YiN Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Με αυτή τη λογική, γενικά κάνουν έκτρωση και στείρωση.
nicoc89 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 για πιο λόγο να κάνεις έκτρωση σε ενα ζώο που ειναι αναγκαίο να υπάρχει στην φύση ?δεν ξέρω σε ποια πόλη μένεις αλλα στην επαρχία αν δεν έχουμε γάτες στην γειτονιά, μας πνίγουν τα ποντίκια και τα φίδια.οι γάτες κρατούν μια ισορροπία σε αυτό και όταν πριν χρόνια ενας γείτονας τις δηλητηρίασε γινόταν χαμός απο φιδια και ποντίκια σε σημείο να φέρει ο ίδιος γατιά απο το χωριό του και να τα ταΐζει καθημερινά για να γλιτώσει απο την μλκια που έκανε . τώρα αν λες για Αθήνα κλπ αλλάζει το πράγμα .
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Ειπα να ενημερωσω γιατι η ιστορια ειχε μια εκπληκτικη συνεχεια. Η γατα εξαφανιστηκε απο τη γειτονια την περασμενη τριτη και οι κυριες που τα κανονισαν με την κτηνιατρο ειπαν πως ηρθε μια βοηθος της γιατρου και την πηρε. Την επομενη μερα με ενημερωσαν οτι προλαβε και γεννησε μονη της και πως θα της εκαναν στειρωση λιγες μερες μετα. Εγω πηρα τηλεφωνο μια γνωστη μου κτηνιατρο για να μαθω αν η γατα ηταν εκει, και σταθηκα τυχερη γιατι οντως ηταν εκει, αλλα ουτε ειχε προλαβει να γεννησει ουτε τιποτα, ειχε απλα γινει η επεμβαση (εκτρωση+στειρωση). Η κυρια που την πηγε στη γιατρο δεν ηταν συνεργατης της και ειχε δηλωσει οτι το ζωο ηταν απο αλλη γειτονια. Δλδ πολυ ψεμα. Συμπερασματικα, η κυρια εχει ηδη οφειλη γυρω στα 1000€ προς την κτηνιατρο (μονο σ'αυτην) και φαινεται οτι παραλληλα ζητα καποια χρηματα σαν βοηθεια για την καλη της πραξη απο οσους τυχον νοιαζονται γι'αυτα. Περιμενω με ενδιαφερον να μου ζητησουν συμμετοχη, θα γελασουμε. Μεγαλη φαντασια παντως, κριμα που τα ζωα δεν εχουν φωνη!
z4rx07 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Εϊσαι καλός άνθρωπος και το βλέπεις πολύ συναισθηματικά, όπως και εγώ με τις γάτες που στο χωρίο τις έχω στρώσει ένα κουρέλι και κοιμούνται δίπλα στην σόμπα μας. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τί τους φταίει, δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και πάνε και κάνουν εκτρώσεις και στειρώσεις στα ζώα. Αν κάποιος έκανε τα ίδια σε αυτούς πώς θα τους φαινόταν; Πραγματικά σε αυτούς τους ανθρώπους εύχομαι ό,τι χειρότερο, που προσπαθούν να δείξουν την δύναμή τους σε αδύναμα ζώα που ούτε μπορούν να μιολήσουν για να πουν τον πόνο τους ούτε και να αμυνθούν. Αυτός είναι ο κόσμος μας !!!
Adon1s Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 στείρωση + πρόκληση αποβολής ( "έκτρωση" ) ΔΕΝ υφίστανται σαν ξεχωριστές έννοιες ή πράξεις , στην συγκεκριμένη ποερίπτωση . Η γάτα είναι έγκυα , ΔΕΝ ξέρουμε πόσων ημερών . Στην συγκεκριμένη γάτα , για λόγους που έχουν να κάνουν με τον ανεξέλεγκτο αριθμό αδεσπότων αλλά και λόγους Δημόσιας Υγείας , ο οποιοσδήποτε Κτηνίατρος , θα έκανε ένα πράγμα : Στείρωση . Που σημαίνει , θα της έβγαζε ωοθήκες και μήτρα Που σημαίνει οτι στον αιώνα τον άπαντα δεν υπάρχει περίπτωση να έχει οίστρο , οπότε ούτε και να γεννήσει . Στην προκειμένη , θα έβγαζε τα αξεσουάρ απο μέσα μαζί με τα έμβρυα , και τέλος . Η πρόκληση αποβολής ( "έκτρωση" ) είναι κάτι που δεν γίνεται σε αδέσποτα ζώα καθότι είναι κατηγορία ζώων που οι όλοι χειρισμοί αποσκοπούν στην άμεση αντιμετώπιση μελλοντικών προβλημάτων , βλέπε αδέσποτα και Δημόσια Υγεία . Η πρόκληση αποβολής δεν γίνεται επίσης και σε δεσποζώμενα ζώα , και αν γίνεται , θα γίνεται με μεγάλη επιφύλαξη , με μεγάλο ρίσκο και με στενή παρακολούθηση του ζώου , λόγω των μεγάλων κινδύνων επιπλοκών απο την χρήση συγκεκριμένων σκευασμάτων για τον σκοπό αυτό . Στεόρωση και έκτρωση δεν είναι επομένως 2 διαφορετικά πράγματα στην συγκεκριμένη , ξαναλέω , περίπτωση ( αδέσποτου ζώου ) . Είναι / δεν είναι έγκυο , βγάζει μητρα / ωοθήκες με ότι έχει μέσα . Λέγεται στείρωση . Στην πρόκληση αποβολής συνεχίζει να τα έχει αυτά , αλλα με μεγάλο κίνδυνο μεγάλων επιπλοκών που μπορούν αν επηρεάσουν και γενικότερα την αναπαραγωγική ζωη του ζώου . Για αυτο και αν χρειαστεί αν γίνει αποβολή , αντι φαρμακευτικής αντιμετώπισης γίνεται στείρωση , μια και καλή .
YiN Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Ειπα να ενημερωσω γιατι η ιστορια ειχε μια εκπληκτικη συνεχεια. Η γατα εξαφανιστηκε απο τη γειτονια την περασμενη τριτη και οι κυριες που τα κανονισαν με την κτηνιατρο ειπαν πως ηρθε μια βοηθος της γιατρου και την πηρε. Την επομενη μερα με ενημερωσαν οτι προλαβε και γεννησε μονη της και πως θα της εκαναν στειρωση λιγες μερες μετα. Εγω πηρα τηλεφωνο μια γνωστη μου κτηνιατρο για να μαθω αν η γατα ηταν εκει, και σταθηκα τυχερη γιατι οντως ηταν εκει, αλλα ουτε ειχε προλαβει να γεννησει ουτε τιποτα, ειχε απλα γινει η επεμβαση (εκτρωση+στειρωση). Η κυρια που την πηγε στη γιατρο δεν ηταν συνεργατης της και ειχε δηλωσει οτι το ζωο ηταν απο αλλη γειτονια. Δλδ πολυ ψεμα. Συμπερασματικα, η κυρια εχει ηδη οφειλη γυρω στα 1000€ προς την κτηνιατρο (μονο σ'αυτην) και φαινεται οτι παραλληλα ζητα καποια χρηματα σαν βοηθεια για την καλη της πραξη απο οσους τυχον νοιαζονται γι'αυτα. Περιμενω με ενδιαφερον να μου ζητησουν συμμετοχη, θα γελασουμε. Μεγαλη φαντασια παντως, κριμα που τα ζωα δεν εχουν φωνη! Κάτι δεν αντιλαμβάνομαι, γιατί στο θεό τους έφτιαξαν όλη αυτή την ιστορία πρώτα; Δηλ αν έλεγαν εξ αρχής ότι έκαναν την επέμβαση, τι;
nicoc89 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 οι γάτες στην Ελλάδα είναι μέρος της πανίδας.δεν ειναι σαν τους σκύλους που εξελίχθικαν σαν οικόσιτα ζώα και έχουν δυσκολία να ζήσουν έξω. Η γάτα κυνηγάει και τρέφεται , ο σκύλος όχι , το πολύ πολύ να φάει απο τα σκουπίδια , να τον ταίσει κάποιος ή να μπει σε κανένα μαντρί να φάει κανα πρόβατο ξέρω γωαπο που και ως που μια άγρια γάτα συγκαταλέγεται στα αδέσποτα? το οτι τις εξιμερόνουμε και ζουν σπίτι μας δεν τις κάνει ανίκανες σαν είδος να ζήσουν έξω. και μην ακούσω τίποτα ηλιθιότητες για αμάξια που τις σκοτώνουν κλπ γιατι και αρκούδες σκοτώνονται απο αμάξια , μήπως είναι αδέσποτα ζώα? να τις στειρώσουμε και αυτές?στην Αφρική έχουν αδέσποτες μαϊμούδες? μήπως τις στειρώνουν κιόλας ? 1
-nick- Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Με αυτή τη λογική, γενικά κάνουν έκτρωση και στείρωση. Να το εφαρμοσουμε και στους ανθρωπους. 1
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Αφαιρεση εγκυου μητρας εννοουσα, απλα εγραψα (εκτρωση+στειρωση) για να γινει πιο κατανοητο. Εξακολουθω να μην καταλαβαινω πως κανοντας κατι τετοιο σε 5-10 ζωακια λυνεται το προβλημα. Απ'την αλλη το πολυ παραμυθι μου κανει εντυπωση.
YiN Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Αφαιρεση εγκυου μητρας εννοουσα, απλα εγραψα (εκτρωση+στειρωση) για να γινει πιο κατανοητο. Εξακολουθω να μην καταλαβαινω πως κανοντας κατι τετοιο σε 5-10 ζωακια λυνεται το προβλημα. Απ'την αλλη το πολυ παραμυθι μου κανει εντυπωση. Το κάνουν με τη λογική ότι μελλοντικά ο αριθμός των αδέσποτων αυξάνεται γεωμετρικά - και συνήθως αυτά τα αδέσποτα κακοπερνάνε πάρα πολύ, τα πατάνε αυτοκίνητα κ.ο.κ. Δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά είναι ένας τρόπος ελέγχου του αριθμού.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Οκ, ισως να το λυσουν ακομα λιγο το προβλημα, η γατα μετα την επεμβαση εχει αλλαξει, εγινε επιθετικη (δαγκωνει και γδερνει ακομα και εμας που μας ξερει) και τελικα καποιος θα την φωλιασει οταν θα του γδαρει το παιδι του. Συγχαρητηρια στους φιλοζωους. Μπραβο.
Timonkaipumpa Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Με αυτή τη λογική, γενικά κάνουν έκτρωση και στείρωση. Αυτό ισχύει με την προϋπόθεση ότι δύο φορές τον χρόνο κάνει 6 γατιά μία γάτα και ζουν και τα 6. Κάτι το οποίο δεν ισχύει, οπότε δεν ισχύει και η παραπάνω εικόνα.
gnsX Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 για πιο λόγο να κάνεις έκτρωση σε ενα ζώο που ειναι αναγκαίο να υπάρχει στην φύση ? δεν ξέρω σε ποια πόλη μένεις αλλα στην επαρχία αν δεν έχουμε γάτες στην γειτονιά, μας πνίγουν τα ποντίκια και τα φίδια. οι γάτες κρατούν μια ισορροπία σε αυτό και όταν πριν χρόνια ενας γείτονας τις δηλητηρίασε γινόταν χαμός απο φιδια και ποντίκια σε σημείο να φέρει ο ίδιος γατιά απο το χωριό του και να τα ταΐζει καθημερινά για να γλιτώσει απο την μλκια που έκανε . τώρα αν λες για Αθήνα κλπ αλλάζει το πράγμα . Έλα ντε,για ποιον λόγο το κάνεις οικόσιτο όταν είναι αναγκαίο να υπάρχει στη φύση;
nicoc89 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 φυσικά και είναι αναγκαίο να υπάρχει στην φυση. κρατάει την ισορροπία σκοτώνοντας ποντίκια/φίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα