Alithinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Για άλλη μια φορά προβληματίζομαι από έναν νέο λογαριασμό ΟΤΕ λόγο άυξησης. Και αναρωτιέμαι αν κάτι δεν καταλαβαίνω καλά ή αν κάποιος με εξαπάτησε. Η ιστορία έχει ως εξής: Πέρυσι το καλοκαίρι έπρεπε να μετακομίσω σε νέο σπίτι,και για αυτό πήγα στον ΟΤΕ να τους πω να κόψουν τη σύνδεση στο παλιό,και να κάνω νέα σύνδεση στο καινούριο σπίτι. Όταν πήγα στο κατάστημα ο υπάλληλος μου είπε πως είχαν βγει νέα πακέτα,και πως είχαν κάτι ειδικές προσφορές πακέτων για περιορισμένο χρονικό διάστημα που θα μπορούσα να επιλέξω. Οι ειδικές προσφορές ήταν internet 2mbps + τηλεφωνία με 21.9 ευρώ το μήνα,και internet 24mbps + τηλεφωνία με 23.9 ευρώ το μήνα. Επειδή την προηγούμενη από αυτή τη φορά που είχα επιλέξει πρόγραμμα παρατήρησα πως στις τιμές δεν περιλαμβανόταν ΦΠΑ ρώτησα τον πωλητή αν αυτές οι τιμές θα το περιλαμβάνουν ή θα είναι επιπλέον χρέωση,και μου είπε πως το περιλαμβάνουν. Έτσι λοιπόν υπολόγισα πως παίρνοντας το πακέτο με 24mbps ο διμηνιαίος λογαριασμός θα μου ερχόταν 47.8 ευρώ το μήνα. Και πράγματι,μετά τον πρώτο λογαριασμό που περιείχε τα τέλη σύνδεσης κτλπ,μου ήρθε κοντά στα 50 ευρώ,με γύρω στα 3-5 ευρώ παραπάνω τιμή λόγο κάποιων μικρών χρεώσεων. Από τότε ο λογαριασμός αυξήθηκε μια φορά και έτσι τους προηγούμενους 2 λογαριασμούς κυμαινόταν γύρω στα 70 ευρώ +/- 2 εώς 3 ευρώ. Σήμερα μου ήρθε νέος λογαριασμός,που μου χρεώνει το πακέτο από μόνο του 69 ευρώ,και ξεχωριστά επιπλέον 17 ευρώ ΦΠΑ κάνοντας το ποσό πληρωμής μου 86 ευρώ! Από τα 50 ευρώ που πλήρωνα αρχικά τώρα πρέπει να δώσω επιπλέον 36 ευρώ. Είναι φυσιολογικό αυτό ? Γιατί μου χρεώνεται ξεχωριστά ο ΦΠΑ ενώ ο πωλητής μου είχε πει πως εκείνη η τιμή ήταν η full και δεν θα υπήρχαν καθόλου επιπλέον χρεώσεις ? Νίωθω πως πιάστηκα κορόιδο μιας και από όταν ξεκίνησα την σύνδεση η τιμή του λογαριασμού έχει ανέβει 2 φορές χωρίς καν να κλείσω χρόνο. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα ανέβαινε η τιμή μια φορά λόγο του τρικ που κάνουν,και κάπου με μικρά γράμματα κρύβουν τη λεπτομέρεια πως μετά από ένα διάστημα παύει να ισχύει η διαφημιζόμενη τιμή,αλλά ο δικός μου λογαριασμός ανέβηκε δύο φορές! Και δεν νομίζω η διαφορά μεταξύ των δυο τιμών να είναι από 70% και άνω,όπως είναι η αύξηση στο δικό μου λογαριασμό. Τι τρέχει ?
A_panM Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 μήπως τα ~50Ε το δίμηνο ήταν προσφορά για το πρώτο 6μηνο?
Alithinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 μήπως τα ~50Ε το δίμηνο ήταν προσφορά για το πρώτο 6μηνο? Μάλλον πρέπει να ίσχυε πως τα 50ε ήταν η μειωμένη τιμή,που κάποια στιγμή θα μεγάλωνε. Περίμενα όμως πως αυτό θα σήμαινε πως θα γινόταν μια (1) αύξηση στο λογαριασμό μου,μόνο μια φορά. Όταν ο λογαριασμός άρχισε από 50ε να μου έρχεται 70ε,πίστεψα πως αυτή η αύξηση ήταν λόγο του ότι πέρασε το διάστημα προσφοράς. Το θέμα είναι πως αυξήθηκε και 2η φορά ο λογαριασμός και πλέον πήγε 90ε. Η συνολική αύξηση είναι τουλάχιστον 70%. Δεν νομίζω η διαφορά μεταξύ προσφοράς-κανονικής τιμής να ήταν τόσο μεγάλη.
A_panM Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Πάνω στο λογαριασμό σου φαίνεται σε τι πρόγραμμα είσαι.Για τσέκαρε το και πές μας. Επίσης δες και για τυχόν έξτρα χρεώσεις εαν έκανες κλήσεις...
Alithinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) ΟΤΕ Double Play 24 Απεριόριστα Το ποσό των πρόσθετων χρεώσων λόγο σύντομων κωδικών κτλπ το έλαβα υπ όψιν και το αφαίρεσα από την παραπάνω τιμή. Μαζί με αυτές τις χρεώσεις και το ΦΠΑ ο λογαριασμός πάει 91.5 ευρώ. Έριξα μια ματιά στο αναλυτικό λογαριασμό,και παρατήρησα κάτι που μου φαίνεται παράξενο. Αυτολεξή ο λογαριασμός γράφει τα εξης: Χρεώσεις παγίων των Προγραμμάτων και Υπηρεσιών που έχετε επιλέξει Χρέωση (E) Τέλη OnDSL HOME Conn-X Double Play 2Mbps + 30' Κινητά [23/02/13-22/04/13] 1,620 Αναδρομικά: Τέλη ΟΤΕ Double Play Απεριόριστα - Αστικά & Υπεραστικά [12/01/13-22/02/13] 8,575 Αναδρομικά: Τέλη ΟΤΕ Double Play Απεριόριστα - OnDSL HOME [11/01/13-22/02/13] 3,731 Τέλη OnDSL HOME Conn-X Double Play 2Mbps + 30' Κινητά [23/02/13-22/04/13] 1,620 Αναδρομικά: Τέλη ΟΤΕ Double Play 24 Απεριόριστα ADSL [11/01/13-22/02/13] 11,790 Τέλη ΟΤΕ Double Play 24 Απεριόριστα ADSL [23/02/13-22/04/13] 59,83 Σύνολο προ ΦΠΑ (υπόκειται σε ΦΠΑ 23%) 87,174 Σε αυτά προσθέτονται 5,6022 ευρώ για τις επιπλέον κλήσεις,και αφαιρούνται 18,588 στο σημείο του λογαριασμού [Επιστροφές-Εκπτώσεις] βγάζοντας ένα σύνολο προ ΦΠΑ 74,188 και με τη πρόσθεση 17,063 ευρώ και τη στρογγυλοποίηση ο λογαριασμός φτάνει τα 91,50 ευρώ. Να αναφερθεί πως δεν χρωστάω κανέναν λογαριασμό,και πως το ποσό των αναδρομικών χρεώσεων που μου χρεώνει αρχικά είναι μεγαλύτερο από αυτό που αφαιρείται μέσω των εκπτώσεων-επιστροφών. Για ποιο λόγο λοιπόν πληρώνω επιπλέον 'αναδρομικά' ? Η δεύτερη αποροία μου έχει να κάνει με τις χρεώσεις που αναφέρονται σε Conn-X 2mbps. Τι είναι αυτές οι χρεώσεις ? Εγώ ΜΙΑ σύνδεση έχω,την 24αρα. Αυτά τα τέλη τι μου τα φορτώνουν ? Από που και ως που ? Η σύγκριση με προηγούμενους λογαριασμούς δείχνει τη πραγματικότητα της κατάστασης. Είναι λογικό από 49 ευρώ ο λογαριασμός μετά το πέρας των 6 μηνών να σκαρφαλώνει στα 86 ? Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2013 από Alithinos
ariannaki85 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 μηπως λεω ειναι ωρα να φυγεις απο τον οτε? Συμφωνώ απόλυτα! Για τσέκαρε τι παίζει σε wind, εγώ εβαλα πρ'οσφατα και πληρώνω 17 ευρώ για 24αρι ιντερνετ & 2 ώρες σταθερα, αλλά αν θες πακέτο με απεριοριστα έρχεται γύρω στα 24 ευρω/μήνα, που και πάλι είναι πολύ καλό... 1
Galaxia Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Παιδιά εγώ δεν καταλαβαίνω τι γίνεται σ ' αυτόν τον λογαριασμό. Μήπως να πας σε OTEshop να σου το εξηγήσουν; Κι αν δεν σου τα πουν καλά να πάρεις το καπελάκι σου και να την κάνεις για Wind που για τα ίδια πληρώνεις καμιά εικοσαριά ευρώ το μήνα;
poulinos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 αυτο με τον οτε το ακουω συνεχεια.ολοι ξεκινανε οτι θα πληρωσουν 40 ευρω πχ και στο τελος βλεπουν κατι αλλα νουμερα.κατι σαν τον λογαριασμο της δεη που δεν βγαζεις ακρη τι χρεωνουν και ποσο.και στο τελος βλεπεις τα τριπλα λεφτα και ειναι απο τα κερατιατικα.ετσι και με τον οτε βλεπεις χρεωση για το ενα για το αλλο για το παρα αλλο και μονο αυτο που σου λενε στην αρχη δεν πολυπληρωνεις ειδικα τους αρχικους μηνες.για μενα πηγαινε οπουδηποτε αλλου εκτος απο τον οτε.και να σου εξηγησει καποιος τι πληρωνεις παλι θα τα πληρωσεις 1
Chrisigia Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 αυτο με τον οτε το ακουω συνεχεια.ολοι ξεκινανε οτι θα πληρωσουν 40 ευρω πχ και στο τελος βλεπουν κατι αλλα νουμερα.κατι σαν τον λογαριασμο της δεη που δεν βγαζεις ακρη τι χρεωνουν και ποσο.και στο τελος βλεπεις τα τριπλα λεφτα και ειναι απο τα κερατιατικα.ετσι και με τον οτε βλεπεις χρεωση για το ενα για το αλλο για το παρα αλλο και μονο αυτο που σου λενε στην αρχη δεν πολυπληρωνεις ειδικα τους αρχικους μηνες.για μενα πηγαινε οπουδηποτε αλλου εκτος απο τον οτε.και να σου εξηγησει καποιος τι πληρωνεις παλι θα τα πληρωσεις Μπα που να πάρει ο διάολος... Αν κάνεις διακοπή συμβολαίου τι πληρώνεις;;;
poulinos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 σε ολες τις εταιρειες συνηθως παιζει κανα 70αρι για διακοπη αν και εχω ακουσει δεν θυμαμαι αν ισχυει οτι σε οτε ειναι τα υπολοιπα παγια μεχρι να κλεισει ο χρονος η κανω λαθος?σε καποιες ειναι και παραπανω απο 70 αναλογως ποσο πιο νωρις στειλεις την διακοπη.οσο πιο πολυ χρονο πριν κλεισει ο χρονος τοσο πιο πολλα.
PsyGreg Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Conn-X έχω (πακέτο Internet-Σταθερά-Κινητά) και δεν είχα ποτέ θέμα με τον λογαριασμό O_o
z4rx07 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Γυρω στο 100 αρικο ειναι για τον Οτε νομιζω, δες τους ορους της συμβασης, για την Cyta ειναι 72.
poulinos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Conn-X έχω (πακέτο Internet-Σταθερά-Κινητά) και δεν είχα ποτέ θέμα με τον λογαριασμό O_o απλα στην αρχη ερχονται κατι κερατιατικα και ολοι ψαχνουν να βρουν τι ειναι.τελη ενεργοποιησης και αλλα τοσα.προπληρωνεις και καποιο μηνα κτλ και επικρατει ενα μπαχαλο.συν οτι οπως τα γραφουν στο λογαριασμο δεν βγαζειις πολλες φορεςακρη.παντως βγαινει πιο ακριβα απο αλλους παροχους 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα