Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανθρωπέ μου, το αυτοκίνητο που του παραδίδεις πινακιδες, δεν σταματάει να ειναι υπαρκτο σαν περιουσιακό στοιχείο ούτε χάνει την αξία του (η μάλλον τη χάνει, λόγω πολυκαιρίας όπως άλλωστε κάθε αμάξι ή σπιτι η οτιδηποτε)

Απλά δεν επιτρέπεται να κάνει αυτο για το οποιο κατασκευάστικε. Να κυκλοφορήσει δηλαδη.

Δηλαδη έχεις μια φεράρι στο γκαραζ σου και επειδή της έβγαλες τις πινακίδες, ειναι ένας σωρός με παλιοσίδερα?Πλάκα κάνεις τωρα?

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ανθρωπέ μου, το αυτοκίνητο που του παραδίδεις πινακιδες, δεν σταματάει να ειναι υπαρκτο σαν περιουσιακό στοιχείο ούτε χάνει την αξία του (η μάλλον τη χάνει, λόγω πολυκαιρίας όπως άλλωστε κάθε αμάξι ή σπιτι η οτιδηποτε)

Απλά δεν επιτρέπεται να κάνει αυτο για το οποιο κατασκευάστικε. Να κυκλοφορήσει δηλαδη.

Δηλαδη έχεις μια φεράρι στο γκαραζ σου και επειδή της έβγαλες τις πινακίδες, ειναι ένας σωρός με παλιοσίδερα?Πλάκα κάνεις τωρα?

Πες μου τωρα οτι το δηλωνεις και στη  φορολογικη σου δηλωση...

Δημοσ.

μ αρέσει που μερικοί προσπαθούν με βάση τη λογική να δικαιολογήσουν κάποια μέτρα.

η λογική έχει πεθάνει σε τούτο τον τόπο.

της κάναμε και τα σαράντα

Δημοσ.

DrLo σε μια οικονομικά ανθισμένη αγορά, η υποχρεωτική ασφάλιση, θα είχε βάση.

Ισχυροποιούμε το κράτος με το να μη ζητάμε τη βοηθειά του για τετοιους λόγους, δινουμε πελατεία στις ασφαλιστικές και τις φορολογουμε γερά ωστε να εχουμε ολοι κέρδος ως κράτος κτλ κτλ..

Υπάρχουν και σε άλλες χωρες αυτά απ οτι θυμάμαι.

Εδω ομως, με τη παρουσα κατάσταση, πως ειναι δυνατον να ζητάς κάτι τέτοιο απ τους πολιτες (εφοσον ισχυει το άρθρο). Πας δηλαδη να τους εξοντώσεις?

Στο συγκεκριμένο ζήτημα εγώ πάω παράπέρα ,

ΟΥΤΕ τότε δε θα είχε βάση απο τη στιγμή που είμαι αποφασισμένος να πληρώσω το ρίσκο μου. Εγώ αποφασίζω πόσο ρίσκο θέλω να πάρω ΕΓΩ (στο αυτοκίνητο είναι και ρίσκο του ΑΛΛΟΥ).

Δε μου έρχεται στο μυαλό κάποιο ενδεχόμενο που αγοράζω εγώ και ρισκάρει άλλος.

Αυτά περί τζαμιών κλπ είναι τραβηγμένα από τα μαλια ... γι' αυτό υπάρχουν οικοδομικοί κανονισμοί για να μη βάζεις σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου και αν ακόμα προκληθεί ζημιά στον άλλο είναι περισπτώσεις που μπορούν να καλύπτονται από το κράτος είτε μέσω φορολογίας είτε μέσω τελών στα ακίνητα.

