fylatos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Θέλω να αλλάξω έδρα και να μεταφέρω το γραφείο της επιχείρησης σε ιδιόκτητο διαμέρισμα και την αποθήκη σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρώ στο εξοχικό μου. Η υπεύθυνη μητρώου της εφορίας μου είπε σήμερα ότι αυτό δεν είναι δυνατό, δηλαδή το να χρησιμοποιήσω την αποθήκη του εξοχικού γιατί θεωρείται σπίτι και ότι δεν επιτρέπεται η αποθήκευση εμπορεύματος ακόμα και αν δεν γίνεται συναλλαγή από εκεί, σε αυτό το μέρος. Το διαμέρισμα που θα είναι έδρα της επιχείρησης δεν έχει χώρο για την αποθήκη. Στη φόρμα δήλωσης ωστόσο δεν υπάρχει κάτι που να αποτρέπει την χρήση οικίας σαν αποθήκη (βλ τα μικρά γράμματα). Γιατί τέτοια κώλυμα σε ανούσιο πράγμα; Δλδ γιατί να ενοικιάσω αποθήκη για επιχείρηση χωρίς ταμειακή, με μικρό στοκ (3 παλέτες) το οποίο πωλείται ΜΟΝΟ μέσω internet; Μισθωτήριο (θεωρημένο από τη ΔΟΥ του ιδιοκτήτη) Αυτοψία Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί σαν γραφείο, χωρίς καμία εμπορική συναλλαγή ή παραγωγική δραστηριότητα. Δήλωση μεταβολής (Μ10) Πρακτικό Δ.Σ. Εξουσιοδότηση του Δ/ντα Συμβούλου ή του Νοµίµου Εκπροσώπου, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του από Δημόσια αρχή (Αστυνομία, Κ.Ε.Π., Δήμο, Νομαρχία), σε περίπτωση που η δήλωση υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο. Βεβαίωση εγγραφής ή απαλλαγής του οικείου ασφαλιστικού φορέα.(Προκειμένου για φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες ή εταίρους Οµορρύθµων ή Ετερόρρυθμων εταιριών ή µελών Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης ή Κοινοπραξιών και Κοινωνιών Αστικού Δικαίου ή µελών του Δ.Σ. Α.Ε σύμφωνα µε την ισχύουσα κάθε φορά ασφαλιστική νομοθεσία).
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Ο λογιστής σου τι λέει; Η αποθήκη σου είναι δηλωμένη στην πολεοδομία ως τέτοια; η είναι δηλωμένη σαν σπίτι;
fylatos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Ο λογιστής σου τι λέει; Η αποθήκη σου είναι δηλωμένη στην πολεοδομία ως τέτοια; η είναι δηλωμένη σαν σπίτι; Η αποθήκη είναι δεν είναι δηλωμένη στην εφορία σαν σπίτι αλλά σαν αποθηκευτικός χώρος (δεν προσμετράται στα τετραγωνικά της οικίας), ο λογιστής μου απλά δεν ξέρει, μου είπε ότι είναι ανάλογα με τον έφορο και την πολιτική της κάθε εφορίας. Το θέμα είναι αν για ένα e-shop χρειάζεται αποθήκη με μισθωτήριο και γιατί; Αφού καταθέτεις Μ12 Δήλωση πωλήσεων από απόσταση και άρα δηλώνεις υπεύθυνα ότι δεν είσαι κατάστημα λιανικής πώλησης (δεν έχεις ταμειακή, μόνο τιμολόγιο). Τι πάει να πει ανάλογα με τον έφορο (γ@μω την Ουγκάντα που ζω). Δηλαδή μια επιχείρηση με τα προσωπικά του καθενός τρέχει; Αν ο έφορος έφαγε κέρατο από την τρίτη γκόμενα του εγώ φταίω;
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Σου μίλησα για πολεοδομία γιατί συμβαίνει ενίοτε να είναι δηλωμένα στην πολεοδομία ως σπίτια και στο Ε9 σαν αποθήκες Τι θα πει μισθωτήριο για την αποθήκη, αφού λες ότι είναι ιδιόκτητη. Πήγαινέ της μια βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης που θα φαίνεται ότι την έχεις δηλωμένη σε ξεχωριστή γραμμή ως αποθήκη (κατηγορία ακινήτου 6), να καταλάβει τι εννοείς. Κάτι δεν κατάλαβες καλά νομίζω, ή δεν έδωσες στον υπάλληλο να καταλάβει.
