N3k21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Αναφέρομαι στην προοπτική να υπάρχει μόνιμη φύλαξη από το στρατό, όχι μόνο για τη μεμονωμένη περίπτωση. Ο στρατός κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να αξιοποιείται μόνο ως έσχατη λύση. Πρέπει να χρησιμοποιείται γενικότερα για τη φύλαξη των συνόρων, εφόσον έχει αποδειχθεί στην πράξη και κατ' επανάληψη, ότι η υπάρχουσα φύλαξη δεν είναι επαρκής. Δε μιλώ μόνο για φύλαξη των χερσαίων συνόρων από τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και για αυτή των - πάρα πολλών - σημείων εισόδου δια θαλάσσης. Ειδικά στη θαλάσσια περιοχή γύρω από νησιά με θέση όπως η Σάμος π.χ., πρέπει να ελέγχονται και να υποχρεώνονται να επιστρέψουν την ίδια στιγμή εκεί απ' όπου ήρθαν, ακόμα και τα ...ψάρια, πόσο μάλλον τα καΐκια με κόσμο... Καλά τα λες, μακάρι να βλέπαμε κάτι τέτοιο. Μην ξεχνάς όμως το ποίοι αποτελούν τον Στρατό στην Ελλάδα του 2013. Ανεκπαίδευτοι σε βαθμό ξεφτίλας κληρωτοί, Αξιωματικοί ανίκανοι -όχι απαραίτητα επειδή δε θέλουν, αλλά κυρίως επειδή δε μπορούν- να αναλάβουν ευθύνες όπως η φύλαξη των συνόρων, "Επαγγελματίες" Οπλίτες διακοσίων κιλών των οποίων οι αρμοδιότητες περιορίζονται στο χώσιμο φαντάρων και το γλύψιμο υψηλοβάθμων. Να σου πω και μια ιστορία, πρόσφατη. Υπηρέτησα σε νησί (το οποίο θεωρείται μάλιστα και "μάχιμο" μη χέσω) όπου αποτελεί στάνταρ πέρασμα λαθρομεταναστών από Ανατολή μεριά. Για ένα διάστημα λοιπόν, κάποια από τα φυλάκια που επάνδρωνε η Μονάδα μου τέθηκαν σε επιφυλακή για ενδεχόμενη απόβαση λαθρομεταναστών στην περιοχή ευθύνης τους. Η "εντολή" που είχαν οι αρχιφύλακες σε περίπτωση αντίληψης ύποπτων κινήσεων, ήταν να μαζέψουν τους φαντάρους εντός του φυλακίου και να καλέσουν το Λιμενικό (υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες που αν θες σου στέλνω με PM). Αυτό εγώ το εκλαμβάνω ως έμμεση παραδοχή της ανικανότητας των Ε.Δ. για οτιδήποτε σημαντικότερο από παρελάσεις και "παρουσιάστε αρμ" σε επισήμους και λοιπούς κουστουμάτους. Οι καριερίστες πολιτικοί και στρατιωτικοί δεν επιθυμούν να αναλάβει τέτοιες αρμοδιότητες ο Στρατός. Κανείς δε θέλει να ρισκάρει (λογικό φυσικά αυτό) το θάνατο κάποιου κληρωτού - πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν πως είναι ανεκπαίδευτος και πολλές φορές χωρίς αξιοπρεπή εξοπλισμό. Κανείς δε θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος για το θάνατο κάποιου λαθρομετανάστη από σφαίρες πανικόβλητου φαντάρου. Κανένας χαλβάς φαντάρος δεν πιστεύει σ' αυτό που κάνει. Οι περισσότεροι κοιτάνε πως να λουφάρουν ή πως να στρώσουν τον μπερέ τέλεια - προκειμένου να φαίνονται σκληροί κομάντο στις φωτό που βγάζουν για τα γκομενάκια του φεϊσμπούκ... Κανένας καριερίστας ΕΠ.ΟΠ δε θέλει να τρέχει νύχτα στα κατσάβραχα από τη στιγμή που μπορεί να έχει πόστο γραφείου με κάποιο φανταράκι βοηθό για να του χτυπάει το φραπέ. Κανείς δε θέλει να αναλάβει ευθύνες γενικότερα. Προς Θεού, δε λέω να γαζώνεται όποιος φουκαριάρης πάει να περάσει τα σύνορα. Αλλά όπως και να το κάνουμε, η ύπαρξη μιας αποφασισμένης και πειθαρχημένης δύναμης στα σύνορα λειτουργεί σαφώς ως αποτρεπτικό μέτρο. Περιμένω τώρα να με quot-άρουν, γράφοντας "φασίστας" από κάτω... 2
Cossutius. Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Μαύρος κι εσύ; (ίσως να το έχουμε πει ξανά, αλλά είμαι μεγάλος άνθρωπος και ξεχνάω...) Εγώ ήμουν Π.Α.Μ.Α. Μ48-Α5 στη 16η Ε.Μ.Α. στον Έβρο (Καρωτή). Εσύ πού ...καλοπέρασες; Λαγό 212...κοντοχωριανός... ΟΔ.ΜΑ Μ48-Α5 (και Μ-60 αλλά δε τα ειδα ποτέ ) Πολυ σοκολατάκι λέμε :P:P:P Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2013 από paredwse 3
michalisv Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Ότι και να λέει η αστυνομία κάτι μου λέει πως πλέον θα κάνουν διακοπές κάπου στην Αλβανία.
KREATOR13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Μονο αυτος κανει δουλεια http://25.media.tumblr.com/tumblr_kpehhgELDH1qa29d4o1_500.jpg
REDODIN7 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2013 Επειδη αθελα μου ειμαι στην καρδια των εξεληξεων (ηρθα σε ενα φιλο στην θεσπρωτια ) εδω ακουγεται πολυ εντονα οτι 90% εχουν παει Αλβανια αλλα και εκει δεν ειναι ευκολα τους περιμενουν ο ενας εχει ανοιξει βεντετα και τον θελουν νεκρο οι συγγενεις ενως απο τα θυματα του και ο αλλος εχει κανει κατι σε ατομο που ανηκει στην οικογενεια του μπερισα. Στην Αλβανια ειναι βεβαιο οτι θα τον φανε εδω με ενα αστυνομικο που μιλαγα μου ειπε οτι και εδω μαλλον εκει παει το πραγμα.
Rabican Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 παντως τον εναν τον φαγανε απο οτι εμαθα... τελικα δεν καταφεραν να περασουν αλβανια.. one down, ποσοι εμειναν;
tzizzz Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Μάχη με τους Αλβανούς δραπέτες-δολοφόνους στην Ήπειρο – Νεκρός ο Μ. Κόλα – Τραυματίστηκε αστυνομικός της ΕΚΑΜ
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Τιμη και δοξα στα παληκαρια της ΕΚΑΜ, περαστικα στον μαγκα που τραυματιστηκε απο το αποβρασμα. Κριμα που εμεινε ζωντανος ο συνεργος του, ας ελπισουμε να φαει χωμα συντομα κι αυτος. 10
firewalker Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Ένας έμεινε από αυτούς που εκτέλεσαν την κοπέλα;
Gtr34 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Ένας έμεινε από αυτούς που εκτέλεσαν την κοπέλα; Ναι , και από ότι διαβάζω είναι τραυματισμένος, οπότε είναι θέμα χρόνου να τον συλλάβουν.
man of steel Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Ήταν θέμα τιμής και ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν μπορεί το κάθε παρτάλι να παίρνει ένα όπλο και να δολοφονεί αθώους.Συγχαρητήρια στα παιδιά της Ε.Κ.Α.Μ και περαστικά στο συνάδελφο τους που τραυματίστηκε.Ελπίζω και ο άλλος να προβάλει αντίσταση.Να ξεμπερδεύουμε οριστικά με δαυτους 7
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Ναι , και από ότι διαβάζω είναι τραυματισμένος, οπότε είναι θέμα χρόνου να τον συλλάβουν.Eλπιζω να ΜΗΝ τον συλλαβουν, αλλα να το στειλουν ακλαφτο οπως τους υπολοιπους της παρεας. 10
man of steel Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Eλπιζω να ΜΗΝ τον συλλαβουν, αλλα να το στειλουν ακλαφτο οπως τους υπολοιπους της παρεας. Θα συμπλήρωνα μιας και είναι και στο δάσος και σαν χώρα έχουμε και έξοδα πολλά να τον αφήσουν εκεί όπου θα τον εκτελέσουν.Το ζήτημα του πτωματος του θα λυθεί βαριά σε 48 ώρες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις