evabb Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 σε καποιες δουλειες υπαρχει και δοκιμαστικη περιοδος πχ 6 μηνων η ενος χρονου (που περιλαμβανεται μεσα στο συμβολαιο εργασιας, ειδικα αν προκειται για συμβολαιο αοριστου ληξης) που ουσιαστικα δουλευεις κανονικα πληρωνεσε κανονικα απλα αμα τους βγεις μαλακας μπορουν να σε διωξουν πιο ευκολα απ'οτι οταν θα δουλευεις υπο νορμαλ καθεστος 1
djcat Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 σε καποιες δουλειες υπαρχει και δοκιμαστικη περιοδος πχ 6 μηνων η ενος χρονου (που περιλαμβανεται μεσα στο συμβολαιο εργασιας, ειδικα αν προκειται για συμβολαιο αοριστου ληξης) που ουσιαστικα δουλευεις κανονικα πληρωνεσε κανονικα απλα αμα τους βγεις μαλακας μπορουν να σε διωξουν πιο ευκολα απ'οτι οταν θα δουλευεις υπο νορμαλ καθεστος Και για τους πρώτους δύο μήνες παίζει.
Nikole79 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Γεια σας!!!!Η δοκιμαστική περίοδος πληρώνεται μήπως ξέρει κανεις???Έστω και μία μέρα.....και αν ναι πόσο????Please help......
Costakiss Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Απο τον νόμο είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν. Ειδικά αν σε πάρουν πληρώνουν αναδρομικά τα χρωστούμενα. Εμένα σε μια δουλειά πέρσι μ ειπαν απο την πρώτη μερα θα δουλέψεις δοκιμαστικα 10 μέρες και μην ανησυχείς θα τις πληρωθείς. Με κρατήσαν βεβαια οπόττε πληρωθηκα κανονικά. Τωρα αν μπλέξεις με καθυστερημένους δεν ξέρεις . Αυτα τα ρωτάς εξαρχής . Για μιας μέρας δοκιμαστικό δύσκολο να το πληρωθείς. και κατα την γνώμη μου στις μερες μας κανείς δεν θα ασχοληθεί με μια μέρα τσαμπα δουλειά , σημαντικό ειναι να παει καλα και να σε πάρουν. 1
Aggeluska Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Πήγα σήμερα για μια συνέντευξη σε τηλεφωνικό κέντρο από αυτά που πρήζουν τον κόσμο για τηλεφωνικές συνδέδεις. Αφού μου είπε για μισθό ώρες κτλ μου είπε πως αν επιλεγώ θα περάσω 2ωρη εκπαίδευση και 2 μέρες δοκιμαστικά και μετά θα προσληφθώ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως επειδή το πιθανότερο είναι να μην με κρατήσουν αν κανονικά πληρώνεται αυτό το πράμα ή αν νομικά μπορεί να σταθεί κάπως αυτό που κάνουν. νομιζω πως αν σε προσλαβη μετα τις δοκιμαστικες φορες που θα πας τοτε πρεπει να σου πληρωσει και τις δοκιμαστικες. αν μετα τις δοκιμαστικες φορες που πας αποφασισει να μην σε παρει τοτε δνε υποχρεουτε να σε πληρωσει . τουλαχιστον εδω Γερμανια ετσι ειναι .
MikeJ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Είχα πάει και εγώ για να δω τι παίζει σε ένα τηλεφωνικό κέντρο κοντά στο πολυτεχνείο στη Πατησίων... Τουλάχιστον ήταν ειλικρινείς στο ότι θα περάσεις πρώτα εκπαίδευση λίγες μέρες μετά θα δουλέψεις δοκιμαστικά λίγες μέρες (απλήρωτα εννοείται και η εκπαίδευση και η δοκιμή) και αν μας κάνεις τότε ξεκινάς κανονικά αλλά και πάλι αν δεν πιάνεις στόχους θα πάρεις πόδι... Οπότε δεν ασχολήθηκα καν... ψάχνουν για αναλώσιμα κορόιδα και απλά εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου... Και η κατάσταση αποπνικτική εκεί μέσα.... Είχες έναν υπολογιστή , ενα τηλέφωνο και μια λίστα και έπαιρνες τηλέφωνα non stop.... Όλοι κάπνιζαν ταυτόχρονα... (αν και μικρός κλειστός χώρος) λογικά επειδή δεν τους επέτρεπαν να σηκώσουν κεφάλι και να κάνουν πχ διάλειμμα... Δε ξέρω μήπως φορούσαν και πάνες για να μην πηγαίνουν τουαλέτα.... Απορώ πως μπορούν και κάνουν τα παραπάνω ενώ συνεργάζονται με τις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στη χώρα... Έλεγχος μηδέν δηλαδή....
funbreaker Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 νομιζω πως αν σε προσλαβη μετα τις δοκιμαστικες φορες που θα πας τοτε πρεπει να σου πληρωσει και τις δοκιμαστικες. αν μετα τις δοκιμαστικες φορες που πας αποφασισει να μην σε παρει τοτε δνε υποχρεουτε να σε πληρωσει . τουλαχιστον εδω Γερμανια ετσι ειναι . Έλεος, με αυτή την λογική μπορεί να παίρνει συνεχώς κάποιο κόσμο για "δοκιμή" και να βγάζει τζάμπα την δουλειά. Το σωστό θα ήταν απ την στιγμή που σε απασχολεί χρονικά να σε πληρώσει είτε αν τελικά του κάνεις είτε όχι. Νομικά δεν ξέρω τι ισχύει.
