Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 385
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

cthulhucarbide

χωρις καμια διάθεση ειρωνίας...

Που κολλάει η αποδειξη βρε αδελφέ για το θεμα της εισροής ναρκωτικων?

Εδω μιλάμε για τεράστια κυκλώματα που δρουν σε όλο το κόσμο.

Μόνο η διοικηση ενος κράτους μπορει να τους σταματήσει και για να μη το κάνει, ειναι προφανές οτι κάποιος κερδίζει απ όλη αυτη την ιστορία.

Μιζα λέγεται.

Δημοσ.

Πολλά ακούγονται, όχι μόνο για μίζα αλλά ότι και οι ίδιοι είναι διακινητές.

Αλλά αυτό δεν λέγεται τζίρος

Μα δεν ειπε κανεις οτι ο tζιρος ειναι κρατικός...Ατομικος ειναι...σε συγκεκριμένους ανθρωπους πάει το κεφάλαιο που έχουν τη δυναμη :)

Δημοσ.

Που τέτοια τύχη

Γιατι το  λες αυτο?Εγω εχω φιλους που καταγονται απο την γειτονικη χωρα και εχω μαθει την κατασταση.Η αστυνομια εκει ειναι πιο σκληρη και καλα σαν αμερικα.....Με το που σηκωσουν οπλο οι δραπετες του εχουν γαζωσει με συνοπτικες διαδικασιες.

Δημοσ.

Αν και ο στρατος ειναι εσχατη λύση,δεν ξερω αν αναφέρεσε για αυτή την φάση με τους δραπέτες η γενικά να υπάρχει αυτή η κατάσταση στην συνοριογραμμή για πάντα.

Για τώρα θα συμφωνούσα να γίνει αν και ειναι too much πιστεύω για 2 δραπέτες που μάλλον πάνε να την κάνουν να οργανώσεις όλο τον στρατό.

Για γενικά ειμαι αρνητικός να υπάρχει στρατός εκει.(βέβαια υπάρχει και καλά κάνει αλλα σε μεμονωμένα σημεία και περιπολίες οταν χρειάζεται) αλλα οχι να γεμήσει η περιοχή άρματα λες και εχουμε πόλεμο.

Η μετανάστευση (παράνομη) εχει σταματήσει προ καιρού απο Αλβανία προς Ελλάδα. Το μόνο παράνομο ειναι αυτό που αναφέρει ο man of steel για το οποίο δεν παίζει ποτέ των ποτών να γίνει τίποτα.

Αναφέρομαι στην προοπτική να υπάρχει μόνιμη φύλαξη από το στρατό, όχι μόνο για τη μεμονωμένη περίπτωση. Ο στρατός κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να αξιοποιείται μόνο ως έσχατη λύση. Πρέπει να χρησιμοποιείται γενικότερα για τη φύλαξη των συνόρων, εφόσον έχει αποδειχθεί στην πράξη και κατ' επανάληψη, ότι η υπάρχουσα φύλαξη δεν είναι επαρκής.

Δε μιλώ μόνο για φύλαξη των χερσαίων συνόρων από τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και για αυτή των - πάρα πολλών - σημείων εισόδου δια θαλάσσης. Ειδικά στη θαλάσσια περιοχή γύρω από νησιά με θέση όπως η Σάμος π.χ., πρέπει να ελέγχονται και να υποχρεώνονται να επιστρέψουν την ίδια στιγμή εκεί απ' όπου ήρθαν, ακόμα και τα ...ψάρια, πόσο μάλλον τα καΐκια με κόσμο...

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τεράστια τόσο χερσαία όσο και θαλάσσια συνοριακή γραμμή, η οποία μη όντας αυστηρά ελεγχόμενη, προσφέρει αμέτρητα σημεία παράνομης εισόδου. Εγώ αντιμετωπίζω απολύτως θετικά την προοπτική να υπάρχει μονίμως στρατός, σε όλο το μήκος των συνόρων, τόσο υπό τη μορφή σταθερών σκοπών, όσο και πεζών και εποχούμενων περιπολιών. Γιατί να μη γεμίσει η περιοχή άρματα; Από το να είναι ακίνητα στους όρχους, ας αξιοποιηθούν. Το αισθητικό μέρος εξετάζουμε τώρα, ή το αν θα μπαινοβγαίνει ο καθένας, όποτε και απ' όπου του σηκωθεί;

Δεν αναφέρομαι στο αν συνεχίζετε ή όχι η παράνομη μετανάστευση, ειδικά από την Αλβανία. Δε σημειώνονταν, ούτε σημειώνονται κρούσματα λαθραίας εισόδου στην Ελλάδα, αποκλειστικά μέσω Αλβανίας. Έμπαιναν και μπαίνουν και μέσω Τουρκίας, μέσω Βουλγαρίας, από στεριά, από θάλασσα, από παντού.

Το ότι δε θα γίνει τίποτα το ξέρω, όπως το ξέρει κάθε λογικά σκεπτόμενο άτομο που έχει ζήσει στην Ελλάδα για κάμποσα χρόνια κι έχει δει αν έγινε τίποτα μέχρι τώρα. Απλά κουβέντα κάνουμε και ρίχνουμε γνώμες στο τραπέζι...   

• Like 1
Δημοσ.

Deesnider συμφωνω με την άποψή σου, αλλά δυστηχως οσο ζουμε στη κριση, οι περιπολίες κοστιζουν, οποτε αντιλαμβάνεσαι οτι ευκολα μπορει να βρεθει η δικαιολογία..

Δημοσ.

Deesnider συμφωνω με την άποψή σου, αλλά δυστηχως οσο ζουμε στη κριση, οι περιπολίες κοστιζουν, οποτε αντιλαμβάνεσαι οτι ευκολα μπορει να βρεθει η δικαιολογία..

...ενώ προ κρίσης, ξεσκιζόταν στις περιπολίες κατά μήκος τής συνοριακής γραμμής ο στρατός. Βαριόταν το μάτι μας το χακί και το αυτί μας τον ήχο από τ' άρβυλα, εκεί πάνω...

• Like 4
Δημοσ.

Δεν τους βλέπεις γιατί είναι τώρα μονιμάδες όλοι και κορυφαία κομάντα!

Κάλυψη - απόκρυψη κλπ.

Με τα ζόρια τους κρατάμε μην τους γαμ..., ε, "νουθετήσουν" όλους!  4.gif

• Like 2
Δημοσ.

Το 1/10 και αν  του στρατού έχει την απαραίτητη εκπαίδευση και ικανότητα για τέτοιες δουλειές. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι εκπαιδευτήκαμε στην αποψίλωση και στο αντιγόπιγκ. Λάχανο θα μας φάνε οι μαφιόζοι.

• Like 1
Δημοσ.

...ενώ προ κρίσης, ξεσκιζόταν στις περιπολίες κατά μήκος τής συνοριακής γραμμής ο στρατός. Βαριόταν το μάτι μας το χακί και το αυτί μας τον ήχο από τ' άρβυλα, εκεί πάνω...

Φαντάσου...ημουν μαυρος (m48) και ξεσκιστηκα στα σκοινάκια λες και ημουν κανας πεζικάριος.

Περισσότερο στην υπεθρο και στη σκοπιά παρά μέσα στο άρμα :P

Δημοσ.

Αν κάνεις κάποιος αυτή τη δουλειά δεν θα είναι οι σειρές αλλά μόνιμοι στις ειδικές δυνάμεις.

Δεν είναι ανάγκη να καλύπτουν 24/7 όλα τα σύνορα, μπορούν να κάνουν ενέδρες ανά διαστήματα σε περάσματα κτλ, θα είναι και καλή άσκηση 

Πριν αρκετά χρόνια μια χαρά δουλειά κάνανε

Δημοσ.

Φαντάσου...ημουν μαυρος (m48) και ξεσκιστηκα στα σκοινάκια λες και ημουν κανας πεζικάριος.

Περισσότερο στην υπεθρο και στη σκοπιά παρά μέσα στο άρμα :P

Μαύρος κι εσύ; (ίσως να το έχουμε πει ξανά, αλλά είμαι μεγάλος άνθρωπος και ξεχνάω...)

Εγώ ήμουν Π.Α.Μ.Α. Μ48-Α5 στη 16η Ε.Μ.Α. στον Έβρο (Καρωτή). Εσύ πού ...καλοπέρασες; :D

Δημοσ.

M48A5 MOLF, ή δεν τα πρόλαβες dee;

M48A5_PARELASH.jpg

Βλέπω, είναι του κουτιού! Πρέπει να έπεσε το γυάλισμα της αρκούδας.

Δημοσ.

M48A5 MOLF, ή δεν τα πρόλαβες dee;

Μιλάμε για '87-'89, οπότε και υπηρέτησα, έτσι; Φυσικά ρε 'συ! Μόνο τα MOLF πρόλαβα; Σ' αυτά πού είχαμε στη μονάδα μου, είχαν ήδη αντικατασταθεί οι ερπύστριες, με σύστημα κίνησης πάνω σε στρώμα αέρα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...