Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Search box σε template του Blogger.


sifi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Στο template που χρησιμοποιώ στο blogger, το οποίο το κατέβασα από ένα site - δεν είναι από τα βασικά του blogger, περιέχεται ένα search  box. Προσπάθησα να το φτιάξω αλλάζοντας στο xml το "targetBlogID" με το blogID του δικού μου blog, όπως επίσης και το "searchRoot" και "homepageUrl" αλλά δεν έγινε κάτι. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι τώρα όταν κάνω αναζήτηση έναν τίτλο που είμαι σίγουρος ότι περιέχεται στο blog μου, στα αποτελέσματα του Google γράφει:

 

Your search - "Αυτό που ψάχνω" site:http:// Το όνομα του  blog μου.blogspot.gr - did not match any documents.

Δηλαδή κάνει αναζήτηση μαζί με αυτό που ψάχνω και το ίδιο το URL του blog.

 

Πριν κάνω αυτές τις αλλαγές έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα μόνο που στα αποτελέσματα αντί για το δικό μου URL είχε αυτό του blog του δημιουργού.

 

Παραθέτω τα σημεία του xml (προ των αλλαγών που έκανα), τα οποία πιστεύω πως είναι σχετικά με αυτή τη λειτουργία μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει λέγοντας μου τι πρέπει να αλλάξω. Ευχαριστώ!

 

'//www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\758050265550455660643\46blogName\75Johny+Joss+Banget\46publishMode\75PUBLISH_MODE_BLOGSPOT\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75LAYOUTS\46searchRoot\75http://johny-jossbanget.blogspot.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://johny-jossbanget.blogspot.com/\46vt\75-1277231859863801295', { container: "navbar-iframe-container", id: "navbar-iframe"

 

</ul>
<div class='menusearch'>
<div style='float:right;padding:12px 8px 0 0;'>
<form action='/search''http://www.google.com/search' method='get' target='_blank'>
<input name='sitesearch' style='display:none;' value='http://johny-jossbanget.blogspot.com'/>
<input id='search-box' name='q' onblur='if(this.value=='')this.value=this.defaultValue;' onfocus='if(this.value==this.defaultValue)this.value='';' style='width:170px;border:none;padding:10px 10px; margin-right:5px; font:italic 12px Georgia;color:#b5b5b5; background:url(http://3.bp.blogspot.com/-q3Q6hWjYZUo/T94HN6VdhHI/AAAAAAAAG58/P-A9JP3CDY4/s1600/search_form.png) no-repeat;' type='text' value='Find your movies...'/><input align='top' id='search-btn' src='http://2.bp.blogspot.com/-BmpnVNvHgs0/T94HNdsyt8I/AAAAAAAAG50/Jn2uw4OJOUk/s1600/search_btn.png' type='image' value='Search'/>
</form>
Επεξ/σία από sifi
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το indexing που κάνει το google δεν είναι Live,μπορεί να κάνει μήνες μέχρι να περάσει ο crawler από την σελίδα σου και αρχίσεις να βρίσκεις αποτελέσματα.

 

Γεια σου και πάλι The ELF.

 

Δηλαδή πιστεύεις ότι σωστά το έχω φτιάξει και απλά χρειάζεται χρόνος για να καταχωρηθεί? Μακάρι να είναι έτσι αλλά στο site του δημιουργού υπάρχουν πολλά σχόλια και άλλων που αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Ένας από αυτούς απάντησε:

 

Εγώ το έφτιαξα το δικό μου, βρείτε το:

 

<form action=http://google.com ...

 

και αντικαταστήστε το με αυτό:

 

'/search' it would look like action='/search'

 

Κάτι που για μένα όμως δεν βγάζει νόημα. Έψαξα διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με το πως να προσθέσεις ένα search box στο blog σου για να δω άλλα παραδείγματα και να εντοπίσω το λάθος. Είναι όμως όλα γραμμένα με διαφορετικό τρόπο - διαφορετική σύνταξη (?) κι έτσι δεν βγάζω άκρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, αντικατέστησα το:

 

"http://www.google.com/search" (δες...δεύτερο πλαίσιο, 4η σειρά)

 

με το:

 

"URL του blog μου/search"

 

...και τώρα κάνει πράγματι αναζήτηση και βρίσκει το αποτέλεσμα, όμως για να το κάνει αυτό ανοίγει νέα καρτέλα στον περιηγητή. Αν πάω στις ρυθμίσεις του mozzila και ξε-τικάρω το "άνοιγμα νέων παραθύρων σε νέα καρτέλα" τότε ανοίγει καινούργιο παράθυρο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αναζητά στο ίδιο παράθυρο και χωρίς να ανοίξει νέα καρτέλα?



UPDATE: Το πρόβλημα λύθηκε κάνοντας την εξής τροποποίηση. Αφού άλλαξα το link του Google με το δικό μου όπως έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα, δέγραψα και την εντολή target='_blank'

 

Δηλαδή, πριν ήταν έτσι:
 

form action='http://όνομα_blog.blogspot.gr/search' method='get' target='_blank'>

 

και το έκανα έτσι:
 

form action='http://όνομα_blog.blogspot.gr/search' method='get'>

 

Παρ' όλο που αυτή τη φορά στάθηκα τυχερός και έλυσα αυτό το πρόβλημα μόνος μου (καλά δεν το έλυσα και μόνος μου...Google!) θέλω να σ' ευχαριστήσω και πάλι TheELF που είχες την πρόθεση να ασχοληθείς και να βοηθήσεις. Ευχαριστώ! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...