fylatos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Όχι μια χαρά κατάλαβα. Απλά θέλει η αποθήκη να μην είναι μέρος του σπιτιού ή τμήμα οικίας. Της είπα ότι έχει ξεχωριστή είσοδο από τον κεντρικό δρόμο και πάλι δεν το κατάλαβε. Μου είπε "αν έχεις σπίτι με κρεβάτια μέσα δεν μας κάνει" και της είπα ότι έχει απλά κοινό τοίχο με το σπίτι με τα κρεβάτια και ότι απλά ηλεκτροδοτείται από αυτό. Και μου είπε ότι δεν κάνει.
g_alkis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Στη φορολογική σου δήλωση η αποθήκη δηλώνεται ξεχωριστά; Αν όχι, ισχύει αυτό που σου είπε. Δεν επιτρέπεται αποθήκευση εμπορεύματος σε οικία ή τμήμα οικίας
fylatos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μα όλες οι αποθήκες που βρίσκω για ενοικίαση είναι μέρος από γκαράζ, τμήμα από ημιυπόγειο χώρο, κλπ. Δηλαδή πρέπει να έχω κατάστημα ντε και καλά με ΚΑΔ εμπορία βιβλίων μέσω διαδικτύου ή αλληλογραφίας και δεύτερη δραστηριότητα μεταποίησης: έκδοση βιβλίων; Δεν παράγω κάτι (πχ σαπούνια, τυρί κλπ), απλά πουλάω κάτι. Χώροι όπως αυτοί που νοικιάζονται, καθαρά ως αποθήκες δεν μου κάνουν; Και που αναγράφεται αυτό για το οικία ή τμήμα οικίας; Δεν υπάρχει κάπου. Στη δήλωση ζητά αυτά που έγραψα στο πρώτο ποστ. Κάτι μου λέει ότι απλά θέλουν fuckελάκι.
g_alkis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Αποθήκες με ξεκάθαρη εμπορική χρήση ναι. Ακόμα και 5 τμ να είναι. Μέρη-τμήματα γκαράζ, σπιτιών και άλλων γιοκ. Μπορείς να κάνεις συστέγαση γραφείου-αποθήκης με άλλη εταιρία μη ομοειδούς δραστηριότητας, αυτό επιτρέπεται.
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Ας τα δούμε όλα με τη σειρά γιατί μάλλον έχεις μπερδευτεί λίγο. Το διαμέρισμα που θα είναι έδρα της επιχείρησης δεν έχει χώρο για την αποθήκη. Και να είχε, δεν θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις ούτε σαν αποθήκη, ούτε σαν έδρα επιχείρησης εμπορίας προϊόντων. Να γιατί: Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί σαν γραφείο, χωρίς καμία εμπορική συναλλαγή ή παραγωγική δραστηριότητα. Για να μπορείς να πουλάς οποιοδήποτε προϊόν(όχι υπηρεσίες) χρειάζεσαι φυσικό κατάστημα, άσχετα αν οι πωλήσεις γίνονται ηλεκτρονικά. Μα όλες οι αποθήκες που βρίσκω για ενοικίαση είναι μέρος από γκαράζ, τμήμα από ημιυπόγειο χώρο, κλπ. Σημασία έχει το μισθωτήριο να αναγράφει ότι νοικιάζεις κατάστημα ή αποθήκη. Δηλαδή πρέπει να έχω κατάστημα ντε και καλά με ΚΑΔ εμπορία βιβλίων μέσω διαδικτύου ή αλληλογραφίας και δεύτερη δραστηριότητα μεταποίησης: έκδοση βιβλίων; Ακριβώς. Και που αναγράφεται αυτό για το οικία ή τμήμα οικίας; Δεν υπάρχει κάπου. Στη δήλωση ζητά αυτά που έγραψα στο πρώτο ποστ. Θα στο δείξω ξανά: Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί σαν γραφείο, χωρίς καμία εμπορική συναλλαγή ή παραγωγική δραστηριότητα.
fylatos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μα δεν είναι ο ίδιος χώρος του γραφείου (διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη) με την αποθήκη (τμήμα σπιτιού αλλού). Για εμπορία προϊόντων ακόμα και αν δεν κάνω παραγωγή αλλά διαχείριση της φυσικής διανομής των εμπορευμάτων (βιβλία), απαιτείται κατάστημα; Αυτό δεν είναι λίγο παράλογο; Για να το κάνω λιανά, αν έχω την έδρα της επιχείρησης σε ένα γραφείο, πουλάω αποκλειστικά online με χρήση τιμολογίων και νοικιάζω ή αξιοποιώ αποθήκη για το στοκ μου είμαι παράνομος; Πρέπει να έχω βιτρίνα δλδ;
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Μα δεν είναι ο ίδιος χώρος του γραφείου (διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη) με την αποθήκη (τμήμα σπιτιού αλλού). Αυτό το έχω καταλάβει. Για εμπορία προϊόντων ακόμα και αν δεν κάνω παραγωγή αλλά διαχείριση της φυσικής διανομής των εμπορευμάτων (βιβλία), απαιτείται κατάστημα; Αυτό δεν είναι λίγο παράλογο; Ακριβώς, για εμπορία προϊόντων απαιτείται φυσικό κατάστημα. Εκτός αν κάνεις μεσιτεία. Δηλαδή το εμπόρευμα να πηγαίνει στον πελάτη σου απευθείας από τον προμηθευτή σου, χωρίς να έρχεται πρώτα σε σένα. Το αν είναι παράλογο η όχι, είναι άλλη ιστορία. Για να το κάνω λιανά, αν έχω την έδρα της επιχείρησης σε ένα γραφείο, πουλάω αποκλειστικά online με χρήση τιμολογίων και νοικιάζω ή αξιοποιώ αποθήκη για το στοκ μου είμαι παράνομος; Πρέπει να έχω βιτρίνα δλδ; Όχι βέβαια, μπορείς να έχεις την έδρα της επιχείρησης όπου θέλεις, και να έχεις όσες αποθήκες θέλεις, όπου θέλεις. Φτάνει να είναι όλοι οι χώροι νόμιμοι και να τους έχεις όλους δηλωμένους κανονικά. Βιτρίνα δεν σε υποχρεώνει κανένας να έχεις. Δεν βλέπω το λόγο όμως να έχεις έδρα της επιχείρησης το σπίτι σου, και ταυτόχρονα να έχεις νοικιάσει αποθήκη για το εμπόρευμα. Γιατί να μην έχεις έδρα την αποθήκη? Υπόψιν, όταν έχεις την έδρα της επιχείρησης στο σπίτι σου, έχουν δικαίωμα πχ οι εφοριακοί να μπουκάρουν και να ψάξουν τα πάντα σε ώρες καταστημάτων.
kakofonixx Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 οι χρησεις χωρων χωριζονται σε δυο κατηγοριες: επαγγελματικοι χωροι και χωροι κατοικιας στην περιπτωση σου θελεις να χρησιμοποιησεις χωρο κατοικιας (εστω και αν ειναι βοηθητικος, δηλαδη αποθηκη) ως χωρο επαγγελματικο γι'αυτο δε γινεται η ευθεια οδος ειναι να αναθεσεις τη δουλεια σε ενα μηχανικο ωστε να προβεις σε αλλαγη χρησης του χωρου κατοικιας σε επαγγελματικο, με την προυποθεση παντα οτι η συγκεκριμενη επαγγελματικη χρηση που θα εγκαταστησεις να επιτρεπεται στην περιοχη που βρισκεται το κτιριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα