Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα.θελω να φτιαξω με ενα καλωδιο δικτυου 2 τηλεφωνικα.το προβλημα μου ειναι ποια ειναι η σωστη συνδεσμολογια που πρεπει να ακολουθησω?ξερω οτι το τηλεφωνο χρησιμοποιει μονο τα 2 απο τα 4 καλωδια που εχει.εγω χρησιμοποιησα και τα 4 καθε φορα για να μην κοβω απο τα 8 που εχει το utp.δοκιμασα 2 τροπους ο ενας ηταν να περασω καλωδια με την ιδια φορα και στις δυο ακρες και ο αλλος με την αντιστροφη φορα.το tester στην πρωτη συνδεσμολογια μου εδειξε οτι το καλωδιο ειναι connected και στην δευτερη οτι ειναι crossover.το θεμα ειναι οτι το τηλεφωνο λειοτυργουσε κανονικα και με τους δυο τροπους.αυτο που θελω ειναι να μαθω ποια ειναι η σωστη συνδεσμολογια απο τις δυο η αν μπορω να χρησιμοποιησω και τις 2.το ενα θα μπει πανω σε τηλεφωνο και το αλλο σε ρουτερ.

ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα καλά τι θέλεις να κάνεις. 

Θέλεις από ένα καλώδιο utp να περάσεις 2 τηλέφωνα και ένα δίκτυο ethernet? 

Αν ναι, τότε αυτό γίνεται. Κρατάς 2 ξευγάρια για το δίκτυο και 2 ζευγάρια για τα τηλέφωνα (1 ζευγάρι το καθένα).

Για το δίκτυο θα πρέπει οι ακροδέκτες 1,2,3 και 6 του βίσματος rj45 να συνδεθούν με τους ίδιους ακροδέκτες του βίσματος rj45 της άλλης πλευράς. Τα υπόλοιπα 2 ζευγάρια, θα τα τερματίσεις σε 2 διαφορετικά βισματάκια ανά πλευρά. Στα τηλέφωνα χρησιμοπούνται οι μεσαίοι ακροδέκτες του βίσματος.

Δημοσ.

Δεν ενδιαφέρομαι για δίκτυο. Μόνο τηλέφωνο θέλω. Δίκτυο θα δωθεί μετά το ρουτερ με άλλο καλώδιο. Η απορία μου είναι αν τα καλώδια πρέπει να είναι με την ίδια φορά και στις δύο άκρες η αντεστραμενα μιας και δουλεύει και με τους 2 τρόπους

Δημοσ.

Αν θυμάσαι παλιότερα οι πρίζες τηλεφώνου έμοιαζαν με πρίζες ηλ.συσκευών . Όπως το βάλεις θα δουλέψει , αρκεί να είναι τα ίδια καλώδια . Δεν έχει σημασία το "+-"

Δημοσ.

Αν θυμάσαι παλιότερα οι πρίζες τηλεφώνου έμοιαζαν με πρίζες ηλ.συσκευών . Όπως το βάλεις θα δουλέψει , αρκεί να είναι τα ίδια καλώδια . Δεν έχει σημασία το "+-"

σωστο αυτο.απλα δεν το σκεφτηκα καθολου

Δημοσ.

δωσε τηλεφωνο σε οποιο ζευγαρι θες.αρκει να ειναι η πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο

η μπλε μπλε ασπρο

η καφε καφε ασπρο

η πρασινο πρασινο ασπρο.

αλλα σε ενα ζευγαρι.το τονιζω διοτι κατι stupid ηλεκτρολογοι νομιζοντας οτι θα παιξει καλυτερα μου περνανε τον καθε πολο του τηλεφωνικου απο ενα ζευγαρι.δηλαδη τρωνε δυο ζευγαρια για ενα τηλεφωνο.και δεν ειναι το θεμα οτι χαλας ενα ζευγαρι παραπανω αλλα ειναι καιαλλα τα θεματα.κατα τα αλλα οπως ειπαν ναι δνε υπαρχει συν και πλην.απλα απο ενα ζευγαρι.

Δημοσ.

αυτο δεν το εχω ψαξει ποτε.απλα το ενα απο τα 2 ξερω οτι περναει την ταση και ακομα και αν δεν εχεις tip ring αλλα εχεις tip ground για να κανει κυκλωμα παλι παιζει απλα σε πιο χαλια ποιοτητα.

Δημοσ.

πως θα το κανω αυτο ρε παιδια, ψαχνω βιντεο στο νετ αλλα δεν βρισκω ..τι εργαλεια χρειαζομαι, αν τελικα χρειαστει και ιντερνετ για τα ζευγοι πως το υλοποιω?

Δημοσ.

τι θες να κανεις?να περασεις τηλεφωνο και ιντερνετ μεσα απο ενα utp η σκετο τηλεφωνο?

θες ενα κοφτακι,θες μια πρεσσα για rj11 αν περασεις μονο τηλεφωνο η μια πρεσα με rj11 και rj45 αν περασεις και ιντερνετ.θες rj11 και rj45 clips.αν περασεις ενα τηλεφωνο μονο τοτε χρησιμοποιεις πχ το ασπρο μπλε μπλε.αν θες να περασεις και τηλεφωνο και ιντερνετ τοτε για το τηλεφωνο χρησιμοποιησε το ασπρο καφε καφε.

για το ιντερνετ θα χρησιμοποιησεις το ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο πρασινο πρασινο

στο κλιπακι το rj11 τα βαζεις στην μεση για να παιξει το τηλεφωνο.

στο rj45 θα βαλεις στην θεση ενα το ασπρο πορτοκαλι

στην θεση 2 το πορτοκαλι

στην θεση 3 το ασπρο πρασινο

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ 6 το πρασινο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...