τις τρώγαν όσο είχαν τα όπλα στα χέρια. Λογικότατο. Το ξύλο το φάγαν ενώ ήταν δεμένοι σε καρέκλα όμως.

Ο ομορφούλης ο άλλος, μπορεί όπλο να μην κράτησε ποτέ. Γάμησε πατόκορφα όμως μια ολόκληρη πόλη, μαζί με τα παιδιά της και αυτά που θα γεννηθούν ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.

Στις Η.Π.Α αν ενθυμούμαι καλώς που έλεγε και ένας φίλος μου δικηγόρος για μορφή βαριάς απιστίας  κατά εξακολούθηση προς το δημόσιο επιτρέπεται η θανατική ποινή  σε ορισμένες πολιτείες άσχετα αν δεν έχει επιβληθεί σε κάποιον για αυτόν τον λόγω μέχρι τώρα.Βέβαια τώρα οι βολεμένοι από το καπιταλιστικό σύστημα που μας κάνουν και υποδείξεις  τους έπιασε το αριστερό τους D.N.A και είπαν ότι οι κρεμάλες θα γυρίσουν μπούμερανγκ λες και εγώ είπα να τους κρεμάμε χωρίς δίκη όπως στο far west.Τεσπα με τις καπιταλιστικές χώρες μόνο όταν μας συμφέρει.Ας δούμε λοιπόν και τις νομοθεσίες άλλων χωρών και μετά τα  μαθήματα αριστερής ιδεολογίας  από ανθρώπους με δεξιές τσέπες.

Δημοσ.

Σφαίρες αν τρώγαν, θα τις τρώγαν όσο είχαν τα όπλα στα χέρια. Λογικότατο. Το ξύλο το φάγαν ενώ ήταν δεμένοι σε καρέκλα όμως.

Ο ομορφούλης ο άλλος, μπορεί όπλο να μην κράτησε ποτέ. Γάμησε πατόκορφα όμως μια ολόκληρη πόλη, μαζί με τα παιδιά της και αυτά που θα γεννηθούν ακόμα.

Ανάποδα:

- Για τον «ομορφούλη», δες τη θέση μου στο άλλο thread. Σου φάνηκε ότι τον υποστηρίζω, ή ότι τον υπερασπίζομαι;

- Σχετικά με το που και πότε έφαγαν το ξύλο:

1) Υπάρχουν φωτογραφίες (έχουν παρατεθεί κι εδώ), οι οποίες τους δείχνουν «σαπισμένους», με τις χειροπέδες περασμένες, στο σημείο τής σύλληψης. Κάποιος μπορεί να δεχθεί αυτές ως αληθείς, κάποιος όχι. Εξαρτάται εν μέρει και από το κατά πόσο πιστεύει κανείς, τις περί ...Muay Thai(!) δηλώσεις, τού υπερήφανου μπαμπά, που ο γιόκας του θα έστελνε στο ...νεκροτομείο(!) τους αστυνομικούς που θα επιχειρούσαν να τον συλλάβουν.

2) Ακόμα κι αν τις μάζεψαν «δεμένοι», προσωπικά δε με χαλάει καθόλου. Επαναλαμβάνω: Kalashnikov στα χέρια...

- ...«Λογικότατο»...χμ! Αν είχε συμβεί όμως, τι είναι αυτό που μου λέει εμένα, ότι θα γινόταν τής πόρνης από τις διαμαρτυρίες περί «καημένων παιδιών» και «μπάτσων-δολοφόνων»; Μάλλον θα φταίει που είμαι κακόπιστος, ο κερατάς... 

Δημοσ.

Μου φάνηκε ότι το θέμα σου ήταν ότι "είναι λογικό να φάνε τα πιτσιρίκια ξύλο και ο άλλος να είναι στην κυρίλα". Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι, αν τα πιστιρίκια καλώς έφαγαν τις μάπες, ο ατσαλάκωτος θα έπρεπε να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του απ το ξύλο.

Δημοσ.

Έχει γούστο να έχω κανένα φόβο μην έχω την τύχη του Τσοχατζόπουλου.Με τι προσόντα;Εργοστάσιο για δουλειά και μετά στην οικογένεια στο νοικιαστό μας τριάρι.Άρα αυτός που δεν έχει λόγω να φοβάται δεν φοβάται.Και άλλο να δικαστείς κατά λάθος για φόνο π.χ από συγκυρία γιατί βρέθηκε τυχαία στον τόπο ενός εγκλήματος και ήσουν αρκούντος ηλίθιος ώστε να βάλεις το χέρι σου στο όπλο του φόνου και άλλο να είσαι υπουργός και να βρεθείς ξαφνικά με 30 εκατομμύρια ευρώ.Εκεί δεν υπάρχει λάθος εκεί τα έχεις πάρει οπότε κρεμάλα.Και δεν μιλάω για λιντσαρίσματα όπως υπονοεί ο φίλος παραπάνω.Μιλάω να επανέλθει η θανατική ποινή και το έγκλημα της δωροδοκίας πολιτικών να κηρυχθεί ως εσχάτη προδοσία.

Με την εφαρμογη της θανατικης ποινης, ο αρκουντος αυτος ηλιθιος θα το φαει το κεφαλι του η οχι; Θα το φαει.

Μιλας για θανατικη ποινη, εφαρμογη της οποιας δεν μπορει να ειναι μονο στο αν ο θυτης ειναι υπουργος και εχει φαει καποια εκατομμυρια μονο, αλλα στο αν αποδειχτει απο το δικαστηριο οτι ειναι οι πραξεις που τελεσε ειναι αναλογες της θανατικης ποινης. Και τετοιες ειναι παρα πολλες. Παρε παραδειγμα τον δικο μας εδω στην Αρτα, που προχθες σκοτωσε καποιον, τον εβρασε και τον εκοψε κομματια και τα πεταξε στο βοθρο. Το εγκλημα υπαρχει, και ειναι ειδεχθες, και καποιος το εκανε και σιγουρα αυτου του καποιου του αξιζει η θανατικη ποινη. Αν ομως μια στο εκατομμυριο δεν ηταν αυτος και 5 χρονια μετα αποδειχτει με νεα στοιχεια οτι ηταν καποιος αλλος; Θα τον ξεθαψουμε και θα του κανουμε τεχνητες αναπνοες;

• Like 3
Δημοσ.

Με την εφαρμογη της θανατικης ποινης, ο αρκουντος αυτος ηλιθιος θα το φαει το κεφαλι του η οχι; Θα το φαει.

Μιλας για θανατικη ποινη, εφαρμογη της οποιας δεν μπορει να ειναι μονο στο αν ο θυτης ειναι υπουργος και εχει φαει καποια εκατομμυρια μονο, αλλα στο αν αποδειχτει απο το δικαστηριο οτι ειναι οι πραξεις που τελεσε ειναι αναλογες της θανατικης ποινης. Και τετοιες ειναι παρα πολλες. Παρε παραδειγμα τον δικο μας εδω στην Αρτα, που προχθες σκοτωσε καποιον, τον εβρασε και τον εκοψε κομματια και τα πεταξε στο βοθρο. Το εγκλημα υπαρχει, και ειναι ειδεχθες, και καποιος το εκανε και σιγουρα αυτου του καποιου του αξιζει η θανατικη ποινη. Αν ομως μια στο εκατομμυριο δεν ηταν αυτος και 5 χρονια μετα αποδειχτει με νεα στοιχεια οτι ηταν καποιος αλλος; Θα τον ξεθαψουμε και θα του κανουμε τεχνητες αναπνοες;

Κάτσε ρε pournaras μιλάω για πολιτικά εγκλήματα τι μου λες τώρα;Υπουργός που πριν 5 χρόνια ξέρω γω δεν είχε τίποτα ούτε αυτός ούτε η σύζυγος του βρίσκεται με 30 εκ ευρώ και με μία υπογραφή σύμβασης με σκάρτα αεροπλάνα από τα οποία πέφτουν κάνα δυο με καμια 700 νεκρούς το καθένα (βλέπε υποβρύχια που έγερναν ευτυχώς αυτά ήταν εμφανές το πρόβλημα τους και δεν χρησιμοποιήθηκαν) και μου λες ότι για αυτό το άτομο θα υπάρξει αμφιβολία;Εντάξει τότε και εγώ έχω αμφιβολία ότι η γη είναι στρόγγυλη.Επίσης όταν αναφέρομαι στην θανατική καταδίκη προφανώς και εννοώ μόνο τα πολιτικά εγκλήματα και την κήρυξη αυτών ως εσχάτη προδοσία.EDIT:Τώρα θυμήθηκα ότι και το δικό μας το Σύνταγμα λέει ότι δεν προβλέπεται θανατική ποινή για πολιτικά εγκλήματα εκτός και αν αυτά είναι σύνθετα.Χωράει άνετα μία μικρή τροποποίηση εδώ δεν νομίζεις;

Δημοσ.

Έτσι! Και μετά μοίρασμα τα έντερα να τα φας. Και εσύ, και όσοι σου έκαναν like.

μπα, ο κανιβαλισμος δεν ειναι του γουστου μου.

η γλωσσα μου προτιμαει πιο gourmet γευσεις.

Δημοσ.

Κάτσε ρε pournaras μιλάω για πολιτικά εγκλήματα τι μου λες τώρα;Υπουργός που πριν 5 χρόνια ξέρω γω δεν είχε τίποτα ούτε αυτός ούτε η σύζυγος του βρίσκεται με 30 εκ ευρώ και με μία υπογραφή σύμβασης με σκάρτα αεροπλάνα από τα οποία πέφτουν κάνα δυο με καμια 700 νεκρούς το καθένα (βλέπε υποβρύχια που έγερναν ευτυχώς αυτά ήταν εμφανές το πρόβλημα τους και δεν χρησιμοποιήθηκαν) και μου λες ότι για αυτό το άτομο θα υπάρξει αμφιβολία;Εντάξει τότε και εγώ έχω αμφιβολία ότι η γη είναι στρόγγυλη

Δηλαδη για να καταλαβω, θα επαναφερουμε την θανατικη ποιη μονο σε πολιτικους;

Σε αυτον που σκοτωσε κατα συρροη καμμια δεκαρια, θα του βαλουμε ισοβια, και στον αλλον που ειναι πολιτικος και εφαγε καμποσα εκατομμυρια ευρω, θα τον κρεμασουμε;

Τι παγκοσμια πρωτοτυπια ειναι  αυτη;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...