Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε νομιζω να ειναι μονο το 15% τα σπιτια που ειναι ακομη φορτωμενα με δανεια...

Ούτε και γω, αλλά έτσι έλεγε το άρθρο που διάβασα.

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατάλοιπο της κατοχής το να έχεις σπίτι να μείνεις.

Δεν έχω άλλη επιλογή, περιμένω να φύγει η πρώτη επανδρωμένη αποστολή με σκοπό την αποίκηση στο διάστημα για να δηλώσω συμμετοχή.

Ειδες που αμα θες μπορεις να ερμηνευσεις οπως θες μια κουβεντα...

Για ρωτα τους παλιοτερους λοιπον, γιατι τα λεφτα που εβγαλαν, δεν τα εδωσαν στα παιδια τους για να κανουν μιε επιχειρηση, αλλα αγοραζαν σπιτια ωστε να εχουν ενα αυτοι, κι απο ενα τα παιδια τους.

Δημοσ.

Και κάπου εδώ τερματίζεται η βλακεία. Μιλάμε για high-score όχι αστεία.

ps. Τόλη κράτα μου μια θέση.

Κλεκορ τραβα να δεις αν ερχομαι, κι αν με δεις πες μου οτι με θελω.

(κι οταν καποτε στη ζωη σου αποφασισεις να μιλησεις σοβαρα, θα σου απαντησουμε και σοβαρα).

• Like 2
Δημοσ.

εντάξει αυτό που λέτε για τους έλληνες και τα σπίτια είναι στανταρ.

η ατάκα όλων ήταν : να έχουμε ένα κεραμύδι πάνω από το κεφάλι μας.

πρώτα εξασφάλιζαν το σπίτι και μετά όλα τα άλλα.

πολλοί μπορεί να είχαν να καλύψουν διάφορες οικονομικές εκρεμμότητες και παρόλο αυτά μάζευαν λεφτά για να φτιάξουν σπίτι για να μείνουν τα παιδιά τους όταν μεγαλώσουν. κι ας ήταν τα παιδιά ακόμα στην κούνια.

για τον έλληνα το σπίτι είναι το νούμερο 1.

και δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί το βλέπουν αρνητικά.

κι εγώ το ίδιο θεωρώ.

και δεν είναι θέμα ψυχολογικό. είναι πρακτικό.

αν νοικιάζω και μείνω άνεργος πως θα πληρώνω το νοίκι;

θα μετακομίσω σε παγκάκι;

τουλάχιστον αν έχω δικό μου σπίτι θα μπορώ να μείνω κάπου κι ας χάσω τα υπόλοιπα (πχ αυτοκίνητο)

• Like 3
Δημοσ.

τουλάχιστον αν έχω δικό μου σπίτι θα μπορώ να μείνω κάπου κι ας χάσω τα υπόλοιπα (πχ αυτοκίνητο)

Ακομη και να εχει καποιος δουλεια, πλεον με τους μισθους των 400 ευρω και κατω που θα επεκταθουν οσο βαθαινει η κριση , πως θα πληρωνει ενοικιο ?

Δεν μπορω να καταλαβω καποιοι θεωρουν "παλιομοδιτικη" την ιδιοκατοικηση .

Ειναι καλυτερο το μοντελο της συγκατοικησης , του να μενουν 4-5 μαζι σε ενα διαμερισμα -πληρωνοντας ο καθενας το ενοικιο που αντιστοιει σημερα σε ενοικιο μιας γκαρσονιερας - ή να νοικιαζουν ενα δωματιο σε σπιτι που μενουν αλλοι ?

Ε ρε real estate εταιρειες που μας χρειαζονται .

Δημοσ.

εντάξει αυτό που λέτε για τους έλληνες και τα σπίτια είναι στανταρ.

η ατάκα όλων ήταν : να έχουμε ένα κεραμύδι πάνω από το κεφάλι μας.

πρώτα εξασφάλιζαν το σπίτι και μετά όλα τα άλλα.

πολλοί μπορεί να είχαν να καλύψουν διάφορες οικονομικές εκρεμμότητες και παρόλο αυτά μάζευαν λεφτά για να φτιάξουν σπίτι για να μείνουν τα παιδιά τους όταν μεγαλώσουν. κι ας ήταν τα παιδιά ακόμα στην κούνια.

για τον έλληνα το σπίτι είναι το νούμερο 1.

και δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί το βλέπουν αρνητικά.

κι εγώ το ίδιο θεωρώ.

Παλι ομως το σπιτι για να μενεις δεν το πληρωσε καποιος επι 30-40 χρονια, με μηνιαιες δοσεις αρκετα μεγαλυτερες απο ενα ενοικιο, ωστε να το εχεις;

Σιγουρα το μοντελο της ενοικιασης που ισχυει στην ελλαδα, ειναι για τον π@υτσο και θελει αλλαγες, αλλα στην τελικη, κι αυτος που εχει ενα σπιτι, πανω κατω τα ιδια πληρωνει.

Δημοσ.

το θέμα είναι ότι αν γίνει και αυτό (υποχρεωτική ασφάλιση) δε μας βλέπω καλά.

χωρίς υπερβολή δουλεύουμε για να πληρώνουμε φόρους χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόδοση.

σε λίγο καιρό το σύνολο των φόρων θα ξεπερνάει το εισόδημα.

πόσο πιο κάτω αναρωτιόμασταν στο θέμα που κλειδώθηκε...

Δημοσ.

Πάντως τα σπίτια έχουν ήδη φθάσει στα 25 χιλιάρικα, όσο έχουν δηλαδή στη Βουλγαρία. Από ότι διαβάζω δηλαδή γίνονται ήδη πράξεις σε αυτές τις τιμές.

το θέμα είναι ότι αν γίνει και αυτό (υποχρεωτική ασφάλιση) δε μας βλέπω καλά.

χωρίς υπερβολή δουλεύουμε για να πληρώνουμε φόρους χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόδοση.
σε λίγο καιρό το σύνολο των φόρων θα ξεπερνάει το εισόδημα.

πόσο πιο κάτω αναρωτιόμασταν στο θέμα που κλειδώθηκε...

Και να παράγαμε και τίποτα καλά θα ήταν.

Δημοσ.

Λαικιζεις για μια ακομη φορα.

Παπαγαλιζεις...η λέξη λαικισμος ειναι δημοσιογραφική και την χρησιμοποιουν οταν δεν έχουν επιχειρηματα, και ειδικά όταν θέλουν να κομματικοποιήσουν τον άλλον. Σου προτείνω να μη τη χρησιμοποιείς γιατι γινεσαι γραφικος. Τα έχουμε ξεπεράσει τα κομματικά εδω μέσα αφου οι περισσότεροι δεν ειμαστε κομματικοποιημένοι (τωρα αν εσυ εισαι άλλο αυτο, το δηλωνεις και σου απαντάει ο καθένας αναλογα). Κατα βάση οι περισσότεροι το ιδιο πράγμα επιθυμούμε.

Τωρα αν εσύ θεωρεις οτι 4 φόροι ειναι καλοι για ένα ακινητο, ειδικά αν ο άλλος δεν μπορει να ανταποκριθεί, κανένα προβλημα..

Διοτι ουτε στο προηγουμενο θεμα απαντησες για αυτους τους 3-4 φορους,

απλα ρωτησες αν τους ξερω. Τους ξερω δεν τους ξερω, δεν εχει σημασια,

για πες τους κι εσυ για να δουμε.

Μια χαρά σου απάντησα. 3 φόροι και αυτος ο τέταρτος.

Ψάξε και δες παλι το ποστ μου.

Αφενός στην Ολλανδία η μεγάλη πλειοψηφία έχει δικό της σπίτι, και σχεδόν

κανείς δεν αγοράζει/χτιζει δευτερο σπίτι για να το νοικιάζει σε άλλους

όπως είχε γίνει στην Ελλάδα από όσους τους περίσσευε κάποτε μία δραχμή

στην άκρη. Τα σπίτια προς ενοικίαση (συνήθως διαμερίσματα και όχι

μονοκατοικίες) τις έχουν εταιρείες, και χρεώνουν απίστευτα ακριβά

ενοίκια. Χαρακτηριστικά, διαμέρισμα 85 τμ, με γκαράζ, θέλει 1000 Ευρώ

τον μήνα ενοίκια, και όχι στο Amsterdam αλλά έξω από το Nijmegen.

Φιλαράκι εγω 1,5 χρονο έζησα σε 2 περιοχές της Ολλανδίας, η πλειοψηφία που αναφέρεις έχει ανάλογους  μισθους για να ανταποκριθει. Μισθοι που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πλέον.

Τα σπιτια προς ενοικίαση ειναι ακριβά, εκτος αν αναφερόμαστε στα εργατικά που πάνε 400 με 500 ευρω...χωρις γκαράζ φυσικά...Αλλωστε τι αυτοκίνητο στην Ολλανδία δεν ειναι τόσο χρήσιμο οσο στην Ελλάδα...Απ ότι θυμάμαι το τραμ και το τραίνο σε πάνε παντου...Δε νομιζω οτι άλλαξε κάτι μέσα σε 5 χρόνια που έφυγα. Χρησιμοποιείς την εννιαία κάρτα που ειναι φθηνοτερη, με τα credits και εισαι οκ...Γενικά η Ολλανδία έχει αρκετά θετικά...Τωρα έχει αρχισει και χαλάει λιγάκι...και καλα κριση και εκει. Αλλα δε τους φοβαμαι αυτους...

Γενικά σωστά τα γράφεις με τη διαφορά οτι ξεχνάς τα εργατικά. Και οτι φυσικά ο μέσος Ολλανδος μένει σε διαμερίσματα...

Γενικά η διαφορά της Ολλανδιας με την Ελλάδα, ειναι οτι έχει μεν φόρους, ξέρει ομως οτι οι Ολλανδοι πολίτες μπορουν να τους πληρωσουν.

Στην Ελλάδα, το κράτος δεν ενδιαφέρεται. Σου λέει αν δεν έχεις τράβα να πνίγεις.

Δημοσ.

Και να παράγαμε και τίποτα καλά θα ήταν.

Μόνο απατεώνες που βάζουν χέρι στο δημόσιο χρήμα.

Δημοσ.

Μια χαρά σου απάντησα. 3 φόροι και αυτος ο τέταρτος.

Ψάξε και δες παλι το ποστ μου.

Α, 3 κι αυτος τεταρτος... α ενταξει.

Εγω λεω να κανει η μανα...

(Δε σε ρωτησα ποσοι, σε ρωτησα ποιοι και απο ποιο αφορολογητο και πανω).

Δημοσ.

δες το ποστ που τους έγραψα παραπάνω...εκει που αναφέρω για ΕΤΑΚ κτλ...

3 φόροι

Φόρος ακίνητης περιουσίας.

ΕΤΑΚ

χαρατσι.

Αυτοι τωρα θα γινουν ένας.

Και αν περάσει αυτο με την ασφάλεια, θα υπαρξει ακομα μια τσοντα.

Δεν αναφέρομαι καν σε ολα τα άλλα που πληρώνεις για μεταβιβάσεις, φορους κληρονομιάς κτλ κτλ...

Δεν ειναι κακό να έχεις έναν φόρο λογικο για τα ακινητα...Το κακό ειναι να έχεις υπερβολικούς φόρους, βάση των εισοδημάτων του κάθε πολίτη.

Για να στο πω στα ισα πουρνάρα...Πρέπει να είναι βλαμμένος κάποιος για να απαιτεί φόρους, από ανθρώπους που έχουν ένα κεραμίδι πάνω απ το κεφάλι τους και δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Δημοσ.

δες το ποστ που τους έγραψα παραπάνω...εκει που αναφέρω για ΕΤΑΚ κτλ...

3 φόροι

Φόρος ακίνητης περιουσίας.

ΕΤΑΚ

χαρατσι.

Αυτοι τωρα θα γινουν ένας.

Και αν περάσει αυτο με την ασφάλεια, θα υπαρξει ακομα μια τσοντα.

Δεν αναφέρομαι καν σε ολα τα άλλα που πληρώνεις για μεταβιβάσεις, φορους κληρονομιάς κτλ κτλ...

Δεν ειναι κακό να έχεις έναν φόρο λογικο για τα ακινητα...Το κακό ειναι να έχεις υπερβολικούς φόρους, βάση των εισοδημάτων του κάθε πολίτη.

Για να στο πω στα ισα πουρνάρα...Πρέπει να είναι βλαμμένος κάποιος για να απαιτεί φόρους, από ανθρώπους που έχουν ένα κεραμίδι πάνω απ το κεφάλι τους και δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Φορος ακινητης περιουσιας= ετακ (αλλο ονομα). Απλα (και αυτο, συμφωνω οτι ειναι λαθος), θα πληρωθει το ετακ του 2009 και ο φαπ του 2010 2011 και 2012 αναδρομικα.

Και οι δυο ομως θα πληρωθουν, εχοντας αφορολογητο τις 100 χιλιαδες ανα φυσικο προσωπο, που σημαινει οτι σε ενα παντρεμενο ζευγαρι το αφορολογητο ανεβαινει στος 200 χιλιαδες για το 2009, με αρχικο συντελεστη το 0,1%. Για το 2010 το αφορολητο ειναι στις 400 χιλαιδες, ενω για το 2011-2012 το αφορολητο πεφτει στις 200 χιλ. με αρχικο συντελεστη το 0,2%

Μετα απο αυτο ολοι οι φοροι, μαζι και το χαρατσι θα εξομοιωθουν στον ενιαιο φορο, ο οποιος θα εχει ειτε αφορολογητο τις 100χιλ με αρχικο συντελεστη το 0,1%, ειτε τις 50χιλ με αρχικο συντελεστη το 0,05%

Ξερεις πολλους λοιπον με "ενα κεραμυδι" πανω απο το κεφαλι τους, με αντικειμενικη αξια πανω απο 200 χιλιαδες;

(για τους χρονια ανεργους, δε διαφωνω, πρεπει να βρεθει μια λυση).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...