Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι κατανοητό το ότι οι άνθρωποι νιώθουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη γι'αυτούς που είναι δίπλα τους και δεν κατακρίνω κανέναν που νιώθει έτσι.

Αν το δει κανείς όμως εντελώς αντικειμενικά, δεν έχει και μεγάλη λογική. Στην Ελλάδα, αν μια οικογένεια δεν έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ και μένει σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, όλοι θα συμφωνήσουμε ότι υποφέρει και χρειάζεται βοήθεια. Σε σύγκριση με ένα χωριό της Τανζανίας όμως, οι φτωχοί Έλληνες είναι εμίρηδες, γιατί ζούνε σε σπίτι με καθαρό νερό, μόνωση και έπιπλα και το παιδί τους πάει στο σχολείο. Στην πράξη, δίνοντας λεφτά στην ελληνική οικογένεια και όχι στην Τανζανική, αποφασίζεις ότι το να μην έχει ρεύμα το Ελληνάκι είναι πιο σημαντικό από το να μην έχει νερό το Τανζανάκι και να πεθάνει. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που συνειδητά το υποστηρίζουν αυτό.

Απλώς σκεφτείτε πώς θα κρίνατε κάποιον Σουηδό που θα απέρριπτε τη δωρεά για να δίνονται γεύματα στα ελληνικά σχολεία για τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό στο σπίτι τους και θα έδινε τα λεφτά του για να πάρουν καινούργια λάπτοπ οι μαθητές στα σουηδικά σχολεία.

Μόνο που δεν λέει κανείς για καινούργια λαπτοπ αλλά για παιδιά που πεινάνε, κρυώνουν, πεθαίνουν επειδή κρυώνανε κτλ. 

Επίσης, δεν νομίζω ότι το θέμα είναι φυλετικό - εθνικό. 

Σε αντίθεση με το, λάθος για εμένα, παράδειγμα σου σκέψου πως θα φαινόταν κάποιος που ΠΕΙΝΑΕΙ το σπίτι του και δίνει ελεημοσύνη στο δρόμο. 

Δεν είπε κανείς, νομίζω, να ασχοληθεί κάποιος ΜΟΝΟ με Έλληνες. Αλλά, εφόσον ζούμε σε μία χώρα και έχουμε προβλήματα επιβίωσης μέσα στα πόδια μας, είναι τουλάχιστον ειρωνεία να τρέχει κανείς να λύνει παρόμοια χιλιάδες μίλια μακριά. 

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν άστεγοι που κοιμούνται στο πεζοδρόμιο και σκεπάζονται με χαρτόκουτα. 

Στα σχολεία στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν παιδιά, ΟΛΩΝ των εθνικοτήτων, που λιποθυμάνε επειδή πεινάνε. 

Στην επαρχία της Ελλάδας υπάρχουν παιδιά που σταματάνε σχολείο, σπουδές και ό,τι άλλο επειδή δεν έχουν λεφτά οι γονείς τους (και μετά ακούς ότι κάποιος στέλνει για σπουδές παιδιά!!!! )

Εφόσον κάποιοι έχουν την άνεση και την όρεξη να ασχοληθούν με τα προβλήματα των άλλων... γιατί δεν κοιτάνε γύρω τους αλλά τρέχουν σε Αφρική και Ασία; Ο μόνος λόγος που μπορώ να βρω είναι αυτό που ειπώθηκε ήδη, δύο σελίδες πιο πριν. 

Και ΟΧΙ. Δεν είναι το ίδιο με τα σκυλιά. Όταν κάποιος θέλει να πάρει σκυλί, ζώο θέλει να αγοράσει και όχι να προσφέρει ελεημοσύνη και βοήθεια στον κόσμο. Τον εαυτό του θέλει να βοηθήσει. Οπότε, δεν έχει κάποιος το δικαίωμα να του πει τι να κάνει ή να λέει αυτά που γράφτηκαν για τα σκυλιά...

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πάντα θα υπάρχει κάποιος που έχει περισότερη ανάγκη, ή είναι πιο άμμεσος ο κίνδυνος που διατρέχει ή σοβαρότερη η αρρώστια του κτλ και ποτέ δεν πρόκειται να λύσουμε την φτώχεια του κόσμου με ιδιωτική πρωτοβουλία μόνο. Πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.Και όποιος θέλει να δώσει εννοείται οτι διαλέγει ανάλογα με την προσώπικότητά του και τί αισθάνεται πιο κοντα στην καρδιά του. Αλλος τα παιδια που πεθαίνουν απο ελονοσία και πείνα, άλλος τα παιδιά του πολέμου , άλλος τους πολιτικούς κρατούμενους και άλλος ζώα που βασανίζονται.Δεν μπορείς να μιλήσεις ή να κρίνεις κάτι τέτοιο ρε παιδια είναι άτοπο γιατί είναι εντελώς προσωπικό! Εκτός εξαιρέσεων κάποιον μαϊντανών του δημόσιου βίου όλοι οι άλλοι που ψάχνουν και δίνουν κάπου έχουν στόχο να να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι για να μειωθεί κάτι που προβληματίζει περισότερο εκείνους και όχι το πιο "πολιτικά ορθό". Και έτσι πρέπει να είναι! Και ναι ταυτόχρονα βοηθάς και τον εαυτό σου. Τώρα αν είναι η ενοχή του δυτικού-οικονομικάδυνατού ή όχι δεν θα το αναλύσω , δεν με νοιάζει.Για μένα μακάρι όλοι να το κάναμε και ας ήταν και για να δειχτούμε μόνο.Το αποτέλεσμα μετράει.

• Like 2
Δημοσ.

Ειναι απιστευτο...Κανενας δεν εχει βαλει χερι στο forum για κινητα σε καποιον που θελει να αγορασει το iphone 5 γιατι βαρεθηκε το 4 και υπαρχουν καποιοι που εχουν ενστασεις επειδη θελω να βοηθησω ενα παιδι που δεν εχει στον ηλιο μοιρα.

• Like 4
Δημοσ.

ειδικά στο θέμα iphone έχω ρίξει άπειρο κράξιμο, αλλά όπως λέει και μία παροιμία "τον αράπη κι αν τον πλένεις..."

Δημοσ.

Γι' αυτό δεν βοηθάω κανέναν, μπλέκεις μετά, γιατί αυτόν κι όχι αυτόν, γάτες όχι σκύλους, καρκινοπαθείς όχι σύνδρομο νταουν, εκκλησία όχι τζαμί και πάει λέγοντας. Τι μπούρδα συζήτηση.

Action aid θα διάλεγα κι εγώ OP.

• Like 2
Δημοσ.
4saken

Καταρχήν γιατι θεωρείς οτι "σου βάζουν χέρι"?

Είδες κανέναν να σε κατηγορεί?

Ανοιξες ένα τοπικ, ανταλλάσσουμε απόψεις.

Υπάρχουν 2 που επικρατούν.

Αυτοι που θεωρουν οτι και στην Ελλάδα έχουμε σοβαρά προβλήματα με παιδιά που λιποθυμάνε απο ασιτία κτλ κτλ (οτι ειπώθηκε)

και αυτοι που δέχονται το παρόν προβλημα, αλλά θεωρουν σημαντικότερο να βοηθήσουν ένα παιδάκι στην Αφρική το οποίο δεν λιποθυμάει, αλλά πεθαίνει.

Ο λόγος που εγω προτιμάω να βοηθάω στην Ελλάδα είναι:

1. Μπορώ να ελέγξω αν τα λεφτά μου όντως δόθηκαν για τον σκοπό που ήθελα, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις τα δίνω στον άμεσα ενδιαφερόμενο.

2. Όπως είπε και ο Φίλιππος, νιώθω μεγαλύτερη αλληλεγγύη για κάποιον που είναι δίπλα μου, παρά για κάποιον που δεν τον έχω ζήσει. Απόλυτα φυσιολογικό, ανθρώπινο και κατανοητό.

(είναι σα τη φάση που περνάς εσύ σε σχολή στην επαρχία και ο αδελφός σου στην Αθήνα...Οι γονείς περιμένουν με αγωνία τον αδελφό σου να φθάσει στο σπίτι και του τη λένε αν καθυστερήσει...εσύ γυρνάς οτι ώρα γουστάρεις και απλά σε παίρνουν ένα τηλέφωνο :-P :-P )

3. Θεωρώ οτι το παιδάκι που πεθαίνει στην Αφρική, έχει δεκάδες οργανώσεις, που δέχονται εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να έχει ένα κομμάτι ψωμί να ζήσει. Αντίθετα το παιδί που λιποθυμάει απ την ασιτία, δεν έχει κανέναν να το βοηθήσει στις περισσότερες περιπτώσεις αφου οι οργανώσεις αυτές στην Ελλάδα, είναι λίγες, στηρίζονται σε ελάχιστες πλέον χορηγίες και ως γνωστών εν καιρο κρίσεις, κοβονται και αυτά. Γενικά επειδή ασχολούμαι αρκετά με το ζήτημα, είμαι σε θέση να γνωρίζω, πως η Ελλάδα, αυτη τη στιγμή, όσο και αν οι καφετέριες ειναι γεμάτες, έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη στο θέμα της παιδικής διατροφής, όχι σε οτι αφορά τη ποιότητα, αλλά τη ποσότητα. Η κρίση έχει χτυπήσει όσους δεν είχαν ποτέ αρκετά χρήματα, κάτι το οποιο ελάχιστοι αντιλαμβάνονται και το βλέπουν καλύτερα μόνο αν επισκεφθούν τέτοιες οργανώσεις, ιδρύματα, νοσοκομείο Παίδων κτλ κτλ...

Θεωρω επίσης παράλογη την άποψη "οι δικοι μας δε τα αξίζουν". Ποιος δε τα αξίζει? Δεν αξιζει να βοηθήσεις ενα παιδί, επειδή οι μεγαλυτεροι τα κάνανε σκατά στη κοινωνία? Πολυ εγωιστική και μηδενιστική άποψη κατά τη γνωμη μου. Με την ιδια λογικη να κλεινουμε στη φυλακη τα παιδιά ολων των κακοποιών...

Σε ότι αφορά εσένα 4saken είναι δικά σου χρήματα και δική σου επιλογή το τι θα κάνεις. Κανεις δε σε κατακρίνει.

Εγω προσωπικά βλέπω έναν άνθρωπο που έχει τη διαθεση να βοηθήσει.

Απλά μη θεωρείς πως το οτι επιλέγεις την Αφρική είναι καλύτερο ή χειρότερο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αυτες τις εποχες που ζουμε ειναι τουλαχιστον υποκριτικο να στελνεις λεφτα σε unisef, actionaid κλπ και να μην βοηθας τον συνανθρωπο που εχεις διπλα σου. Ο αλλος πειναει εξω απο το σπιτι σου και εσυ επιλεγεις να στειλεις λεφτα σε οργανωσεις.

Α και επειδη ο ανθρωπος ειναι απληστος κοβω τα @@ μου πως αυτες οι οργανωσεις τρωνε ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ!!! Βιομηχανια απο τις λιγες...

Επεξ/σία από CROM271
Δημοσ.

ο topic starter ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένος και στον τίτλο αλλά και στο αρχικό post του για το τι ζητάει.

τώρα πως γίνεται 3 σελίδες και 37 posts μετά να έχει πάρει δύο μόνο απαντήσεις εντός θέματος είναι άξιον απορίας.

ο καθένας μας το μακρύ του και το κοντό του.

απαντήσεις με μακρινή (εξ αγχιστείας) σχέση με το ζητούμενο μόνο και μόνο για να λάβουμε βήμα και να πούμε τις απόψεις μας οι οποίες (σε ορισμένα μέλη) είναι σταθερά ίδιες με ελάχιστο ρετουσάρισμα για να έχουν συμμετοχή σε διαφορετικά νήματα.

εν ολίγοις το παρόν νήμα "ποια ανθρωπιστική οργάνωση?" πήρε τις απαντήσεις που θα έπαιρνε και ένα με τίτλο "θέλω να δώσω χρήματα για να βοηθήσω παιδάκια σε χώρα της αφρικής. τι νομίζετε;"

• Like 1
Δημοσ.

Σωστός ο haris.

Μπορείς να κοιτάξεις και την ΜΚΟ ΚΕΔΑΣ (http://www.kedas.gr/). Ξέρω ότι αυτοί που πηγαίνουν στις αποστολές, όχι μόνο δεν πληρώνονται, αλλά βάζουν κι απ'την τσέπη τους να πάνε. Μέχρι πριν 2 χρόνια ξέρω καλά ότι ήταν πολύ δραστήριοι. Δεν γνωρίζω τι κάνουν τώρα, αλλά φαντάζομαι μπορείς να το κοιτάξεις.

@CROM271

Μπορείς να μου προσδιορίσεις το "έξω από το σπίτι σου"; Είναι το τετράγωνο, ο δήμος, ο νομός, η χώρα, η ήπειρος; Δηλαδή είναι υποκρισία και αν δίνεις για τα παιδιά στην Κοζάνη, ενώ μένεις Αθήνα ή αν δίνεις για άλλο δήμο από αυτόν που μένεις; Ή μόνο αν δίνεις εκτός συνόρων είναι το πρόβλημα;

• Like 1
Δημοσ.

Σε αυτες τις εποχες που ζουμε ειναι τουλαχιστον υποκριτικο να στελνεις λεφτα σε unisef, actionaid κλπ και να μην βοηθας τον συνανθρωπο που εχεις διπλα σου. Ο αλλος πειναει εξω απο το σπιτι σου και εσυ επιλεγεις να στειλεις λεφτα σε οργανωσεις.

Α και επειδη ο ανθρωπος ειναι απληστος κοβω τα @@ μου πως αυτες οι οργανωσεις τρωνε ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ!!! Βιομηχανια απο τις λιγες...

Eσυ ποσους βοηθησες εξω απο τον σπιτι σου τον τελευταιο μηνα?Μηπως επειδη εισαι ανθρωπος και αρα απληστος ΚΑΝΕΝΑΝ?

• Like 1
Δημοσ.

Φιλική συμβουλή. Μην το πηγαινεις προσωπικα.

Ο άλλος μπορει να έχει δωσει ότι έχει και δεν έχει σε φιλανθρωπίες.

Δημοσ.

Φιλική συμβουλή. Μην το πηγαινεις προσωπικα.

Ο άλλος μπορει να έχει δωσει ότι έχει και δεν έχει σε φιλανθρωπίες.

Μακαρι!Και μπραβο του!Αλλα τοτε δεν θα χε αυτη την σταση!

Δημοσ.

Συμπληρωσα την φορμα στο site και απο οτι ειδα θα μου στειλουν υλικο μεσα στον επομενο μηνα.Θα πρεπει να περιμενω μεχρι τοτε για να κανω την καταθεση?

Δημοσ.

Στις επόμενες 30 ημέρες θα λάβετε ταχυδρομικά το φάκελο με τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Και ενα 4ψηφιο κωδικο που θα πρεπει να τον κρατησω μεχρι να ολοκληρωθει η εγγραφη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...