stelios18120 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, spiritclay είπε Καλησπέρα. Ραγισε η πορσελανη απο το καζανακι (απο χτυπημα)με αποτελεσμα να βγαινει νερο σε σταγονες. Υπάρχει περιπτωση να το καλυψω με σιλικονη η πρεπει να παρω καινουριο; πιανει η σιλοκονη πανω σε πορσελανη; Καλησπέρα Κλείσε το διακοπτακι (αν έχεις) για να σταματησει το νερό να μπαίνει. Άδειασε το καζανάκι από νερο Στέγνωσε πολύ καλά από νερα κτλπ κτλπ εκεί που είναι να κολλήσεις Εφάρμοσε σιλικόνη λευκή (καλής ποιότητας) ένα καλό πέρασμα κάνε και θα είναι οκ για κάποιο καλό χρονικό διάστημα (βάλε όμως στο μέλλον ότι θα χρειαστεί σίγουρα να το αλλάξεις) καθώς εκτός από το λειτουργικό κομμάτι είναι και παράγοντας κινδύνου η ραγισμένη πορσελάνη. Δεν θέλεις να έχεις κανένα απρόοπτο (Αν βάλεις στο μέλλον βάλε κανένα kerafina,είναι καλής ποιότητας και έχουν από 50 έως 70€ αγορά το συγκεκριμένο) Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από stelios18120
chsam Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 26 λεπτά πριν, spiritclay είπε Καλησπέρα. Ραγισε η πορσελανη απο το καζανακι (απο χτυπημα)με αποτελεσμα να βγαινει νερο σε σταγονες. Υπάρχει περιπτωση να το καλυψω με σιλικονη η πρεπει να παρω καινουριο; πιανει η σιλοκονη πανω σε πορσελανη; Εγω εχω κολλησει σπασμενο καπακι πορσελανινο με ασπρη σιλικονη και ειναι μια χαρα απο κρατημα αλλα απο νερο δεν ξερω(αφου ειναι καπακι).Πιστευω ομως οτι δεν θα εχεις προβλημα, απλα να το αδειασεις, να το αφησεις να στεγνωσει οσο γινεται και μετα να βαλεις σιλικονη.
SB_1957 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 35 λεπτά πριν, spiritclay είπε Καλησπέρα. Ραγισε η πορσελανη απο το καζανακι (απο χτυπημα)με αποτελεσμα να βγαινει νερο σε σταγονες. Υπάρχει περιπτωση να το καλυψω με σιλικονη η πρεπει να παρω καινουριο; πιανει η σιλοκονη πανω σε πορσελανη; Πάρε αυτό https://www.evochem.gr/gr/product/waterproofing/specialized-waterproofing/isocryl-repair-wet-apply.html#οδηγίες-εφαρμογής το έχει και το Leroy https://www.leroymerlin.gr/gr/hromata-vernikia-katharistika/monosi-kai-steganopoiisi/silikones/episkeuastiko-steganotiko-se-hroma-leuko-62283921/ 1
maniacmansion Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ζητώ συγνώμη που ανοίγω παλιό νήμα, αλλά μια γρήγορη αναζήτηση στον γουγλη με έφερε εδώ. Μου έχει ραγίσει και εμένα το καζανάκι οριζοντίως και λόγω δυσκολίας εποχής δεν νομίζω να βρώ κάτι παρόμοιο. Οπότε πρέπει να το επισκευάσω με κάποιο τρόπο. Προσπάθησα να βάλω από μέσα μία κόλα epoxy 2 συστατικών, αλλά δεν έκανε δουλειά(ατζαμής και ο μάστορας). Η κόλλα ήταν σαν πλαστελίνη και πολλή δυσκολη στην μεταχείριση της (σαν να πλάθεις σκληρό πηλό), πόσο μάλλον στην προσπάθειά επάλειψης μέσα στον εσωτερικό χώρο στο καζανάκι. Μέχρι να την δουλέψω στα χέρια, να τρίψω από μέσα με γυαλόχαρτο, σχεδόν στέγνωσε και δεν εφαρμόστηκε σωστά. Υπάρχει άλλη κόλλα στο εμπόριο, πιο ρευστή πιο ευκολοχρηστη. Κάτι που να κρατίσει για μερικούς μήνες μέχρι να κάνω αντικατάσταση; (δείτε την φωτό στην αριστερή πλευρά που στάζει) Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2021 από maniacmansion
spiritclay Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2021 επειδη ειχα γραψει περσυ οτι την ειχα πατησει κάπως ετσι, εντελως πληροφοριακά άλλαξα όλη την πλάτη+συστημα καζανάκι. αγόρασα μια πλαστηκούρα κ όλα κομπλέ. φιλος υδραυλικός μου την πέρασε. συνολικό κόστος κανα 50άρι αν θυμαμαι καλα
dnalba Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Έχω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα: άλλαξα μηχανισμό, της skep τύπου ideal αέρος με διπλή ροή (πολύ και λίγο). Όλα καλά, καμμία διαρροή... Όταν πατάω το λίγο λειτουργεί κανονικά... Όταν πατάω το πολύ δηλαδή να αδειάσει όλο το καζανάκι τρέχει νερό ΕΞΩ από τη λεκάνη (μάλλον από τη μεγάλη τρύπα που συνδέεται η ροή προς τη λεκάνη). Πως είναι δυνατόν να μην τρέχει όταν είναι γεμάτο και να τρέχει όταν πατάω να αδειάσει στη λεκάνη; Τι κουφό πρόβλημα είναι αυτό;
dnalba Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Εντάξει παιδιά το έβγαλα όλο το καζανάκι, το επανατοποθέτησα και τώρα φαίνεται να μη χάνει. Παρόλα αυτά το μυστήριο παραμένει: πως είναι δυνατόν να μην έχανε όντας τελείως γεμάτο αλλά μόνο στην πλήρες άδειασμα; Δεν έχει και σημασία βέβαια...
tedybear Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, dnalba είπε πως είναι δυνατόν να μην έχανε όντας τελείως γεμάτο αλλά μόνο στην πλήρες άδειασμα; Υπάρχει ένας δακτύλιος στεγανότητας μεταξύ πλάτης - λεκάνης. Νερό από αυτή την "ένωση" που στεγανοποιεί ο λαστιχένιος δακτύλιος, περνά μόνο όταν πατάς το καζανάκι. Προφανώς δεν είχε κάτσει καλά ο δακτύλιος αυτός και όταν πάταγες τη "μικρή" δόση στο καζανάκι, επειδή κατέβαινε λιγότερο νερό, δεν είχες διαρροή. Όταν πατούσες την "πλήρη " δόση το νερό ήταν αρκετό για να φύγει από όπου μπορούσε.
mildiam Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Ανά λίγα χρόνια ενεργοποιείται το thread, έτσι, σε δουλειά να βρισκόμαστε 🙂 Χάνει το καζανάκι εσωτερικά μέσα στη λεκάνη (Ideal Standard με μηχανισμό Spek). Όχι πάρα πολύ, αλλά χάνει. Άλλαξα φούσκα και κωνικό που είναι στο πάτο και παρόλα αυτά συνεχίζει και χάνει. Έβαλα σιλικόνη στο κωνικό και βεβαίωσα ότι δεν χάνει από τον πάτο και έχω καταλήξει ότι χάνει από την φούσκα, παρόλο που είναι καινούρια. Ο μηχανισμός είναι της φωτογραφίας. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει και πως να το λύσω; Σκέφτηκα να αγοράσω όλο τον μηχανισμό μήπως το κωνικό που πατάει η φούσκα έχει κάποιο θέμα, αν και οπτικά δεν έχει τίποτα.
Nabuko Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 11 ώρες πριν, mildiam είπε Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει και πως να το λύσω; Μάλλον θέλει ρύθμισμα η μπάλα του φλοτέρ. Δοκίμασε να βιδώσεις ή να ξεβιδώσεις τη βέργα μέχρι να κάτσει η μπάλα στη σωστή αντίσταση του νερού. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η μπάλα είναι ψηλά και έτσι δεν πιέζει τελείως τον μηχανισμό του φλοτέρ για να κλείσει.
tzitzikas2 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 12 ώρες πριν, mildiam είπε Ανά λίγα χρόνια ενεργοποιείται το thread, έτσι, σε δουλειά να βρισκόμαστε 🙂 Χάνει το καζανάκι εσωτερικά μέσα στη λεκάνη (Ideal Standard με μηχανισμό Spek). Όχι πάρα πολύ, αλλά χάνει. Άλλαξα φούσκα και κωνικό που είναι στο πάτο και παρόλα αυτά συνεχίζει και χάνει. Έβαλα σιλικόνη στο κωνικό και βεβαίωσα ότι δεν χάνει από τον πάτο και έχω καταλήξει ότι χάνει από την φούσκα, παρόλο που είναι καινούρια. Ο μηχανισμός είναι της φωτογραφίας. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει και πως να το λύσω; Σκέφτηκα να αγοράσω όλο τον μηχανισμό μήπως το κωνικό που πατάει η φούσκα έχει κάποιο θέμα, αν και οπτικά δεν έχει τίποτα. Πιθανόν να πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να μαλακώσει ελαφρώς η μαύρη φούσκα και να πάρει την φόρμα του κωνικού. Μου έχει συμβεί να χάνει λίγο και μετά από κάποιο καιρό να σταματήσει.
prefuse Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Ένας φίλος μου υδραυλικός, με εμπειρία 30-40 ετών, αντικατέστησε πρόσφατα τον μηχανισμό από δύο καζανάκια που παρουσίαζαν διαρροή. Και στα δύο τοποθέτησε μηχανισμό της εταιρείας Spek. Παρόλα αυτά, μετά από λίγο καιρό, τα καζανάκια άρχισαν πάλι να τρέχουν. Αν και θεωρώ απίθανο το πρόβλημα να οφείλεται σε δικό του λάθος, θέλω να είμαι 100% σίγουρος. Για αυτόν τον λόγο σκέφτομαι να δοκιμάσω: Διαφορετικό μηχανισμό, αντί για Spek. Ίσως και διαφορετικό υδραυλικό, αν τελικά δεν τα καταφέρω μόνος μου. Ψάχνω έναν μηχανισμό που να λειτουργεί με τα εξής χαρακτηριστικά: Να έχει διπλό σύστημα εκκένωσης (μικρό/μεγάλο κουμπί σε ένα κυκλικό πλήκτρο). Ή να αδειάζει ολόκληρο το καζανάκι με ένα απλό, σύντομο πάτημα (όχι να πρέπει να κρατάς πατημένο 4-5 δευτερόλεπτα, όπως συμβαίνει τώρα με το Spek). Έχω δει τον παρακάτω μηχανισμό: https://www.skroutz.gr/s/27980104/HIlang-Italian-Group-Olokliromenos-Michanismos-Diplis-Rois-21408000002.html (και σχετικό βίντεο: https://www.skroutz.gr/short_videos/44030/axiologisi-gia-hilang-italian-group-olokliromenos-michanismos-diplis-rois-21408000002 Ερωτήσεις: Μπορώ να εγκαταστήσω μόνο αυτόν τον μηχανισμό ή απαιτείται και κάποια επιπλέον μετατροπή στο υπάρχον πορσελάνινο καζανάκι (ή άλλη αγορά); Είναι ο παραπάνω μηχανισμός αξιόπιστος για τη χρήση που θέλω; Υπάρχει εναλλακτική λύση καλύτερης ποιότητας (π.χ. Geberit, Grohe κ.λπ.), κατάλληλη για πορσελάνινα καζανάκια τύπου επάνω (όχι εντοιχισμένα); Τέλος, αν βρω χρόνο, θα δοκιμάσω να το εγκαταστήσω μόνος μου (τουλάχιστον το ένα καζανάκι), γιατί στην περιοχή δεν υπάρχει διαθέσιμος υδραυλικός και όσοι έρχονται από αλλού, ζητούν υψηλή χρέωση. Επεξ/σία 7 Ιουνίου από prefuse
ekrepali Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 1 hour ago, prefuse said: Ή να αδειάζει ολόκληρο το καζανάκι με ένα απλό, σύντομο πάτημα (όχι να πρέπει να κρατάς πατημένο 4-5 δευτερόλεπτα, όπως συμβαίνει τώρα με το Spek).ή χρέωση. To παρακάτω spek, αδειάζει με 1 πάτημα. Δοκιμασμένο. https://www.skroutz.gr/s/25665633/Spek-Mpouton-Aeros-No-7-gia-Kazanaki-Porselanis-10790.html 1
Tsino Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 16 hours ago, prefuse said: Καλησπέρα, Ένας φίλος μου υδραυλικός, με εμπειρία 30-40 ετών, αντικατέστησε πρόσφατα τον μηχανισμό από δύο καζανάκια που παρουσίαζαν διαρροή. Και στα δύο τοποθέτησε μηχανισμό της εταιρείας Spek. Παρόλα αυτά, μετά από λίγο καιρό, τα καζανάκια άρχισαν πάλι να τρέχουν. Αν και θεωρώ απίθανο το πρόβλημα να οφείλεται σε δικό του λάθος, θέλω να είμαι 100% σίγουρος. Για αυτόν τον λόγο σκέφτομαι να δοκιμάσω: Διαφορετικό μηχανισμό, αντί για Spek. Ίσως και διαφορετικό υδραυλικό, αν τελικά δεν τα καταφέρω μόνος μου. Ψάχνω έναν μηχανισμό που να λειτουργεί με τα εξής χαρακτηριστικά: Να έχει διπλό σύστημα εκκένωσης (μικρό/μεγάλο κουμπί σε ένα κυκλικό πλήκτρο). Ή να αδειάζει ολόκληρο το καζανάκι με ένα απλό, σύντομο πάτημα (όχι να πρέπει να κρατάς πατημένο 4-5 δευτερόλεπτα, όπως συμβαίνει τώρα με το Spek). Έχω δει τον παρακάτω μηχανισμό: https://www.skroutz.gr/s/27980104/HIlang-Italian-Group-Olokliromenos-Michanismos-Diplis-Rois-21408000002.html (και σχετικό βίντεο: https://www.skroutz.gr/short_videos/44030/axiologisi-gia-hilang-italian-group-olokliromenos-michanismos-diplis-rois-21408000002 Ερωτήσεις: Μπορώ να εγκαταστήσω μόνο αυτόν τον μηχανισμό ή απαιτείται και κάποια επιπλέον μετατροπή στο υπάρχον πορσελάνινο καζανάκι (ή άλλη αγορά); Είναι ο παραπάνω μηχανισμός αξιόπιστος για τη χρήση που θέλω; Υπάρχει εναλλακτική λύση καλύτερης ποιότητας (π.χ. Geberit, Grohe κ.λπ.), κατάλληλη για πορσελάνινα καζανάκια τύπου επάνω (όχι εντοιχισμένα); Τέλος, αν βρω χρόνο, θα δοκιμάσω να το εγκαταστήσω μόνος μου (τουλάχιστον το ένα καζανάκι), γιατί στην περιοχή δεν υπάρχει διαθέσιμος υδραυλικός και όσοι έρχονται από αλλού, ζητούν υψηλή χρέωση. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου μπορείς και μόνος σου. Εγώ με οδηγό YouTube έβαλα ένα διπλης ροης από Leroy (11€) μόνος μου. Μια χαρά... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα