Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με partion σε XP


tolisspi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον εχουμε και λεμε...

Στο desktop ειχα XP Home και μετα απο χρονια και ghost των home αποφασισα να περασω καποια XP Pro. To θεμα ειναι και με τα ghost αλλά και με την εγκατασταση των Pro, καθε φορα που τα περναω, στο σκληρο μενουν τα προηγουμενα windows με αποτελεσμα να εχω 20 GB+ κατειλημμενα στο σκληρο. Επισης ενω εχω περασει 2-3 φορες τα Pro, στα Προγραμματα εχουν μεινει οι φακελοι με αρχεια των προγραμματων που ηταν εγκατεστημενα απο τα Home. Σημειωτεον οτι κατα την εγκατασταση δεν μπορω να κανω partition αλλά ουτε και απο την διαχειρηση δισκων (παρολο που υπαρχουν οδηγιες απο την windows οτι γινεται, σε εμενα δεν βγαινουν οι επιλογες που αναφερονται στις οδηγιες). Τελος μεσα απο την διαχειρηση δισκων (πειραματιζομουν) εκανα τον C απο βασικο σε δυναμικο χωρις να ξερω τι σημαινει αυτο.

Το προβλημα μου ειναι οτι θελω να περασω τα Pro δημιουργωντας 2 δισκους (ενα το λειτουργικο και ενα για αποθηκευση) και να μην υπαρχουν αρχεια απο προηγουμενα windows...

Δεν ξερω που και τι κανω λαθος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου μενουν 20 gb απο την παλια εγκατασταση γιατι δεν κανεις καθαρη εγκατασταση , στο θεμα με τα partition μπορει να ειχες χρησιμοποιησει καποιο προγραμμα (εκτος windows) και γιαυτο δεν σε αφηνει . Προσεχε με τα partition για με xp μπορει καποια στιγμη να μην αναγνωριζει τον δισκο και να τα χασεις ολα .

 

Ενας ευκολος τροπος ειναι να βγαλεις τον δισκο απο το pc και σε ενα αλλο pc , να κανεις Backup οτι αρχεια χρειαζεσαι και μετα να κανεις low level format το δισκο (θα σβηστουν τα παντα και τα partition) , και μεσα απο τα windows να τον χωρισεις σε 2 partition . Μετα αυτον τον δισκο θα το βαλεις στο Pc σου και θα κανεις εγκατασταση στο μικροτερο partition τα windows .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον...οταν ειχα πρωτοβαλει τα Home, ειχα κανει 2 partition με τα Home. Καποια στιγμη δοκιμασα τα W7 και κατα την εγκατασταση τους κατηργησα τα partition και εμεινε ενας δισκος 160GB. Επειδη, ηταν καπως βαρια στο 5ετιας τοτε pc, ξαναπερασα ghost των Home χωρις να δημιουργησω partition. Απο τοτε ειχα περασει 2-3 φορες το ghost και εχει αφησει τους προηγουμενους φακελους των ghost.

Εν ολιγης, αυτη τη στιγμη ειναι ενας σκληρος 160GB με δεσμευμενα περιπου 20GB απο προηγουμενα ghost οπου καποια εσβησα με delete απο τον c μεσα απο τον explorer. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι στα programm files υπαρχουν οι φακελοι των προγραμματων που ειχα εγκαταστησει επι Home.

Εχω παρει backup, επομενως δεν εχω προβλημα το να κανω format αλλά δεν με αφηνει μεσω γραμμη εντολων αναφεροντας οτι ο δισκος "χρησιμοποιειται" ή κατι τετοιο.

Στο bios φαινεται οτι ειναι ως third master ενω στο primary ειναι none και δεν μπορω να κανω καμια αλλαγη. Μηπως εχει γινει κανα λαθος στην συνδεσμολογια της μητρικης με του σκληρου?

Τα XP Pro που θελω να τα εγκαταστησω, τα εχω βαλει σε ενα netbook και λειτουργουν αψογα. Σημειωτεον οτι το netbook πριν ειχε κατι XP Lite (και πριν απο αυτα W7) και οταν εκανα εγκατασταση των Pro δεν εμειναν φακελοι απο τα Lite.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω παρει backup, επομενως δεν εχω προβλημα το να κανω format αλλά δεν με αφηνει μεσω γραμμη εντολων αναφεροντας οτι ο δισκος "χρησιμοποιειται" ή κατι τετοιο.

Ε,αφού τρέχουν τα windows από αυτόν,πως να τον κάνει format;;;

Με το ghost με ποιον τρόπο πείρες το backup,πες μας της εντολές όταν το πείρες αλλά και όταν το επαναφέρεις.

 

Αν κάνεις εκκίνηση από το δισκάκι με τα windows τότε θα μπορείς να σβήσεις όλα τα διαμερίσματα και να φτιάξεις καινούργια,έτσι δεν θα μείνει τίποτα παλιό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.

Δεν προλαβα να διορθωσω το μηνυμα μου, απαντησες. Backup εχω παρει σε ενα εξωτερικο δισκο πριν ξεκινησω την διαδικασια εγκαταστασης των Pro. Με backup εννοω οτι εγραψα τα αρχεια που θελω να σωσω και οχι τιποτα σχετικα με windows.

 

Χθες οταν πρωτοεβαλα τα Pro, μου εγραφε για τυχον διαγραφη διαμερισματων (για το οποιο εναν εβλεπε, οπως πραγματι ειναι), για δημιουργια κλπ και προσπαθησα να δημιουργησω ενα διαμερισμα και δεν με αφηνε αναφεροντας οτι υπαρχουν αρχεια ή κατι τετοιο...το μονο που με αφηνε ηταν το c και οτι θα εκανε διαγραφη της ηδη εγκαταστασης, το οποιο και θεωρητικα εκανε, αλλά δεν εσβησε τιποτα απο τα προηγουμενα. Επισης προσπαθησα να κανω διαγραφη του μοναδικου διαμερισματος και λογικο ηταν να μην με αφηνε.

Θα ξανακανω την διαδικασια και θα καταγραψω ποια μηνυματα μου βγαζει και βηματα ακολουθω.

Μπαινουν τα Pro, κανονικα, αλλά υπαρχουν οι φακελοι των προηγουμενων εγκαταστασεων (ηδη εχω 2-3 φακελους με τα Pro αναλογες και οι εγκαταστασεις).

 

Μηπως εχει σχεση οτι στο bios για boot ηταν πρωτα επιλογη απον σκληρο και μετα απο cd?

Στην πραξη ανοιγα την εκτελεση του cd μεσα απο τα windows και μετα εκανε την γνωστη διαδικασια εγκαταστασης. Τωρα εχω περασει στο bios, το cd να ειναι πρωτα και μετα το hdd.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να σβήσεις κάποιο διαμέρισμα πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο d κάποια στιγμή,για να άφησε παλιούς φακέλους λογικά απλά επέλεξες το διαμέρισμα με το enter και τίποτα άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν αναφερομαι σε ghost, εννοω οτι οταν ειχα πρωτοβαλει τα Home, πηρα ghost των Home με εγκατεστημενους τους drivers και ορισμενα προγραμματα ωστε οταν θελω να φρεσκαρω τα Home, να βαζω μονο το ghost και οχι παλι να κανω εγκατασταση των windows, drivers κλπ. Ωστοσο καθε φορα που εβαζα το ghost δεν εσβηνε την πρωτη εγκατασταση, ουτε τα προηγουμενα ghost.

 

εχω πατησει D, κανει καποιες ερωτησεις και μετα στο τελος μου βγαζει οτι δεν γινεται....

Οπως ειπα, θα καταγραψω τα μηνυματα που μου βγαζει και τα βηματα που ακολουθω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...