panos2171 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2014 Aυτό το κάνουν σε εταιρίες με τηλεφωνητές. 1
Aggeluska Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Πήγα σήμερα για μια συνέντευξη σε τηλεφωνικό κέντρο από αυτά που πρήζουν τον κόσμο για τηλεφωνικές συνδέδεις. Αφού μου είπε για μισθό ώρες κτλ μου είπε πως αν επιλεγώ θα περάσω 2ωρη εκπαίδευση και 2 μέρες δοκιμαστικά και μετά θα προσληφθώ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως επειδή το πιθανότερο είναι να μην με κρατήσουν αν κανονικά πληρώνεται αυτό το πράμα ή αν νομικά μπορεί να σταθεί κάπως αυτό που κάνουν. αν μετα το δοκιμαστικο σε προσλαβουν τα πληρωνεσαι κανονικα , αν δεν σε προσλαβουν , οχι . εγω αυτο ξερω .
funbreaker Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 αν μετα το δοκιμαστικο σε προσλαβουν τα πληρωνεσαι κανονικα , αν δεν σε προσλαβουν , οχι . εγω αυτο ξερω . Κακώς, απ την στιγμή που σε απασχολούν έστω και 5 λεπτά πρέπει αν σε πληρώσουν είτε τους κάνεις είτε όχι.
qsis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Πήγα σήμερα για μια συνέντευξη σε τηλεφωνικό κέντρο από αυτά που πρήζουν τον κόσμο για τηλεφωνικές συνδέδεις. Αφού μου είπε για μισθό ώρες κτλ μου είπε πως αν επιλεγώ θα περάσω 2ωρη εκπαίδευση και 2 μέρες δοκιμαστικά και μετά θα προσληφθώ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως επειδή το πιθανότερο είναι να μην με κρατήσουν αν κανονικά πληρώνεται αυτό το πράμα ή αν νομικά μπορεί να σταθεί κάπως αυτό που κάνουν. δε νομίζω ότι στέκει οποιαδήποτε είδους εργασία χωρίς πρώτα να γίνει πρόσληψη εκτός αν αυτό κάπως το θεωρούν "εκπαίδευση" και είναι καλυμμένοι Με τις καταγγελίες πιο πολύ σημασία δίνει το ΙΚΑ γιατί χάνει ένσημα από όλους αυτούς τους δοκιμαστικούς αλλά για να βεβαιώσει πρόστιμα το ΙΚΑ πρέπει να τους πιάσει επιτόπου τους ανασφάλιστους . όχι απαραίτητα, έχει σκάσει πρόστιμο από ικα από υπάλληλο που είχε πάει να βγάλει βιβλιάριο επειδή νόμιζε ότι είχε προσληφθεί νωρίτερη ημ/νια από αυτή που της έκαναν πρόσληψη μόλις λέει δουλεύω από τότε, αλλά στο ικα φαινόταν από πιο μετά σκάει η προστιμάτζα (και η τύπισσα έχασε και τη δουλειά της άθελά της)
Speculoos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Ακόμα και΄η "εκπαίδευση" και κάθε είδους εκπαίδευση που παρέχεται από την εταιρεία πρέπει να πληρώνεται και να γίνεται εντός των εργάσιμων ωρών. Η εκπαίδευση είναι κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες της εταιρείας, θέλει να σε κάνει καλύτερο για να γίνεις πιο πραγωγικός και πιο κερδοφόρος. Είτε αυτό είναι εκπαίδευση σε κάποιο software, σε κάποιο μηχάνημα είτε ακόμα και κάποια ξένη γλώσσα ή και σεμινάριο για πωλητές λαχανικών σε μανάβικο. Βέβαια στην Ελλάδα κάθε συζήτηση του τι πρέπει ή τι ισχύει δεν έχει σημασία αφου ο εργατικός κώδικας έχει γίνει κουρέλι με τις ευλογίες της κυβέρνησης, των εργοδοτών και των χιλιάδων εργαζόμενων (ή έστω wannabe) που είτε είναι απελπισμένοι, είτε νομίζουν ότι έτσι πρέπει να είναι τα πράματα είτε έχουν τη κλασική νοοτροπία ότι θα κάνουν κάποτε και αυτοί τα ίδια όταν τους δωθεί η ευκαίρια.
Joshua21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Κακώς, απ την στιγμή που σε απασχολούν έστω και 5 λεπτά πρέπει αν σε πληρώσουν είτε τους κάνεις είτε όχι. Δηλαδή στην παρακάτω περίπτωση θα πρέπει να σε πληρώσουν?
funbreaker Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Αν η καρέκλα συναρμολογηθεί με σκοπό το κέρδος της εταιρίας τους τότε ναι, αλλιώς είναι ένα απλό τεστ οπότε όχι.Γενικά όταν τους παράγεις δουλειά απ την οποία κερδίζουν πρέπει να πληρώνεσαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα