Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 385
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε τέτοια θέματα μόνο οι ΗΠΑ ξηγιούνται καλά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση με το που τους έβρισκαν θα τους φύτευαν 2 σφαίρες στο κεφάλι, θα τους βάζαν ένα όπλο στο χέρι & μετά θα λέγαν ότι οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε άμυνα.

Δημοσ.

Δυστυχώς, απ' την στιγμή που δεν υπάρχουν φυλακές που να τους κρατάνε μέσα και κατάλληλο προσωπικό (δεν γράφω σωφρονιστικοί  :-D υπάλληλοι για ευνόητους λόγους) και ο κάθε εγκληματίας ότι ώρα θέλει βγαίνει και κάνει αυτά που ξέρει να κάνει, έχουμε φτάσει στο σημείο να σκεφτόμαστε έτσι.

Και μια απορία: τελικά τι έγινε με τις ΕΔΕ που είχαν γίνει για να αποσαφηνιστεί πως τα κατάφεραν και δραπέτευσαν όλοι αυτοί;

Κουκούλωμα ακόμα και αν υπάρχουν νεκροί; Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει; :mad:

Η δε πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, στο απυρόβλητο. Άλλον θα τον είχαν "κρεμάσει" ήδη, αλλά εδώ βλέπω μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Γι' αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει κάτι σ' αυτόν τον τόπο, παρά μόνο προς στο χειρότερο. 

Και εις κατώτερα!

Δημοσ.

@deesnider: Καλά και λογικά όλα αυτά, με ένα μικρό κενό όμως. Για να δεχτώ ότι κομμουνισμός=φασισμός (με τη διαφορά πως οι κομμουνιστές τα παρουσιάζουν δημοκρατικά στα λόγια), πρέπει να δεχτώ επίσης ότι κομμουνισμός=φασισμός=χριστιανισμός, με την ίδια παραδοχή, ότι και οι χριστιανοί είναι καλοί στα λόγια και στη θεωρία, αλλά δολοφόνοι στην πράξη (εκτός βέβαια αν στα θεοκρατούμενα καθεστώτα κυριαρχούσε η ελευθερία και τα κυρήγματα του Ιησού, αν και δεν το νομίζω).

Ή τελικά θα δεχτούμε ότι είναι άδικο για μια θεωρία/ιδεολογία να της προσάπτουμε τα λάθη των εκφραστών της, ή το πως αυτοί εκμεταλεύτηκαν αυτή τη δικαιολογία κάποιοι για τους προσωπικούς τους στόχους όσο ήταν στην εξουσία.

(Τουλάχιστον εγώ σαν άθεος, αναγνωρίζω τα καλά του χριστιανισμού στην αρχική του ιδέα, άσχετα με το πως κατέληξε. Απλά προσωπικά δεν με εκφράζει, μιας που ακολουθώ το "πιστεύω ότι μπορώ να αποδείξω". Κι όμως, σήμερα δεν κατηγορούμε σαν δολοφόνους ή φασίστες τους χριστιανούς, λόγω της ιδεολογίας τους που έχυσε τόσο αίμα αλλόθρησκων. Γίνεται όμως με τους κομμουνιστές).

Ίσως να σού προκαλέσει έκπληξη, αλλά δεν υφίσταται κανένα κενό, τουλάχιστον όσο αφορά σ' εμένα. Βλέπεις, δε διαφωνώ με τα περί χριστιανισμού και θεοκρατικών καθεστώτων, ούτε και με την τοποθέτησή του στην «εξίσωση». Μόνο την ...έμπνευση τής Ι. εξέτασης αν αναλογιστεί κανείς, αρκεί για να πάψει κάθε κουβέντα. Κάνοντας άλμα στις τελευταίες δύο φράσεις τού post σου δε, οφείλω να πω ότι, προσωπικά τουλάχιστον, κατηγορώ και τους μεν και τους δε. Σε επίπεδο εκφραστών και εφαρμοστών προφανώς, όχι σε επίπεδο απλών ιδεολόγων.

Η κριτική και η αντίθεσή μου είναι το ίδιο σκληρή, απέναντι σε κάθε περίπτωση τύπου «άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε», χωρίς να εξαρτάται ούτε στο ελάχιστο από το αν πρόκειται για πολιτική, ή για θρησκεία.

Όσο για το «άδικο» στο οποίο αναφέρεσαι: Ναι, είναι όντως άδικο, αλλά δεν κατηγόρησα τις ιδεολογίες και τις θεωρίες. Τις εφαρμοσμένες μορφές τους κατηγόρησα και αυτές είναι που έχουν σημασία τελικώς, μια και δεν κυβερνούν ούτε οι θεωρίες, ούτε οι ιδεολογίες, αλλά οι άνθρωποι που - υποτίθεται ότι - τις υποστηρίζουν.

Αυτό που θέλω απαραιτήτως όμως, προκειμένου να εκτιμήσω θετικά την όποια θεωρία ή ιδεολογία - ακόμα κι αν δε με εκφράζει στο σύνολο των αρχών της - είναι να είναι απολύτως ειλικρινής, ξεκάθαρη και να μην κρατά κανένα χαρτί κρυμμένο στο μανίκι, όταν απλώς παρουσιάζει τις παραπάνω αρχές στον κόσμο, πριν τής δοθεί η ευκαιρία τής εξουσίας. Αφού λοιπόν σού πω ότι τον κομμουνισμό ως θεωρία τον εκτιμώ πραγματικά, θέλω να δεχθούμε υποθετικά ότι δεν έχουν υπάρξει οι μέχρι τώρα εφαρμογές του και, ως μη γνώστης, να ρωτήσω το εξής απλό: Η συγκεκριμένη θεωρία μεταξύ των αρχών της, στην υποθετική περίπτωση που αναλαμβάνει πολιτική εξουσία, προβλέπει και αποδέχεται - ως έννοια, ως ύπαρξη και ως δράση - την αντιπολίτευση, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων, καθώς και το δικαίωμα τού πολίτη να έχει αντίρρηση στις επιλογές τής εξουσίας και να την εκφράζει;

Αν η απάντηση είναι θετική, όλα καλά. Αν όμως είναι αρνητική - με αδιάφορο το «γιατί» - έχουμε να κάνουμε με καθαρή απάτη.