Αν ενδιαφέρεσε για το ότι η συνέπεια ενός σεισμού που θα γκρεμίσει το σπίτι κάποιου οικονομικά αδύνατου και αυτό θα έχει σοβαρότερη συνέπεια στη ζωή του από το γκρεμιστεί η βίλα του Κόκκαλη ξέρω γω, τότε απλά καλύπτεις τις αποζημειώσεις στους αδύναμους με φορολογία.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά μην αρχίσουμε και γράφουμε τώρα πως ο λόγος που το σκέφτηκαν είναι πως χρεώθηκε το κράτος από τα πολλά που δίνει για κάθε καταστροφή. λολ

Πείτε πως παίζει κολεγάτζα ασφαλιστικών εταιρειών με κυβερνητικούς φορείς να λυθεί η απορία. Δε νομίζω να τους έπιασε ξαφνικά ο καημός για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και σπίτια, έτσι τυχαία...

Ά, επίσης έλυσα και την απορία (μου και μερικών άλλων) πώς και το 15% είναι ασφαλισμένο ήδη λέει. Είναι κυρίως επειδή εκείνα τα σπίτια αποκτήθηκαν με δάνεια από τράπεζα κι ασφαλίστηκαν υποχρεωτικά (όρος του δανείου μάλλον).

Επίσης το αυτοκίνητο όταν έχεις παραδώσει πινακίδες είναι όπως είπε ο pournaras + απαγορεύεται να είναι στο δρόμο, είναι σα να τοποθέτησες εμπόδιο σε δημόσιο δρόμο. Όταν παραδίδεις πινακίδες μετά πρέπει να το μαζέψεις σε ιδιωτικό χώρο.

Δημοσ.

Όχι βέβαια...μα τι σχέση έχει το ένα με το άλλο??

Για την αξία μιλάμε! Λες οτι ένα αμάξι χωρις πινακιδες ειναι ένας σωρος με παλιοσίδερα...ε εισαι φάουλ!!!

Η νοσοκομειακή ασφάλεια ξέρεις ΕΙΝΑΙ υποχρεωτική μέσω των σασφαλιστικών φορέων

Εδω αναφερόμαστε σε περαιτέρω υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση Drlo.To IΚΑ ειναι δεδομένο.....get to the point B)  Ειρωνικό ηταν.

Επίσης το αυτοκίνητο όταν έχεις παραδώσει πινακίδες είναι όπως είπε ο
pournaras + απαγορεύεται να είναι στο δρόμο, είναι σα να τοποθέτησες
εμπόδιο σε δημόσιο δρόμο. Όταν παραδίδεις πινακίδες μετά πρέπει να το
μαζέψεις σε ιδιωτικό χώρο.

Πολυ σωστά...χάνει την αξια του??Μια φεράρι ειναι ένας σωρος παλιοσιδερα δηλαδη αν δεν έχει πινακιδες??

Δημοσ.

Δε ξέρω τι είναι μια φεράρι χωρίς πινακίδες ούτε τη φορολογική αντιμετώπιση έχει (μπορεί να πιάνεται σαν έργο "τέχνης"). Το ότι κάτι έχει αξία δε σημαίνει ότι υποχρεώνεται σε ασφάλιση ατυχήματος κυκλοφορίας. Αμα είναι έτσι και ένα πιάνο αφού έχει ροδάκια μπορεί να τρακάρει κάτι ... να ασφαλίζουμε τα πιάνα ?

Για την αξία μιλάμε! Λες οτι ένα αμάξι χωρις πινακιδες ειναι ένας σωρος με παλιοσίδερα...ε εισαι φάουλ!!!

Εδω αναφερόμαστε σε περαιτέρω υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση Drlo.To IΚΑ ειναι δεδομένο.....get to the point B)  Ειρωνικό ηταν.

Πολυ σωστά...χάνει την αξια του??Μια φεράρι ειναι ένας σωρος παλιοσιδερα δηλαδη αν δεν έχει πινακιδες??

Δεν κατάλαβες τι σου είπα .. αν και στην ουσία συμφωνούμε στα ακίνητα το παράδειγμα που έφερες ΕΝΙΣΧΥΕΙ την αντίθετη όψη.

Καθώς ΚΑΙ ΤΩΡΑ είσαι υποχρεωμένος να ασφλαίζεσαι για να σε κάνουν καλά αν αρρωστήσεις έχει λογική να είσαι υποχρεώμένος να ασφλαλίζεσαι πχ αν σου πεσει το σπίτι στο κεφάλι.

Το 2η ασφάλιση δε κολλάει γιατί για τα ακίνητα δεν υπάρχει καν 1η αυτή τη στιγμή.

• Like 1
Δημοσ.

Δυσκολευεσαι στην κατανοηση. Ενας σωρος απο ανταλλακτικα δεν ειναι ενας σωρος απο παλιοσιδερα. Ενας σωρος απο ανταλλακτικα μπορει να κοστιζει οσο και ενα καινουριο αυτοκινητο. Αυτο ομως δεν το κανει αυτοκινητο. Οπως ειπε κι ο pcharon, ενα αυτοκινητο χωρις πινακιδες, πρεπει να μην υπαρχει σε δημοσιο δρομο, αρα  τι καριβως θα ασφαλισεις;

Αυτο θελω απο την αρχη να σου εξηγησω, οτι και απειρη προσπαθεια ηλιθιοτητας να υπαρξει, δε γινεται πρακτικα να εφαρμοστει, διοτι ακομη και τη φεραρι που λες, αν της βγαλεις τις πινακιδες, το επομενο λεπτο εισαι αποκλειστικος κατοχος των ανταλλακτικων της τα οποια μπορεις να πουλησεις κομματι κομματι, και σε 2 μερες να μην την εχεις καθολου, και να εχεις καποια χρηματα στην τσεπη σου. Τι σκατα λοιπον θα ασφαλισεις;

Δημοσ.

Στον Pournara απαντουσα ρε...Μονο το

ηταν για σένα...(που και αυτο απάντηση στον Pournara ηταν με δοση υπερβολής προς τις ασφάλειες)

Pournara Σου ειπα η οχι οτι ένα αμάξι δεν χάνει την αξια του όταν παραδόσεις τις πινακίδες?

Τι σημαίνει αυτο?? Οτι μπορει να σε υποχρεώσει ο άλλος να το ασφαλίσεις?Μόνος σου ειπες οτι κάτι τέτοιο δε γινεται.

Ε και με το ακινητο το ιδιο συμβαίνει.

Ποιος του λέει λοιπον του άλλου οτι δε θα πάει να βάλει φωτιά στο άχρηστο ακίνητο να πάρει τα φράγκα?

Εδω τα έκαναν αυτά, πριν τη κριση.

Εμένα να με βάλουν να ασφαλισω υποχρεωτικά τετοιο σπίτι, αύριο κίολας, έχω πάει και το έχω κάψει. Πληρωνε τωρα αντικειμενικη αξία, ασφαλιστική...Γιατι αυτο θα απαιτήσω..(εξυπναδα μεν, εφαρμοσιμο δε)

Αντιλαμβάνεσαι πως η εφαρμογη ενός τετοιου μέτρου θα φέρει πολυ χειρότερες καταστάσεις, την εποχη που διανύουμε...

Δημοσ.

Ακόμα δεν κατάλαβες τι σου λέει ο pournaras.

1. Όχι δεν είναι ένας σωρός παλιοσίδερα

2. Όχι δεν υποχεούτε να ασφλαίζεται

Αν αγοράσεις μια Φεράρι και μια ιδιωτική πίστα να κάνεις γύρους για το χαβαλέ σου δεν υποχρεούσε να την ασφαλίσεις (ούτε ίσχυε ποτέ κάτι τέτοιο, άρα δεν αλλάζει κάτι). Μπορεί να φορολογείσε για αυτήν (δε ξέρω πως ... ίσως πιάνει σαν τεκμήριο πολυτελείας) αλλά όχι για την ασφαλίσεις, τόσο απλά.

Παραδίδεις τις πινακίδες σου και βάζεις το αμάξι σου στην αυλή σου να το βλέπεις και να χαίρεσαι.

Δημοσ.

Αν παραδώσεις πινακίδες, δεν φορολογείσαι. Διαγράφεται, τέλος. Μόνο βόλτες στην αυλή σου μπορείς να την κάνεις και σε πίστα.

Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως, έχετε ξεφύγει τρελά.

Και είναι εκνευριστικό να προσπαθεί ο pournaras να μας πείσει ότι δεν είναι το ίδιο παράλογη η ασφάλιση ενός αποσυρθέντος οχήματος, με την ασφάλιση ενός σπιτιού.

• Like 1
Δημοσ.

Στον Pournara απαντουσα ρε...Μονο το

ηταν για σένα...(που και αυτο απάντηση στον Pournara ηταν με δοση υπερβολής προς τις ασφάλειες)

Pournara Σου ειπα η οχι οτι ένα αμάξι δεν χάνει την αξια του όταν παραδόσεις τις πινακίδες?

Τι σημαίνει αυτο?? Οτι μπορει να σε υποχρεώσει ο άλλος να το ασφαλίσεις?Μόνος σου ειπες οτι κάτι τέτοιο δε γινεται.

Ε και με το ακινητο το ιδιο συμβαίνει.

Ποιος του λέει λοιπον του άλλου οτι δε θα πάει να βάλει φωτιά στο άχρηστο ακίνητο να πάρει τα φράγκα?

Εδω τα έκαναν αυτά, πριν τη κριση.

Εμένα να με βάλουν να ασφαλισω υποχρεωτικά τετοιο σπίτι, αύριο κίολας, έχω πάει και το έχω κάψει. Πληρωνε τωρα αντικειμενικη αξία, ασφαλιστική...Γιατι αυτο θα απαιτήσω..(εξυπναδα μεν, εφαρμοσιμο δε)

Αντιλαμβάνεσαι πως η εφαρμογη ενός τετοιου μέτρου θα φέρει πολυ χειρότερες καταστάσεις, την εποχη που διανύουμε...

Συνεχιζει απλα να τρολλαρεις, η δεν μπορεις να κατανοησεις τη διαφορα.

Ενα σπιτι, ειναι γραμμενο σε μητρωα, σε πολεοδομιες, σε Ε9, ενα σπιτι εχει μια ταυτοτητα. Ενα σπιτι δεν εχεις δικαιωμα να το γκρεμισεις οποτε σου καυλωσει, ουτε να του βαλεις φωτια ουτε να το σπασεις και να το πουλησεις τουβλο τουβλο. Ακομη και να θες να το γκρεμισεις πρεπει να βγαλεις αδεια κατεδαφισης, να το διαγραψεις απο το κτηματολογιο, απο το Ε9 (αρα να του παραδωσεις τις πινακιδες του), και μετα καντο οτι σμπαραλια.

Αν παραδώσεις πινακίδες, δεν φορολογείσαι. Διαγράφεται, τέλος. Μόνο βόλτες στην αυλή σου μπορείς να την κάνεις και σε πίστα.

Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως, έχετε ξεφύγει τρελά.

Και είναι εκνευριστικό να προσπαθεί ο pournaras να μας πείσει ότι δεν είναι το ίδιο παράλογη η ασφάλιση ενός αποσυρθέντος οχήματος, με την ασφάλιση ενός σπιτιού.

Ο πουρναρας απλα απαντησε στο αν υπηρχε περιπτωση να ασφαλιστει ενα ακινητοποιημενο αυτοκινητο. Αυτο βεβαια δε σου ηταν εκνευριστικο, το να αναμασατε οτι ναναι ειδησεις απλα για να εχουμε να λεμε. Αυριο οταν ο επομενος παπαρας δημοσιογραφος βγει και πει οτι θα ασφαλιζεται και οποιος κοιταει το φεγγαρι, ελατε να το γραψετε εδω κι αρχιστε να βριζετε το κακο κρατος.

Δημοσ.

Ένα σπίτι δεν κινείται όμως, να πάει να τρακάρει τον άλλο και να μου ζητάει τα ρέστα, εκτός αν είναι τροχοβίλα ή τροχόσπιτο.

Ένα σπίτι είναι ακίνητο εντελώς κι αν γ@μηθεί ο Δίας και διαλυθεί συθέμελα ή αν ανοίξει η γη και το καταπιεί όπως στη Φλόριντα, θα υποστώ μόνο εγώ τις συνέπειες που μένω μέσα και έχω αναλάβει τις ευθύνες μου.

Δημοσ.

Για τελευταία φορά...το αμάξι που απέσυρες τις πινακιδες, έχει αξία ή οχι???Εδω απάντα...

Μπορω εγω να ασφαλίσω κάτι σαν αντικείμενο απο κλοπή η οτιδήποτε γουστάρω η οχι? Μπορω. (εδω άλλοι ασφαλίζουν το σκάκι τους, η τα βυζιά τους)

Αν διαφωνεις στο τελευταίο, δε μπορουμε να κάνουμε άλλη κουβέντα.

Οτι γουστάρεις ασφαλιζεις.

End of story.

Επι του θέματος και τα ακινητα, νομιζω το καλυψαμε το θέμα. Αν επιμενεις οτι πρέπει να ασφαλιστουν no problem...

Δημοσ.

Δε διαβάζω πουθενά ότι προστίθενται στο φορολογητέο εισόδημα αλλά για τον υπολογιμό της εισφοράς αλλυλεγύης, η οποία δε ξέρω για τους μισθωτούς αλλά για εμάς τους ελ. επαγγελματίες πάντα (τα τελευταία 2 χρόνια) υπολογιζόταν πάνω στο πρα φόρων κέρδη. Μαλακία ? Ναι ... αλλά έτσι ήταν.

Και όμως, προστίθενται κανονικά στο φορολογητέο εισόδημα. Όπως ακριβώς προστίθενται και τα εισοδήματα από ενοίκια πχ. Τα εισοδήματα από ενοίκια μαζί με τα εισοδήματα από τόκους μετράνε κανονικά στον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης(η οποία άσχετα πως ονομάζεται, φόρος είναι!), παρόλο που και τα δύο έχουν αυτοτελή φόρο εισοδήματος. Η μόνη διαφορά είναι πως στους τόκους σου παρακρατεί το φόρο η τράπεζα, ενώ στα ενοίκια πληρώνεις το φόρο αργότερα. Κάνω κάπου λάθος?

Όσο για τη μαλακία που αναφέρεις, όντως είναι μαλακία. Όπως μαλακία είναι το ότι δεν αφαιρείται το ποσό που πλήρωσες ως ΕΕΤΗΔΕ από το εισόδημα σου που θα φορολογηθεί.

Ναι η "εκτακτή εισφορά" είναι παπάντζα αλλά έτσι όπως το γράφεις πιο πάνω φαίνεται σαν να μιλάς για φόρο εισοδήματος, δηλαδή οι τόκοι στη κλιμακα, πράγμα διαφορετικό.

Ζήτησες να δεις link που να λέει ότι ξαναφορολογούνται οι φορολογημένοι τόκοι και στο έδωσα... Η ουσία είναι ότι όχι μόνο αύξησαν τη φορολογία στους τόκους από 10 σε 15%, αλλά και πως μπήκε ένας ακόμα φόρος πάνω στους τόκους.

ΥΓ

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η έκτακτη εισφορά είναι παπαντζιλίκι ελληνικό αλλά αν δεχθείς ότι για τον Α ή Β λόγω πρέπει να υπάρχει αυτή η εισφορά (προσωρινά γιατί αλλιώς απλά αλλάζεις τη φορολογία) τότε ΚΑΛΩΣ μπαίνει και στους τόκους. Εισόδημα είναι και οι τόκοι, άλλως τα λεφτά του τα κάνει σπίτια ή επιχείρηση και απολαμβάνει κοίκια ή μερίσματα πχ άλλως τα κάνει μασούρια στη τράπεζα και απόλαμβάνει τόκους. Δε μπορεί να μπαίνει εισφορά μόνο στον πρώτο.

Έτσι όπως το θέτεις δεν έχεις και άδικο. Μόνο που (τουλάχιστον εγώ προσωπικά)δεν δέχομαι ότι πρέπει να υπάρχει αυτή η εισφορά. Άσε που σε αυτή τη χώρα έχει αποδειχθεί πως όποιος προσωρινός φόρος μπαίνει μένει για πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...