• Like 1
Δημοσ.

Η συγκεκριμένη θεωρία μεταξύ των αρχών της, στην υποθετική περίπτωση που αναλαμβάνει πολιτική εξουσία, προβλέπει και αποδέχεται - ως έννοια, ως ύπαρξη και ως δράση - την αντιπολίτευση, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων, καθώς και το δικαίωμα τού πολίτη να έχει αντίρρηση στις επιλογές τής εξουσίας και να την εκφράζει;

Η αλήθεια είναι πως η απάντηση δεν είναι απλή :P (λογικό).

Ο κομμουνισμός, όπως και ο καπιταλισμός, είναι (περισσότερο) οικονομικό σύστημα, παρά κοινωνικό. Όπως μια καπιταλιστική κυβέρνηση μπορεί να δεχθεί μια αντιπολίτευση, έτσι μπορεί προφανώς και μια κομμουνιστική. Από την άλλη, για παράδειγμα στην Ελλάδα, δεν πληρούν όλα τα κόμματα τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφια. Για παράδειγμα, αν εγώ στις θέσεις του κόμματος μου έχω την εξης: αν βγω στην εξουσία θα επιβαλω δικτατορία, δεν παίρνω άδεια από τον Άρειο Πάγο να κατέβω στις εκλογές (λογικό προφανώς, αλλά είναι και αυτό μια "φίμωση" της πολιτικής μου γνώμης). Άρα, ανα περιπτώσεις, και ο κομμουνισμός, και ο καπιταλισμός, "απαγορεύουν" την πολιτική άποψη κάποιων. Όπως μπορεί να υπάρξει (στη θεωρία) δικτατορικό κομμουνιστικό καθεστώς, έτσι μπορεί να υπάρξει και καπιταλιστικό (και έχουν υπάρξει και τα δυο, καπιταλιστική δικτατορία υπήρχε και πρόσφατα στην Ελλάδα, κομμουνιστική δικτατορία υπήρχε προφανώς στη Ρωσία επί Στάλιν).

Εν τέλει, ουσιαστικά δεν μπορώ να απαντήσω :P Όπως δεν θα μπορούσα να απαντήσω για το αν ο καπιταλισμός αποδέχεται την αντιπολίτευση. Όχι επειδή δεν είναι σαφές, αλλά επειδή δεν εξαρτάται μόνο από την θεωρία αυτή.

Δημοσ.

αν βγω στην εξουσία θα επιβαλω δικτατορία, δεν παίρνω άδεια από τον Άρειο Πάγο να κατέβω στις εκλογές (λογικό προφανώς, αλλά είναι και αυτό μια "φίμωση" της πολιτικής μου γνώμης).

Αν ένα κόμμα έχει σκοπό να επιβάλλει δικτατορία αν και όταν εκλεγεί και το πει αυτό, το πρόβλημά του είναι ότι διοικείται από ηλίθιους, όχι ότι φιμώνεται η πολιτική του γνώμη... 

Δημοσ.

Αντιπολίτευση σε κομμουνιστικό καθεστώς;

Τρελοί θα' ναι οι άνθρωποι, μην δίνεις σημασία.

Χρήζουν βοήθειας, η οποία θα τους δοθεί απλόχερα απ' το Κράτος.

Δημοσ.

Τρελοί θα' ναι οι άνθρωποι, μην δίνεις σημασία.

Χρήζουν βοήθειας, η οποία θα τους δοθεί απλόχερα απ' το Κράτος.

Δεν μπορώ να θυμηθώ τα ονόματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Β.Κορέα στην Κινα και στην Κουβα....Που θα πάει θα τα θυμηθώ.....

Δημοσ.

Η Β. Κορέα που κολλάει; Οι ίδιοι έχουν αρνηθεί κάθε σχέση του «πολιτεύματος» τους με τον κομμουνισμό  B) 

Εντωμεταξύ και εκεί υπάρχει τρικομματική (ο θεός να την κάνει) κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά ο χοντρούλης παίρνει όλες τις αποφάσεις, Από μια άποψη, και τα τρία κόμματα μπορούν να χαρακτηριστούν ως αντιπολίτευση, έστω και στα χαρτιά  :P

Απλά αν δεν πεις το όνομα του Ηγέτη με στόμφο παίζει να χάσεις και το κεφάλι σου, big deal.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με ανδρες των ΕΚΑΜ έπεσαν δύο από τους αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που εντοπίστηκαν στην περιοχή Κόνισκα της Αιτωλοακαρνανίας.

Δύο από τους 5 Αλβανούς δραπέτες είναι νεκροί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε το βράδυ στην περιοχή του Θέρμου. Πρόκειται για τους δύο δράστες της δολοφονίας του αστυνομικού στο Δίστομο.

Δεκάδες αστυνομικοί σαρώνουν την περιοχή για να εντοπίσουν και τους άλλους επικίνδυνους δραπέτες ενώ μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ο πιο επικίνδυνος ο Κόλα. 

http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3652.html

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...